Tour 2020: Total Direct Energie gaat voor ritzeges met Calmejane en Bonifazio

maandag 24 augustus 2020 om 16:33
Tour 2020: Total Direct Energie gaat voor ritzeges met Calmejane en Bonifazio

Niccolò Bonifazio - foto: Cor Vos (archief)

Total Direct Energie weet welke acht renners komend weekend in Nice starten in de Tour de France. De Franse wildcardploeg, die zonder de nog niet geheel fitte Niki Terpstra start, heeft geen klassementsrenner en gaat dus voor ritzeges. De sprinter van dienst is Niccolò Bonifazio.

Naast de rappe Italiaan stuurt het team van manager Jean-René Bernaudeau louter Fransen naar Nice. Lilian Calmejane wist al eens een etappe te winnen. Jérôme Cousin, Romain Sicard, Geoffrey Soupe, Fabien Grellier, Anthony Turgis en de 21-jarige debutant Mathieu Burgaudeau maken de selectie compleet.

Ten opzichte van de voorlopige selectie die Total Direct Energie had ingediend bij de ASO ontbreken Rein Taaramäe en Dries Van Gestel. De ervaren coureur uit Estland vertrekt na dit jaar bij de Franse ploeg, hij gaat naar Circus-Wanty Gobert.

Selectie Total Direct Energie voor de Tour de France 2020 (29 augustus-20 september)
flag-it Niccolò Bonifazio
flag-fr Mathieu Burgaudeau
flag-fr Lilian Calmejane
flag-fr Jérôme Cousin
flag-fr Fabien Grellier
flag-fr Romain Sicard
flag-fr Geoffrey Soupe
flag-fr Anthony Turgis

Dit artikel delen:

6 Reacties

Verweggistan 24 augustus 2020 om 16:36

Burgaudeau is wel de verrassing. Die heeft nog niet heel veel laten zien.

0
krypton 24 augustus 2020 om 16:39

Wat een matige ploeg zeg. Calmejane laat ook nog bijna niks zien dit seizoen. Bonifazio springt al een gat in de lucht als hij deze Tour een keer top 5 sprint.

0
madeinstars 24 augustus 2020 om 16:40

Er waren tijden in de Tour dat er elk jaar wel eens zo’n type Jerome Cousin/Anthony Turgis, Fransman bij een kleine ploeg, een etappe won, maar dat is toch wel van even geleden.

0
De Slob 24 augustus 2020 om 17:21

Minste team van allemaal.

0
koos1 24 augustus 2020 om 17:42

Eerste vluchter van de Tour: iemand van DE.
Ze zullen het moeten hebben van in beeld rijden en hopen dat een vluchtersgroep in een van de etappes voorop kan blijven. Al vrees ik dat er altijd wel een sterkere renner bij zal zitten van een andere ploeg.

0
Murcia 24 augustus 2020 om 17:52

De ploeg met de meeste kilometers in de ontsnapping. Met een grote franse multinational als hoofdsponsor verwacht je toch betere renners dan dit. Er wordt fantastisch betaald, als ik via Karsten Kroon hoor dat Terpstra zich een Ferrari kan veroorloven. Maar echt mee doet deze ploeg nooit.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone