Tour 2021: Voorbeschouwing Pyreneeënrit van Muret naar Col du Portet

Tour 2021: Voorbeschouwing Pyreneeënrit van Muret naar Col du Portet

foto: Cor Vos

Door Tim van Hengel & Koen Middendorp
woensdag 14 juli 2021 om 12:00

De zeventiende etappe belooft een interessante dag te worden voor de klassementsrenners. Het 178,4 kilometer lange parcours bevat drie gecategoriseerde beklimmingen: de Col du Peyresourde, Col de Val Louron-Azet en de afschrikwekkende Col du Portet. Op die laatste ligt de finish, dus dat wordt gegarandeerd afzien voor de geletruidrager. We blikken vooruit!

[bingoal id=”223782″ link=”https://bit.ly/bingoal-tdf-17″ title=”Tour 2021: Wie wint de etappe naar Col du Portet?”]

Parcours

Een aankomst bergop! Dat is het eerste wat opvalt als je het etappeprofiel bekijkt. Aankomsten op de top van een col zijn schaars in deze Tour de France. Slechts drie keer ligt de streep na een lange beklimming bovenop een berg, waarvan deze rit de middelste van de drie is.

De 178,4 kilometer lange zeventiende etappe is er een met twee gezichten. Het startsein zal klinken in Muret, een stadje in het gelijknamige arrondissement dat een twintigtal kilometer ten zuiden van Toulouse ligt. In deze plaats woonden jarenlang de broers Antoon en Albert van Schendel. Zij werden geboren in Noord-Brabant, maar verhuisden met hun ouders mee naar Muret, waar zij een boerenbedrijf begonnen.

Hun namen doen waarschijnlijk geen belletje rinkelen, maar ze hebben een belangrijke rol in de Nederlandse wielergeschiedenis gespeeld. Samen met Theo Middelkamp en Albert Gijzen maakten de broers in 1936 deel uit van de eerste Nederlandse wielerploeg in de Tour de France.

De etappe van vandaag is eigenlijk de verlengde versie van de ultrakorte bergrit (65 kilometer) uit de Tour 2018, de rit die gewonnen werd door Nairo Quintana, nadat hij op vijftien kilometer van de finish wegreed uit de groep der favorieten.

Vanaf Bagnères-de-Luchon, na 112,5 kilometer over glooiend terrein dwars door de regio Haute Garron, is deze rit identiek aan de etappe van toen. In minder dan zeventig kilometer moeten opeenvolgend de Col du Peyresourde, Col de Val Louron-Azet en de Saint-Lary-Soulan worden beklommen.

De Peyresourde (9,7 km aan 7,8%) is een oude bekende in het Tourparcours. Deze Pyreneeëncol zat in 1910 al voor de eerste keer in de Tour en de laatste keer was tijdens de vorige editie. Renners kunnen de bergpas van verschillende kanten beklimmen. Dit jaar is dat opnieuw vanaf de oostzijde, vanuit Saint-Aventin.

Na de afdaling passeert het peloton het plaatsje Loudenvielle, waar vorig jaar Nans Peters een Tourrit won, om direct aan de Col de Val Louron-Azet te beginnen is. Lang is deze klim met zijn 7,4 kilometer niet, maar zijn gemiddelde stijgingsgraad van 8,3% zal voor spektakel zorgen.

Vanaf de top van de Col de Val Louron-Azet is het nog een kleine dertig kilometer naar de finish. Via een afdaling bereikt men Saint-Lary Soulan, dat vooral bekend is als skigebied. Maar ook de Tour is bekend met de omgeven bergtoppen. Al verschillende keren vond een Touretappe zijn besluit op de flanken van Pla d’Adet, dat gelegen is op 1.683 meter.

In 1976 legde Lucien Van Impe op Pla d’Adet de basis voor zijn Tourzege, terwijl Rafał Majka hier in 2014 als laatste won. Maar voor de tweede keer in de Tourgeschiedenis ligt de finish een paar kilometer verder, op een weg die de renners naar 2.215 meter hoogte brengt op de Col du Portet.

Over een afstand van liefst zestien kilometer moeten de coureurs een hoogte van 1.390 meter overwinnen, goed voor een gemiddelde hellingsgraad van 8,7%. Pittige kost! Vooral de eerste zeven kilometer zijn loodzwaar met langdurige passages aan 10%. Spektakel gegarandeerd.

Start: 11.50 uur
Finish: tussen 16.50 en 17.25 uur
Afstand:
178,4 kilometer


Favorieten

In de rit naar Saint-Gaudens was het voor de klassementsrenners nog mogelijk om zich enigszins te verstoppen, maar in de laatste woensdagetappe van deze Tour zullen de maskers afvallen. De Col de Peyresourde en Col de Val Louron-Azet zijn pittige aperitiefjes richting het hoofdgerecht van de dag: de Col du Portet. Zestien kilometer klimmen aan meer dan 8%, het is zelfs voor berggeiten geen prettig vooruitzicht.

Wil Tadej Pogačar nog een keer zijn stempel drukken? – foto: Cor Vos

In de rit daags na de tweede rustdag leende het parcours zich voor een strijd op twee fronten, maar voor de etappe van woensdag verwachten we dat de mannen voor het klassement een gooi zullen doen naar ritwinst. Tadej Pogačar heeft inmiddels een straatlengte voorsprong in het algemeen klassement en won al met verve de eerste individuele tijdrit, maar zal ongetwijfeld ook nog een bergetappe willen winnen in de gele trui. Dat heeft de Sloveen nog niet gedaan in zijn nog jonge carrière. Woensdag is een uitgelezen dag om dat te doen.

Dat de kopman van UAE Emirates de beste klimmer is in deze Tour, is al lang en breed bekend. Dat zagen we een eerste keer op weg naar Le Grand-Bornand en ook richting Tignes toonde Pogačar zijn superieure klimmersbenen. Op de Mont Ventoux volgde dan een minder moment, maar in de Pyreneeën regeert de geletruidrager voorlopig weer met ijzeren hand. Kan hij op de Col du Portet zijn nog overgebleven tegenstanders een laatste uppercut uitdelen? Of wacht hij nog een dagje, tot de etappe met finish in Luz-Ardiden?

Pogačar kwam deze Tour nog maar één keer in de problemen en dat gebeurde door een versnelling van Jonas Vingegaard, de jonge Deen van Jumbo-Visma die met verve het kopmanschap heeft overgenomen van de uitgevallen Primož Roglič. Vingegaard staat nu derde in het klassement en zal maar wat graag zijn podiumplek willen vasthouden. Met winst op de Col du Portet kan hij ook afstand nemen van directe concurrenten als Richard Carapaz en Wilco Kelderman, en misschien nog wel stijgen ten koste van Rigoberto Urán.

Wat kan revelatie Jonas Vingegaard op de slotklim van woensdag? – foto: Cor Vos

Voorheen maakte hij vis schoon op de Deense afslag, maar wellicht fileert Vingegaard woensdag zijn concurrenten wel op de flanken van de Col du Portet. Richard Carapaz en Rigoberto Urán zullen daar ongetwijfeld een stokje voor willen steken. De Zuid-Amerikanen doen na ruim twee weken Tour nog altijd volop mee voor de podiumplekken. De bijzonder taaie Urán is de voorlopige nummer twee, Carapaz staat daar kort achter op de vierde plaats in de algemene rangschikking.

Urán en Carapaz zijn ook nog tuk op een eerste ritzege in deze Tour. Beide renners finishen graag boven de 2.000 meter hoogte en beschikken na een zware etappe ook nog over een aardig sprintje. Het probleem is wel dat de kopmannen van respectievelijk EF Education-Nippo en INEOS Grenadiers de voorbije etappes waren aangewezen op achtervolgen. Pogačar en Vingegaard maken momenteel de beste indruk bergop, maar na twee weken koers komen de ervaren renners vaak wel bovendrijven.

Als de klassementsrenners in een kansrijke positie beginnen aan de slotklim, is het ook uitkijken naar de prestaties van Wilco Kelderman, Alexey Lutsenko, Enric Mas en Guillaume Martin. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat voor deze renners een ritzege te hoog gegrepen is. Kelderman doet nog altijd mee voor het podium, maar moet voorlopig wel de koers ondergaan. Dat is ook het geval voor Mas, Lutsenko en Martin, maar wellicht stijgt iemand wel boven zichzelf uit. Dan is ritwinst op de Col du Portet mogelijk.

Nairo Quintana zal met plezier terugdenken aan de Col du Portet – foto: Cor Vos

Voor de overige sterren kijken we naar sterke klimmers die al wat verder staan in het algemeen klassement, maar op een goede dag kunnen meestrijden om de ritzege. Deze coureurs krijgen wellicht wel een vrijgeleide richting de finish, wat zeker een realistisch scenario is als de klassementsploegen geen interesse hebben in de dagzege. We kijken bijvoorbeeld met interesse uit naar de prestatie van Nairo Quintana, aangezien de Colombiaan drie jaar geleden nog op overtuigende wijze wist te winnen op de Col du Portet.

Quintana kwam destijds nog uit voor Movistar en kende toen een begenadigde dag in de Pyreneeën. De zwijgzame Colombiaan reed van bij de voet van de slotklim weg uit de favorietengroep, raapte de ene na andere vroege vluchter op en wist na een lange solo eerste achtervolger Daniel Martin van zich af te houden. Quintana kent de Col du Portet kortom als zijn broekzak en bewaart dus goede herinneringen aan deze col. Het is voor Quintana van belang om zoveel mogelijk punten te sprokkelen op de laatste klim.

Waarom? Nou, de renner van Arkéa-Samsic doet nog volop mee voor de bolletjestrui en woensdag zijn maar liefst zestig punten te verdienen. Quintana is misschien niet in de vorm van zijn leven, maar liet zich zondag in de rit naar Andorra-la-Vella nog nadrukkelijk van voren zien. De inmiddels 31-jarige klimmer moet het daarnaast hebben van zware beklimmingen op hoogte, en dat is de Col du Portet.

Wout Poels en Wout van Aert in gevecht om de bergpunten – foto: Cor Vos

Quintana zal tijdens de etappe moeten letten op Wout Poels, Michael Woods en Wout van Aert, zijn directe concurrenten voor het bergklassement. Van Aert heeft al aangegeven zich niet dubbel te willen plooien voor de bergtrui en de slotklim van de etappe van woensdag is misschien ook een tikkeltje te zwaar voor de Belg van Jumbo-Visma. Voor Poels en Woods is het wel een ideale etappe om te scoren voor het bergklassement en een fundament te leggen voor een eventuele eindzege in dit nevenklassement.

De Nederlander en Canadees komen ook in aanmerking voor de dagzege. Woods was de laatste dagen erg bedrijvig, maar kwam vervolgens in de finales niet meer echt in het stuk voor. Slaat hij woensdag een dubbelslag? Poels daarentegen werd in de etappe naar Andorra, na een hele dag punten sprokkelen, nog knap derde. De renner van Bahrain Victorious zit duidelijk goed in zijn vel en is naar eigen zeggen ook stabiel in de derde week van een grote ronde. Dat belooft voor de rit naar de Col du Portet!

Zien we Bauke Mollema straks weer het zegegebaar maken? – foto: Cor Vos

Andere renners om in de gaten te houden voor de dagzege zijn David Gaudu (Groupama-FDJ), Alejandro Valverde (Movistar), Dan Martin (Israel Start-Up Nation) en Ion Izagirre namens Astana-Premier Tech. Gaudu zag door een zonnesteek op weg naar de Mont Ventoux zijn klassementsdroom uiteen spatten en zal nu gebrand zijn op een ritzege. De Fransman probeerde het al in de etappes naar Andorra la Vella en Saint-Gaudens en dus is het de vraag of hij voldoende is bijgekomen van zijn inspanningen van dinsdag.

Ook Martin koos in de rit naar dwergstaat Andorra voor de aanval en werd na een dag in de vroege vlucht achtste. De Ier is niet bezig aan de beste Tour uit zijn carrière, maar groeit wel langzaam naar zijn beste vorm. We verwachten toch het nodige van Martin op weg naar de Col du Portet, aangezien hij drie jaar geleden als tweede wist boven te komen op deze klim. De Ier van Israel Start-Up Nation weet dus hoe je het beste naar boven kunt rijden op de Col du Portet en parcourskennis komt altijd goed van pas.

Ook Valverde was in 2018 van de partij toen het peloton naar de top van de Col du Portet werd gestuurd. De ervaren Spanjaard, die inmiddels de respectabele leeftijd van 41 jaar heeft bereikt, liet zondag zien nog altijd niet versleten te zijn. Met een tweede plek achter Sepp Kuss was de renner van Movistar erg dichtbij een nieuwe ritzege in de Tour. Wellicht volgt woensdag een nieuwe kans. Ook Izagirre, tweede in Le Grand-Bornand en vierde in Andorra la Vella, deed al twee keer een gooi naar een ritzege.

Zien we Daniel Martin nog eens schitteren in deze Tour? – foto: Cor Vos

Verder noteren we de namen van Bauke Mollema (Trek-Segafredo) en Dylan Teuns (Bahrain Victorious), ritwinnaars in Quillan en Le Grand-Bornand. Ook Sergio Higuita (EF Education-Nippo), Patrick Konrad (BORA-hansgrohe), Jakob Fuglsang (Astana-Premier Tech), de tegenvallende Miguel Ángel López (Movistar) en Esteban Chaves (Team BikeExchange) kunnen ver komen. Sepp Kuss, winnaar in Andorra la Vella, heeft aangegeven zich volledig op te offeren voor Jonas Vingegaard.

Favorieten volgens WielerFlits
**** Tadej Pogačar
*** Jonas Vingegaard, Richard Carapaz
** Rigoberto Urán, Nairo Quintana, Wout Poels
* Michael Woods, Alejandro Valverde, Bauke Mollema, Ion Izagirre

Tour 2021: Deelnemerslijst (WielerFlits)


Weer en TV

Ook woensdag krijgen de renners te maken met frisse weersomstandigheden. In startplaats Muret schommelt de gemiddelde temperatuur nog wel rond de twintig graden Celsius, maar op de top van de Col du Portet zal het niet warmer worden dan tien graden. Onderweg kan het weleens regenen, al zijn er af en toe ook opklaringen. In de eerste koersuren waait er een stevige wind.

De zeventiende etappe is via zowel NOS Sport (NPO 1), Sporza (Canvas) als Eurosport (Eurosport 2) in zijn geheel te zien, vanaf 11.50 uur. Ook is de koers te volgen via de Eurosport Player en GCN. WielerFlits komt uiteraard weer met een liveblog.


Tour du Vin: Etappe 17

WielerFlits-verslaggever Raymond Kerckhoffs volgt dit jaar voor de 32ste keer de Tour de France. In al die jaren bouwde hij in vele aspecten een grote liefde op voor Frankrijk. Zo kent hij talrijke mooie plekjes, adressen en regionale gerechten. Dit jaar brengt hij dan ook niet alleen voor wielerliefhebbers verslag van de Tour zelf, maar neemt hij ons aan de hand van toeristische tips, culinaire tips óf wijnen uit de regio langs de route 21 dagen mee op reis door Frankrijk.

Etappe 17: Muret – Col du Portet

Dit artikel delen:

45 Reacties

Kei 13 juli 2021 om 19:04

Sssst! Kelderman bestaat niet.

0
Klaas Foppen 13 juli 2021 om 19:29

die gaat sowieso niet winnen, of de favorieten moeten pokeren en hij rijd weg en dat niemand hem durft terug te halen, maar die kans is echt klein.

0
Panache 13 juli 2021 om 20:31

Kelderman is dermate onzichtbaar dat ik mij kan voorstellen dat niemand het ziet mocht hij wegrijden.

0
Groetjesaandevoetjes 13 juli 2021 om 19:16

Cattaneo zie ik ook nog wel iets proberen. En wellicht Paret Peintre.

0
Fortuin 13 juli 2021 om 21:14

Proberen een bidon te halen?

0
bartp25 13 juli 2021 om 19:19

Benieuwd of het verval bij Kelderman doorzet of dat hij inderdaad zoals hij zelf aangeeft nog een superdag gaat krijgen. Hij, O ‘connor en lutsenko lijken iets minder dan de overige mannen in de top 8

0
goldone123 13 juli 2021 om 19:24

Een beetje regen dus, ik denk niet dat het een grote rol gaat spelen.

0
Jens claeys 13 juli 2021 om 19:31

Hopelijk rijden ze nu eens voor winst favorieten. En laten ze vluchters niet weer 10 minuten wegrijden.

0
josemanuelfuente 13 juli 2021 om 19:33

Hadden ze niet gewoon in St Gaudens kunnen starten?

0
Tuubke 13 juli 2021 om 21:42

Het geld zal ze daar ook niet op de rug groeien. Die gemeente heeft al betaald voor een finish. Dan moet je op zoek naar een plaats die niet al te ver weg ligt en geld over heeft voor een start. Uiteindelijk gaat het allemaal om poen.

0
Pascal De Kooning 13 juli 2021 om 19:41

Zie Pogacar morgen wel winnen. O’Connor zal wegvallen verwacht ik.

0
JasperMollema 13 juli 2021 om 19:44

Een vluchter of Vingegaard. Acht Jonas minimaal in staat om Pogacar te volgen en als ze samen aankomen gunt Pogacar misschien wel de ritzege.

0
koos1 13 juli 2021 om 19:54

Jammer van de (te) lange bijna vlakke aanloop tot de beklimmingen. Hopen dat een ploeg wil achtervolgen anders word het toch weer een rit voor de vluchters. Ook overmorgen weer zo’n (te) lange aanloop. Jammer dat ze geen (korte) zware bergetappe is met klimmen vanuit de start en verder alleen klimmen en dalen.

0
Peet Gute 13 juli 2021 om 19:58

Ik zie Vingega en Pogi wel samen arriveren en normaal is Pogi veel sneller aan de meet, hoop dat het voor de overwinning gaat maar denk toch dat er weer een grote groep zal rijden voor de zege tenzij Ineos of een andere sterke ploeg van begin af aan de koers wil controleren om zelf voor de etappezege te gaan.

0
Japsie 13 juli 2021 om 20:05

Prima zo’n vlakke aanloop. Ben toe aan een lang duel tussen de klassementsrenners die strijden om de etappezege.

0
Romāns Vainšteins 13 juli 2021 om 20:07

Pogacar zal deze wel willen winnen maar zal dat niet met al te veel tromgeroffel doen.
Hij zal wachten tot 1 vd opponenten zich tot een aanval verdappert en dan dropendrover gaan.

0
jooprioolpijp 13 juli 2021 om 21:28

ging ik ook schrijven. +1 dan maar :-)

0
Yeez 13 juli 2021 om 20:09

Wie van de klassementsploegen gaat rijden? Ineos en movistar? Derest is blij met de plek waar hij staat.

0
F4L 13 juli 2021 om 20:21

Jumbo-Visma voor Vingegaard?

0
Yeez 13 juli 2021 om 20:25

Die vinden het best zo. Consolideren en via de tijdrit naar plek 2. Pogacar is toch niks aan te doen

0
F4L 13 juli 2021 om 20:29

Het zou natuurlijk wel mooi zijn om met drie verschillende renners te winnen.

0
F4L 13 juli 2021 om 20:27

Ik ben zeer benieuwd of er nu eens een bergetappe gewonnen gaat worden door een van de favorieten. Voorlopig staat de teller nog op 0.

0
Turtlehead 13 juli 2021 om 23:07

Waardeloos parcours, waardeloos weer en een waardeloos deelnemersveld (qua klassementstoppers) zijn hier wellicht debet aan?

0
ief 13 juli 2021 om 23:36

@Turtlehead.. hoezo een waardeloos deelnemersveld? In de tour staat altijd het beste deelnemersveld opgesteld.

0
denistel 13 juli 2021 om 20:53

Denk dat Colbrelli en Matthews weer voor de punten zullen gaan bij de tussen sprint en dat er hard gekoerst gaat worden en dat de klassements renners voor de zege gaan strijden

0
Fortuin 13 juli 2021 om 21:15

Trap jij thuis ook open deuren in?

0
Gonzalez_de_Galdeano 13 juli 2021 om 20:55

Er gaat morgen een groep van een man of 20-30 in de aanval. Als daar niet type als de Franse Martin bij gaat zitten krijgen die 15 min voorsprong. Dan gaat Ineos het tempo bepalen vanaf de ene laatste col. Iemand uit de kopgroep wint en Pogi poeft weg in de laatste 2.5 km.

0
Kraken 13 juli 2021 om 21:15

Ik kan me niet voorstellen dat er Pogi gereden gaat worden omdat er voor donderdag ook een bergrit gepland staat. De rest kan het verschil met hem niet overbruggen en hoeven dan ook niet. Alleen in het scenario dat Pogi voor de bollen gaat zie ik hem morgen winnen, zo niet, dan wordt het een rit voor de vluchters.

Morgen een rit voor de bollen, waarin we een strijd gaan zien tussen de 4 best geklasseerde voor de punten en de rit gaat naar een andere vluchter. De naam Kuss heb ik niet gezien, terwijl hij 2 dagen geleden nog de beste was en mijn hoop gaat uit naar Kruijswijk!

0
bartp25 13 juli 2021 om 21:39

Ik ben het op zo een beetje elk punt met je eens, maar er staat letterlijk Sepp Kuss, winnaar in Andorra la Vella, heeft aangegeven zich volledig op te offeren voor Jonas Vingegaard. Dus die gaat waarschijnlijk niet in de aanval.

0
Kraken 13 juli 2021 om 22:07

Er is deze tour al veel geschreven over de Jumbo mannen. Iets met zien en geloven ;)

Als Sepp morgen weer zo sterk is, is hij voor mij de favoriet!

0
Jens claeys 13 juli 2021 om 21:33

Hoe staat de wind?

0
Olly 14 juli 2021 om 09:58

@Jens: De wind kan idd wel een belangrijke factor gaan vormen, met de tempobeulen van Ineos kunnen ze voor de bergen de knechten van Pogi al oproken. En als ze een waaier weten te trekken, dan mss wel op (kleine achterstand)
Ik hoop het iig :-)

0
Nul verstand 13 juli 2021 om 22:39

Hallo Jumbo Visma, laat Sepp Kuss alsjeblieft zijn ding doen als-ie morgen in de vlucht komt. Als een hondje naast Vingegaard rijden, kan nog wel door je terug te laten zakken. Misschien heeft Sepp eergisteren een eenmalige opleving gehad, maar geef hem de alsjeblieft de kans om voor de zege te gaan. De kans zit er dik en vet in dat de klassementsrenners het eerste deel van de etappe gaat keten. Oke, mijn hart is weer gelucht:)
Groetjes, Jumbo Visma-fanboy.

0
VerstandOpNul 13 juli 2021 om 23:12

Helaas voor Pogi, maar Wout P wil die bergpuntjes op de finish graag hebben..

0
Jean Dumas 14 juli 2021 om 05:03

Ze doen rare dingen met het parcours, zoals de renners huisvesten in de agglomeratie Toulouse na de finish 80 km zuidelijker, en vervolgens met de fiets terugrijden voor een volledig vlakke start. OK, dan krijg je pas beweging op de Peyresourde, en is de vlucht te controleren.
Ik snap het wel: ASO wil dat het op de Portet tussen de kampioenen gaat voor de ritzege, maar een strijd op meerdere fronten is juist wat een Tour in de derde week interessant houdt.

0
Platwalsers 14 juli 2021 om 08:40

Niet zo heel gek lijkt me. Er zijn te weinig goede hotels in de bergen voor zoveel mensen dus moet je naar een grote stad als Toulouse.

0
bswinkelss 14 juli 2021 om 09:21

Volgens mij is er juist meer kans dat de vlucht het haalt met zo’n vlakke aanloop

0
Groetjesaandevoetjes 14 juli 2021 om 12:19

Als Muret betaald voor de start dan zit er niks anders op om 100km noordwaarts te rijden na de finish, om de dag erna weer 100km zuidwaarts te fietsen de dag erna.

0
Tinus1984 14 juli 2021 om 10:06

Is het al koers??

0
ti-raleigh 14 juli 2021 om 10:41

Pogacar heeft welgeteld nul fouten gemaakt en nul schrikmomenten gehad. Er zal toch nog wel íets gebeuren ?

0
Michelangelo 14 juli 2021 om 10:49

Ik geloof niet in een grote groep die vandaag heel veel ruimte gaat krijgen op het eerste vlakke gedeelte. Niet zozeer vanwege de mannen van UAE, maar vanwege Quickstep. Die willen vanwege de tijdslimiet voor Cav niet al met een kwartier achterstand aan de voet van de eerste col beginnen lijkt me. Dus die gaan op het vlakke dusdanig tempo rijden dat de tijdslimiet geen probleem is.

Ik denk vandaag dat het voor de klassementsmannen gaat zijn.

0
Groetjesaandevoetjes 14 juli 2021 om 12:22

Denk dat UAE het prima vind als er een kopgroep weg is, maar dat er inderdaad enkele sprintersploegen zijn die graag tot de tussensprint het kort willen houden voor de punten. Als Matthews/Colbrelli in de kopgroep zitten, dan verwacht ik dat QuickStep ze wel terughalen (ook met het oog op de 3 zware beklimmingen voor Cav).

0
xistnc 14 juli 2021 om 11:02

Pogacar zal vandaag willen winnen voor Peiper. Ik verwacht een gecontroleerde kopgroep, waarbij UAE opnieuw zal proberen te beletten dat er een TJV-renner mee zit.

Of Pogacar het dan uiteindelijk kan afmaken moet ik nog zien. Hij heeft af en toe best gewoekerd met zijn krachten, dat kan een keer zijn tol eisen.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone