Tour 2021: Movistar met Valverde en kopmannen López en Mas

maandag 21 juni 2021 om 12:00
Tour 2021: Movistar met Valverde en kopmannen López en Mas

Valverde - foto: Cor Vos

De deelnemerslijst voor de Tour de France krijgt steeds meer vorm. Ook Movistar heeft de selectie rond waarmee het naar Frankrijk trekt. Enric Mas en Miguel Ángel López, vorig jaar de nummer vijf en zes van het eindklassement, voeren het team aan.

Mas en López zijn de mannen die Movistar weer moeten laten meedoen om de bovenste posities in het algemeen klassement. Vorig jaar maakte Mas in de Tour een fraaie opmars door, die hem naar de vijfde plaats in het algemeen klassement bracht. Daarmee was hij de beste renner van de Spaanse ploeg. Dit seizoen was hij onder meer derde in de Ronde van Valencia, waar hij ook een etappe won, en elfde in de Dauphiné. Onlangs was hij derde in de Mont Ventoux Challenge.

In het tenue van Astana eindigde López vorig jaar met een etappezege op de Col de la Loze als zesde in de Tour, maar de Colombiaan maakte deze winter de overstap naar de Spaanse formatie van Eusebio Unzué. López begon door een positieve coronatest pas laat aan zijn seizoen, maar won al wel de Ruta del Sol en de Mont Ventoux Dénivelé Challenge. Tussendoor was hij zesde in het Critérium du Dauphiné.

Mas – foto: Cor Vos

Ook Alejandro Valverde maakt deel uit van de selectie. De ervaren Spaanse renner, die in april 41 jaar werd, gaat op voor zijn veertiende Ronde van Frankrijk. Door de jaren heen reed hij zeven maal naar de top-10 in het eindklassement en won hij vier etappes. Vorig jaar was hij de nummer twaalf in de eindstand. Dat de jaren geen vat op hem lijken te krijgen, bleek dit seizoen weer met zeges in de GP Indurain en het Critérium du Dauphiné.

García heeft de kwaliteiten om in selectievere sprints en het middengebergte mee te doen voor de overwinning. Het wordt de tweede Tour de France voor de Spaanse renner. Marc Soler en Carlos Verona kunnen Mas en López van dienst zijn in de bergetappes, terwijl ook Jorge Arcas en Imanol Erviti in een dienende rol aan de start staan van de drieweekse ronde.

Overigens verschijnt Movistar in een vernieuwde outfit aan de start van de Tour de France. Deze trui wordt ook de rest van het seizoen gedragen. Het nieuwe tenue wordt morgenavond onthuld.

Selectie flag-es Movistar voor Tour de France 2021 (26 juni-18 juli)
flag-es Jorge Arcas
flag-es Iván García
flag-es Imanol Erviti
flag-co Miguel Ángel López
flag-es Enric Mas
flag-es Marc Soler
flag-es Alejandro Valverde
flag-es Carlos Verona

Dit artikel delen:

12 Reacties

Abdoe 21 juni 2021 om 12:17

Soler. Ze blijven onnavolgbaar :)

0
Geit in mijn Kelderman 21 juni 2021 om 12:18

Sterke ploeg hoor. Wordt altijd een beetje gegrapt over het wedden op meerdere paarden van Movistar, maar denk dat ze het dit jaar wel goed gaan doen. Valverde rekent niet meer op een klassement, en Lopez lijkt sterker dan ooit.

0
Aart van Woud 21 juni 2021 om 12:49

Volgens mij rijdt Valverde altijd voor een klassement.. Ik hoop dat ik het mis heb, maar ik zie een hoop kapiteins op één schip, als die elkaar maar niet in de weg gaan zitten (zou bij Ineos trouwens ook kunnen gebeuren)z

0
Koers 21 juni 2021 om 12:53

Bij INEOS heb ik dan weer het idee dat het men daar altijd wel naar het oortje luistert. Soms een beetje demonstratief tonen dat je die rit beter bent, zoals bijv. Froome en Landa wel eens deden maar uiteindelijk kennen ze hun plek. Men zal hun contractje wel niet kwijt willen daar.

0
Ronellenfitsch 21 juni 2021 om 12:23

Verder interessant hoe deze twee, drie, viertand uitpakt. Een 6e plaats voor Lopez en een overgangsrit voor Soler vermoed ik.

0
Vinyakke 21 juni 2021 om 12:43

Geen Rojas? Op Netflix lijkt het wel of hij de lijnen uitzet. Nuja, met imanol & don alejandro ervaring genoeg.

0
Harm Zijlstra 21 juni 2021 om 13:16

Ha, die gaan weer voor het ploegenklassement.

0
Polleke 21 juni 2021 om 13:24

Zal zowat de enige ploeg zijn waar ze aan 1 taal genoeg hebben….

0
Verweggistan 21 juni 2021 om 14:56

En het is juist de ploeg waar ze elkaar niet verstaan.

0
LB117 21 juni 2021 om 13:39

Imanol, Carlos en Jorge zullen hun handen vol hebben aan de 4 a 5 kopmannen die ze moeten bijstaan.

Alejandro zal zeggen dat hij voor het team koerst, Mas de kopman is en hij geen probleem heeft met M.A. Lopez om vervolgens zonder blikken of blozen z’n eigen plan te trekken.

Nu al zin in seizoen 3…

0
Murcia 21 juni 2021 om 14:25

Ploegenklassement winnen zal wel lukken en met de vorm van Lopez en Valverde zit het ook wel goed. Soler een beetje de wildcard. Beste nieuws voor Eus lijkt te zijn dat de relatie met Aquadro weer is hersteld en er dus weer renners uit die stal beschikbaar zijn voor Movistar. Volgens Eurosport Spanje staan de broertjes Izagirre net als Aranburu op het punt om naar Eus te verkassen.

0
Massimo Bataille 21 juni 2021 om 15:07

Ik zie direct volgende situatie terug voor me:

Soler in de vroege kopgroep – op de slotklim Valverde die toch doortrekt in de groep der favorieten, maar hij geeft ook niet 100% omdat hij nog top-10 ofzo wilt rijden. Soler die verplicht zich moet laten uitzakken om de groep te trekken. Mas die vervolgens toch wel een of andere zinloze aanval gaat doen en vervolgens Pogacar/Roglic die moeiteloos Lopez uit het wiel sprinten
En dan achteraf de uitleg dat ze 100% voor Lopez zijn klassement reden…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone