Tour 2021: Team BikeExchange met Michael Matthews en Simon Yates

maandag 21 juni 2021 om 09:04
Tour 2021: Team BikeExchange met Michael Matthews en Simon Yates

foto: Cor Vos

Team BikeExchange heeft bekendgemaakt welke acht renners zaterdag aan de start staan van de 108e Tour de France. Lucas Hamilton is aangewezen als klassementsrenner van de ploeg, terwijl Simon Yates, Esteban Chaves en Michael Matthews etappezeges mogen najagen.

Hamilton, Yates, Chaves en Matthews worden in Frankrijk bijgestaan door de powerhouses Chris Juul-Jensen, Amund Grøndahl Jansen en Luke Durbridge. Na zijn debuut vorig jaar met tweede plaatsen in Lyon en Champagnole keert sprinter Luka Mezgec terug in de Tour en mag hij op zoek gaan naar meer.

“We hebben een heel gebalanceerde ploeg samengesteld voor de Tour. De ploeg heeft meerdere opties om gedurende deze drie weken op jacht te gaan naar etappezeges”, licht ploegleider Matt White toe. “Met Michael Matthews kijken we naar de selectievere sprintetappes en de ritten in het middengebergte. Om hem te ondersteunen hebben we Luka Mezgec, die vorig jaar veel indruk maakte bij zijn Tourdebuut en ook zelf kan winnen.”

De klimploeg wordt geleid door Simon Yates, Esteban Chaves, Lucas Hamilton. “Yates won al twee Touretappes en gaat kijken of hij meer ritzeges aan zijn palmares kan toevoegen. Chaves won al ritten in zowel de Giro d’Italia als de Vuelta a España en wil nu ook weleens zegevieren in de Tour. Onze enige Tourdebutant Hamilton heeft tot dusver een heel consistent seizoen en krijgt onze volledige steun om voor het algemeen klassement te rijden.”

Matthews: ‘Etappes in de eerste week liggen mij heel goed’
Volgens Michael Matthews heeft Team BikeExchange goede kansen om voor etappezeges te gaan. “In de bergetappes en de dagen voor aanvallers hebben we Chaves en Yates en in de sprints en het middengebergte hebben we mij. Er zijn een paar etappes die mij heel goed liggen, vooral in de eerste week. Hopelijk kunnen we de Tour meteen goed beginnen om daarna ons momentum vast te houden voor als we gaan klimmen.”
 
Hamilton kijkt uit naar zijn eerste Touroptreden. “Het is mijn eerste Tour de France en ook mijn eerste grote ronde waarin ik voor het klassement rijd. Ik reed pas een grote ronde uit, dus ik wil vooral de progressie die ik dit seizoen doormaak doorzetten. Ik heb veel etappekoersen van een week gedaan en reed telkens een klassement, dus ik heb wel het gevoel dat ik klaar ben voor het grote podium.”

Selectie flag-au Team BikeExchange voor Tour de France 2021 (26 juni-18 juli)
flag-co Esteban Chaves
flag-au Luke Durbridge
flag-no Amund Grøndahl Jansen
flag-au Lucas Hamilton
flag-dk Chris Juul-Jensen
flag-au Michael Matthews
flag-si Luka Mezgec
flag-gb Simon Yates

Dit artikel delen:

12 Reacties

Ion 21 juni 2021 om 09:21

Wat kunnen wij van Hamilton verwachten? Tijdrit is volgens mij niet zo heel goed van hem.

Ivan 21 juni 2021 om 09:48

Een plaats in de top 15 zo rond Warren Barguil, Tao Geoghegan Hart en Brandon McNulty.

Sagan=hulk 21 juni 2021 om 09:21

Een logische selectie voor deze ploeg. Mooi dat ze allemaal hersteld zijn van die maaginfectie. Yates zie ik wel een ritje uitkiezen en meepikken en zich verder warm rijden voor Tokyo.

Ketjap Manis 21 juni 2021 om 09:53

Mezgec zal zich dan op het vlakke mengen wellicht? Al zal dat voor een top-10 zijn.

josi 21 juni 2021 om 10:17

Ik denk dat deze ploeg het vooral van dagsucces van Yates of Chaves zal moeten hebben, ook mooie kandidaten voor de bolletjestrui trouwens. Hamilton zal wellicht ergens tussen plek 10 en 20 eindigen en Bling zal wel een paar korte klasseringen noteren, maar niet winnen.

MichielH 21 juni 2021 om 10:50

Volgens Michael Matthews heeft Team BikeExchange goede kansen om voor etappezeges te gaan. “In de bergetappes en de dagen voor aanvallers hebben we Chaves en Yates en in de sprints en het middengebergte hebben we mij.”

Matthews suggereert hier dat hij DE sprinter is, en praat niet over Mezgec.

Ivan 21 juni 2021 om 11:49

Waarom praat Matthews niet over de groene trui? Ideaal parcours voor hem om punten te sprokkelen. Als Colbrelli mee gaat doen om groen dan moet Matthews dat ook kunnen.

Ganna3 21 juni 2021 om 12:05

Dacht ik ook aan. Misschien wilt Matthews niet opvallen voor de groene trui of voelt hij zich niet goed genoeg. Lastig voor mijn team om Matthews wel of niet erin te doen

harryjohan71 21 juni 2021 om 12:07

Er zijn 8 etappes die op een sprint kunnen uitdraaien. In deze etappes komt Matthews te kort. Alleen de 1e 2 etappes kan hij misschien extra punten pakken, maar dit zijn er niet veel waarschijnlijk. Ik zie hem in deze etappes niet bij de eersten eindigen. Ook zijn in deze etappes minder punten voor de groene trui te behalen. Bovendien is de kans ook klein dat hij in een ontsnapping mag zitten als hij voor de groene trui strijdt. Ik verwacht dan ook dat de snelste sprinter deze trui gaat behalen. Ewan niet meegerekend, omdat hij zich niet gaat mengen in tussensprints.

Groetjesaandevoetjes 21 juni 2021 om 14:50

Ik verwacht dat Bennett of Demare de groene trui pakt. Sagan en Colbrelli komen op de vlakke sprint etappes tekort. Die zouden giga moeten sprokkelen in de tussensprints en heuvel etappes. Je zag vorig jaar hoeveel moeite Trentin er in stak om 3e te worden in het punten klassement.

fixdecro 21 juni 2021 om 15:09

Bennett en demare zien er wat slechter uit dan vorig jaar terwijl colbrelli en Bahreïn voor t moment top zijn en bohra alles gaat zetten Om Sagan weer in het groen te hebben

vincenzo 21 juni 2021 om 15:39

Bennet doet niet eens mee

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair