Tour 2021: Ide Schelling mag komende dagen genieten van bergtrui
foto: Cor Vos
maandag 28 juni 2021 om 16:45

Tour 2021: Ide Schelling mag komende dagen genieten van bergtrui

Ide Schelling heeft zich opnieuw verzekerd van de bergtrui in de Tour de France. Nadat de Nederlandse aanvaller van BORA-hansgrohe in de tweede etappe de trui officieel moest afstaan aan Mathieu van der Poel, heroverde hij het tricot op de derde dag.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Schelling schoof mee in de vroege vlucht en pakte op de eerste klim van de dag, van vierde categorie, het enige puntje. Daardoor staat hij met vijf punten eenzaam bovenaan in het bergklassement. Daarna liet hij zijn medevluchters gaan, omdat die geen bedreiging vormden tijdens de tweede bergsprint van de dag.

Door zijn leidende positie in het bergklassement mag Schelling in Pontivy op het podium verschijnen om de bolletjestrui in ontvangst te nemen. En daar mag hij nog enkele dagen van genieten, want dinsdag (sprintrit naar Fougères) en woensdag (individuele tijdrit naar Laval) zijn er geen bergpunten te verdienen.

Vrijdag weer veel bergpunten te rapen
Daarnaast is de kans klein dat Schelling de bergtrui donderdag kwijtraakt, omdat dan slechts een bergsprint van vierde categorie op de route ligt. Daar is slechts één punt te verdienen en Van der Poel is met vier punten de enige die Schelling dan kan bedreigen. Vrijdag, in de zevende etappe naar Le Creusot, liggen vier klimmetjes op het programma: twee van derde categorie en twee van vierde categorie. Zaterdag volgt de eerste bergetappe met onder meer drie cols van eerste categorie.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
28 juni 2021 16:48
Go, Idefix!
28 juni 2021 17:58
Die verliest hij donderdag aan VDP dus.
28 juni 2021 18:16
Een renner naar miijn hart, toch een vrolijke voetnoot tussen al die trieste valpartijen.
28 juni 2021 19:12
Grappig dat ie ook zo showt en blij is voor de cameramotor… denk dat de sponsor wel blij met m is
28 juni 2021 19:22
Wat een ontiegelijk baasje vind ik die Ide! Hij ziet er uit als een knullig wiskunde nerdje dat net van de middelbare school af komt en op zijn fiets gesprongen is, maar ondertussen is het een lefgozer met branie. Dat knaapje heeft me echt geamuseerd de afgelopen drie dagen.
28 juni 2021 23:58
Eigenlijk waardeloos dat je praktisch laatste kunt staan en toch de bolletjestrui mag dragen.
    29 juni 2021 10:40
    Of dat je je als knecht de eerste week al volledig leeg rijdt voor je eigen fifteen minutes of fame...

Reacties zijn gesloten.