Tour 2021: Gehavende Primoz Roglic gaat niet meer van start

zondag 4 juli 2021 om 09:25
Tour 2021: Gehavende Primoz Roglic gaat niet meer van start

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma zal het de komende Tourritten moeten stellen zonder Primož Roglič. De Sloveen heeft, in samenspraak met zijn ploeg, besloten om uit de ronde te stappen. De ronderenner heeft nog te veel last van zijn blessures en richt zich op nieuwe doelen.

Roglič kwam in de derde etappe van de Tour de France, met aankomst in Pontivy, zwaar ten val en moest gehavend verder. Zijn blessures eisen hun tol en zorgen ervoor dat de nummer twee van vorig jaar de strijd moet staken. “We hebben gezamenlijk deze keuze gemaakt”, laat de Sloveen weten in een perscommuniqué van zijn werkgever Jumbo-Visma.

“Het heeft geen zin om op deze manier door te gaan. Het is nu zaak om te herstellen en te focussen op mijn nieuwe doelen. Ik ben erg teleurgesteld dat ik de Tour moet verlaten, maar ik moet het accepteren zoals het is. Ik blijf optimistisch en kijk vooruit. Direct na mijn valpartij in de derde etappe had ik niet gedacht dat dit mijn vertrek uit de Tour zou inleiden.”

Primoz Roglic na de finish in Le Grand Bornand. Foto: Raymond Kerckhoffs

“Ik kijk nooit zo ver vooruit. Na een aantal dagen zag ik dat ik niet vooruit ging in mijn herstel. Ondanks dat ik mezelf in de tijdrit verbaasd heb, had ik de dagen daarna weer een slecht gevoel. De lange en zware etappes eisen hun tol. Daar ga ik nu van herstellen.” Roglič is na Robert Gesink de tweede uitvaller van Jumbo-Visma in deze Tour.

Dit artikel delen:

59 Reacties

Jungle Man 4 juli 2021 om 13:15

Is wel te begrijpen.
Die aangepaste voorbereiding door niet Romandië, dauphine of Zwitserland te rijden pakt nu voor TJV wel heel sneu uit.
Ben benieuwd of ie de vuelta nu gaat doen.

S. Morgenstern 4 juli 2021 om 13:19

Denk je echt dat ze nu balen dat hij geen Dauphine reed? Denk je niet dat de treurnis en het zure gevoel nu gewoon uit zullen gaan naar het (uit) vallen in deze Tour? Of hij nu wel of geen Dauphine heeft gereden lijkt me totaal niet boeiend. Het is het verloop van deze Tour dat sneu uitpakt, niets anders

zacht 4 juli 2021 om 13:21

Het zet wel de ‘verdachte prestatie’ van Pogacar in de tijdrit in een wat beter perspectief.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair