Tour 2021: Gevallen Peter Sagan kan weg vervolgen

dinsdag 29 juni 2021 om 09:34
Tour 2021: Gevallen Peter Sagan kan weg vervolgen

foto: Cor Vos

Peter Sagan zal vandaag gewoon aan de start verschijnen van de vierde etappe van de Tour de France. De Slowaak kwam gisteren, samen met Caleb Ewan, ten val in de eindsprint. Sagan heeft aan zijn val een bloeduitstorting en een diepe snee overgehouden.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan Parijs-Roubaix en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Peter Sagan. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Ewan leek al het geweld in de gevaarlijke finale van de derde etappe naar Pontivy te overleven, maar in de laatste 200 meter ging het alsnog mis. In een chicane raakte de goed geplaatste sprinter een achterwiel en verloor hij de controle, waarna hij viel en ook Peter Sagan daarin meenam. De rappe Australiër brak zijn sleutelbeen, Sagan ontsnapt aan breuken of andere ernstige blessures.

BORA-hansgrohe, de ploeg van Sagan, laat via social media weten dat de drievoudige wereldkampioen ‘alleen maar’ last heeft van een diepe snee in zijn heup. Ook kampte de rappe man na de finish met een bloeduitstorting, maar Sagan heeft inmiddels groen licht gekregen om vandaag weer te koersen.

De zevenvoudige winnaar van de groene trui heeft nog flink wat werk voor de boeg, wil hij dit jaar voor een achtste keer het puntenklassement winnen. Sagan staat na drie etappes slechts dertiende in de voorlopige stand met 24 punten. Julian Alaphilippe gaat voorlopig aan de leiding met tachtig punten, voor Mathieu van der Poel (62 punten) en Tim Merlier met 50 punten.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Japiejo 29 juni 2021 om 09:40

Dat kan Sagan ook wel goed: hard op z’n muil gaan, maar toch nog heel genoeg blijven om door te kunnen rijden. Hij kan ‘goed vallen’.
.
Verder eigen schuld dikke bult verhaal. Ewan en Sagan zaten lekker te beuken en dan hoort dit er bij.

007 29 juni 2021 om 09:54

Hij viel inderdaad weer mooi. Beide handjes aan het stuur houden en de spaken van Ewan braken z’n val.

mocca 29 juni 2021 om 10:31

Ewans wiel slaat weg door Merlier, dus niet door sagan (of ewan zelf)

Renaissance 29 juni 2021 om 10:48

Ewan probeert ergens te komen waar geen ruimte is, Sagan verdedigt die plek. Gewoon de schuld van Ewan maar niet raar verder want dit gebeurt vaker in een sprint.

ThorHushovd 29 juni 2021 om 09:44

De val zelf wat de schuld van de kabouter, daar kon Sagan niks aan doen. En dat gebeuk heeft altijd twee kanten: wie probeert wiens positie in te nemen? Sagan verdedigde zijn plek, Ewan probeerde hem in te pikken.

Stijn P 29 juni 2021 om 10:06

Daarvoor krijgt Bol al een paar beuken.

Secondant 29 juni 2021 om 10:28

Sagan heeft een baar goede beuken uitgedeeld in het verleden (en gisteren) en gisteren was hij een keer zelf de klos. Heb hem ook niet horen klagen, dat doen vooral de buitenstanders (over Sagan). Part of his game.

FDJ 29 juni 2021 om 10:31

Hij deelt er natuurlijk zelf ook weer een paar uit voorafgaand aan de val waar het ook Al mis kan gaan. Vraag is natuurlijk wat de invloed van het onderlinge duwen en trekken is op de focus van Ewan op zijn voorganger die hij nu wel aantikt en valt.

Peet Gute 29 juni 2021 om 12:02

natuurlijk, over Sint-Sagan natuurlijk geen kwaad woord, heb ‘m ook in deze sprint weer vandeeg weten wringen. De val was uiteindelijk de fout van Ewan zelf maar wel in de hand gewerkt door het intimiderend gedoen van Sint-Sagan die een kop groter en 20 kilo zwaarder is, k’ heb die groene heilige nooit gemoeten.

Koers 29 juni 2021 om 09:49

Hij leek ook redelijk mooi te vallen en stond een seconde daarna al weer overeind. Wel dure puntjes die hij daar verliest.

thorsen 29 juni 2021 om 10:22

‘alleen maar’

Fanny 29 juni 2021 om 10:49

Sagan had voor mij (net als Ewan) de koers moeten verlaten na zijn duwen en beuken.
Er moeten maar eens daden gesteld aan dat geklooi voor een etappewinst.
Dan zal het tenminste een faire in rechte lijn sprint worden waar misschien hele andere sprinters gaan winnen die nu door deze klooiers weggezet worden.
Lig je te klooien voor die sprint dan dien je uit koers gehaald worden door de UCI jury en zolang de koers nog niet afgelopen is nergens anders starten.

Peet Gute 29 juni 2021 om 12:04

helemaal mee eens en denk dat zowat 95% van de collega’s van Sint-Sagan daar hetzelfde over denken maar om wat voor reden ook blijft hij populair bij het journaille en jan publiek

Navardauskas 29 juni 2021 om 14:27

Het zijn geen watjes.

Dan moet Bol er ook uit. En Cavendish uit voorzorg sowieso, en Philipsen en Bouhanni en Cocquard, en Morkov. En Colbrelli natuurlijk en Wout van Aert en Mathieu, en Merlier en De Buyst en Demare die moet er ook uit. allemaal naar huis sturen.

En dan rijdt Geraint met losse handjes en gaat weer eens liggen. Geraint sowieso ook een gevaar in de sprint.

De totaalsurveillance en VAR-achtige taferelen maken het voor bange poepers alleen maar spannender. Beetje duwen en trekken hoort er gewoon bij. Beetje vechten voor positie.
Ewan gaf ook een duwtje met zijn hoofd in de aanloop, die was echt wel aan het wringen. Kopstoot is een voetballers term. Die gaan dan theatraal liggen en rollen.

jappe666 29 juni 2021 om 12:49

Sagan had erg veel geluk in zijn val, raakte volgens mij het asfalt zelfs amper of niet.
Viel op Ewan’s wiel en kon daarop blijven verderglijden eigenlijk.

Headlines

Materiaalzone

Populair