Tour 2021: Medisch bulletin en juryrapport

zondag 18 juli 2021 om 22:30
Tour 2021: Medisch bulletin en juryrapport

foto: Cor Vos

Overzicht

Dagelijks publiceert de organisatie van de Tour de France na de etappe belangrijke informatie over blessures van renners en uitgedeelde straffen door de wedstrijdjury. Dat doen zij in het medisch bulletin en in het juryrapport. In dit overzicht bundelt WielerFlits alle medische updates uit de koers en de uitgedeelde straffen.

We houden in dit artikel het officiële juryrapport van de ASO aan. Niet alle blessures worden meegenomen in het rapport.


Zondag 18 juli 2021 – Etappe 21

Medisch bulletin

Niets te melden.

Juryrapport

flag-nl Wout Poels (Bahrain Victorious) – Vanwege een lekke band in de laatste drie kilometer in dezelfde tijd geplaatst als de ritwinnaar.

De UCI heeft 45 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 4 controles door middel van röntgenstraling, en 4 gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Zaterdag 17 juli 2021 – Etappe 20

Medisch bulletin

Niets te melden.

Juryrapport

flag-be Christoph Roodhooft (ploegleider Alpecin-Fenix) – Voor het niet respecteren van de afstand die tijdens een tijdrit moet worden gehouden. 200 Zwitserse Frank.

flag-si Andrej Hauptman (ploegleider UAE Team Emirates)  – Voor het niet respecteren van de afstand die tijdens een tijdrit moet worden gehouden. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Pello Bilbao (Bahrain Victorious) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-es Jonathan Castroviejo – Verboden positie op de fiets. Waarschuwing.

In de  slotetappe naar Parijs is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 20 tot 98,4 na de start.


Vrijdag 16 juli 2021 – Etappe 19

Medisch bulletin

flag-co Sergio Henao (Qhubeka-NextHash) – Trauma aan de linkerelleboog.

Juryrapport

flag-dk Lars Michaelsen (Qhubeka-NextHash) – Voor het niet-respecteren van instructies van commissarissen. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-si Tadej Pogačar (UAE Emirates) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-it Davide Formolo (UAE Emirates) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-no Vegard Stake Laengen (UAE Emirates) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Mike Teunissen (Jumbo-Visma) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-be Brent Van Moer (Lotto Soudal) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-de Simon Geschke (Cofidis) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-au Michael Matthews (BikeExchange) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-dk Christopher Juul-Jensen (BikeExchange) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-kz Dmitriy Fofonov (ploegleider Astana-Premier Tech) – Voor het weggooien van een bidon buiten de afvalzone. Renner in kwestie niet geïdentificeerd. 500 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 48 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 7 controles door middel van röntgenstraling, en zeven gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Donderdag 15 juli 2021 – Etappe 18

Medisch bulletin

flag-co Sergio Henao (Qhubeka NextHash) – Kneuzingen aan de linkerdij en linkerbil.

Juryrapport

Niets te melden

De UCI heeft 69 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 7 controles door middel van tablets. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de negentiende etappe naar Libourne is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 30 tot 20 kilometer voor de finish.


Woensdag 14 juli 2021 – Etappe 17

Medisch bulletin

Niets te melden

Juryrapport

flag-co Rigoberto Urán (EF Education-Nippo) – Voor het weggooien van bidons buiten de daarvoor bestemde zone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-co Rigoberto Urán (EF Education-Nippo) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-ch Stefan Bissegger (EF Education-Nippo) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-dk Jakob Fuglsang (Astana-Premier Tech) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

Moto 838 (France Télévisions) – Voor het overtreden van de reglementaire bepalingen betreffende de circulatie van voertuigen in de wedstrijd en en het niet naleven van de instructies van de commissarissen. Waarschuwing.

De UCI heeft 54 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 7 controles door middel van tablets. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de achttiende etappe van Pau naar Luz Ardiden is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 30 tot 10 kilometer voor de finish.


Dinsdag 13 juli 2021 – Etappe 16

Medisch bulletin

Niets te melden

Juryrapport

flag-fr David Gaudu (Groupama-FDJ) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-co Rigoberto Urán (EF Education-Nippo) – Verboden positie op de fiets. Waarschuwing.

flag-es Pello Bilbao (Bahrain Victorious) – Verboden positie op de fiets. Waarschuwing.

De UCI heeft 49 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 8 controles door middel van röntgenstralen, en 8 gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Zondag 11 juli 2021 – Etappe 15

Medisch bulletin

Niets te melden

Juryrapport 

flag-es Jonathan Castroviejo (INEOS Grenadiers) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-fr Pierre Rolland (B&B Hotels p/b KTM) – Koersen op het trottoir. 500 Zwitserse Frank boete, 25 strafpunten in het UCI-klassement, 20 seconden straftijd in het algemeen klassement, acht strafpunten in het bergklassement en 16 strafpunten in het puntenklassement.

flag-nl Mike Teunissen (Jumbo-Visma) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-de Grischa Niermann (ploegleider Jumbo-Visma) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Omar Fraile (Astana-Premier Tech) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-kz Dmitriy Fofonov (Astana-Premier Tech) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-au Matthew White (Team BikeExchange) – Voor het niet opvolgen van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-dk Lars Michaelsen (Qhubeka NextHash) – Voor het niet opvolgen van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

Waarschuwing aan TotalEnergies, AG2R Citroën, BORA-hansgrohe en INEOS Grenadiers voor het gebruiken van het trottoir tijdens de wedstrijd.

De UCI heeft 47 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 8 controles door middel van röntgenstralen, en 8 gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de zestiende etappe naar Saint-Gaudens is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 20 tot 15 kilometer voor de finish.


Zaterdag 10 juli 2021 – Etappe 14

Medisch bulletin

Niets te melden.

Juryrapport

flag-de Max Walscheid (Qhubeka NextHash) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-fr Élie Gesbert (Arkéa Samsic) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Wout Poels (Bahrain Victorious) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-no Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-ch Marc Hirschi (UAE Emirates) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-si Andrej Hauptman (ploegleider UAE Emirates) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-kz Dmitriy Gruzdev (Astana-Premier Tech) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-kz Dmitriy Fofonov (ploegleider Astana-Premier Tech) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-ch Reto Hollenstein (Israel Start-Up Nation) – Voor stayeren. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-be Rik Verbrugghe (ploegleider Israel Start-Up Nation) – Voor stayeren. 500 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 46 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 8 controles door middel van röntgenstralen, en 8 gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de vijftiende etappe naar Andorra-La-Vieille is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 20 tot 15,8 kilometer voor de finish (op 1 kilometer van de top van de Col de Beixalis.


Vrijdag 9 juli 2021 – Etappe 13

Medisch bulletin

flag-au Lucas Hamilton (BikeExchange) – Trauma aan het sleutelbeen. Radiologische beoordeling in de vrachtwagen.

flag-gb Simon Yates (BikeExchange) – Trauma aan de heup, borstkas en buik. Beoordeling in de radiologische vrachtwagen en daarna overgebracht naar het ziekenhuis van Carcassonne voor 24-uursobservatie.

flag-de Roger Kluge (Lotto Soudal) – Wonde aan de rechterelleboog en de rechterknie. Schaafwonden aan de rechterheup en rechterenkel. Trauma aan de rechteronderrug. Overgebracht naar het ziekenhuis van Narbonne.

flag-es Cristián Rodríguez (TotalEnergies) – Serieuze wonde aan de linkervinger en linkerelleboog. Wonden zijn onderzocht en gehecht in de radiologische vrachtwagen.

flag-pl Rafał Majka (UAE Emirates) – Ribtrauma. Evaluatie bij de radiologische vrachtwagen.

flag-kz Dmitriy Gruzdev (Astana-Premier Tech) – Wonde aan de linkerknie, linkerelleboog en linkerschouder. Verzorgd door de medische wagen.

Juryrapport

flag-fr Pierre Latour (TotalEnergies) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Lylian Lebreton (ploegleider TotalEnergies) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Anthony Turgis (TotalEnergies) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Benoit Genauzeau (ploegleider TotalEnergies) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es José Luis Arrieta (ploegleider Movistar) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. Renner in kwestie niet geïdentificeerd. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-nl Boy van Poppel (Intermarché-Wanty-Gobert) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-be Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-dk Michael Mørkøv (Deceuninck-Quick-Step) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-fr Yvon Ledanois (ploegleider Arkéa Samsic) – Inbreuk op de richtlijnen voor de voertuigen in de karavaan van de wedstrijd. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Frédéric Mons (fotograaf L’Équipe) – Inbreuk op de reglementaire bepalingen voor de voertuigen in de karavaan van de wedstrijd. 500 Zwitserse Frank boete. Uitgesloten voor de veertiende etappe.

De UCI heeft 44 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 8 controles door middel van röntgenstralen, en 8 gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de veertiende etappe van Carcassonne naar Quillan is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 20 tot 17,9 kilometer voor de finish (op 1 kilometer van de top van de Col de Saint-Louis).


Donderdag 8 juli 2021 – Etappe 12

Medisch bulletin

Niets te melden.

Juryrapport 

flag-de André Greipel (Israel Start-Up Nation) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Oscar Guerreiro (Israel Start-Up Nation) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 32 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 8 controles door middel van röntgenstralen, en 8 gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de dertiende etappe van Nîmes naar Carcassonne zullen de tijden worden opgenomen op 4,5 kilometer van de finish (artikel 2.6.027) in plaats van de gebruikelijke drie kilometer van de streep.


Woensdag 7 juli 2021 – Etappe 11

Medisch bulletin

flag-fr Bruno Armirail (Groupama-FDJ) – Spijsverteringsproblemen

flag-at Michael Gogl (Qhubeka-NextHash) – Spiercontractie

flag-it Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious) – Lichte hitteberoerte

flag-de Tony Martin (Jumbo-Visma) – Meerdere verwondingen in het gezicht na een val, wonde aan de lip, mogelijke breuk aan de rechter elleboog. Overgebracht naar het ziekenhuis van Cavaillon

flag-nl Nils Eekhoff (DSM) – Meerdere schaafwonden na een val, elleboogtrauma

Juryrapport

flag-si Andrej Hauptman (ploegleider UAE Emirates) – Voor het weggooien van een musette buiten de afvalzone. Renner in kwestie niet geïdentificeerd. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Nacer Bouhanni (Arkéa Samsic) – Voor een plakbidon. Twee keer 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Yvon Ledanois (ploegleider Arkéa Samsic) – Voor een plakbidon. Twee keer 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Élie Gesbert (Arkéa Samsic) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Sébastien Hinault (ploegleider Arkéa Samsic) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-de Jonas Rutsch (EF Education-Nippo) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-gb Charles Wegelius (ploegleider EF Education-Nippo) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-il Omer Goldstein (Israel Start-Up Nation) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-be Rik Verbrugghe (ploegleider Israel Start-Up Nation) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Valentin Madouas (Groupama-FDJ) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Frédéric Guesdon (ploegleider Groupama-FDJ) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-si Luka Mezgec (BikeExchange) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-au Matthew White (ploegleider BikeExchange) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-ca Hugo Houle (Astana-Premier Tech) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-kz Dmitriy Fofonov (ploegleider Astana-Premier Tech) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Ion Izagirre (Astana-Premier Tech) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-kz Dmitriy Fofonov (ploegleider Astana-Premier Tech) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Jérémy Cabot (TotalEnergies) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Benoit Genauzeau (ploegleider TotalEnergies) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Iván García (Movistar) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Jose Luis Jaimerena (ploegleider Movistar) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Yvon Ledanois (Arkéa Samsic) – Voor het niet opvolgen van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Nacer Bouhanni (Arkéa Samsic) – Voor stayeren. 200 Zwitserse Frank boete, 40 strafseconden, 8 strafpunten voor het bergklassement, 4 strafpunten voor het puntenklassement.

flag-fr Yvon Ledanois (Arkéa Samsic) – Voor stayeren. 500 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 48 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 8 controles door middel van röntgenstralen, en 8 gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

In de twaalfde etappe van Saint-Paul-Trois-Châteaux naar Nîmes is bevoorraden toegestaan vanaf kilometer 20 tot 15 kilometer voor de finish.


Dinsdag 6 juli 2021 – Etappe 10

Medisch bulletin

flag-fr Julien Simon (TotalEnergies) – Kneuzing aan de rechterelleboog.

Juryrapport

flag-it Davide Ballerini (Deceuninck-Quick-Step) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement. *

flag-be Jonas Rickaert (Alpecin-Fenix) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement. *

flag-be Dries Devenyns (Deceuninck-Quick-Step) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement. *

flag-be Wout van Aert (Jumbo-Visma) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-ch Reto Hollenstein (Israel Start-Up Nation) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 42 fietscontroles uitgevoerd en gecontroleerd op mechanische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

* De afvalzone die was voorzien voor zeven kilometer van de finish, was op 2,9 kilometer van de finish neergelegd. Daarom mochten Ballerini, Rickaert en Devenyns wel hun bidons weggooien. Om deze reden zijn hun straffen en de strafpunten voor het UCI-klassement geschrapt.


Zondag 4 juli 2021 – Etappe 9

Medisch bulletin

flag-es Enric Mas (Movistar) – Wond op de linkerdij.

flag-za Nicholas Dlamini (Qhubeka NextHash) – Lichte kneuzingen. Niet gepasseerd aan de wagen van de dokter.

flag-us Brandon McNulty (UAE Emirates) – Schaafwonden aan beide kniëen.

Juryrapport

Rectificatie van de bergsprint op de Côte de Mont-Saxonnex, etappe 8: Wout Poels, Nairo Quintana, Michael Woods, Sepp Kuss, Guillaume Martin, Kenny Elissonde.

flag-pl Michal Kwiatkowski (INEOS Grenadiers) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-no Gabriel Rasch (ploegleider INEOS Grenadiers) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Jorge Arcas (Movistar) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es José Luis Arrieta (ploegleider Movistar) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-be Dylan Teuns (Bahrain Victorious) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-de Rolf Aldag (ploegleider Bahrain Victorious) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 46 fietscontroles uitgevoerd en gecontroleerd op mechanische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Zaterdag 3 juli 2021 – Etappe 8

Medisch bulletin

flag-nl Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) – Het opnieuw aanbrengen van vingerverband.

flag-at Michael Gogl (Qhubeka NextHash) – geen verdere uitleg in het juryrapport.

flag-co Miguel Ángel López (Movistar) – Rechterdijblessure

flag-za Stefan De Bod (Astana-Premier Tech) – Trauma aan de rechterelleboog en kneuzingen van de rechterheup en rechterenkel.

Juryrapport

flag-co Miguel Ángel López (Movistar) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-es Enric Mas (Movistar) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-nl Danny van Poppel (Intermarché-Wanty-Gobert) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-gb Luke Rowe (INEOS Grenadiers) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-de Jonas Koch (Intermarché-Wanty-Gobert) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 55 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 7 controles door middel van röntgenstralen, en 7 gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Vrijdag 2 juli 2021 – Etappe 7

Medisch bulletin

flag-es Víctor De la Parte (TotalEnergies) – Wonde aan de vinger.

flag-es Carlos Verona (Movistar) – Verschillende schaafwonden en kneuzingen.

Juryrapport

flag-au Luke Roberts (ploegleider DSM) – Voor het niet naleven van het schema van de ploegpresentatie. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-dk Søren Kragh Andersen (DSM) – Voor het niet naleven van het schema van de ploegpresentatie. 500 Zwitserse Frank boete en 15 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-be Tiesj Benoot (DSM) – Voor het niet naleven van het schema van de ploegpresentatie. 500 Zwitserse Frank boete en 15 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Cees Bol (DSM) – Voor het niet naleven van het schema van de ploegpresentatie. 500 Zwitserse Frank boete en 15 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-gb Mark Donovan (DSM) – Voor het niet naleven van het schema van de ploegpresentatie. 500 Zwitserse Frank boete en 15 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Nils Eekhoff (DSM) – Voor het niet naleven van het schema van de ploegpresentatie. 500 Zwitserse Frank boete en 15 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Joris Nieuwenhuis (DSM) – Voor het niet naleven van het schema van de ploegpresentatie. 500 Zwitserse Frank boete en 15 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-dk Casper Pedersen (DSM) – Voor het niet naleven van het schema van de ploegpresentatie. 500 Zwitserse Frank boete en 15 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-ch Michael Schär (AG2R Citroën) – Voor het weggooien van bidons buiten de daarvoor bestemde zone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) – Voor het weggooien van bidons buiten de daarvoor bestemde zone. 500 Zwitserse Frank boete en 25 strafpunten in het UCI-klassement.

flag-es Carlos Verona (Movistar) – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-be Jan Bakelants (Intermarché-Wanty-Gobert – Voor het urineren in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-lv Toms Skujins (Trek-Segafredo) – Voor een ongeoorloofde bevoorrading in de laatste 20 kilometer. 200 Zwitserse Frank boete en 20 strafseconden.

flag-nl Steven de Jongh (ploegleider Trek-Segafredo) – Voor een ongeoorloofde bevoorrading in de laatste 20 kilometer. 1000 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Warren Barguil (Arkéa Samsic) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Sébastien Hinault (ploegleider Arkéa Samsic) – Voor een plakbidon. 200 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 34 fietsen doorgelicht bij de start en de finish: 8 controles door middel van röntgenstralen, en 8 gewichtscontroles. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Donderdag 1 juli 2021 – Etappe 6

Medisch bulletin

flag-it Jacopo Guarnieri (Groupama-FDJ) – Buiktrauma. Onderzoek in de radiologische vrachtwagen aan de finish.

Juryrapport

Niets te melden.

De UCI heeft 43 fietsen doorgelicht door middel van röntgenstralen. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Woensdag 30 juni 2021 – Etappe 5

Medisch bulletin

Niets te melden.

Juryrapport

flag-kz Dmitriy Fofonov (ploegleider Astana-Premier Tech) – Voor het niet respecteren van de afstand die tijdens een tijdrit moet worden gehouden. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Sébastien Hinault (ploegleider Arkéa Samsic) – Voor het niet respecteren van de afstand die tijdens een tijdrit moet worden gehouden. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-kz Dmitriy Fofonov (ploegleider Astana-Premier Tech) – Voor het niet opvolgen van de instructies van de commissarissen. 500 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 8 fietsen doorgelicht door middel van röntgenstralen. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Dinsdag 29 juni 2021 – Etappe 4

Medisch bulletin

Niets te melden.

Juryrapport

flag-be Wout van Aert (Jumbo-Visma) – Ongepast gedrag. Plassen in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-it Davide Ballerini (Deceuninck-Quick-Step) – Vanwege een lekke band in de laatste drie kilometer in dezelfde tijd geplaatst als de ritwinnaar.

flag-fr Joseph Dos Santos (namens France Télévisions) – Inbreuk met de richtlijnen voor de voertuigen in de karavaan van de wedstrijd. Mag tijdens de vijfde etappe niet in de karavaan.

De UCI heeft 35 fietscontroles uitgevoerd en gecontroleerd op mechanische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Maandag 28 juni 2021 – Etappe 3

Medisch bulletin

flag-si Primoz Roglic (Jumbo-Visma) – Trauma aan het staartbeen.

flag-nl Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) – Diepe wond in de vinger. Gehecht in de medische vrachtwagen.

flag-nl Robert Gesink (Jumbo-Visma) – Hersenschudding. Mogelijke sleutelbeenbreuk. Afgevoerd naar het ziekenhuis.

flag-gb Geraint Thomas (INEOS Grenadiers) – Rechterschouder ontwricht, onmiddellijk teruggezet. Onderzoek in de radiologische vrachtwagen aan de finish. Ter controle naar het ziekenhuis.

flag-au Jack Haig (Bahrain Victorious) – Hersenschudding. Breuk in het rechtersleutelbeen. Afgevoerd naar het ziekenhuis.

flag-au Simon Clarke (Qhubeka NextHash) – Blessure aan de onderrug. Onderzoek in de medische vrachtwagen. Spierkneuzing.

flag-au Caleb Ewan (Lotto Soudal) – Breuk in het rechtersleutelbeen. Bloeduitstorting op de rechterdij.

Juryrapport

flag-ca Hugo Houle (Astana-Premier Tech) – Ongepast gedrag. Plassen in het openbaar. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-gb Luke Rowe (INEOS Grenadiers) – Onjuist gedrag. 300 Zwitserse Frank boete en 2o strafpunten in het UCI-klassement.

flag-nl Ide Schelling (BORA-hansgrohe) – Ongeoorloofde bevoorrading in de laatste 20 kilometer. 200 Zwitserse Frank boete en 20 strafseconden in het algemeen klassement.

flag-de Enrico Poitschke (ploegleider BORA-hansgrohe) – Ongeoorloofde bevoorrading in de laatste 20 kilometer. 1.000 Zwitserse Frank boete.

Door een valpartij in de laatste drie kilometer zijn Peter Sagan en Caleb Ewan in dezelfde tijd geplaatst als de ritwinnaar.

De UCI heeft 51 fietscontroles uitgevoerd en gecontroleerd op mechanische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Zondag 27 juni 2021 – Etappe 2

Medisch bulletin

Niets te melden.

Juryrapport

flag-au Luke Roberts (ploegleider Team DSM) – Ongepast gedrag. Plassen in het openbaar. Renner in kwestie niet geïdentificeerd. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-au Matthew White (ploegleider BikeExchange) – Ongepast gedrag. Plassen in het openbaar. Renner in kwestie niet geïdentificeerd. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-de Enrico Poitschke (ploegleider BORA-hansgrohe) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. Renner in kwestie niet geïdentificeerd. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-de Enrico Poitschke (ploegleider BORA-hansgrohe) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. Renner in kwestie niet geïdentificeerd. 500 Zwitserse Frank boete.

flag-de Rolf Aldag (ploegleider Bahrain Victorious) – Weggooien van afval buiten de daarvoor bestemde zones. Renner in kwestie niet geïdentificeerd. 500 Zwitserse Frank boete.

De UCI heeft 40 fietscontroles uitgevoerd en gecontroleerd op mechanische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.


Zaterdag 26 juni 2021 – Etappe 1

Medisch bulletin

flag-de Jasha Sütterlin (Team DSM) – Bloeduitstorting/schade aan de pols. Opgave.

flag-lt Ignatas Konovalovas (Groupama-FDJ) – Hoofdtrauma en hersenschudding. Was na de val even buiten bewustzijn. Opgave en afgevoerd naar het ziekenhuis.

flag-fr Cyril Lemoine (B&B Hotels p/b KTM) – Nekletsel en borsttrauma. Opgave en afgevoerd naar het ziekenhuis.

flag-gb Chris Froome (Israel Start-Up Nation) – Heup- en thoraxtrauma.

flag-dk Casper Pedersen (Team DSM) – Verschillende hechtingen.

flag-au Ben O’Connor (AG2R Citroën) – Hechtingen aan de onderarm en verschillende spierkneuzingen.

flag-es Marc Soler (Movistar) – Breuk in de radiuskop in de elleboog van beide armen. Opgave.

flag-nl Mike Teunissen (Jumbo-Visma) – Heuptrauma en elleboogblessure.

flag-ch Marc Hirschi (UAE Emirates) – Schouder uit de kom en trauma aan het rechtersleutelbeen.

flag-dk Mikkel Bjerg (UAE Emirates) – Meerdere kneuzingen, schaafwonden en snijwonden.

flag-us Brandon McNulty (UAE Emirates) – Schaafwonden aan de rechterpols en elleboog.

flag-pt Rui Costa (UAE Emirates) – Bilkneuzingen en lichte schaafwonden.

flag-no Amund Grøndahl Jansen (Team BikeExchange) – Wond aan de rechterelleboog en wervelletsel.

flag-fr Clément Russo (Arkéa-Samsic) – Trauma aan de borstkas en ribbreuk.

flag-ch Reto Hollenstein (Israel Start-Up Nation) – Trauma aan de borstkas.

flag-gb Daniel McLay (Arkéa-Samsic) – Rugpijn.

Juryrapport 

flag-fr Didier Rous (ploegleider B&B Hotels p/b KTM) –  Niet naleven van de instructies van de commissarissen. 200 Zwitserse Frank boete.

flag-fr Didier Vuillin (namens L’Équipe) – Niet naleven van de regels in de karavaan.

De UCI heeft 50 fietscontroles uitgevoerd en gecontroleerd op mechanische fraude. Alle fietsen die zijn getest voldeden aan de UCI-reglementen.

Dit artikel delen:

68 Reacties

Punt 27 juni 2021 om 08:37

Zo’n beetje de hele ploeg van Pogacar in de lappenmand..

Cobus87th 27 juni 2021 om 08:44

Dat zijn flink wat renners en de lijst is nog niet eens compleet. T. Martin staat er bijvoorbeeld ook niet op en die heeft net als McNulty op zijn minst schaafwonden.

Ronellenfitsch 27 juni 2021 om 09:02

Het is ook maar net wat de ploegen doorgeven. Bij AG2R ook de helft met serieuze blessures volgens Naesen, hier ook maar eentje vermeld

Maenhout 27 juni 2021 om 09:25

Dit zijn wellicht alleen de mensen die door de Tourarts(en) gezien zijn. Tony Martin c.s. zullen binnen eigen ploeg verzorgd zijn na de finish. Spraytje, gaasje, pleistertje en weer gaan.

arie haakman 27 juni 2021 om 14:18

Jij lijkt mij wel iemand die er verstand van heeft,waarom wordt zo’n etappe niet geneutraliseerd.?

xistnc 27 juni 2021 om 08:51

Op wat tijdverlies na lijkt Ineos ongeschonden. Die zouden vandaag in de finale wel eens kunnen gaan testen hoe kreupel de concurrentie daadwerkelijk is.

harryjohan71 27 juni 2021 om 09:06

Op basis waarvan baseer je dat Ineos geen blessures aan gisteren heeft overgehouden? Denk jij dat Hart voor de lol tijd heeft verloren?

xistnc 27 juni 2021 om 10:00

Misschien even dit artikel lezen en het lijstje doornemen? Dan gebruik ik bovendien nog 'lijkt'.

Tijdverlies van Porte en Hart (waar dit artikel overigens helemaal niet over gaat) kan verder verschillende redenen hebben, zoals lang moeten wachten op een nieuwe fiets. Niet meteen reden om blessures te vermoeden. Dus die 'zouden' best deel uit kunnen maken van een aanvalsplan in de finale vanmiddag.

Quincy Adams 27 juni 2021 om 10:03

Hart had alleen een kapotte fiets, waardoor hij op achterstand reed en bij de tweede val alleen opgehouden werd.
Porte lag er wel lichtjes bij, maar leek weinig aan over gehouden te hebben (wat voor porte nogal een prestatie is).

mattje123 2 juli 2021 om 07:12

@xistnc ben je Thomas vergeten?

xistnc 4 juli 2021 om 10:09

Jij had op 27 juni een glazen bol? Ik niet.

Jean Dumas 27 juni 2021 om 09:03

Er is een soort van wet dat de ploeg van de eventuele Tourwinnaar dit soort miserie bespaart blijft. Nou, dan gaan we nog wat zien.

tak 27 juni 2021 om 09:14

Edit: We houden het officiële juryrapport van ASO aan en daarin staan niet alle blessures opgesomd

tak 27 juni 2021 om 13:55

Dat snap ik ook wel, blijft een feit dat het maar een kleine selectie is. Tegelijk lokken jullie mensen op twitter zoiets als “kijk hier voor je poultje wie er allemaal schade heeft” en dan is het wel een half verhaal.

Ivan 27 juni 2021 om 09:17

Dan zie je allerlei dingen als trauma, wervelletsel en ribbreuken en dan staat er bij McLay dat hij rugpijn heeft. Gelukkig helemaal onderaan zodat er toch een klein beetje een glimlach ontstond na het zien van dit slagveld. Hopelijk gaan sommige van deze renners gewoon naar het ziekenhuis in plaats van weer terug op de fiets. Zo’n Clement Russo is toch gewoon belachelijk als hij weer gaat sporten?

xistnc 27 juni 2021 om 10:01

Ja, dat zorgde bij mij ook voor een soort glimlach. Ik denk dat er best renners zijn dit lijstje niet gehaald hebben en willen ruilen met deze rugpijn.

Dikke vrouw 27 juni 2021 om 09:37

En over een week hoop je dat ze eigenlijk met botbreuken rondfietsen..

Quincy Adams 27 juni 2021 om 10:05

leg es effe uit? Ik snap hem niet…

meestre 27 juni 2021 om 10:20

Gewoon typfout hoop is hoor

JaBo 27 juni 2021 om 10:21

Flinke lijst en nog niet eens compleet. Ben benieuwd hoe lang dit nog zo door kan gaan gaan dit soort zaken bedreigen de manier van het bedrijven van de wielersport in de huidige vorm. Professionele wielersport is een bedrijfstak en beoefenaren van de sport heten beroepswielrenners. Ik denk dat als de arbeidsinspectie naar de huidige werkomstandigheden en werkplek zouden kijken er een vernietigend rapport uit zou komen. Ik zou de organisatoren willen oproepen kijk kritisch naar je eigen organisatie en voer verbeteringen en veranderingen door en doe veel meer aan voorlichting in plaats veroordeling van het publiek.

Rondje 25 27 juni 2021 om 10:24

Hoezo geen veroordeling van het publiek. Je kunt toch niet langs de kant van de weg gaan staan met zo'n kartonnen plaat voor je hoofd zoals die vrouw. Dit heeft niets met organisatie te maken. Ze had niet eens aandacht voor de koers. Vond alleen zichzelf maar belangrijk voor een fotoshot.
Als organisatie kan je veel doen bij sportwedstrijden, maar een route afzetten over 3500 kilometer (want zolang is het parcours van de Tour) is gekkenwerk. Dat gaat gewoon niet.

Rondje 25 27 juni 2021 om 10:22

Woods toch ook niet bij de gewonden/kneuzingen.
Alleen maar tijdsverlies zo lijkt het. Kan dus nog wel voor dagsucces gaan hopelijk.

Veloburto 27 juni 2021 om 12:53

Laat me raden. Je hebt Woods in je wielerpoulteam?

ProfrondeZevenbergen 27 juni 2021 om 14:21

Jij niet dan? Woods is toch gewoon een renner die punten zou gaan pakken.

Rickerdiaz 27 juni 2021 om 22:30

Eens met Rondje

The Whaler 27 juni 2021 om 12:56

Misschien niet helemaal de juiste plek maar wat ik eigenlijk vrij snel dacht en Danny Nelissen na de finish ook afvroeg, is het niet handig in de periode voor de tour een voorlichting campagne te doen, hoe gedraag je je als publiek. Misschien wat voorbeelden hoe niet zoals gisteren. 2e valpartij naar mijn idee toch ook door de extra onrust vanwege de eerste valpartij. Juist na vorig jaar waar geen publiek was.

Lalsacien 27 juni 2021 om 21:30

Vlak voor en tijdens de Tour worden er op France Télévision spotjes uitgezonden met gedragsregels voor het publiek.

nickdt 29 juni 2021 om 22:02

Ja op France Television hebben buitenlanders lekker veel aan.

Ed De B 27 juni 2021 om 14:03

Weet iemand hoe het zit met boetes voor plakbidonnen en tijdstraffen voor stayeren?Of geldt dat niet in de tour? Gisteren ongeveer 40x een plakbidon gezien en oa Matthews ,nota bene 2e, werd met de auto teruggebracht naar het peloton. Of is het gewoon totale willekeur?

ProfrondeZevenbergen 27 juni 2021 om 14:23

De regels voor bidons aannemen zijn een beetje zwakjes. In een seconde (of twee) moet dat makkelijk kunnen. Alles wat langer is bestraffen.

dennissimo 27 juni 2021 om 20:32

Kan de verse update bovenaan in de feed geplaatst worden? Handiger.

Ronellenfitsch 27 juni 2021 om 20:32

Kunnen jullie dit overzicht niet van recent naar oud geven, dus de laatste rit boven ipv onder? Scheelt weer scrollen …

Ronellenfitsch 28 juni 2021 om 20:25

En dat is gedaan, dankjewel :-)

Magician 27 juni 2021 om 21:01

De jury had vandaag wat moeite om de renners te herkennen?

FritsvanHoefelen 27 juni 2021 om 22:07

Gisteren durfden ze het geld niet te innen, dus vandaag maar compenseren

Thijs E 28 juni 2021 om 22:30

Als je rapport vandaag bestaat uit 4 non-items, dan kun je jezelf als jury toch afvragen wat je meerwaarde is.

Verder staat Enrico Poitschke in mijn poule als eindwinnaar van het boeteklassement, go Enrico!

Henk van Bouw 29 juni 2021 om 08:18

Laatste 20km bevoorrading van Schelling is natuurlijk lachwekkend die reed op grote achterstand komt bijna als laatste binnen heeft niks te maken met waar die regel voor gemaakt is maargoed regeltjes he.

Tony 29 juni 2021 om 10:16

Het lijkt wel een verslag uit een oorlogsgebied. Je houd je hart vast. Toch is de oorzaak onoplettendheid en te veel risico nemen. Ik hoop dat Primoz het overleefd en anders moet van Aert de meubelen redden. Ik hoop dat we nu het ergste gehad hebben.

Jean Dumas 29 juni 2021 om 11:27

Trauma aan staartbeen, daar gaan wat pijnstillers in. In de tijdrit valt geen topprestatie van Roglic te verwachten, als hij nog opstapt.

Tempobeul 29 juni 2021 om 11:43

Goed om lezen dat plassen in het openbaar nog steeds bestraft wordt. Als je dat jurryrapport naast het medisch bulletin legt, dan zijn dat toch 2 werelden los van elkaar. Je vraagt je toch af of dat over de zelfde koers gaat.

Pathieu van der Moel 30 juni 2021 om 20:21

Pogacar’s valse start dan??

Scott Sunderland 30 juni 2021 om 22:55

McNulty valt vandaag in de tijdrit en eindigt als allerlaatste met bebloede knieën. Maar het medisch bulletin heeft geen enkele melding…

Alfons Haavers 30 juni 2021 om 23:01

McNulty: 2 ontsmette knieën.

Marco Willems 30 juni 2021 om 23:41

Lijkt me inderdaad niet dat McNulty in weelde laatste wordt en binnenkomt met een kop die op janken staat.

Verweggistan 2 juli 2021 om 20:57

Hadden ze zich verslapen bij DSM vandaag?

Turtlehead 2 juli 2021 om 22:34

Sodeknetter, dat is cashen op 2 juli. Waarom kost alles opeens 500-1000 Franken ipv 100-200 ?!

Pathieu van der Moel 2 juli 2021 om 22:52

De wisselkoers is gedaald…

Jean Dumas 3 juli 2021 om 06:51

Wie het juryrapport van Le Creusot leest kan alleen een intense afkeer van de UCI ontwikkelen. Het zijn strafregels van een docent die geen orde kan houden in een klas met hoogbegaafden.

Headlines

Materiaalzone

Populair