Tour 2020: Trek-Segafredo heeft selectie bijna rond

vrijdag 26 juni 2020 om 10:25
Tour 2020: Trek-Segafredo heeft selectie bijna rond

foto: Cor Vos (archief)

Trek-Segafredo is bijna klaar voor de aankomende Tour de France. De Amerikaanse formatie heeft nu negen renners op papier voor de Franse ronde, terwijl acht coureurs mogen starten in de Ronde van Frankrijk. De selectie voor de Giro d’Italia is ook bijna rond.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Bauke Mollema, Richie Porte, Alex Kirsch, Niklas Eg, wereldkampioen Mads Pedersen, Toms Skujiņš, Kenny Elissonde en de Belgen Jasper Stuyven en Edward Theuns: deze renners staan op de ‘longlist’ voor de aankomende Tour de France. De ploegleiding zal binnenkort nog één renner moeten teleurstellen.

Mollema en Porte zijn als klassementsrenners al zeker van een Tourselectie. “Ik vind het helemaal niet erg om met twee kopmannen te starten. Ik zal ook met liefde knechten, mocht blijken dat Richie de stenen uit de straat rijdt. We zijn professionals en weten wat we moeten doen”, zo liet Mollema eerder weten.

Trek-Segafredo heeft ook enkele potentiële rittenkapers opgenomen in de voorselectie, met renners als Stuyven, Pedersen en Skujiņš. Stuyven wist dit jaar al een prestigieuze overwinning binnen te slepen: de snelle Belg won voor de coronabreak namelijk Omloop Het Nieuwsblad.

Voorselectie flag-us Trek-Segafredo voor flag-fr Tour de France (29 augustus-20 september)
flag-dk Niklas Eg
flag-fr Kenny Elissonde
flag-lu Alex Kirsch
flag-nl Bauke Mollema
flag-dk Mads Pedersen
flag-au Richie Porte
flag-lv Toms Skujiņš
flag-be Jasper Stuyven
flag-be Edward Theuns

De voorselectie voor de Giro d’Italia bestaat eveneens uit negen namen. Vincenzo Nibali hoopt in oktober een gooi te doen naar zijn derde Giro-zege. De Siciliaan – winnaar van de Giro in 2013 en 2016 – krijgt steun van heel wat landgenoten. Zo rekent Trek-Segafredo onder meer op Giulio Ciccone, de bergkoning van vorig jaar.

Pieter Weening mag zich opmaken voor een terugkeer in de Giro d’Italia. Zijn ploegleider Steven de Jongh verklapte aan Eurosport dat de kersverse aanwinst dit jaar opgesteld wordt in ‘La Corsa Rosa’. “Pieter gaat naar de Giro en zal voornamelijk een Italiaans programma afwerken. Nu alle ploegen zo’n volle agenda hebben, is het fijn dat we hem erbij hebben.”

Weening bewaart goede herinneringen aan de Ronde van Italië. Zo wist hij in 2011 en 2014 een etappe te winnen in de Giro. Negen jaar geleden mocht hij na zijn overwinning in Orvieto ook vier dagen de roze trui dragen.

Voorselectie flag-us Trek-Segafredo voor flag-it Giro d’Italia (3-25 oktober)
flag-fr Julien Bernard
flag-it Gianluca Brambilla
flag-it Giulio Ciccone
flag-it Nicola Conci
flag-nl Koen de Kort
flag-it Jacopo Mosca
flag-it Antonio Nibali
flag-it Vincenzo Nibali
flag-nl Pieter Weening

Vincenzo Nibali begint als kopman aan de Giro d’Italia – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

21 Reacties

Bummetje 26 juni 2020 om 10:49

Wat zullen de twee afvallers worden? Voor de tour verwacht ik dat ze Kirsch of Theuns thuis gaan laten. Voor de Giro De Kort of Mosca.

Stef Van Dam 26 juni 2020 om 10:52

De Kort gaat wel als wegkapitein mee waarschijnlijk.

Rawolf 26 juni 2020 om 10:57

Weening of Mosca denk ik, bij de tour ben ik het met je eens.

Bummetje 26 juni 2020 om 11:02

Weening hebben ze speciaal gehaald, dat zal met de bedoeling zijn om hem mee te nemen in een grote ronde. Dus verwacht hem er zeker bij in de Giro.

harryjohan71 26 juni 2020 om 11:21

Weening is al bevestigd voor de Giro

chasse patat 26 juni 2020 om 10:51

De Trek-ploeg in de Tour en de Segafredo-ploeg in de Giro. Ik hoop dat Pieter Weening in de afgelopen jaren een aardig mondje Italiaans heeft geleerd. Anders zit een spoedcursus er nog wel in.

hartstikkebedankt 26 juni 2020 om 11:16

Kirsch en Mosca zou ik af laten vallen en dan de Vuelta:
Mollema
Porte
Elissonde
Lopez
Mosca
Liepins
Moschetti
Clarke/Reijnen

De rest kan naar de klassiekers

harryjohan71 26 juni 2020 om 11:23

Ik verwacht Mollema ook in LBL.

hartstikkebedankt 26 juni 2020 om 11:42

LBL is 16 dagen voor de start van de Vuelta, dus het één sluit het ander niet uit

Samlambeej 26 juni 2020 om 11:33

Go Porte!

Joachim 26 juni 2020 om 11:37

Idem, ik gun hem een goeie Tour, al was hij vorig jaar net niet goed genoeg en lijkt de kans me niet groot dat hij met nog een jaartje erbij weer sterker zal zijn. Zijn seizoensbegin was wel weer sterk (Parijs-Nice dan weer niet).

Joachim 26 juni 2020 om 11:34

Moschetti had ik wel in de Giroselectie verwacht, zou tegen dan toch topfit moeten kunnen zijn want ik las dat hij begin juni volledig hersteld was van zijn heupblessure.

Bij de Tourselectie zou ik Kirsch niet meenemen, of Theuns als die niet meer in de buurt komt van z’n vorm van z’n eerste Tour. Ik vraag me af wat het plan zal zijn in de massaspurten. Theuns, Stuyven en Pedersen kunnen allemaal wel een stukje sprinten, maar top 5 halen zal lastig zijn.

hartstikkebedankt 26 juni 2020 om 11:42

Stuyven sprintte 9 keer top-10 in de vorige Tour. Winst is lastig maar niet onmogelijk in de lastiger sprints. Pedersen zie ik niet in de buurt van dit soort uitslagen komen in de sprints, Theuns kan wel enkele keren een verre top-10 sprinten als het mee zit maar denk niet zo consistent als Stuyven en hij is toch ook niet echt een massasprinter meer. Kortom, ik zou toch Stuyven spelen, maar vooral in de wat lastiger etappes er vol voor laten gaan.

Bummetje 26 juni 2020 om 12:27

Pedersen gaat niet mee voor de sprints, maar vooral voor exposure met zijn regenboogtrui. Daarnaast om de kopmannen te ondersteunen op het vlakke en zelf in vorm te geraken voor zijn doelen in oktober.

AWestie 26 juni 2020 om 11:47

Ik ben door de jaren heen steeds minder gaan begrijpen van deze voorselectie nieuwsberichten. Van de kant van het team en vanuit nieuwspagina’s. Vanuit het team: duidelijk personeelsbeleid heb je zeg, als je nog een beetje gaat kiezen voor de belangrijkste momenten in het jaar. Tuurlijk moet je met uitvallers (en in mindere mate mannen in bloedvorm) rekening houden, maar het schept toch veel meer duidelijkheid als je een team aanwijst en een paar relevante reserves?

Vanuit media: buiten een beetje speculeren om is de nieuwswaarde ook wel echt miniem. Het altijd op mij over als makkelijk scoren voor de manager communicatie.

Panache 26 juni 2020 om 12:12

Je begrijpt het wel, maar je vindt het overdreven.

Kevin Lowagie 26 juni 2020 om 13:37

Ik mis een renner die het kan afmaken. Porte lijkt me over zijn top heen om voor een dicht klassement te rijden. Bovendien is hij vooral een volger in de Grote rondes. Stuyven, Theuns en Pedersen zijn best heel goede renners, maar om een rit te winnen in de Tour moet alles erg meezitten. Mollema kan als hij het klassement laat varen gaan voor een etappewinst in de begrritten na een lange vlucht. Verder zie ik Eg, Ellisonde en Skuijns vooral te licht uitkomen om in de Tour in the picture te komen. Hopelijk kunnen ze mij positief verrassen!

Natte spons 26 juni 2020 om 15:44

Eg is nog best jong voor een klimmer en kan dus nog weer een stapje hebben gezet/taaier zijn geworden. Ik zou Kirsch thuislaten voor de Tour, een sprinter van zijn niveau gaat geen dichte ereplaatsen halen en Luxemburg is ook niet een heel belangrijk land voor de sponsors, anders Skujiņš, maar die kan nog wel wat betekenen op de eerste cols van een etappe, of in de aanval.
Toch kan het ook gewoon zomaar zijn dat wie dezelfde maat kader heeft als Mollema, of Porte mee mag.

Romāns Vainšteins 26 juni 2020 om 16:52

Skuijns gaat dit jaar een etappe winnen en Ugrumovs opvolgen.

Titaantje 26 juni 2020 om 16:05

Prima ploegjes, maar duidelijk weinig vet op de bonen in de Trek selectie buiten de kopmannen. Ciccone en Brambilla zullen goede ondersteuning in de bergen zijn, maar de rest zal er in bergetappes toch snel af liggen.

In de Tour wat etappeklasseringen achterin de top 10 met Stuyven, Mollema en Porte en hopelijk vanuit de aanval een uitschieter.

Jacob Lohof 26 juni 2020 om 19:52

Mooi ploegje , kunnen alle renners gebruiken op verschillende gebieden.
Ik hou daar wel , dan alleen maar op kop van peleton

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone