Tour 2021: Gehavende Nacer Bouhanni verlaat de ronde

zondag 11 juli 2021 om 14:33
Tour 2021: Gehavende Nacer Bouhanni verlaat de ronde

foto: Cor Vos

Nacer Bouhanni zal de Tour de France dit jaar niet uitrijden. De sprinter van Arkéa-Samsic, die zwaar ten val kwam in de dertiende etappe, moest al bijzonder vroeg lossen in de rit naar Andorra en zag na goed tachtig kilometer koers het heilloze van zijn missie in.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Arkéa Samsic zag vrijdag zowel Nacer Bouhanni als Warren Barguil vallen op weg naar Carcassonne. Bouhanni moest zich na de etappe laten onderzoeken, maar daarbij werden geen breuken vastgesteld. Wel liep hij meerdere kneuzingen aan de rug en brandwonden aan de knie, handen en billen op. Barguil besloot een dag na de valpartij niet meer te starten.

Bouhanni ging op karakter wel door en wist zaterdag nog de finish te bereiken van de rit met aankomst in Quillan, maar vandaag moest de Franse sprinter al bijzonder vroeg het peloton laten gaan. Bouhanni besloot niet zomaar op te geven en reed kilometerslang moederziel voor de bezemwagen uit, maar besefte na de tussensprint in Olette dat de achterstand al te groot was.

En zo komt er voor Bouhanni een vroegtijdig einde aan zijn vierde Tour de France. Alleen in 2017 wist de rappe man de finish in Parijs te bereiken. De sprinttroef van Arkéa-Samsic wist de afgelopen weken naar meerdere ereplaatsen te sprinten. Zo werd hij tweede in Fougères, derde in Pontivy en Châteauroux en vierde in Valence.

Dit artikel delen:

9 Reacties

mark peeters 11 juli 2021 om 14:42

Loontje komt om zijn boontje. De valsspeler (heeft de Mont Ventoux beklommen hangende aan de deur van de ploegwagen) krijgt zijn verdiende loon.
De organisatie had hem eigenlijk al eerder uit de koers moeten nemen, maar ja, het is een Fransman in de Tour de France en dan gelden blijkbaar andere regels.

0
Lalsacien 11 juli 2021 om 14:56

@Mark het is andersom. Boontje komt om zijn loontje. En wat betreft je laatste opmerking, zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten…

0
mark peeters 11 juli 2021 om 15:13

Weet ik wel dat het andersom is. Mijn gevoel voor humor, zoals spreekwoorden omdraaien, wordt jammer genoeg niet altijd begrepen …
Nog eentje (over die laatste zin): de ketel verwijt de pot dat hij zwart ziet …

0
Peet Gute 11 juli 2021 om 19:27

en dat op basis van een fotooke op de social media, je moest uw schamen

0
mark peeters 11 juli 2021 om 20:34

Meerdere fotookes en filmkes. En getuigenissen van toeschouwers langsheen de weg die alles hebben gezien. Weg met die parasiet!

0
arviidd 11 juli 2021 om 14:49

Jammer dat hij er zelf uit stapt en de eer bij zich zelf houdt. Had allang uit koers gehaald moeten worden.

0
Bazza_B 11 juli 2021 om 15:39

Denk dat ie ook wel pijn aan zijn rechter arm en schouder had, de snelheid waarmee hij de Ventoux opgetrokken werd was niet mis….

0
mugman 11 juli 2021 om 20:08

Kan niet anders dan dat zijn linkerarm uit de kom is. Heeft 2x de Ventoux op aan de auto gehangen.

0
Lalsacien 11 juli 2021 om 20:23

Nee hoor, voor de vorm heeft hij de klim vanuit Malaucène ook nog terug omhoog gereden en aan de wagen gehangen. Zo is hij een erkende malloot geworden…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone