Tour 2021: Bryan Coquard reed rond met gebroken ribben en wervelbreuk

woensdag 7 juli 2021 om 11:31
Tour 2021: Bryan Coquard reed rond met gebroken ribben en wervelbreuk

Coquard in de etappe naar Tignes - foto: Cor Vos

Bryan Coquard heeft bij de massale valpartij in de openingsrit van de Tour de France twee ribben gebroken. Ook had de Franse sprinter van B&B Hotels, die inmiddels naar huis is, een gebroken lendenwervel. Dat blijkt uit onderzoek in het ziekenhuis.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Coquard werd maandag nader onderzocht in het ziekenhuis van Nantes. Dat was een dag nadat de spurter buiten de tijdslimiet finishte in de loodzware bergetappe naar Tignes. Uit de scans kwamen de breuken naar voren.

De kopman van het Franse ProTeam, dat rondrijdt vanwege een wildcard, sprak na de Tignes-rit al over pijn in zijn onderrug. Nu blijkt dus dat hij ruim een week koerste met een breukje in zijn lendenwervel. Volgens B&B Hotels zal Coquard enkele dagen rust nemen, alvorens hij de training kan hervatten.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Polleke 7 juli 2021 om 12:05

Als ploeg wil je zoiets toch liever niet publiek maken…. tenzij je fier bent op een incompetente medische staff…

0
Aart van Woud 7 juli 2021 om 12:37

Eigenlijk onverantwoord om een renner met dit letsel in de koers te houden. Het mag dan de Tour zijn, de gezondheid van een renner mag nooit in de waagschaal gelegd worden.

0
Remcoderksen 7 juli 2021 om 13:04

edit wf: dergelijke opmerkingen mag je achterwege laten

0
Aart van Woud 7 juli 2021 om 13:20

Dit heeft niets met mietjes te maken. Nog een keer ongelukkig vallen op die wervelbreuk en het worden Paralympics voor de rest van zijn carrière.

0
Remcoderksen 7 juli 2021 om 15:35

Jij vindt iets wat niet re

0
Shinzawai 7 juli 2021 om 13:42

Gelukkig is er dan nog een tijdslimiet om renners tegen zichzelf te beschermen.

0
Remcoderksen 7 juli 2021 om 15:38

Jij vindt iets dat niet relevant is. Voetballers zijn mietjes in vergelijking met wielrenners, rugbyers en hurlingers. Wie valt nu om een scheidsrechter te bedotten, wie vraagt om sancties voor opponenten en wie heeft geblondeerde haren, roze kicksen en heeft een aversie tegen homoseksualiteit?

0
Aart van Woud 7 juli 2021 om 15:42

Met je opmerking dat wat ik schrijf niet relevant is, was je me al kwijt. Om de rest moet ik alleen maar lachen. Over relevant gesproken.

0
Michiel 7 juli 2021 om 15:44

Sinds wanneer hebben voetballers een aversie tegen homoseksualiteit? Lachwekkend

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone