Bauke Mollema moet nog beslissen over deelname Ronde van Lombardije

maandag 22 juni 2020 om 11:40
Bauke Mollema moet nog beslissen over deelname Ronde van Lombardije

foto: Cor Vos (archief)

Staat Bauke Mollema op 15 augustus aan de start van de Ronde van Lombardije? De renner van Trek-Segafredo wil graag zijn titel verdedigen, maar “we moeten nog kijken of het past binnen mijn programma”, zo vertelt Mollema aan Cyclingnews.

De 33-jarige klimmer was vorig jaar de glorieuze winnaar van de herfstklassieker na een geslaagde solo. Dit jaar staat de Ronde van Lombardije geprogrammeerd voor zaterdag 15 augustus. Mollema geeft aan één week voor de prestigieuze eendagswedstrijd te zullen deelnemen aan de Tour de l’Ain (7-9 augustus).

“Ik ken mijn programma inmiddels wel in grote lijnen, maar het is nog niet definitief. De wedstrijden moeten in de eerste plaats wel doorgaan. Verder denk ik dus nog na over Lombardije”, aldus Mollema, die zich verder zal richten op onder meer de Tour de France, de wereldkampioenschappen in Aigly en Martigny en de Vuelta a España.

Ambities
In de Tour zal hij het kopmanschap moeten delen met Richie Porte, voor de coronabreak nog winnaar van de Tour Down Under. “Ik vind het helemaal niet erg om met twee kopmannen te starten. Ik zal ook met liefde knechten, mocht blijken dat Richie de stenen uit de straat rijdt. We zijn professionals en weten wat we moeten doen.”

Mollema mag dan al 33 jaar oud zijn, de Nederlander is nog altijd bijzonder ambitieus. “Ik kan nog heel veel bereiken. Ik hoop ooit nog eens een kampioenschap te winnen. Het zou geweldig zijn om een jaar lang een kampioenstrui te dragen. Verder zijn er nog enkele grote klassiekers te winnen en ik heb nog nooit een rit gewonnen in de Giro.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Ribbedebie 22 juni 2020 om 12:32

Ben benieuwd of Mollema in de gelegenheid wordt gesteld zijn titel te verdedigen. Nibali rijdt als het goed is in elk geval Lombardije, en die lijkt me niet van het type dat graag tweede viool speelt.

thorsen 22 juni 2020 om 12:59

In Lombardije kan het geen kwaad om meerdere troefen te hebben. Als de een in de aanval is kan de ander wat proberen af te stoppen of gewoon wat mee peddelen. Vorig jaar won Bauke ook door op een goed moment aan te vallen, niet perse omdat hij de beste was. Zowel Nibali als Mollema zijn types die met een goed geplaatste aanval de rest buitenspel te zetten.

Arry1337 22 juni 2020 om 13:02

Ze kunnen het ook samen uitsprinten als blijkt dat ze de sterkste twee zijn in koers. Al lijkt me dat heel onwaarschijnlijk, en moeten ze er eerst maar eens allebei bij kunnen blijven. Ze kunnen naar mijn idee prima samen starten voor winst…

ghostwriter 22 juni 2020 om 13:54

Ik zou graag zien dat Mollema zich niet meer op het algemeen klassement van grote rondes gaat richten en in plaats daarvan meer op zijn exposiviteit gaat trainen zodat hij nog beter voor de dag zal komen in de heuvelklassiekers.

Martino87 22 juni 2020 om 18:44

Helemaal mee eens!

Bummetje 22 juni 2020 om 21:10

Hij was ooit behoorlijk explosief. Denk aan de tijd dat hij in de vuelta het puntenklassement wist te winnen. Maar zoals bij veel renners gaat met het verstrijken van de jaren die pure snelheid er steeds meer af en wordt dit omgezet in taaiheid. Vraag me dan ook sterk af of het een kwestie van training is om dat terug te krijgen.

Jacob Lohof 23 juni 2020 om 07:22

Mollema moet gewoon doen wat hij leuk vindt. Ik vind wel goed voor een goed klassement in combinatie met wat eendaagse wedstrijden. Wordt hij alleen maar sterker van. Alleen knechten is niks voor hem. Hij kan makkelijk zijn doelen aanpassen, als klassement niet lukt probeert hij wel een etappe te winnen.
Als je alleen voor eendaagse wedstrijden rijdt en lukt niet heb je helemaal niks

Vincent Lacressonniere 23 juni 2020 om 22:42

Ik ben hier wel een beetje ouderwets in: zeges moet je altijd verdedigen.

Thomas Hermans 24 juni 2020 om 01:43

In 2016 waren Mollema en Porte wel de grootste uitdagers van Froome en met Porte heb je wel een ploegmakker die de concurrentie en zichzelf kan uitschakelen.

In de tour dan wat betreft heb liever dat Mollema een andere wedstrijd wint dan voor de 2x Lombardije zoals hij zelf al aangeeft kampioenstrui ( word erg lastig) of bv komende jaren rit in de Giro of een andere Italiaanse najaarsklassieker of misschien eens pieken in de weken rondom AGR waalse pijl of LBL

Headlines

Materiaalzone

Populair