Tour 2021: Mark Cavendish is opnieuw de snelste in Châteauroux

donderdag 1 juli 2021 om 17:23
Tour 2021: Mark Cavendish is opnieuw de snelste in Châteauroux

foto: Cor Vos

De zesde etappe van de Tour de France, met aankomst in Châteauroux, is gewonnen door Mark Cavendish. De Britse spurtbom van Deceunick-Quick-Step was voor de tweede keer deze ronde de snelste in de sprint, voor Jasper Philipsen en Nacer Bouhanni. Mathieu van der Poel behoudt de gele trui.

Na de uithaal van Tadej Pogačar in de tijdrit van woensdag stond vandaag, de eerste dag van juli, weer een rit-in-lijn op het programma. De zesde etappe liep over vlak terrein van Tours naar Châteauroux, waar we na 160 kilometer een nieuwe massasprint konden verwachten. Châteauroux is overigens de plek waar Mark Cavendish in 2008 zijn allereerste ritzege in de Tour de France wist te boeken. De Brit, dinsdag nog ritwinnaar in Fougères, kon vandaag dus in zijn eigen voetsporen treden.

Rond de klok van 14.00 uur werden de renners in droge en zonnige omstandigheden op gang geschoten voor een etappe door de Loirevallei. In een vlakke sprintersetappe is de eerste vluchtpoging vaak de goede, maar dat was vandaag zeker niet het geval. Een eerste aanvalspoging van het AG2R Citroën-koppel Oliver Naesen en Dorian Godon en Lotto Soudal-renners Jasper De Buyst en Tosh Van der Sande werd namelijk al vroeg in de kiem gesmoord door de mannen van Deceuninck-Quick-Step.

Bijzonder sterke kopgroep versus het peloton 
Na een eerste hergroepering besloten Toms Skujiņš (Trek-Segafredo), Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick-Step), Nils Politt (BORA-hansgrohe), Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Georg Zimmermann (Intermarché-Wanty-Gobert), Greg Van Avermaet (AG2R Citroën), Jonas Rickaert (Alpecin-Fenix) en Søren Kragh Andersen (Team DSM) ten aanval te trekken. Deze verrassend sterke kopgroep wist al snel driekwart minuut uit te lopen op het peloton, waar het alle hens aan dek was voor de Franse formaties met sprintambities.

foto: Cor Vos

Het was aan de mannen van Groupama-FDJ (voor Arnaud Démare), Arkéa-Samsic (Nacer Bouhanni) en ook Qhubeka NextHash om het verschil met de acht koplopers te overbruggen. De Deense hardrijder Asgreen (elfde op 1:49 van Mathieu van der Poel) was de best geplaatste renner in de kopgroep, maar de geletruidrager maakte zich gezien de aanwezigheid van Rickaert in de kopgroep geen zorgen. Inmiddels was er in de voorste groep al lang geen sprake meer van een gesmeerde samenwerking.

Van Avermaet en Kluge vinden elkaar 
Stoorzender Rickaert was niet van plan om zomaar met Asgreen door te rijden, aangezien de Deen een gevaar was voor de gele trui. Ook de andere vluchters begonnen steeds meer naar elkaar te kijken, waardoor de voorsprong van de kopgroep slonk naar amper twintig seconden. Na goed dertig kilometer koers werden de meeste aanvallers, na een nieuwe tempoversnelling in het peloton, weer bijgehaald. Van Avermaet was echter niet van plan om zich te laten inrekenen en reed nog in zijn eentje voor de grote groep uit.

Met Van Avermaet als enige koploper, keerde de rust weer terug in het peloton. De ervaren Belg reed al snel twee minuten weg van zijn collega-wielrenners en kreeg na verloop van tijd alleen nog het gezelschap van tegenaanvaller Roger Kluge. Aan deze twee koplopers om de rest van de etappe te kleuren, aangezien er in het peloton rustig werd gecontroleerd door de sprintersteams. Intussen veroverde Van Avermaet op de top van de Côte de Saint-Aignan (2,1 km aan 2,9%) het enige bergpuntje van de dag.

foto: Cor Vos

Op goed 56 kilometer van de streep lag in Luçay-le-Mâle de enige tussensprint. Van Avermaet kwam als eerste door, met Kluge in het wiel. In het peloton zagen we de rappe mannen naar voren schieten voor de overgebleven punten. Het was uiteindelijk Sonny Colbrelli die de sprint won voor de overige vijftien punten, voor sprintaantrekker Michael Mørkøv (in dienst van groenetruidrager Cavendish) en Jasper Philipsen. De voorsprong van de twee vluchters was inmiddels teruggelopen tot iets meer dan één minuut.

Van Avermaet en Kluge hadden echter duidelijk nog wat over en dus moest het peloton opnieuw volle bak achtervolgen om de twee vluchters op tijd in te rekenen. Met nog goed acht kilometer te gaan was het verschil nog een halve minuut, maar dit bleek niet genoeg om de sprintersteams ook daadwerkelijk te verrassen. Op goed drie kilometer van de finish was alles weer te herdoen en was het uitkijken naar nieuwe sprintronde tussen de rappe mannen in het peloton.

Cavendish boekt 32ste Tourzege in Châteauroux 
In de laatste kilometers probeerde Deceuninck-Quick-Step de rode loper uit te rollen voor Cavendish, maar geen enkele sprinttrein kon echt het initiatief nemen in de bochtige en verraderlijke finale in Châteauroux. Onder de rode vod zagen we de mannen van Alpecin-Fenix, met geletruidrager van der Poel als sprintloods, naar voren schieten. De Belgische formatie kwam op het juiste moment en vervolgens was het aan Tim Merlier om ploeg- en landgenoot Philipsen zo goed mogelijk te piloteren.

foto: Cor Vos

Philipsen werd in de laatste meters echter geremonteerd door Cavendish, die in zijn groene trui de Belg en Nacer Bouhanni wist te verslaan. Het is voor de inmiddels 36-jarige Cavendish zijn derde Tourzege in Châteauroux en zijn 32ste ritzege sinds zijn eerste in 2008. Cees Bol moest genoegen nemen met de zesde plaats, Merlier werd nog zevende. Wout van Aert (achtste) is de derde Belg in de top-10.

Dit artikel delen:

137 Reacties

LeDouche 1 juli 2021 om 17:25

Mooi! Quickstep heeft de nieuwe Merckx. Op naar de Champs.

Renaissance 1 juli 2021 om 17:38

Cavendish heel goed, respect hiervoor. Blijkt wel dat voor sprinters een ploeg belangrijk is.

Wel moet worden gezegd dat Bol en Van Aert echt falen deze Tour. Bol al 3 sprintetappes geen podium, WvA nog geen enkele keer op de afspraak geweest deze Tour. Deze twee mannen mogen zichzelf wel in de spiegel
kijken en inzien dat ze niet genoeg leveren.

boehoe 1 juli 2021 om 17:43

Hoeveel kansen komen er nog voor cav?

Aart van Woud 1 juli 2021 om 18:05

Wout van Aert heeft onlangs nog een operatie gehad. Niet zo raar dat hij hier nog tekort komt Renaissance.

timedinho 1 juli 2021 om 18:14

En bol is ook 6 dagen ziek geweest voor de tour. Misschien eerst even inlezen voordat je een domme reactie plaatst.

horsm 1 juli 2021 om 18:15

@Renaissance, Van Aert heeft tot nu toe toch nog niet meegesprint?

Deel Koeper 1 juli 2021 om 18:16

En het is ook nogal vroeg om te stellen dat ze falen, het is nog maar net bezig.

LeDouche 1 juli 2021 om 18:32

@rennaissance: Als Chippo, Groenewegen, Gaviria en Abdoe hadden meegedaan had 'ie nooooit gewonnen.

Renaissance 1 juli 2021 om 18:43

Ik merk dat ik hier een gevoelig onderwerp aansnijd. Jullie kijken blijkbaar anders naar sport dan ik. Als iemand start en ambitie uitspreekt mag je diegene ook gewoon beoordelen. Bol heeft zelfs een hele trein voor hem rijden, als je ziek bent geweest en daarom niet goed genoeg moet je ook niet allerlei renners voor jezelf opofferen. Voor WvA geldt hetzelfde, als je niet goed genoeg bent door een medische ingreep, ga dan ook niet het gedrang in voor een roemloze 8ste plek, wacht dan gewoon op Roglic als die valt en knecht voor hem in de eerste 2 etappes. Als ze allebei ergens voor gaan en het dan niet halen horen ze afgerekend te worden, niet met de mantel der liefde dat ze kwaaltjes hebben, dan moet je niet in de Tour rijden want daarvoor is het niveau te hoog.

Chippen 1 juli 2021 om 18:55

captain hindsight to the rescue!

Romāns Vainšteins 1 juli 2021 om 18:59

Op zeker dat ik er op een andere manier naar kijk, met je waan dat ze op jouw oordeel zitten te wachten hahaha. Er op aanspreken koekkoek, fwiep fwiep, ‘there can be be only óóóne / I ÁM the law.

Renaissance 1 juli 2021 om 19:03

Dan snap je mij niet Chippen. Het is voor mij óf afrekenen op deze (slechte) prestaties en dan geen excuses óf ga knechten en niet voor jezelf rijden. Hij heeft gekozen voor het eerste, dus kunnen wij hem afrekenen op het gefaal van deze Tour vanuit zijn kant tot nu toe.

Verder Romans, ik denk helemaal niet dat ze enige waarde hechten aan mijn mening en dat zouden ze ook niet moeten doen. Maar op een forum kunnen we volgens mij wel gewoon dingen constateren en je mening geven, anders heeft het geen zin.

Panache 1 juli 2021 om 19:28

Renaissance maakt een terechte tussenbalans maar verwart dit met een eindafrekening.

Derierre de la course 1 juli 2021 om 19:34

Renaissance, ik merk dat ik hier een gevoelig onderwerp aansnijdt. Het is raar om niet de omstandigheden mee te nemen in je oordeel. Vond je Ewan ook ondermaats presteren in deze sprint? Hij is immers met een uitgesproken ambitie en sprinttrein gestart.

Renaissance 1 juli 2021 om 20:30

In @Panache zijn kritiek kan ik mij vinden.
@Delacourse kan ik niet serieus nemen. Ik zeg letterlijk: “Bol heeft zelfs een hele trein voor hem rijden, als je ziek bent geweest en daarom niet goed genoeg moet je ook niet allerlei renners voor jezelf opofferen. Voor WvA geldt hetzelfde, als je niet goed genoeg bent door een medische ingreep, ga dan ook niet het gedrang in voor een roemloze 8ste plek, wacht dan gewoon op Roglic als die valt en knecht voor hem in de eerste 2 etappes.”
Volgens mij zeg ik duidelijk dat er niks mis is met niet presteren, wel met de manier waarop. Maar nu geef ik al teveel aandacht aan een troll.

Romāns Vainšteins 1 juli 2021 om 20:40

Ik hoop dat ze je toorn zullen overleven.

Petros 1 juli 2021 om 22:06

@Renaissance

Dat Bol en Van Aert het niet goed doen, is een feit. Dat zij beter hadden gewild, is duidelijk. In jouw bericht geef je aan dat zij zich ik de spiegel zouden moeten aankijken. Misschien vat ik je verkeerd op, maar deze opmerking suggereert dat jij denkt dat ze dit niet doen. Wielrenners van dit niveau kijken elke dag in de spiegel. Zij zullen het daarom met je eens zijn. Dat neemt niet weg dat zij de ambitie mogen hebben en daar ook voor mogen rijden. Beide renners hebben zich ook al bewezen, wat het vertrouwen van hun ploeg rechtvaardigt. Ik begrijp jouw reactie daarom niet helemaal.

Lendilonus 1 juli 2021 om 17:26

Knappe sprint van Cav, misschien bij Alpecin wel weer een idee om Merlier te laten sprinten want Philipsen laat zien dat hij Cav niet kan kloppen(terwijl dat voor Merlier toch mogelijk moet zijn).

SoloSlim 1 juli 2021 om 17:28

Dat is nog een idee.. Misschien eens tegen de ploegleiding zeggen :)

Turtlehead 1 juli 2021 om 17:34

Ik vind het best een interessante gedachte die je daar oppert.

DeGroteMolen 1 juli 2021 om 17:35

Of Van der Poel. Heeft de meeste power van het hele peloton.

BasBelgie 1 juli 2021 om 17:46

Gaan duidelijk voor groen met Philipsen. Ik denk dat ze verwachten dat Cav Parijs niet haalt en dan hebben ze met Philipsen de tweede in de stand.

Lendilonus 1 juli 2021 om 17:49

Ja mannen, ik vind het zelf ook niet bepaald hogere wiskunde om de snellere man gewoon te laten sprinten maar ik dacht: Kerkhoffs en Bruyneel kwakken hier tegenwoordig teksten neer waar het niveau van de ideeën nog lager ligt onder de noemer analyse, dan kan ik zelf ook wel eens een poging wagen in twee zinnen ;p

Romāns Vainšteins 1 juli 2021 om 17:51

Cav Parijs niet halen? Als ik hem zo zie blaken…?

Overigens is groen metPhilipsen een goed idee voor de shampoo boys.

S. Morgenstern 1 juli 2021 om 17:54

Onbegrijpelijk inderdaad om niet je snelste sprinter uit te spelen in de sprints.

horsm 1 juli 2021 om 18:18

Philipsen verloor toch ook al drie keer van Cavendish in Turkije? Tijd dat het kwartje dan een keer valt.

Koers 1 juli 2021 om 17:27

Cav is natuurlijk niet de ideale kleinzoon, maar het zou wel mooi zijn als die dopeur van z'n record wordt gereden. Dit jaar nog 2, en dan volgend jaar 1 in Parijs voor het verhaal.

TheBigShow 1 juli 2021 om 17:31

Cavendish, Merckx… potato potato
Cavendish heeft weer andere dingen op zijn kerfstok…

Marco 1 juli 2021 om 17:47

potato potatoe

TheBigShow 1 juli 2021 om 17:53

po-tay-to po-tah-to

Marco 1 juli 2021 om 17:54

Kan ook ja.. als het maar om iets gaat wat hetzelfde is met een waardeloos verschil

zietemgaan 1 juli 2021 om 18:20

cavendish was in het begin wat explosief ja, maar betekent dat dat hij zijn overwinnngen niet verdiend heeft? je kan dat nu eindeloos blijven herhalen, maar het is gewoon niet relevant voor wat hij deze tour laat zien!

SteVwonder 1 juli 2021 om 20:12

Same same but different @Marco

zacht 1 juli 2021 om 17:27

Bouhanni rijdt zichzelf bijna de boarding in. Die man kan gewoon niet rechtuit sprinten.

Rubinho 1 juli 2021 om 17:27

Wanneer stoppen ze met die koekebakker Philipsen uit te spelen? Komt er totaal niet aan te pas en kegelt hier bijna z’n eigen ploeggenoot onderuit.

Deel Koeper 1 juli 2021 om 17:53

2e, 3e en 2e.

De keuze voor Merlier zou uiteraard logischer zijn, maar Philipsen een koekebakker noemen die er niet aan te pas komt, is best wel hilarisch. Uiteraard is enige overdrijving altijd toegelaten om een punt te maken, maar dit is echt wel dom.

zietemgaan 1 juli 2021 om 18:22

Philipsen isn geen koekenbakker, 25ste in de wereldranking ook, maar deze keer hadden ze toch beter klaar en duidelijk gesteld: Mvdp voorlaatste lead out, dan Philipsen en dan Merlier, het is gewoon té gek dat ze niet alles op hun snelste man zetten! Met dat Alpecin treintje zou Cavendish wel degelijk tegenstand gehad hebben.

Chippen 1 juli 2021 om 18:40

dan moet mathieu toch wat tips krijgen, die rijdt de rest op een paar meter als hij overneemt.

dan kan je wel stellen dat hij gewoon 10 keer sterker is dan de rest, maar er zijn echt wel anderen die ook een gat kunnen slaan bij het overnemen, maar dat gewoonweg niet doen omdat zoiets contraproductief is in een sprinttrein. sprinters willen een gelijkmatig tempo, geen horten en stoten.

Kraken 1 juli 2021 om 17:27

Wat een gevaarlijke situatie op 400m1 van de finish. 2 treinen die allebei naar binnen schieten en Wout en Cees worden daar slachtoffer van. Iedereen bleef gelukkig op de fiets zitten maar dit had echt anders kunnen af.

Van mij mogen ze hier heel hard tegen optreden!

Fortuin 1 juli 2021 om 17:41

Ag man loop niet zo te zeiken.

Peet Gute 1 juli 2021 om 17:43

je hebt een punt, is een gevolg van die treintjes, dat had je vroeger niet, spreek ik wel van de tijd van Darrigade en Van Looy, die hadden geen lead out, laat staan een treintje nodig

girardengo 1 juli 2021 om 19:22

@Fortuin
Heb je ook nog een argument?

D.Koch 1 juli 2021 om 17:28

Straf

Wheely 1 juli 2021 om 17:28

Toch wel heel bijzonder dit. De grote verrassing van de Tour.

Pole Pole 1 juli 2021 om 17:28

Nette sprint. Mooi die witte lijn. Beide sprinters hebben de neiging om er naartoe, naar het midden van de baan te sprinten. Maar Cav lag voor.

Groetjesaandevoetjes 1 juli 2021 om 17:32

Cav trekt juist heel erg naar de lijn waardoor hij van een rechte lijn afwijkt.

Welleke 1 juli 2021 om 17:34

Merlier kon niet doorsprinten omdat Cavendish naar links afweek.

Pole Pole 1 juli 2021 om 20:53

Wie zonder bril kijkt ziet dat Philipsen van zijn kant ook naar de witte lijn toe komt. Dat schreef ik dus net. Maar het hoeft niet te verbazen dat Cav of QS hier altijd fout is.

Fast Freddy 1 juli 2021 om 17:29

Als de jury ballen heeft zetten ze Cav terug naar de laatste plek. Hij kegelt bijna Merlier vam zijn fiets.

Romāns Vainšteins 1 juli 2021 om 17:32

Zo zie je maar dat ogen meer is dan waarnemen, je kan er ook beelden mee oproepen.

Massimo Bataille 1 juli 2021 om 17:33

Bij Merlier ging Merlier zelf meer richting Cav toe dan omgekeerd.
Bij Philipsen week Cav idd iets meer naar de midden van de baan uit, maar eigenlijk deed Philipsen dit ook.
Al bij al best ok sprint hoor. Ze wijken eigenlijk allemaal niet zo veel af van hun lijn, maar omdat ze dit naar elkaar toe doen, lijkt het spectaculairder.

Fast Freddy 1 juli 2021 om 17:33

Je kunt ze ook dichtdoen

Mikojan 1 juli 2021 om 17:35

Op het beeld van boven vond ik het echt wel meevallen.

LeDouche 1 juli 2021 om 17:35

Ja, aanklagen! Cav, nee, hele peloton aanklagen.

TheBigShow 1 juli 2021 om 17:43

Vind het niet genoeg voor DQ. Maar je ziet toch Cavendish duidelijk links van de lijn beginnen en rechts van de lijn eindigen

zacht 1 juli 2021 om 19:18

Kijk naar Bouhanni, die wijkt nogal van zijn lijn af. Zonder dat er iemand in de buurt is.

Handige Harry 1 juli 2021 om 17:29

Cavendish wijkt toch behoorlijk van zijn lijn af.
Benieuwd hoe streng ze gaan zijn.

SoloSlim 1 juli 2021 om 17:30

Jasper doet net hetzelfde.. dan moeten ze er allebij vantussen.

TheBigShow 1 juli 2021 om 17:33

Volgens Clement rijdt ie perfect rechtdoor…

Derierre de la course 1 juli 2021 om 19:41

Doet ie ook. Die witte lijn op de weg buigt af. Je moet de borden als referentie aanhouden.

Groetjesaandevoetjes 1 juli 2021 om 17:29

Ik ben wel benieuwd hoeveel men nu weer mag afwijken van een lijn. Cav weet beide alpecins af te snijden. Net genoeg om ze te laten verliezen en net niet genoeg voor een DSQ.

Romāns Vainšteins 1 juli 2021 om 17:30

Dikke niks, Merlier was klaar als aantrekker en ging juist Cav’s kant op.

YogiBear 1 juli 2021 om 17:34

Als ze Cavendish terug zetten moeten ze Philipsen net zo hard terug zetten.

Groetjesaandevoetjes 1 juli 2021 om 17:35

Toch maar eens terugkijken

Welleke 1 juli 2021 om 17:35

Merlier was helemaal niet klaar, die wilde gewoon door tot het einde. Ja het maximum was eruit, maar dat wil niet zeggen dat je hem dan maar mag snijden. Toen was het pas echt over.

Romāns Vainšteins 1 juli 2021 om 17:29

Mooie zege. Merlier leek Cav even te willen wegpushen maar bedacht zich net op tijd, kleine touch. Dat Cav daarna op ongeveer dezelfde wijze nog Philipsen toucheert maakt het 1-1-ig op dat vlak. Lekker interview ook van de meester, zoals hij het vertelt wil je gewoon zelf gaan sprinten.

Beer 1 juli 2021 om 17:29

De vrolijke vrienden opnieuw geklopt. Lefevere lacht in zijn vuistje.

Savojor 1 juli 2021 om 17:30

Van Aert die nog 8e wordt terwijl hij constant werd ingesloten en meerdere keren moest remmen. En tegelijkertijd wordt zijn lead-out Teunissen, die de laatste 1/2km niet meer in de buurt van van Aert reed nog gewoon 15e.

Daar ging iets niet helemaal goed volgens mij.

wiebipedia 1 juli 2021 om 17:30

Dit is toch wel bijzonder. Cavendish roept zoveel verschillende emoties in me op als wielervolger.
Hij frustreert me door z’n gedrag regelmatig
Hij emotioneert me door dat alles wat hij doet en zegt (goed en slecht) altijd authentiek is.
Hij fascineert me omdat het gewoon een enorme krijger blijkt te zijn.

Ontzettend knap dat hij na compleet afgeschreven te zijn zo verwoestend terugkomt.

DuMoullemAert 1 juli 2021 om 17:31

Kegelwedstrijd tussen Alpecin en DCQ gewonnen door DCQ.

xistnc 1 juli 2021 om 17:39

Ja, dat komt nog het dichtst bij hoe het er vanuit de lucht uit zag.

debarreman 1 juli 2021 om 17:58

De grootste botte boer was toch wel Mohoric, voor uiteindelijk een elfde plaats van brulaap Colbrelli.

Mystery Rider 1 juli 2021 om 17:31

mmm…Cav gaat rond twee AF guys en dan terug naar binnen en zowel Merlier als Philipssen moeten inhouden…Roodhoodft broers mogen van mij een klacht indienen…ontvankelijk, hangt af van de jury!

Altijd hetzelfde verhaal natuurlijk..er wordt niet gevallen, maar als Merlier valt wordt Cav waarschijnlijk gediskwalificeerd.

Romāns Vainšteins 1 juli 2021 om 17:36

Volkomen normale massaspurt. Wat een verademing om Cav weer terug te zien, meteen samen met Ewan de fraaiste spurter in het peloton. De laatste jaren vooral veel met open bek naar de meet hakkende dikbilstieren en enkele snellere klassieke mannen, vinnige sprinters een stuk minder.

TheBigShow 1 juli 2021 om 17:49

Kittel, Petacchien Cipollini waren mooie sprinters. Heb niet zoveel met die dwergsprinters.

Romāns Vainšteins 1 juli 2021 om 17:58

Dan hebben we verschillende smaak. Doe mij Cav, Ewan, McEwen, Freire maar.

Killco 1 juli 2021 om 18:59

Freire in dat rijtje is vrij raar

Romāns Vainšteins 1 juli 2021 om 19:01

Freiere hoort daar, dat was ook een handige jongen die veel sprints met de laatste jump vanuit het wiel won.

Killco 1 juli 2021 om 22:12

Ah, op die manier wel ja. Ik vond Freire zo veel meer dan een sprinter.

Matje2021 1 juli 2021 om 17:31

Merlier voortaan maar gewoon laten sprinten Alpecin, lijkt me duidelijk nu

harryjohan71 1 juli 2021 om 17:33

Merlier wordt wel degelijk gesneden door Cav

Turtlehead 1 juli 2021 om 17:38

Ja, maar Philipsen niet.

harryjohan71 1 juli 2021 om 17:47

@Turtlehead Het maakt toch niet uit wie je snijdt. Het gaat erom of je iemand hindert als je van de lijn afwijkt. Of dit nu Pietje of Klaasje is maakt volgens mij niet uit. Dat Merlier niet meer kon winnen ook niet. Als Merlier en Cav met zijn tweeën geprint hadden was Cav zonder twijfel gediskwalificeerd voor het snijden van Merlier

Peet Gute 1 juli 2021 om 17:53

Merlier wordt even veel gehinderd door Philipsen dan door Cav die mekaar opzoeken in het midden van de weg, een normale reflex voor sprinters die mekaar opzoeken. Dit krijg je als de lead out in de weg blijft rijden door zelf door te sprinten. Niks aan het handje dus.

Romāns Vainšteins 1 juli 2021 om 18:00

Merlier had al eerder weg moeten zijn, eigenlijk helpt hij Cav nog een beetje.

Cyclinglife 1 juli 2021 om 17:33

Mooie overwinning maar een Geweldige analyse van hem na afloop.
Hij gaat nog een hele goede worden om het wielrennen op tv verslaan

En alpecin moet voor 1 sprinter gaan en niet voor beide. Klaarblijkelijke kunnen de renners hier niet goed mee omgaan

thorsen 1 juli 2021 om 17:35

Haha, Cav die perse op de foto wou met Mathieu ;)

Turtlehead 1 juli 2021 om 17:36

Ik ben benieuwd of Alpecin de volgende keer weer voor Cavendish rijdt :)

frits_pas 1 juli 2021 om 17:36

Matige leadout van Merlier, in plaats van recht naar de lijn ging de trein naar links waar ze Cavendish op pikten.

frits_pas 1 juli 2021 om 17:43

Waar ik Merlier zei, bedoel ik de man voor hem. Stop de tijd, twee jokers.

Davide Lappartiente 1 juli 2021 om 18:00

Inderdaad, Rickaert ging naar het midden van de weg om Quickstep in te sluiten. Ze waren beter rechts gebleven, dan zat Cav waarschijnlijk niet in het wiel.

WoutMathieu 1 juli 2021 om 18:01

Rikaert bedoel je?

DeGroteMolen 1 juli 2021 om 17:37

Sprinten lukt ook niet bij Van Aert. Duidelijk niet in de beste vorm.

Beer 1 juli 2021 om 17:39

En toch 3e in het klassement. Wat een kanjer hé ;-)

Pathieu van der Moel 1 juli 2021 om 17:41

Zat tot tweemaal toe volledig ingesloten… Denk dat hij als hij vrij kan sprinten echt wel bij de eerste 3 zit

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair