Tour 2021: ASO dient aanklacht in tegen vrouw die valpartij veroorzaakte

zaterdag 26 juni 2021 om 20:09
Tour 2021: ASO dient aanklacht in tegen vrouw die valpartij veroorzaakte

foto: Cor Vos

Tour de France-organisator ASO heeft een aanklacht ingediend tegen de vrouw die de valpartij veroorzaakte met Tony Martin. Dat meldt Ouest-France na een gesprek met Christian Prudhomme.

Volgens de krant rende de vrouw weg na de valpartij. Tot op heden is ze onvindbaar gebleken, maar vermoedelijk heeft ze de Duitse nationaliteit.

Met Martin gingen er nog tientallen renners naar de grond na de aanrijding. Jasha Sütterlin moest de strijd staken, terwijl meerdere renners vanavond nog een bezoekje aan het ziekenhuis brengen.

Dit artikel delen:

94 Reacties

pirazzi 26 juni 2021 om 20:14

Veel succes!

Glorious 26 juni 2021 om 20:16

Is de supporter met zijn fietsje al gevonden hahaha manmanman wat een klap

Muldriaen 26 juni 2021 om 20:17

Dat is het voordeel van leven anno 2021. Met alle digitale middelen die er zijn moet het toch lukken om die trut te pakken te krijgen?

Aart van Woud 26 juni 2021 om 21:13

Natuurlijk, was hartstikke duidelijk in beeld.

Spartacus 26 juni 2021 om 20:19

Is de kwestie van de aanrijding tegen Hoogerland door een auto van de organisatie al eens opgelost?
Lekker makkelijk hypocriet van de ASO.

CyclesGoff 26 juni 2021 om 20:30

Good point!

Rufusvb 26 juni 2021 om 21:00

In Nederland is in haar gebrekkige rechtssysteem al menigeen strafbaar feit niet op de juiste manier bestraft, dan is het natuurlijk ook hypocriet om vervolgens een pedofiel of een moordenaar te veroordelen, want dat is dan ook ‘makkelijk hypocriet’… Naja, kortom: wees blij dat ze nu wel handelen ipv dat je in fouten uit het verleden blijft hangen…

Lalsacien 26 juni 2021 om 21:31

Daar is volgens mij ook een klacht ingediend tegen de chauffeur maar niet door de ASO.

Turtlehead 26 juni 2021 om 21:39

Mijn idee. ASO meteen maar ff aftikken met Johnny….

ThorHushovd 26 juni 2021 om 20:20

Ze was ook verdraaid goed vermomd, gele jas en petje onderweg dumpen en de anonimiteit in gegaan vast. Hoewel, met dit IQ zal ze vast nog wel gevonden worden omdat ze met een kartonnen bord met deuk, onder de arm gevonden wordt.

ti-raleigh 26 juni 2021 om 20:21

Over een maand zijn alle renners dit al weer vergeten, die vrouw daarentegen….. oei oei. Ik zou niet graag in haar schoenen staan.

Magician 26 juni 2021 om 20:28

Wie zich brandt moet op de blaren zitten

$kedel 26 juni 2021 om 20:45

Soms hebben mensen dat ook wel nodig om enig besef in hun donder te krijgen.

Nils96 27 juni 2021 om 03:44

We moeten misschien een keer ophouden met daders als slachtoffers te zien.

Roy3112 26 juni 2021 om 20:23

Volgens mij is ze niet weggerend, zag haar na een paar minuten nog langs de weg staan

ERC 26 juni 2021 om 21:08

Inderdaad. Gele jas nog aan…

Handige Harry 26 juni 2021 om 21:48

Dat was de herhaling.

xistnc 26 juni 2021 om 22:09

Ze had toen zelfs het kartonnen bord nog opgevouwen onder haar arm.

Idske 26 juni 2021 om 23:15

Zeker niet weggerend, stond ruim nadat het gebeurd was idd nog met bord onder arm te kijken. Duidelijk herkenbaar ook aan de gele jas.

Emergo 27 juni 2021 om 09:19

En volgens mij stond er een franse tekst op het bord.

Lance4eva 26 juni 2021 om 20:26

Tamelijk klein vergrijp, desastreuze gevolgen. Tja.

CechRepublic 26 juni 2021 om 20:31

Zo klein vind ik het niet. Sowieso trek ik dit soort TV-narcisme slecht, maar als 40 man dan ook kneiterhard valt door zoiets, en dat had ze kunnen weten met een paar normaal werkende hersenen, dan vind ik het toch wel groot.

Lance4eva 26 juni 2021 om 20:47

TV-narcisme. Dat klinkt als iets waarvoor je opgenomen kunt worden. Maar als je er slecht tegen kunt, misschien stop je dan beter helemaal met koers kijken. Dit soort ongelukken zijn onvermijdelijk, ondanks dat het een verwijtbaar ongeluk is. Zeilt Martin er in de laatste seconde omheen, hoor je er niemand over. Lance Armstrong wón overigens een Tour ondanks/dankzij een ongeluk met een toeschouwer (2003).

Lance4eva!

rennerske 26 juni 2021 om 21:01

@CechRepublic.
TV- narcisme, mooi gevonden en inderdaad gedrag dat te walgelijk voor woorden is.

Vinokourov90 26 juni 2021 om 21:06

@Lance4eva, dit ongeluk was toch tamelijk te vermijden..

Lance4eva 26 juni 2021 om 21:12

Klopt helemaal Vinokourov! Maar 100 meter verderop stond ook iemand die eenzelfde ongeluk had kunnen veroorzaken. Maar daar was het niet aan de hand, dus lullen we er niet over.

Zolang wielrennen een publiekssport blijft, krijg je dit zo nu en dan.

Henk van Bouw 26 juni 2021 om 21:21

Dat is gewoon alles wat krom is rechtlullen. Nee dit hoort er niet bij punt uit.

Lance4eva 26 juni 2021 om 22:35

Oké prima. Dan stoppen we met publiek!

oscarito1908 26 juni 2021 om 23:03

Prima ik heb ze niet gemist tijdens de corona tour.

Of we gaan gewoon een kleine vergoeding vragen.

CechRepublic 26 juni 2021 om 23:03

Ik vind dat helemaal prima. Het publiek doet af en toe (nog best vaak eigenlijk) afbreuk aan de sport. Dat ik dan zelf ook niet keer gaan kijken neem ik voor lief. Mistte het publiek vorig seizoen ook nauwelijks eerlijk gezegd.

kleomantre 26 juni 2021 om 23:52

Schadevergoeding voor dokterskosten en kapot materiaal lijkt me niet meer dan op zijn plaats.

rennerske 27 juni 2021 om 08:13

Is natuurlijk niet mogelijk om al die gekken te weren maar op zich vond ik de Coronatour van 2020 zonder al die idioten een verademing.

Blackcanyon 26 juni 2021 om 20:27

Die wordt wel gevonden. Terecht dat dit eens goed bekeken wordt. Hopelijk ook een waarschuwing voor anderen, zoals die meelopers op bergen.

Voor voetbalhooligans die t te bont maken is er een stadionverbod. Voor ons aller veiligheid zou t beter zijn als iemand die zulke domme acties uithaalt voorlopig een verbod krijgt op op de openbare weg te komen.
Iemand die allez opi omi schrijft is vermoedelijk niet uit Duitsland afkomstig.

Noordbiker 26 juni 2021 om 20:30

Flinke boetes uitdelen, vooral aan die meelopers.

japio 26 juni 2021 om 20:32

Het punt is dat het inderdaad om de openbare weg gaat. En dat maakt het wat lastig om iemand te weren.

Die vrouw zelf zal er vast ook goed ziek van zijn. Terecht, onvoorstelbaar dom. De keren dat ik langs de kant stond, was het juist mijn grootste angst dat ik een valpartij zou veroorzaken. Deze dame wilde graag in beeld…en dat is jammerlijk gelukt.

Gilberto 26 juni 2021 om 20:54

edit wf: gedraag je

CechRepublic 26 juni 2021 om 21:45

Gilberto, om je zelf te quoten (pakweg een uurtje terug); ” hou je politieke mening (…) voor je”. Zoals ze vroeger zeiden: Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet gij dat ook een ander niet.

nickdt 26 juni 2021 om 21:50

Ja, vindt ik ook raar: Waarom zou iemand Allez, Opi en Omi schrijven en het niet in het Duits neerzetten. Waarschijnlijker dat ze uit Frankrijk of Belgie komt (Wallonie).

Gilberto 26 juni 2021 om 22:40

edit wf: gedraag je

Gilberto 26 juni 2021 om 22:44

@Nik, ik had een opa en oma in Italie, Indonesie, Polen, en nog een pak landen. Als ik die nu had willen groeten op tv, had ik het weliicht ook in een andere taal gedaan. Maar goed, lekker belangrijk allemaal om alles maar murw te analyseren, beetje het euvel van de huidige mensch in deze moderne maatschappij

CechRepublic 26 juni 2021 om 22:59

Hi Gillie! Je net gerapporteerd voor op man spele. Herkenbaar? En ja, na jouw post nog een half uur hijgend achter me laptop gezet om je te kenne terugpakke. Wat dat betreft ben ik net een Trumpiaan.

CechRepublic 26 juni 2021 om 23:00

Hoe veel opa’s en oma’s had jij?

Gilberto 26 juni 2021 om 23:37

Prima, daar is de rapporteer functie voor. In mijn verdediging zal ik het onderscheid aandrage tusse het direct iemand confrontere, wat ik doe, en het achterbaks en kinderachtig tege iemand anders een opmerking over een ander make…
Dan zie ik zelf wel wat de beheerders ervan vinde en of mijn bericht blijft staan na jouw melding. Maar die van jouw is gelukkig al weg, dus ik ken weer rustig slape.

Beide grootouders hebben in meerdere landen gewoont en/of gewerkt

RefleX 27 juni 2021 om 01:09

@Gilberto wat een ongepaste reactie pers jij er hier even uit zeg. Wat doet iemand zijn geaardheid er toe in deze kwestie. Waarom wil jij perse een groep mensen slecht neerzetten? Wat is er mis met gender gelijkheid? Leuk dat je er een uitgesproken mening over hebt maar dat hoort niet thuis op een Wieler forum.

Groetjesaandevoetjes 27 juni 2021 om 03:11

Reflex +1, Gilberto – 999

Davide Lappartiente 26 juni 2021 om 20:42

Elke dag worden de renners gehinderd door supporters en 99 van de 100 keer wordt er niet gevallen. Op rechts hield DQS meer afstand van het publiek. Niet de eerste keer dat Tony Martin een valpartij veroorzaakt of de eerste is die valt.

Spartacus 26 juni 2021 om 20:45

En wat wil je daar precies mee zeggen, of suggereren? Eigen schuld van Martin? Olivier Naesen durfde dat ook al te suggereren maar heeft zijn keutel intussen al ingetrokken met een mea culpa.

Westfalen 26 juni 2021 om 20:51

@Davide Toch knap dat je bijna elke dag met een onzinreactie weet te komen. Je zou haast denken dat het geen toeval meer is.

Gilberto 26 juni 2021 om 20:55

Je zou dit soort reacties natuurlijk ook kenne negeren Spartacus en Westfalen…

Davide Lappartiente 26 juni 2021 om 22:06

Ik wil hier niemand de schuld geven. ASO mag dan iedereen die met een bordje of vlag naar de koers komt kijken een boete geven, evenals elke meeloper bergop. Verder mogen de renners zelf wel het fietspad of voetpad gebruiken als het hen goed uitkomt…

Joost Mehrtens 26 juni 2021 om 22:44

Nou… dat mogen ze dus niet en daar zijn ook wel vaker renners voor gestraft.

Gimondi 26 juni 2021 om 20:56

Ongelofelijk dat sommigen dit voorval als een klein vergrijp benoemen of het als een risico van de sport betitelen. Deze mevrouw vindt zichzelf zo belangrijk dat ze bewust het risico neemt dat ze lijf, leden en leven van anderen in gevaar brengt. Ik hoop dat ze haar vinden en dat ze strafrechtelijk wordt vervolgd.

nasibal 26 juni 2021 om 21:32

Ik denk niet dat ze bewust het risico neemt. Ik denk namelijk dat ze geen moment door heeft gehad wat het risico van zon actie is. Onder andere doordat het voor veel mensen (zeker degenen die zelf niet fietsen) ontzettend lastig in te schatten is hoe snel zon peloton er aan komt. Even snel zo’n kiekje maken voor TV en dan weer op tijd aan de kant, denken ze vaak. Of: joh, ik sta gewoon in het gras, hier kunnen ze toch wel om heen?

Bewust een risico nemen kan alleen als je je beseft wat dat risico is. No way dat dit soort mensen dat beseffen.

CechRepublic 26 juni 2021 om 22:02

Dat je onbewust onbekwaam bent maakt het vergrijp niet kleiner. Anders kom je als snel in de categorie “oh, ik wist helemaal niet dat een pistool afging als je de trekker overhaalt, du spreek mij maar vrij voor deze moord” redenaties uit.

Koers 26 juni 2021 om 22:47

Dat je iets niet met opzet doet wil natuurlijk niet zeggen dat je geen schuld hebt. Er is een boel schade zoals kapotte fietsen maar ook zorgkosten en afgestapt kapitaal. Als ze mag betalen wordt het echt een duur grapje. Hopen dat opi und omi wat centen hebben.

CechRepublic 26 juni 2021 om 23:04

Of dat unsere Deutschin gewoon een aansprakelijkheidsverzekering heeft.

nasibal 27 juni 2021 om 02:07

Natuurlijk heeft ze schuld hieraan en moet daarnaar gehandeld worden, niemand beweert het tegendeel denk ik.

Vinokourov90 26 juni 2021 om 21:14

Straffen zo hard als mogelijk is. Mooi dat de ASO er met gestrekt been ingaat. Ze zal hier zelf ook nog wel last van krijgen in haar privé leven, maar dat vind ik niet genoeg. Ze brengt hier gewoon andere mensen in ernstig gevaar door extreem lomp gedrag. Dat ze het überhaupt tot zover in het leven heeft geschopt is een wonder..

Pietspeed 26 juni 2021 om 22:30

Deze mevrouw, hoe onnozel en waarschijnlijk geen besef hebbend van de gevaarzetting van een voorbij denderend peloton, heeft hoogstwaarschijnlijk geen enkele opzet gehad. Dat weet de ASO ook.
Als zij zelf al dan niet direct verantwoordelijk zijn geven ze niet thuis. Is een ander schuldig staan ze vooraan.
Herinner me nog dit

https://youtu.be/_h5k1Zu9O4k

Ook vervolgd?

Vinokourov90 26 juni 2021 om 22:39

Laten we even geen ouwe koeien uit de sloot halen en blij zijn dat de ASO eindelijk iets aan dit soort waanzin gedrag van toeschouwers wil doen. Natuurlijk heeft ze er geen besef van en is er geen opzet in het spel, maar dat zie je vaker in een ongeval. Feit is we dat ze met haar actie andere mensen in gevaar brengt. Ik zeg niet dat we haar moeten opsluiten he, maar ik zou het mooi vinden als ze juridisch wel iets kunnen klaarspelen. Al is het maar om al dat mee rennend volk een signaal af te geven dat ze moeten nadenken over wat de gevolgen kunnen zijn voor iemand zijn veiligheid.

nickdt 26 juni 2021 om 21:26

En hoe dan met die andere drie mafkezen die midden op de weg stonden om in beeld te komen toen Martin zijn fietswissel deed. Geen valpartij van gekomen, maar minstens net zo gevaarlijk en ze blokkeren de weg.

Gilberto 26 juni 2021 om 21:32

Ik ben er ook een GROOT hater van, en het is er absoluut NOG erger op geworde, maar kom op, dit soort lui die alleen maar op de foto of video wille kome en echt geen ene fuk op het wielrenne staan te lette, had je ook al enorm veel VOOR de selfie-cultuur hoor

vincenzo 26 juni 2021 om 21:40

ASO-ciaal van zo'n vrouw die het nodig vindt om "Opi" en "Omi" op deze wijze een groet te brengen. Ze moet wel een stuk kartonplaat voor haar kop hebben.

Turtlehead 26 juni 2021 om 21:52

Gelukkig dat ze goed naar voren stapte, vóór de andere mensen. Daardoor is ze achteraf goed te herkennen ;)

Handige Harry 26 juni 2021 om 21:53

Gewoon oppakken en vastzetten tot minimaal het einde van de Tour.

En hopelijk gaan ze die achterlijke meerenners in de bergen ook zo aanpakken.

Aandacht krijgen door je als een debiel te gedragen moet niet beloond maar bestraft worden.

Aart van Woud 26 juni 2021 om 22:25

Helemaal mee eens.

Turtlehead 26 juni 2021 om 21:54

Ik moest ook denken aan die vrouw op die vluchtheuvel in de RVV die nog altijd arbeidsongeschikt is… wat dat betreft heeft dit genie nog geluk gehad.

CechRepublic 26 juni 2021 om 21:59

Wat was dat voor verhaal?

oscarito1908 26 juni 2021 om 23:06

Of die renner die hoofd omlaag vol op een middenberm klapte. Volgens mij nog Saunier Duval.

Murcia 26 juni 2021 om 23:11

Van Summeren met zijn crash tijdens de RVV van 2014, deze mevrouw stond op een vluchtheuvel en raakte verlamd. Pas dit jaar een uitspraak geweest over de aansprakelijkheid van de betrokken partijen. De vrouw zelf voor 2/3 en de organisatie voor 1/3. Nu kan men pas de hoogte van de schadevergoeding bepalen.

Rutgerj81 26 juni 2021 om 21:59

Weer gevalletje gevolgschade. Dat zorgt ervoor dat ze nu gezocht wordt.

Joost Mehrtens 26 juni 2021 om 22:59

Over 3 weken zullen we lezen hoe zwaar deze vrouw het heeft, dat ze niet meer over straat kan, lastig gevallen en uitgescholden wordt en dat haar hele leven overhoop is door een kleine inschattingsfout. Zo zielig voor haar.

oscarito1908 26 juni 2021 om 23:11

Zij is het slachtoffer van de masculiene en patriarchale samenleving. Zoiets zal het wel worden.

Wheely 26 juni 2021 om 23:59

Ze komt bij Op1 haar excuses aanbieden en alles is weer goed.

Gilberto 27 juni 2021 om 00:19

edit wf: niet doen

ProfrondeZevenbergen 27 juni 2021 om 00:25

@Gilberto
Kun je jouw punt in één korte en goede Nederlandse zin zetten? Ik begrijp er geen snars van.

Reiger 27 juni 2021 om 00:30

@Gilberto Speciaal voor jou dan: Dit mens moeten ze opsporen en aansprakelijk stellen voor alle schade die dit mens heeft veroorzaakt. Wanneer dit mens niet zo onnozel was geweest was dit NIET gebeurt.

Michelangelo 26 juni 2021 om 23:17

Ik vraag me af hoe zo’n vrouw aan de kant van de weg terecht komt. Het lijkt me geen wielerliefhebber, anders doe je op dat moment wel andere dingen dan de andere kant op kijken en met een bord zwaaien.
En als niet-wielerliefhebber zijn er volgens mij leukere manieren om je dag door te brengen dan een dag langs de kant van een lege weg staan. En ook andere manieren om met je snuit op TV te komen lijkt me.

oscarito1908 26 juni 2021 om 23:18

De gedachte gang van dit soort figuren is me een raadsel.

Marco 26 juni 2021 om 23:30

Dat jij dat nu niet snapt.. de alwetende grote Michelangelo die zichzelf de vingerwijzende braafzak noemt heeft niet door dat het gewoon een DQS medewerker is die denkt als ik daar ga staan kan ik de halve Jumbo ploeg tegen de grond werken en dan geeft ik DQS opdracht om door te rijden

Romāns Vainšteins 27 juni 2021 om 10:51

Mooie shit Marco.

ProfrondeZevenbergen 26 juni 2021 om 23:24

Dit gaat nooit succesvol zijn, maar goed dat er wel iets gebeurt.

Polleke 26 juni 2021 om 23:28

Bij ASO moeten ze wel uitkijken met dit soort acties… ze gaan nl ook niet altijd vrijuit als het op hun mantra ‘de veiligheid van de renners’ aankomt…
Wedden dat nog deze Tour meer ongelukken gaan gebeuren die de organisatie zelf had kunnen voorkomen ?

Pole Pole 26 juni 2021 om 23:34

Die Tony Martin kan nog geen geplooid stuk karton voorbij. Een volwaardige kapitein doet daar een bodycheck. Die bijnaam “Der Panzerwagen” kan wel vergeten worden.

ProfrondeZevenbergen 26 juni 2021 om 23:40

Poging om te trollen?

Pole Pole 27 juni 2021 om 00:15

Hoe lang zagen Gesink (die geen teken doet) en Martin die vrouw daar al nu staan? Zij staren maar en staren maar voor zich uit. Onbegrijpelijk. Tramadol is inmiddels verboden maar die gasten zijn toch ook niet helemaal scherp.

Joost Mehrtens 27 juni 2021 om 08:16

Als die vrouw stapte op het laatste moment de weg op, ik denk dat als ze er langer stond ze haar echt wel ontweken hadden, en dan was de volgende in de rij gevallen.

Wheely 26 juni 2021 om 23:53

Vet, dus nu krijgen we een klopjacht met als apotheose Prudhomme die tijdens een persconferentie zegt "Ladies and gentleman, we got her"

Alfons Haavers 26 juni 2021 om 23:59

Haar scalp zal over de Champs rollen voor de laatste etappe en het volk zal kirren van plezier.

Gilberto 27 juni 2021 om 00:07

edit wf: niet doen

Koers 27 juni 2021 om 01:26

U.C.I! U.C.I!

Groetjesaandevoetjes 27 juni 2021 om 03:17

@gilberto – doe je computer toch eens uit ipv op elke reactie reageren met je haat tegenover homoseksualiteit en genders.

Headlines

Materiaalzone

Populair