Tour 2021: Niet fitte Fabio Aru staat plek af aan Carlos Barbero

maandag 21 juni 2021 om 22:02
Tour 2021: Niet fitte Fabio Aru staat plek af aan Carlos Barbero

Fabio Aru - foto: Cor Vos

Dan toch geen Fabio Aru in de 108ste uitgave van de Tour de France. De Italiaan van Qhubeka ASSOS stond op papier voor de ronde, maar in een communiqué van de ploeg laat hij weten dat hij zich onvoldoende klaar voelt om drie weken door Frankrijk te koersen. Carlos Barbero is opgeroepen als vervanger.

De 30-jarige Aru is gewezen etappewinnaar en geletruidrager in de Tour, maar dat niveau heeft hij al enige tijd niet meer bereikt. Ook dit seizoen kon de Italiaan nog geen grote rol van betekenis spelen. De nummer vijf van de Tour van 2017 mocht zich desondanks opmaken voor zijn vierde Ronde van Frankrijk, maar in samenspraak met de ploeg heeft hij besloten om toch niet te starten.

“Ik weet wat er nodig is om mee te kunnen doen in de Tour. Na fysieke problemen afgelopen weekend weekend is mijn lichaam simpelweg niet waar het moet zijn om op mijn best te zijn in de Tour. Na overleg met het team heb ik besloten dat het voor ons beide het beste is om me terug te trekken. Ik wens de jongens het beste en ik zal voor ze juichen.”

De een zijn dood is de ander zijn brood, zo luidt het spreekwoord. Zo kan het gebeuren dat de 30-jarige Carlos Barbero komend weekend zijn debuut mag maken in La Grande Boucle. “Die stond niet op mijn initiële programma, maar in het wielrennen weet je dat er veel kan veranderen. Je moet er klaar voor zijn wanneer dit gebeurt. Ik ben heel blij met mijn selectie en ik kan niet wachten om aan mijn eerste Tour de France te beginnen.”

Selectie flag-za Qhubeka ASSOS voor Tour de France 2021 (26 juni-18 juli)
flag-es Carlos Barbero
flag-us Sean Bennett
flag-be Victor Campenaerts
flag-au Simon Clarke
flag-za Nic Dlamini
flag-at Michael Gogl
flag-co Sergio Henao
flag-de Max Walscheid

Dit artikel delen:

11 Reacties

Wheely 21 juni 2021 om 22:09

Jammer, hoopte dat hij ons kon verrassen met een mooie zege voor Qhubeka.

Opvallend trouwens Vocsnor voor het eerst in de Tour.

Japiejo 21 juni 2021 om 22:17

Gaat ook nooit meer wat worden hè. Zonde

Steven_E 21 juni 2021 om 23:16

Faalangst

Veloburto 21 juni 2021 om 23:34

Misschien moet Aru volgend jaar naar DQS gaan om zn carriere een boost te geven

Scott Sunderland 22 juni 2021 om 01:37

Geen enkele grote ploeg zal nog interesse hebben. Aru leek dit jaar al terug te gaan vallen naar PCT niveau. Gazprom werd bijvoorbeeld genoemd. Maar toen Qhubeka ineens dringend renners nodig had, lukte het alsnog. Zal mij niet verbazen als hij gewoon stopt hoor.

IlPirata 22 juni 2021 om 06:39

Die gaat nu echt richting wielerpensioen. Neem aan dat hij maar een 1-jarig contract heeft.

josi 22 juni 2021 om 07:36

Volgens mij is Aru al jaren niet fit. Een geruisloos afscheid aan het eind van het seizoen ligt wel voor de hand. Niet bepaald een indrukwekkend team trouwens, maar ze hebben dan ook niet veel om uit te kiezen.

Nillus 22 juni 2021 om 08:53

Jammer van deze renner, de zoveelste helaas die zijn potentieel niet bereikt.
Door wat voor tegenslagen dan ook.
Ik mocht de oude Aru wel toen hij nog aanvalslust had…

Marveloke 22 juni 2021 om 10:00

Het wordt steeds lastiger om nog fan te blijven van deze jongen, dit nieuws maakt me erg neerslachtig. Ik ben bang dat hij geen contract meer gaat krijgen volgend jaar, wie wil zijn vingers hier nog aan branden? Het punt waarop ik de hoop op een comeback verloor was de Waalse Pijl 2021, waar Gesink (die daarvoor nota bene nog een heel stuk op kop reed om te knechten) Aru (die lekker in het peloton bleef schuilen) los reed op de laatste beklimming van de Mur de Huy. Zeer pijnlijk om te zien. Nadat ik in 2016 begon met wielrennen begon ik het in 2017 ook te kijken op de televisie. Aru zag ik voor het eerst in de criterium du dauphiné waar dat onrustige temperament van hem me wel beviel. Ik vond het dan ook erg mooi toen hij de tricolore won dat jaar. In de Tour was hij geweldig met een mooie ritwinst op de plank en dat jaar pakte hij het geel van Froome af. Wat ik vooral mooi vond was dat hij geen ideale schoonzoon is: zo viel hij Froome aan terwijl hij pech had. 2018 was toen een regelrechte ontgoocheling, de Giro was een ramp en dat hele jaar heeft hij voor geen meter rondgereden vanwege een beknelde liesslagader. Het dieptepunt was zijn valpartij in de Vuelta, waarna Aru “cazzo di bici (kut fiets)” schreeuwde en achteraf zijn excuses moest maken aan Ernesto Colnago. Om de vernedering nog groter te maken liet zijn ploeg Aru met kapotgescheurde broek de etappe uitfietsen. In 2019 reed hij een zeer nette Tour: hij werd 14e. Dat was voor mij een teken dat hij weer terug zou komen. En dat gebeurde in de Vuelta: na onderuit te zijn gegleden in de ploegentijdrit reed hij in de tweede etappe op zijn tandvlees met de besten mee. Dit smaakte naar meer! Maar nee, Aru presteerde steeds minder, kreeg schade aan zijn spieren en stapte af. 2020 was (deels ook dankzij de ‘rona) een flets jaartje voor Aru. Toch speelde hij zichzelf in de kijker door een aantal crossen te rijden. Hij leek het plezier in het fietsen weer terug te hebben gevonden. Dit jaar is het helemaal een drama en na de Waalse Pijl zag ik het niet meer goedkomen. Het afstaan van zijn plek in de Tour lijkt de definitieve genadeslag voor Aru. Hopelijk komt het nog goed, maar ik begin een zwartkijker te worden. Als een renner eenmaal minder begint te presteren, komt deze vaak niet sterk meer terug. Daarnaast was Aru al op jonge leeftijd goed, dan takelt het lichaam vaak ook sneller af. Zoals Wuyts in de Tour vorig jaar ongeveer zei: “Je zult maar aan het fietsen zijn en je bedenken dat je al gepiekt hebt op je 25e, dan schrik je.”

Panache 22 juni 2021 om 11:00

Ik moet vaak aan Andy Schleck denken bij deze vroegere kampioen.

Polleke 22 juni 2021 om 17:53

De kleine Schleck ging achteruit fietsen toen zijn grote broer betrapt werd waardoor deze ook ineens stil stond…
Bij Aru lijkt het meer op een motivatie probleem te gaan…

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair