Tour 2021: Gevallen Mike Teunissen kan verder

zondag 27 juni 2021 om 09:01
Tour 2021: Gevallen Mike Teunissen kan verder

Teunissen met Wout van Aert in zijn wiel - foto: Cor Vos

Goed nieuws vanuit het kamp van Jumbo-Visma: Mike Teunissen is fit genoeg om vandaag aan de start te staan van de tweede etappe van de Tour de France. De Nederlander kwam gisteren ten val in de hectische openingsetappe naar Landerneau, maar heeft geen breuken overgehouden aan zijn crash.

Teunissen besloot na de etappe röntgenfoto’s te laten maken van zijn gekwetste heup, pols en elleboog. Daaruit bleek dat hij geen breuken heeft opgelopen. Het gaat om schaafwonden en kneuzingen en dus staat Teunissen vandaag ‘gewoon’ aan de start van de tweede etappe van Perros-Guirec naar de Côte de Mûr-de-Bretagne.

Een ploegmaat van Teunissen, Tony Martin, likte na de etappe ook zijn wonden. Jumbo-Visma was met name bij de eerste crash, veroorzaakt door een onoplettende toeschouwer, met vrijwel het hele team betrokken. Martin ging als eerste onderuit. “We hadden tot die crash eigenlijk alles onder controle. Ik bracht de jongens via de rechterkant van de weg naar voren, maar knalde vol tegen dat bord van die toeschouwer aan.”

“Het gebeurde allemaal heel snel, dus ineens lag bijna de hele ploeg op de grond. Veel toeschouwers kunnen zich respectvol gedragen, maar deze helaas niet. Gelukkig is Primož Roglič er goed doorgekomen. Ik hoop dat de fysieke schade bij mijzelf en de andere jongens te overzien is.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Murcia 27 juni 2021 om 09:13

Het zullen wel wat pijnlijke dagen worden voor Mike maar ik ben blij dat hij niet voor de tweede keer dit jaar er voor lange tijd uit ligt. Tony is ook een bikkel en zal vast nog wel een praatje maken met Naesen vandaag.

jv88 27 juni 2021 om 12:13

Wat zei die paasei dan?

Bulcke 27 juni 2021 om 12:24

Naessen suggereerde dat Martin het bord makkelijk had kunnen ontwijken

Turtlehead 27 juni 2021 om 12:39

Naessen heeft meer praatjes dan prestaties.
Maar in dit geval snap ik het wel.

Maar zoals Kruissie al zei: de hele dag stappen er mensen vlak voor je de weg af, zwaaien voor je neus en doen rare dingen. Daar kun je niet steeds voor remmen….
En Der Toni rijdt nou eenmaal vooral rechtdoor.

Pole Pole 27 juni 2021 om 13:45

De beelden bekeken is zeker al Gesink in gebreke, die geen teken doet en maar wat voor zich uit staart, Martin is ook traag van begrip. Die kon, inschuiven, ontwijken, remmen, roepen,… maar doet niks en niet voor ie het bord raakt gaat ie helemaal verkrampen, een geplooid karton? kom op. Je schrap zetten en body check had perfect gekund. Volgens mij heeft Tony wel een paar kilo’s op die vrouw.

Baukema Tomoulin 27 juni 2021 om 15:21

Geinig dat je dit ook Gesink verwijt Pole Pole. Als je je hand moet opsteken als wegcapitein elke keer dat een fan over de weg hangt zal je moeten leren om 150km met losse handen te fietsen in het peloton. Daarnaast dit Martin verwijten en een Shouda-Wouda-Couda opschrijven is ook best triest.

Al Phila 27 juni 2021 om 09:15

Goed om te lezen dat de verwondingen lijken mee te vallen, ook al kost het wel energie om ervan te herstellen. Nu hopen dat de persoon in kwestie de renners niet met Covid heeft besmet.

Rico. 27 juni 2021 om 09:43

Is dit een (slechte) grap?

The Whaler 27 juni 2021 om 10:17

@rico, kan me de vraag voorstellen. met die nieuwe varianten is het oppassen. vind sowieso dat publiek erg dicht op de renners stond, hadden ze nog wel wat voorlichting over mogen geven m dat nog even niet te doen.

Marveloke 27 juni 2021 om 13:12

Het valt me op dat hij voor een renner met een cyclocross verleden toch vaak neer gaat. Eerder dit jaar al een domme val op een training en nu deze val waar hij dan wat minder aan kan doen. Misschien toch maar weer eens een paar crossen afleggen in de winter

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone