Tour 2022: Alaphilippe ontbreekt bij Quick-Step Alpha Vinyl, Cavendish reserve

maandag 27 juni 2022 om 14:07
Tour 2022: Alaphilippe ontbreekt bij Quick-Step Alpha Vinyl, Cavendish reserve

Geen Julian Alaphilippe in de aankomende Tour - foto: Cor Vos

Quick-Step Alpha Vinyl heeft vier dagen voor de start in Kopenhagen zijn selectie bekendgemaakt voor de Tour de France. De Belgische formatie rekent onder meer op sprinter Fabio Jakobsen. Wereldkampioen Julian Alaphilippe en Mark Cavendish maken zoals verwacht geen deel uit van de Tourkern.

<!-- Castelli -->

Fabio Jakobsen, Michael Mørkøv, Kasper Asgreen, Tim Declercq, Yves Lampaert, Mattia Cattaneo, Andrea Bagioli en Mikkel Frølich Honoré: dat zijn de acht renners die vrijdag in Kopenhagen beginnen aan de 109e editie van de Tour. Wereldkampioen Alaphilippe en sprintkanon Cavendish vallen dan weer buiten de boot, net als de kersverse Franse wegkampioen Florian Sénéchal en hardrijder Rémi Cavagna.

De Tour de France moet het dit jaar dus stellen zonder wereldkampioen Julian Alaphilippe. De zesvoudig etappewinnaar maakte afgelopen zondag met een dertiende plaats in het Frans wegkampioenschap zijn terugkeer in het peloton, nadat hij twee maanden geleden in Luik-Bastenaken-Luik hard ten val kwam. De Fransman blijkt echter nog niet klaar voor de zwaarste en belangrijke wedstrijd op de kalender en moet, na vier opeenvolgende deelnames, passen voor de Tour.

“De beslissing om Julian thuis te laten was zeer moeilijk, aangezien hij een van de meest opvallende figuren binnen onze ploeg is”, laat ploegleider Tom Steels weten in een persbericht. “Julian heeft ontzettend hard gewerkt om weer in vorm te geraken, na wat hem in Luik is overkomen. Het is voor hem echter belangrijk dat hij weer kan concurreren met de beste renners in het peloton. Daarom hebben we besloten om hem meer tijd te geven om te herstellen en zijn conditie weer op te bouwen, zodat hij straks weer 100% is in de tweede seizoenshelft.”

Fabio Jakobsen in het groen, Parijs-Nice – foto: Cor Vos

Sprinten met Jakobsen
Quick-Step Alpha Vinyl heeft er ook voor gekozen om Cavendish thuis te laten. De 37-jarige Britse sprinter, die zondag nog met verve het Brits nationaal wegkampioenschap wist te winnen, had dit jaar geschiedenis kunnen schrijven met een 35ste etappezege in de Ronde van Frankrijk. Zijn Belgische werkgever trekt echter volledig de (sprint)kaart van Jakobsen en heeft besloten om geen tweede rappe man mee te nemen naar de Tour. Cavendish is (net als Sénéchal) wel aangewezen als eerste reserve.

De Belgische sterrenformatie hoopt in de maand juli met Tourdebutant Jakobsen te scoren in de vlakkere sprintetappes, zo geeft Steels ook nog mee. De ploeg rekent verder nog op de nodige vrijbuiters. “We hebben renners in de ploeg die in staat zijn om Fabio te ondersteunen, maar we rekenen ook op coureurs die kunnen klimmen en iets kunnen doen in ontsnappingen. Kasper, Yves en Michael vormen een solide lead out-trein voor Fabio, die al heeft bewezen hoe snel en sterk hij is.”

voor

Dit artikel delen:

130 Reacties

Amio1998 27 juni 2022 om 14:10

Jakobsen, Morkov, Asgreen, Declercq, Lampaert, Cattaneo, Bagioli en Honoré. Ze hebben wel eens een sterkere ploeg gehad

0
Dikke Vrouw 27 juni 2022 om 14:49

Paar ritten met fabio en nog een andere appel die uit de kast valt , kan best succes volle tour worden hoor

0
Amio1998 27 juni 2022 om 15:02

Paar ritten met Fabio? Is voor rit 2 en 3 favoriet, daarna heel lang niks voor hem en dus maar de vraag of hij de bergen overleeft.

0
Jean Dumas 27 juni 2022 om 16:15

Absoluut, en qua people management is het niet selecteren van Flip en reserve zetten van Cav niet zo’n goede beurt.

0
zietemgaan 27 juni 2022 om 18:32

integendeel: coherent geheel, vintage QS, ze hebben aleen geen klassementsman, maar zijn ze daarin geïnteresseerd? Neen. Ze kiezen resoluut voor Fabio, en Lampaert is de kopman voor de kasseienrit. Plus een eerbetoon aan Denemarken!

0
jooprioolpijp 27 juni 2022 om 21:23

Er hoeft maar dìt te gebeuren en dit coherente QS geheel is een legehanden-afdruipbrigade.

0
Sjaak P 28 juni 2022 om 09:03

Alles op de eerste dagen.
Asgreen voor het geel, Jacobse voor de ritten. Daarna uitbollen en een beetje aanvallen met Lampaert.

0
Yeez 27 juni 2022 om 14:12

Maar 2 Belgen voor deze Belgische ploeg, schandalig! Zelfs Jumbo heeft meer Belgen.

Trouwens onbegrijpelijk dat Lampaert meegaat en niet Senechal

0
rosencrantz 27 juni 2022 om 14:17

Lampaert is echt wel in vorm

0
Murcia 27 juni 2022 om 14:31

Deze is goud Yeez LOL Waar blijft de verontwaardiging over het gebrek aan renners van eigen bodem? Nota bene wielerland nummer 1. En dat vermaledijde TJV met meer Belgen en ook nog een Vlaamse kopman terwijl men bij QSA voor een 'dikke nek' moet knechten van boven de rivieren.

0
YogiBear 27 juni 2022 om 14:40

Lampaert heeft zich natuurlijk ‘bewezen’ in de Baloise Belgium Tour. Staat zijn mannetje.

0
Beer 27 juni 2022 om 15:03

Ai Murcia, beetje onnodige provoceren? Heb je hier al één Belg tegengekomen die Jakobsen verslijt voor een dikke nek van boven de rivieren? Een stelling creeëren die niet bestaat en daar dan op gaan werken; niet echt PC.

Het zijn de Nederlanders die steevast verbolgen reageren over het weinig aantal landgenoten in hun Nederlandse team. Is dat een reden om de Belgen hier wat te gaan uitdagen? Blijkbaar begrijpen we in België al wat langer hoe het werkt in het internationale wielrennen. Dus nee, wij zijn niet meteen verontwaardigd over het gebrek aan renners van eigen bodem. Dat er tal van Belgen aan de start komen in andere teams, zoals bijvoorbeeld Jumbo, helpt hier natuurlijk ook bij.

0
Murcia 27 juni 2022 om 15:10

Nee hoor Beer, maar je teentjes zijn weer een tikje te lang zodra het over onze zuiderburen gaat. En aangezien je tegen mij altijd de spelling nazi bent, zie je je eigen fout nu al?

0
FrankyVercauteren 27 juni 2022 om 15:15

Euh … Jumbo-Visma is een Nederlands ploeg en er zit maar 1 Nederlander in de selectie.

0
Beer 27 juni 2022 om 15:18

Met mijn teentjes valt het wel mee Murcia, het is je heilige auraatje dat barstjes vertoond. Gisteren ook al stevig gemodereerd zag ik. Aiai. Wie was het die Jakobsen een 'dikke nek van boven de rivieren' noemde? Of ga je de vraag weer niet beantwoorden als het je niet uitkomt? Vintage Murcia.

0
jappe666 27 juni 2022 om 15:24

Daar zijn meerdere redenen voor te verzinnen vermoed ik:

1) Op dit moment zijn er 21 Belgen voorzien aan de start. We hebben dus meer dan genoeg landgenoten om voor te supporteren.
2) Er rijden bij Quickstep geen Belgen die we echt zullen missen in de Tour. Evenepoel (en Van Wilder en Vervaeke) mikt op de Vuelta en Van Sevenant (en Van Lerberghe en Serry) heeft de Giro al in de benen, dus er moeten niet meteen landgenoten thuis blijven die resultaten hadden kunnen boeken, of het is omwille van een gegronde reden.
3) Van de 68 Belgen in de Worldtour rijden er ‘maar’ 12 bij Quickstep, en dat is dus nog zonder Alpecin gerekend. Daardoor ligt er niet zoveel druk op hen om hofleverancier te spelen. Voor Jumbo zijn dat 16 van de 44 Nederlanders, dus als jullie veel NL aan de start willen zien, moet het al bijna via hen.
4) Lotto-Soudal is dé Belgische ploeg, met een sterke nationale verankering, waar dat voor Alpecin, Quickstep en Intermarché veel internationaler ligt. Als Lotto hier zou starten met Ewan, Selig, Schwarzmann, Kluge, Conca, Kron, Janse van Rensburg en Holmes zou er waarschijnlijk wél negatieve respons op komen.

0
Murcia 27 juni 2022 om 15:29

Beertje toch, je stalkt mij nu ook al? En ik ben één keer gemodereerd terwijl dit iets is wat jou nog nooit is overkomen? Slecht geheugen heb je en wanneer ga je antwoord geven op mijn vragen? Niet te bang zijn hoor, voor een biker val ik best mee. Vintage Beer om te zuigen maar bij tegengas in het slachtoffer holletje te kruipen. En nogmaals doe wat aan je abominabele spelling.

0
Panache 27 juni 2022 om 15:48

Waren de Belgen vorige week kritisch dat er maar één Nederlander bij TJV geselecteerd was, of waren de criticasters vooral Nederlanders zelf die daar de teleurstelling lieten blijken? Antwoord op die vraag is van belang om de provocatie te begrijpen of als onnodig te bestempelen.

0
horsm 27 juni 2022 om 15:51

De Belgen hebben met zo’n 21 deelnemers toch niet te klagen? Logisch dat ze het ook niet doen.

0
Beer 27 juni 2022 om 16:02

Beertje?
Stalken?
Welke vragen? Of Roglic iets kon doen voor Wout bedoel je?
Zuigen?

Wat zak je plots diep Murcia. Ga je al die anderen die hier, meestal sterk inhoudelijk, op je provocaties reageren ook negeren?

0
Marik 27 juni 2022 om 16:05

Jeetje beer, wat roep je veel controverse op hier op de site.
Probeer je een beetje in te houden en neem jezelf alsjeblieft niet te serieus.
Met dat sterk inhoudelijke valt het bij jou wel mee hè.

0
coolietje 27 juni 2022 om 16:05

@redactie misschien een goed idee om kleutertjes Beer en Murcia even in stilte in hun hoekje te laten kalmeren…

De tour is nog niet begonnen, maar de kleuterschool is duidelijk al geopend!

0
Beer 27 juni 2022 om 16:36

@Marik, tuurlijk wil je hier zoals gewoonlijk nog eens extra duwtje aan Beertje komen uitdelen. Ik stel toch voor dat je dit draadje nog eens doorleest en nagaat wie hier juist de controverse oproept met wat leugens en provocaties.

@coolietje, waar zou ik in een hoekje moeten omdat ik Murcia aanspreek op zijn provocaties en leugens?

0
Alfons Haavers 27 juni 2022 om 17:30

Ik lees er niet echt een provocatie in van Murcia of iemand anders eerlijk gezegd. Het is toch gewoon een persiflage (of hoe noem je die dingen?) op de reacties bij TJV?

Ook zowat het enige team dat door veel supporters als een soort nationale ploeg wordt gezien, bij andere teams merk ik dat soort reacties niet echt op (bij QSA wellicht mede omwille van de hierboven aangedragen redenen).

Om de vergelijking tussen beide teams ook eens te maken: TJV met de Galacticos die op zowat elk terrein kunnen uitpakken maar het wellicht zwaar zullen hebben om Pogi III omver te werpen, QSA met een vrij mager ploegje waarbij ze moeten hopen op een top Jakobsen om wat (wellicht weinig memorabele) sprintzeges te pakken maar waarvan geen vuurwerk verwacht moet worden.

Hoe het uitdraait in de praktijk en wie achteraf tevreden kan terugblikken op de Tour, moet uiteraard nog blijken.

0
Beer 27 juni 2022 om 17:48

Ah, een persiflage. Laat ons zeggen dat we de persiflage dan opnemen zoals Murcia in het algemeen persiflages opneemt. En wat persifleert Murcia juist met 'terwijl men bij QSA voor een 'dikke nek' moet knechten van boven de rivieren.'?

0
Marik 27 juni 2022 om 17:55

Je kunt ook een keer stoppen met steeds op hoge poten reageren beer. Geniet van je avond.

0
Beer 27 juni 2022 om 17:57

Je kunt ook een keer stoppen met steeds nietszeggend te reageren en de man te spelen. Heel treffende opmerking las ik laatst over jou. Iets met een vlieg rond een kop.

0
Sjonge Jonge 27 juni 2022 om 18:03

“Dikke nek” is toch een soort geuzennaam die de Belgen af en toe gebruiken om Nederlanders spottend te typeren?

Als dat nu dan door een Nederlander wordt gebruikt is het direct een provocatie Beer? Dat lijkt me nogal apart.

0
Murcia 27 juni 2022 om 18:05

edit wf: niet doen

0
Beer 27 juni 2022 om 18:16

Heeft er hier dan iemand 'de geuzennaam' gebruikt sjonge? Ik proef in België alleen maar respect voor Jakobsen en zijn gevecht om terug te komen als mens en als renner. Ik kan begrijpen dat een diehard-Jumbo-fan een beetje gefrustreerd geraakt door de vele kritiek op Jumbo de laatste weken. Ik vind die kritiek trouwens ook onterecht. Maar ik vind het onnodig om als lol-reactie dan maar wat Belgen te gaan provoceren. Zeker als de provocateur van dienst zich hier gewoonlijk graag als de heiligste van de bende wil opwerpen.

@Murcia; indrukwekkend;
ongezonde fixatie, Pavlov reactie, Calimero complex, chronische verongelijktheid, jennende kleuter…
Voor iemand die met gezwollen taalgebruik zijn politieke correctheid steevast in de verf wil zetten, verzand je verbazingwekkend snel in iemand die niet verder komt dan schelden. Enerzijds diep triest, anderzijds prachtig hoe snel het (schijn)heilige pelletje afbrokkelt.

0
zietemgaan 27 juni 2022 om 18:33

Yeez: Lampaert is er voor de mini Parijs-Roubaix

0
Sjonge Jonge 27 juni 2022 om 18:46

@ Beer: dat is juist ook mijn punt. Er wordt niet gezegd dat Jakobsen door Belgische fans als “dikke nek” wordt gezien, maar het is een spottende benaming die aan Nederlanders wordt gedaan vanwege onze (vermeende, kan prima waar zijn haha) arrogantie.
Dus als een Nederlander een landgenoot “dikke nek” noemt is dat toch niet direct een provocatie?

Overigens vind ik het totaal oninteressant hoeveel Belgen Quick Step meeneemt, zoals ik het ook totaal oninteressant vind hoeveel Nederlanders Jumbo meeneemt.
Gezien de internationalisering van het wielrennen is dat een logische ontwikkeling.

0
Beer 27 juni 2022 om 18:54

Murcia schrijft het alsof ‘Belgen’ Jakobsen een ‘dikke nek van boven de rivieren’ zouden vinden. Klopt dus niet. Totaal onnodig opmerking lijkt me als je zelf altijd als door een wesp gestoken reageert bij het minste ‘verkeerde’ woord.

0
Michiel 27 juni 2022 om 19:01

Marik. Get. A. Life

0
Murcia 27 juni 2022 om 19:07

Arme en diep gekwetste Beer, mijn eerdere inschatting dat je hooguit een Vlaamse tiener bent blijkt te kloppen. Nu je al door meerdere mensen bent gewezen op je idiote aannames weiger je nog de realiteit in te zien en beginnen je verwensingen naar mij weer. Ik ga mij nu weer met de echte zaken bezighouden maar misschien kun jij een kusje van je moeder krijgen voor zoveel pijn.

0
Romāns Vainšteins 27 juni 2022 om 19:08

Beer is een zuiger, Murcia humorloos en Marik een meeloper.

Wham!

0
Beer 27 juni 2022 om 19:15

Hey Murcia; welke verwensingen van mij aan jou? Of komt deze ook in de categorie vragen waar je niet op gaat antwoorden?

Romans; last christmas I gave you my heart, but the very next day you gave it away. Why you call me zuiger man? Gewoon effe Murcia op z’n plek zetten; moet toch kunnen ;-)

0
Romāns Vainšteins 27 juni 2022 om 19:22

Laat ik me dan negatief uit over zuigers, humorlozen en meelopers?

0
Ikweethetniethoor 27 juni 2022 om 21:55

Vroeger: van de reacties steek je meer op dan van de artikelen zelf. Lyndalid en Romans als hoofdpersonen.

Nu: volwassen mannen die als kleine kinderen zonder schaamte persoonlijke vetes uit proberen te vechten. Heel veel hoofdpersonen. Met dit als nieuw dieptepunt. Kom op zeg.

@moderators: doe hier alsjeblieft wat aan. Reacties onder reacties inklappen zou al geweldig zijn.

0
Michiel 27 juni 2022 om 22:20

Ik weet het niet hoor.

0
Marcus Aurelius 27 juni 2022 om 23:37

Zonder die Hollander van over de grote rivieren, was er inderdaad misschien geen Belg in de selectie. Dat men de Franse wereldkampioen, de Franse kampioen, de Franse kampioen van 2021 en de Engelse kampioen, tevens recordhouder passeert, zegt veel over de verwachtingen en bijgevolg de druk op Fabio. Denk niet dat ze in Frankrijk happy zijn, een understatement als je de consternatie in België omtrent Hermans, en anderen in Nederland al ziet.

0
Baard 28 juni 2022 om 04:47

Misschien is de combi Seénechal en Mørkøv geen goeie combi.

0
rosencrantz 27 juni 2022 om 14:12

Geen Cavagna en Senechal is ook wel vreemd

0
Marcus Aurelius 27 juni 2022 om 14:20

Vreemd inderdaad. Contractuele verplichtingen met binnengehaalde renners voor het rondewerk ?

0
Dikke Vrouw 27 juni 2022 om 14:48

Hoe bedoelt u ?

0
Dayer Quintana 27 juni 2022 om 14:13

Met Sénéchal (Frans kampioen), Cav (Brits kampioen en record Merckx) en Alaphilippe (wereldkampioen en Franse lieveling uiteraard) laten ze wel heel veel publiciteit liggen. Team is op zich niet onaardig en met Jakobsen zal er wel minstens 1 keer gewonnen worden, maar het zou ook een hele grijze Tour kunnen worden.

In de overgangsetappes zal er vermoedelijk toch altijd wel eentje beter zijn dan Bagioli of Cattaneo. Asgreen is dan weer op de sukkel en voor Lampaert voorzie ik enkel een plekje in de sprinttrein van Jakobsen.

0
Boasson en Hagen 27 juni 2022 om 14:25

PatLev wil alleen Quick-Step truitjes zien, niet die vreemde kampioenstruien.

0
Kopinkas 27 juni 2022 om 14:25

Ook als Jakobsen meerdere etappes wint, kan het nog steeds een grijze Tour worden.
Weinig verhalen te rapen bij deze selectie. Alaphilippe, de wederkeer: aanklampen, doorbijten en in de derde week boven zichzelf uitstijgen. Cavendish, een paar keer geklopt in de sprint, die het over een andere boeg gooit, voor de vlucht kiest samen met Sagan en hem met een banddikte klopt… dat soort verhalen gaat hier niet te rapen zijn.

0
lo squalo dello Stretto 27 juni 2022 om 15:16

@Boasson en Hagen: integendeel, Lefevere staat erom bekend net renners te contracteren die een kampioenentrui hebben

0
FrankyVercauteren 27 juni 2022 om 15:18

Als Jakobsen 2 of 3 ritten wint dan is het geen grijze Tour maar een geslaagde Tour.
De kans dat jouw fabeltjes over Cav en Flip zouden uitkomen in geval van een selectie, zijn realistisch gezien zowat 0,0000001% …

0
Kopinkas 27 juni 2022 om 16:55

@Franky
Ik kende je als een gepassioneerde, fantasierijke voetballer. Die voorzetten op de linkerflank waren altijd al sprookjes. Geloof een beetje meer in jezelf, en in de kracht van fantasie en fabels.

0
Marcus Aurelius 27 juni 2022 om 14:15

Dat Cavendish er niet bij zou zijn was voor mij al langer duidelijk. Nog geen inside info gehoord, maar ik heb het gevoel dat ze het voor geen haar meer betrouwen bij de ploeg. :-) Ik herinner me nog goed de uitspraak van Lefevere na het laatste kabinetstukje van Virenque (een halve middag honderd meter voor het peloton uitgereden in Parijs-Tours). “Ik word aan mijn water gewaar dat het tijd is om afscheid te nemen van Richard Virenque”, en daarmee was de laatste bladzijde van Richard Leeuwenhart geschreven.

0
Diskob 27 juni 2022 om 14:24

Bedoel je Parijs-Tours 2001 waarna Virenque nog drie jaar voor de ploeg van Lefevere heeft gereden, 3 ritten in de Tour en 2 keer de bolletjestrui heeft gewonnen?

0
Kopinkas 27 juni 2022 om 14:22

Klinkt als die grap van de drie Denen die verdwaalden in Kopenhagen…

0
Massimo Bataille 27 juni 2022 om 14:23

idd nog een rare selectie
De italiaanse renners zien wat onder de radar gebleven, miss zijn ze goed in vorm en kunnen ze in de overgang-etappes iets doen.
Voor de rest alle ballen op jakobsen ( en hem binnen de tijdslimiet houden)

Had ook wel altijd een senechal meegenomen, frans kampioen, goede pion in de sprinttrein en in vorm.

0
Alfons Haavers 27 juni 2022 om 14:31

Sénéchal op de strafbank na een mislukt voorjaar?

0
FrankyVercauteren 27 juni 2022 om 15:20

Sénéchal in de plaats van Bagioli had voor mij gekund.

0
simon_dl 27 juni 2022 om 14:24

Bagioli en Honoré toch een beetje hetzelfde type. Senechal had een plekje verdiend in de plaats. Zeker met de Roubaix-rit op het menu!

0
Beer 27 juni 2022 om 14:25

Cavendish thuislaten voor Bagioli, Cattaneo en Honoré… jammer. Wordt stilaan wel eens tijd voor een upgrade van de kern bij QS. Meer en meer krijg je als de selectie voor wedstrijden bekend gemaakt wordt het gevoel 'is het dat maar'. Het is geen machtig bastion meer zoals dat bij Ineos, UAE en Jumbo wel aanvoelt.

0
Thoin 27 juni 2022 om 14:27

Cattaneo begrijp ik niet. Buiten een goede tijdrit zie ik zijn meerwaarde niet.
Bagioli zal de vervanger van Flipper zijn, maar komt nog niet tot aan zijn enkels…
Honoré als Deen en als killer uit een ontsnapping zie ik wel mogelijkheden.
Senechal als maatje van Jakobsen en Frans kampioen is inderdaad vreemd.

0
jappe666 27 juni 2022 om 15:03

Cattaneo moet hoog in het klassement (blijven) staan na zijn tijdrit, zodat ze een gunstige plaats houden met de volgwagen, zeker in de Deense (waaier/sprint) etappes en de Roubaix-etappe.

0
Ivanoviclover 27 juni 2022 om 15:22

Vorig jaar nog geruisloos 12e in het AK.

0
JensVdB 27 juni 2022 om 14:27

Ik voorspel een DSQ van Lampaert

0
Verweggistan 27 juni 2022 om 14:28

Ik verwacht niet dat het Lampi nog een keer uitgaat

0
Dikke Vrouw 27 juni 2022 om 15:21

Ik verwacht lampi in de keienrit

0
Verweggistan 27 juni 2022 om 14:28

Wordt een mooie Vuelta voor de ploeg.

0
Adorni 27 juni 2022 om 15:28

Remco, Alaphilippe, Masnada, Van Wilder, Cavagna, Senechal, Devenyns, Vervaeke.
Het wordt nog drummen voor de Vuelta.

0
Jean Dumas 27 juni 2022 om 16:48

Dat zou het kunnen zijn: al die renners worden opgespaard voor een megalomane aanval op het Vuelta-podium, maar Remco heeft nog geen grote ronde uitgereden.

0
bartp25 27 juni 2022 om 14:32

Paar vreemde keuzes inderdaad met het thuislaten van Senechal en Cavagna

0
Jeszon 27 juni 2022 om 14:33

Zeer eenzijdige ploeg wat mij betreft. Gaan ze het matige voorjaar (voor het doen van QST) niet mee goed kunnen maken. Ik had inderdaad graag een Senechal of Cavagna gezien. En Cav had prima naast Fabio kunnen fungeren.

0
Romāns Vainšteins 27 juni 2022 om 14:38

Rare keuzes.

Senechal verbazingwekkend dat hij er niet bij zit, Cav vooral jammer dat hij er niet bij zit. Ik was voor een 100% spurtequipe gegaan en deze 2 er meteen bij gedaan.

0
Wim Kruithof 27 juni 2022 om 15:33

Geheel met je eens Romans. Het komt Cavendish ook wel toe, vind ik. Hij kan historie schrijven en de Tour is mede zo groot, door alle individuele verhalen. Ik zie liever Cavendish dan Jakobsen, persoonlijk.

En geen Cavagna, merkwaardig.

0
Murcia 27 juni 2022 om 14:42

Britten op twitter zijn door het dolle over het niet selecteren van Cav maar ik begrijp zijn ontbreken wel, twee sprintbommen in 1 ploeg is vragen om moeilijkheden. Verder een selectie die met Fabio wel haar succes gaat pakken maar veel vraagtekens bv Bagioli, Honoré en Cattaneo.

0
bartp25 27 juni 2022 om 14:45

Niks is zo verraderlijk als de sprint, echt niet gegarandeerd dat hij een rit gaat pakken. Uiteraard kanshebber maar is zeker niet de enige, om dan zo een zwakke selectie (voor quickstep begrippen). Uiteraard Alaphilippe is overmacht,

0
Al Phila 27 juni 2022 om 15:16

Daarnaast zijn de ritten in Denemarken en Frankrijk, niet de platste landen zoals NL.

0
Gr.R. 27 juni 2022 om 15:53

@Al Phila: De hoogste berg in Denemarken is rond de 170 meter hoog. Da’s nog platter dan Nederland.

0
Adorni 27 juni 2022 om 14:45

Voor het team dat jarenlang het nummer 1 van het wielrennen was, is dit toch geen sterke selectie? Ik schaal deze op niveau Lotto-Soudal in.
1 sprinter, veel voetvolk er rond heen en een paar vrijbuiters.

Als er met Jakobsen iets gebeurt voor de eerste sprint, heb je een halve werkloze ploeg. Senechal mocht niet mee om geen situatie zoals in de Vuelta te krijgen?

0
Murcia 27 juni 2022 om 14:48

Daar zeg je zoiets, zou Fabio echt zo lang een wrok koesteren? Denk persoonlijk dat men met Bagioli en Honoré iets van het gemis van Julian wil opvangen.

0
bartp25 27 juni 2022 om 14:48

Druk je je nog zwak uit, uiteraard zijn er redenen voor maar dit stelt op papier niet heel veel voor buiten het duo Jakobsen Morkov

0
bartp25 27 juni 2022 om 14:49

@murcia, dat kan maar die 2 mogen de schoenen van hem toch niet eens poetsen? Gaan in de punchetappes niet in de buurt komen van een WvA en MvdP?

0
sukhoruchenkov 27 juni 2022 om 14:48

Vooral vreemd dat Senechal er niet bij is. Belangrijke man voor Jakobsen en Frans kampioen. Met Alaphilippe en Cavagna ook de andere Fransen er niet bij, en dat in de Tour.

0
horsm 27 juni 2022 om 14:52

Overgangsjaar voordat het decennium van de Grote Remcoshow aanbreekt?

0
lo squalo dello Stretto 27 juni 2022 om 15:23

Je zou het denken al hebben ze volgend jaar met Jakobsen en Merlier toch ook weer 2 topsprinters. Maar goed, elk een grote ronde en Evenepoel de derde voor het klassement is nog altijd een goede verdeling.

0
Alex Human 27 juni 2022 om 14:54

@Yeez
“Maar 2 Belgen voor deze Belgische ploeg, schandalig! Zelfs Jumbo heeft meer Belgen”

Over Jumbo gesproken: 1 Nederlander in deze Nederlandse ploeg.
DSQ had nog wel een Belg thuis kunnen laten!

0
Aart van Woud 27 juni 2022 om 17:03

Je moet dit ook lezen in de context van alle discussies over het feit dat Jumbo maar 1 Nederlander in de selectie heeft. Maar dat is je wellicht ontgaan.

0
kelderbelg 27 juni 2022 om 21:57

Wat Aart zegt. Dit forum bestaat al even.

0
Dikke Vrouw 27 juni 2022 om 15:01

Alle ballen op fabio de snelste van t pak ! Met mikkel , Andrea en mattia nog mooi kans voor zege uit de vlucht.
Maar ik had florian ook meegenomen

0
Al Phila 27 juni 2022 om 15:17

Heeft Fabio ook een ‘snel pak’ van 3000 Euro ??

0
FrankyVercauteren 27 juni 2022 om 15:20

Heeft hij niet nodig, is in principe de snelste sprinter van het pak.

0
lo squalo dello Stretto 27 juni 2022 om 15:23

Alaphilippe was toch 13e maar voelt zich wellicht niet klaar voor 3 weken. Vuelta knechten en voorbereiden op zijn 3e wereldtitel dan maar? Het niet-selecteren van Senechal vind ik onbegrijpelijk.

0
Adorni 27 juni 2022 om 15:23

Wat is er dit seizoen met de klimbenen van Cattaneo aan de hand?
Vorig seizoen 12e in Tour, 9e Zwitserland, 12e Romandië en 8e in UAE.

0
Jean Dumas 27 juni 2022 om 16:43

Vertrek dr. Ibarguren.

0
LeDouche 27 juni 2022 om 15:29

Cav gepromoveerd tot reserve. Hoort er uiteraard bij te zitten!

0
LeoR 16 27 juni 2022 om 15:51

Eerste reserve is met al die corona-waanzin zo goed als een bijna-deelname .. Er moet er maar eentje van de 8 een verdwaalde snottebel krijgen en Cav zit in de tour.

0
kleomantre 27 juni 2022 om 15:46

Hoe lang hebben de voorname niet-geselecteerden nog een contract?

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone