Tour 2020: Tadej Pogacar snelste van elitegroep in Laruns, Primoz Roglic pakt gele trui

zondag 6 september 2020 om 16:30
Tour 2020: Tadej Pogacar snelste van elitegroep in Laruns, Primoz Roglic pakt gele trui

foto: Cor Vos

Tadej Pogacar heeft de negende etappe gewonnen van de Tour de France 2020. De Sloveen van UAE Emirates was na een attractieve Pyreneeënrit van 153 kilometer de snelste van een elitegroepje in de straten van Laruns. Op de laatste klim van de dag, de Col de Marie Blanque, moest gele trui Adam Yates lossen. Daardoor gaat Primoz Roglic (Jumbo-Visma), die tweede werd, als leider de eerste rustdag in.

Razendsnelle start
De vraag die bij de eerste zestig kilometer van deze etappe gesteld kan worden is: wie heeft er niet aangevallen? Dat waren er niet veel. De vlakke aanloop naar de eerste klim zorgde voor een levendige koers waarin slag om slinger werd gedemarreerd. Geen enkele poging, of het van een enkeling was of van een groepje, kreeg de ruimte. Het peloton was letterlijk op hol geslagen.

Grootste slachtoffer van deze wilde openingsfase was Fabio Aru. De beoogde kopman van UAE Emirates loste als enige uit het peloton en reed, meerdere minuten achter het peloton, zielloos alleen voor de bezemwagen uit. Op de eerste klim van de dag hield hij het dan ook voor gezien. Voor de rest ook: een compleet peloton begon aan de Col de la Hourcère (11,1 km aan 8,8%) en ook daar volgden de demarrages elkaar op.

Hirschi de sterkste aanvaller
De tactiek van Jumbo-Visma was ook snel duidelijk. Elke aanval van een renner van INEOS Grenadiers moest gecounterd worden en vooral Wout van Aert voerde die opdracht uit. Hij zat dan ook mee toen Thibaut Pinot een kopgroep op poten zette en Dylan van Baarle daar bij was. Veel bleef daar niet van over: Marc Hirschi bleek de sterkste aanvaller en hij kreeg Lennard Kämna, Sébastien Reichenbach, Davide Formolo en Warren Barguil achter zich aan. Daniel Martínez, David Gaudu en Jonathan Castroviejo sloten daar weer bij aan.

Opvallend genoeg werd de aanval van Castroviejo niet gecounterd door Jumbo-Visma, dat zich op kop van de favorietengroep had gezet met zes man. Het tempo lag er zo hoog dat de klimmers bij bosjes losten. Pinot moest zijn eerdere inspanningen bekopen en zakte volledig weg. Een dertig renners bleef zo over in de favorietengroep, op anderhalve minuut van Hirschi en twintig tellen achter de groep-Martínez. Vlak voor de top van de Hourcère wist ook Omar Fraile van Astana nog de sprong te maken naar de achtervolgende groep, maar Jumbo-Visma hield het gat klein.

Hirschi solo op pad – foto: Cor Vos

Jumbo-Visma controleert achter Hirschi
In de dichte mist en lichte regen daalde eenzame koploper Hirschi, die ondertussen zijn voorsprong uitgebreid had tot 1.30 op de achtervolgers, naar de voet van de volgende klim, de Col de Soudet (3,8 km aan 7,4). De Zwitser van Team Sunweb liep op die col alsmaar verder uit op de groep-Castroviejo. Met ruim twee minuten voorsprong dook Hirschi de lange afzink van de Soudet in en door een ijzersterke afdaling breidde hij dat uit naar 3.30 minuut.

Jumbo-Visma controleerde op haar beurt de favorietengroep en hield het gat met Castroviejo en co rond de minuut. Reichenbach maakte geen onderdeel meer uit van die achtervolgende groep van zeven, want door zijn mindere daalkunsten zakte hij terug in het peloton. De trein van Jumbo-Visma haalde vervolgens vlak voor de voorlaatste klim van de dag de achtervolgende groep terug. Hirschi begon op zijn beurt aan die Col d’Ichère (4,2 km aan 7%) met 4.30 minuut voorsprong op het peloton.

Finale op de Marie Blanque
De 22-jarige beloftenwereldkampioen van Innsbruck zag door beulswerk van Van Aert en Gesink zijn voorsprong zakken tot drie minuten. Dat was het verschil aan de voet van de loodzware Col de Marie Blanque (9,2 km aan 7,7%, max. 14%). Gesink en Van Aert dunden op hun beurt het peloton uit, waarna Sepp Kuss de kop overnam. Dat ging te hard voor de nummer elf van het klassement, Emanuel Buchmann van BORA-hansgrohe.

De eerste aanval vanuit de favorietengroep was van Tadej Pogacar. Zijn aanval werd gecounterd door Tom Dumoulin, die zich in dienst stelde van Primoz Roglic. Het tempo van Dumoulin ging te snel voor veel klimmers: onder meer gele trui Adam Yates loste. Roglic sprong vervolgens naar het wiel van zijn landgenoot, met Mikel Landa, Egan Bernal en Richie Porte in zijn wiel. Nairo Quintana, Rigoberto Urán, Romain Bardet en Guillaume Martin zaten op een gaatje.

Roglic zat bij de besten bergop – foto: Cor Vos

Roglic, Pogacar, Bernal en Landa tonen zich
Bernal was de volgende die op de pedalen ging staan op het steile deel van de Marie Blanque, met percentages boven de 10%. Naast de Colombiaan bleken Roglic, Pogacar, Landa en Porte over de beste benen te beschikken, maar er werd veel naar elkaar gekeken. Roglic, op dat moment virtueel in het geel, bepaalde daarom het tempo. Het groepje-Roglic naderde in die slotkilometer een solerende Hirschi met rasse schreden.

Vlak onder de top sprong Bardet naar de voorste favorietengroep en hij kreeg Quintana, Urán, Martin en een strijdende Bauke Mollema met zich mee. Op de top pakte Hirschi nog wel de acht extra bonificaties, waarna Roglic en Pogacar 15 seconden later sprintten om de overige bonustellen. De kopman van Jumbo-Visma pakte er vijf, Pogacar twee.

De groep met Roglic, Pogacar, Bernal en Landa volgde in de afdaling richting Laruns op vijftien seconden van Hirschi, die de nodige risico’s nam om zijn voorsprong te behouden. Het groepje-Porte/G. Martin volgde dan weer op 40 seconden en de groep-Yates/Dumoulin op 1.10 minuut van Hirschi.

Spannende slotkilometers
Hirschi ging als een baksteen naar beneden, breidde zijn voorsprong uit naar 25 seconden en ging met die voorgift ook op weg naar Laruns. De finish lag niet direct na de afdaling; er volgden namelijk nog vijf vlakke kilometers tot de streep. De vier achtervolgers draaiden op dat stuk uitstekend rond en slopen steeds dichter bij Hirschi, die steeds meer achterom ging kijken.

Op 1,6 kilometer van de meet werd Hirschi dan toch gegrepen door de vier, maar de Zwitser wist dat hij nog kans maakte in de sprint van het elitegroepje. Roglic ging van kop af de laatste meters in. Hirschi ging vervolgens als eerste de sprint aan, maar hij werd in extremis nog gepasseerd door Pogacar. Roglic werd tweede, nipt voor Hirschi.

De eerste achtervolgende groep kwam elf seconden later over de streep en werd aangevoerd door Mollema. De groep met Yates en Dumoulin volgde op 54 seconden.

foto: Cor Vos

Roglic met 21 seconden voorsprong in het geel
In het algemeen klassement heeft Primoz Roglic na negen dagen de leiding overgenomen van Adam Yates. De Sloveen van Jumbo-Visma heeft, mede door de behaalde bonificaties, een voorsprong van 21 seconden op nummer twee Egan Bernal. Guillaume Martin is derde op 28 seconden. Romain Bardet vierde op 30 seconden en Nairo Quintana (vijfde) en Rigoberto Urán (zesde) op 32 seconden. Pogacar is zevende op 44 seconden.

Yates is gezakt naar de achtste plaats en heeft nu een achterstand van 1.02 minuut van Roglic.

Dit artikel delen:

103 Reacties

Krakowic 6 september 2020 om 16:33

Nog nooit heb ik het iemand meer gegund als Hirschi vandaag.. man wat zonde, wat een coureur, groot hart!

Maenhout 6 september 2020 om 16:35

Inderdaad. Hoge gunfactor, en nu al tweemaal heel dichtbij geweest. Driemaal is scheepsrecht dan maar.

Krul 6 september 2020 om 16:36

In 1 week al 2x zo dichtbij. Dit moet hem nog wel een keer gaan lukken deze tour. Wat was het hem gegund.

hnac 6 september 2020 om 16:45

wel de bollen voor Hirschi. Verdiend lijkt me zo.

Franco Ballerini 6 september 2020 om 16:46

Ja. Sunweb toch wel een van de grote smaakmakers van de Tour tot dusverre.

Krul 6 september 2020 om 17:01

@hnac – volgens mij houdt Cosnefroy de bollen hoor

Lalsacien 6 september 2020 om 18:28

Hirschi stijgt naar de derde plek in het bergklassement.

hnac 6 september 2020 om 18:49

@krul, per ongeluk naar het dagklassement gekeken. Hij gaat denk ik binnenkort wel bovenaan staan. Als je ziet hoe die klimt in vergelijking met degenen boven hem.

de nieuweMerckx 6 september 2020 om 21:37

Ontelbare plakbidons bergop waarbij er duidelijk versneld werd. Wat mij betreft gunfactor nul. Mocht het Moscon geweest zijn, was hij allang naar huis gestuurd.

vevie 6 september 2020 om 16:33

Mooie finale. Dit wordt nog wat tussen deze renners

lander luypaert 6 september 2020 om 16:33

21 jaar chapeau!! Verdiend op basis van de 2 dagen. Een echte koers maker!!

bomb ba 6 september 2020 om 16:34

Slechtste tour van NLse renners in de laatste 10 jaar? Hirschi knap maar toch wel zonde. Tom had in een andere ploeg nog top 10 gestaan.

martini151 6 september 2020 om 16:35

Voor Nederlandse renners zeker. Hoewel Mollema gewoon nog steeds goed rijdt. Er doen er helaas maar 7 mee dit jaar

jv88 6 september 2020 om 16:36

Tom die nadenkt. Ligt niet aan de ploeg. Buiten dat heeft hij een jaar niet gefietst.

Blijf je teleurstelling niet zo kinderachtig afreageren op de ploeg.

Burdincurutcheta 6 september 2020 om 16:36

Tom is vooral niet goed genoeg. Hij is niet bij de beste 10 in koers.

LanterneRouge 6 september 2020 om 16:47

Wellicht, maar een winnaar als Tom gaat niet voor een top 10 in de Tour, die gaat voor winst. Als niet voor zichzelf, dan voor z’n ploegmaat….
Gelukkig kan je naar Mollema kijken voor wie ‘hoog eindigen’ wel een doel is. Neerlandsch hoop in bange dagen.

bomb ba 6 september 2020 om 16:55

Volgens mij snappen jullie het niet helemaal. Zie Ten Dam. Daarnaast, bergop hoort Tom wel bij de beste 10. MAL, Yates en bijvoorbeeld ook Martin en Mollema, met die groepjes had hij altijd meegezeten was hij kopman geweest. Dan start hij de laatste week met pak m beet 1:30 achterstand en dan moet ik nog maar zien wat er gebeurt. Persoonlijk zie ik liever TD 3e worden dan Roglic 1e. Roglic is namelijk ook nog een bijzonder saaie coureur zijn afgelopen GRs.

Daarbij een beetje vreemd die minachting voor Mollema. Een renner die zich niet in een keurslijf laat duwen en ook niet gaat knechten is gewoon top. Ik kan niet begrijpen hoe het mooier is dat een ploeggenoot 1e wordt dan dat je zelf top 5 rijdt, elke topsporter zou er zo in moeten staan.

LanterneRouge 6 september 2020 om 17:31

Ik weet niet waaruit enige minachting voor Mollema zou moeten blijken. Ik vind Mollema een genot om naar te kijken. Hij rijdt altijd een degelijk klassement. TD is daarentegen normaalgesproken kandidaat podium en zit in een ploeg voor wie minder dan dat (met de ploeg) een teleurstelling is.
Mollema heeft een leeuwenhart en zal zichzelf eerst 3x binnenstebuiten keren vooraleer hij noodgedwongen zou moeten lossen en zal nooit zomaar laten lopen.

jv88 6 september 2020 om 17:40

Het niet snappen en als argument zie Ten dam?

Maar ik denk dat jij t niet snapt. Want als iedereen zo zou denken had je geen ploegen. En dan wordt het voor iedereen lastig winnen. Geen sprinttrein of leadout want de leadout kan zelf ook 9e worden. Dus waarom zou je de sprint aantrekken. Je rijdt voor een ploeg en die ploeg betaald je ook. Je tekent een contract en daarin spreek je dingen af.

De afspraken waren duidelijk. Alleen Tom zelf houdt zich er niet aan. En dat is omdat hij niet goed genoeg is. Niet door de ploeg of Roglic. Dat is jammer. Ook ik zie liever Tom winnen. Maar Roglic is een goede 2e en ook gewoon een klasse of 2 beter op dit moment!

john 6 september 2020 om 17:51

Natuurlijk bij een ander ploeg had hij de gele trui ,en stonden de concurrenten op meer dan 1,5 uur

jv88 6 september 2020 om 16:34

Jammer voor Hirschi en ook Poga gegund. Maar als Roglic wat sneller reageert wint hij gewoon!

KnightBiker 6 september 2020 om 17:13

Ik denk dat hij de zege aan Pogacar gegeven heeft, zo op maat als de sprint om plek 2 was

xistnc 6 september 2020 om 20:12

Ultiem knap van Roglic. Precies sprinten om de zege aan Pogacar te gunnen maar Hirschi voor te blijven, voor wat meer boni’s. En dan ook nog doen alsof hij baalt dat hij niet wint.

KnightBiker 6 september 2020 om 20:39

@xtinc – ja toch? Ik bedoel, ik kan er naast zitten maar hij wil zijn vriend een cadeautje doen, goodwill kweken voor later in de Tour etc. Je zag hem ook echt kijken naar hoeveel snelheid hij precies nodig had om Hirschi te passeren, niet meer dan doen dan nodig.
Dat Roglic teleurstelling fijnst over een verloren etappe? Zo speel je het spel voor de pers.

Romāns Vainšteins 6 september 2020 om 21:48

Roglic was duidelijk de spurt voor Pogacar aan t aantrekken.

Bassie 7 september 2020 om 12:50

Ik hoop dat Roglic bij de eindafrekening in Parijs daar geen spijt van krijgt.

JasperMollema 6 september 2020 om 16:34

Auw Hirschi… Roglic doet hier prima zaken met de bonificatie op de top en op de streep. Pogacar gun ik het ook.

boehoe 6 september 2020 om 16:34

De Mol moet de Nederlandse eer hoog houden.

Jacob Lohof 6 september 2020 om 17:43

Dat vind media niet interessant.
Gaat uren over Jumbo Visma en Tom.
Maar Bauke is niet interessant, alleen als over mollemabult gaat.
Trouwens kan Bauke niks schelen, hij doet gewoon zijn ding en geniet van de koers

Wheely 6 september 2020 om 16:35

Prachtige rit! Hirschi een held.

Slovenië wint de Tour.

CechRepublic 6 september 2020 om 16:35

Pogacar steelt zijn overwinningen nooit, maar oh wat zat ik te hopen op de sprint van Hirshi.

jef wil 6 september 2020 om 16:35

Niet slim van Pogacar want Roglic gunde het Hirschi! Dit kan Pogacar als hij pech heeft nog een keer zwaar komen te staan want bij Sunweb onthouden ze deze

fietsvriend 6 september 2020 om 16:38

Lijkt erop he en dan ziet ie Pogacar toch doortrappen en gaat ie ook maar.

TheBigShow 6 september 2020 om 16:38

Het is geen liefdadigheid he. Die jongen is 21 en kan zijn eerste touretappe winnen en dan verwacht jij dat ie het iemand anders gunt…

Krul 6 september 2020 om 16:38

Dit gaan ze niet onthouden. Dit is wielrennen. Bovendien rijdt Jumbo Visma de halve dag te jagen op Hirschi.

Hollow Knight 6 september 2020 om 16:39

Waarom zou Pogacar de etappe moeten schenken aan Hirschi… Dit is topsport hoor, geen liefdadigheidswedstrijd.

Een Tour etappe plus bonificatieseconden laat je niet liggen. Elke seconde is belangrijk.

Gonzalez_de_Galdeano 6 september 2020 om 16:39

Daar zal die wel erg bang van worden.

Man met de hamer 6 september 2020 om 16:55

Als ik de sprint terugkijk lijkt het er toch wel op dat Roglic het aan Hirschi wil laten inderdaad.

KnightBiker 6 september 2020 om 17:17

Is dit een dreigement aan het adres van Pogacar :?

Roglic sprintte voor de bonus seconden. Maar ik geloof niet per se dat Roglic Hirschi wou laten winnen: boezemvriend Pogacar laten winnen lijkt mij logischer, die wil je als Roglic als bondgenoot de rest van de Tour en het zijn vrienden, bovendien was er nog dat bonus sprint akkefietje op de Marie Blanc..
Geen idee of Roglic de zege zou laten aan Hirschi, maar toen hij zag dat die niet ging winnen waren de seconden belangrijker.

Bassie 7 september 2020 om 12:54

@KnightBiker
Je gelooft toch niet dat Pogacar een bondgenoot is van Roglic. Bij het eerste beste zwak moment van Roglic zal Pogacar niet wachten hoor (als hij zelf de benen heeft natuurlijk).

Jacco van Stierop 6 september 2020 om 16:37

Jammer voor Hirschi, hoewel Pogačar ook een mooie winnaar is. Aardige finale, Bernal lijkt er doorheen te komen, zag er goed uit. Had iets meer verwacht van Quintana.

peterwinnen 6 september 2020 om 16:38

PrachtigMollema….laat ze maar lukken hier over je express op twintig minuten laten rijden, wat een onzin. De Tour draait om het klassement, etappe is niet meer dan troostprijs wat mij betreft. En top wat Sunweb deze tour doet.

Krul 6 september 2020 om 16:42

Ook geinig dat veel Nederlanders zich focussen op Dumoulin terwijl Mollema binnenkort sneaky de top 10 binnen rijdt en hopelijk nog een rit pakt. Lijkt beter in vorm dan Tom.

TheBigShow 6 september 2020 om 16:52

Omdat Dumoulin een veel grotere (ronde)renner is dan Mollema natuurlijk… En inmiddels zijn wel al gewend aan podiumplaatsen in grote rondes, dus van een 10e plek van Mollema wordt men niet echt warm. Een etappe wint ie waarschijnlijk ook niet… Pas een keer gedaan en dat was ook in een andere rol. Dumoulin gaat waarschijnlijk ook nog beter worden terwijl Mollema vaak afzwakt.

Pol 6 september 2020 om 17:05

@TheBighow
Waar kan ik die glazenbol kopende, wil ik ook wel hebben dan weet ik wie de TOER wint.

TheBigShow 6 september 2020 om 17:31

@Pol

Dat fluisterde je moeder mij in…

Heb je geen glazen bol voor nodig hoor.

Panache 6 september 2020 om 17:44

“De Tour draait om het klassement, etappe is niet meer dan troostprijs wat mij betreft. En top wat Sunweb deze tour doet.”

Tegenstelling.

Jacob Lohof 6 september 2020 om 17:47

Klassement en etappe hoeft niet uit te sluiten. Stel de groep was terug gekomen had hij ook een kans gehad voor de etappe.
Belangrijkste waar de renner zich prettig bij voelt. Als je daarmee worstelt is lastig kijk maar naar Dumoulin

martini151 6 september 2020 om 16:39

TJV voor de rustdag 1 slechte etappe. Verder gele trui met 21 seconden voorsprong en 3 gewonnen etappes. Prima lijkt me

fietsvriend 6 september 2020 om 16:40

Iets wat mij opvalt: waarom rijdt die Kuss de hele tijd zo kort en laat ie het niet gewoon helemaal lopen als ie klaar is. Blijft eerst aanklampen in het peloton als ie van kop af gaat en dan komt ie uiteindelijk vrij kort over de meet.

Krul 6 september 2020 om 16:47

Wellicht dat het stilvalt of dat een kopman er doorheen zak, zodat hij dan weer kan helpen.

Of, wellicht dat hij een goede uitslag wil rijden om te laten zien dat hij ook klassementen kan rijden.

mattje123 6 september 2020 om 16:52

Ik denk dat ze ook het ploegenklassement willen winnen.

YogiBear 6 september 2020 om 17:14

@mattje123 Ik kan me niet voorstellen dat ze het ploegenklassement als doel hebben. Volgens mij geldt ook daarvoor hetzelfde als voor de groene trui. Alles in het teken van geel op het eind.

SprintMaster 6 september 2020 om 17:59

Voor het ploegenklassement misschien?

floris_harr 6 september 2020 om 16:40

Jammer dat Quintana vandaag alweer iets minder was. Bernal word beter….
Pogacar maakt de koers, vreselijk om landa zo goed te zien nadat die toch weer in de eerste week pech (waaier) heeft gehad. Hirschi vreselijk zonde maar heerlijke etappe.

klootje kriekeljon 6 september 2020 om 16:43

Roglic rijdt meer met vriend Pogacar in zijn achterhoofd dan met zijn eigen ploeg.

dumoman 6 september 2020 om 20:52

Is precies mijn gedachte, hij gunt hem zoveel dat het zijn ondergang wordt….

Bassie 7 september 2020 om 12:59

Ik zou die Pogacar niet vertrouwen. Die rijdt trouwens ongelooflijk sterk. Ik heb eens nagezien: op WK Innsbruck U23 op bijna een minuut binnengelopen achter de winnaar … Mark Hirschi.

Tête de la course 6 september 2020 om 16:43

Sunweb met een team vol ‘jonkies’ koerst deze tour toch zeer attractief! Zonde dat Hirschi hem net niet pakte!

harryjohan71 6 september 2020 om 16:43

2 Nederlanders bij de top 20 en een super Gesink is zo slecht nog niet. Poels is gevallen. Dit kan gebeuren. Cees Bol die al ereplaatsen heeft behaald. Nieuwenhuis die een paar goede lead puts gedaan heeft. Zo slecht doen de Nederlanders die er zijn het niet.

Caravaggio 6 september 2020 om 16:49

Toch wel.

rogierb 6 september 2020 om 17:12

Goed is het anders ook niet.

harryjohan71 6 september 2020 om 17:39

Alleen van Dumoulin en Poels had je meer mogen verwachten. Voor Poels is een goede verklaring en Dumoulin komt terug van een blessure en is echt niet heel slecht en heeft vandaag zijn kopman goed geholpen door Pogacar terug te halen.

Caravaggio 6 september 2020 om 18:46

Nee, harryjohan. Het is gewoon slecht. Hier moeten geen doekjes om gewonden worden. Hoe graag we ook zouden hebben dat het wel goed is.

KnightBiker 6 september 2020 om 20:47

@carravagio, kom op zeg we kunnen niet ieder jaar een renner op het podium hebben en Groenewegen is er niet, kruiswijk is er niet en er zijn überhaupt maar een paar Nederlanders in koers. Ik zie niet hoe het buiten Dumoulin en Poels heel veel beter had gekunt. Cees bol had 1 plaatsje hoger gekunt, maar effectief is dat niet heel veel beter.

Wat kunnen we nog verwachten? Een top 10 of een poging op een etappe van Mollema, misschien een winnende tijdrit van Dumoulin, wellicht een lange ontsnapping met de Gesink om zijn ploeg in een zetel te zetten en hopelijk een goede sprint van Cees Bol.

F4L 6 september 2020 om 16:46

Opvallend dat met name Yates, Lopez en Quintana zoveel minder waren dan gisteren. De Trek mannen waren dan weer iets beter, net als Bardet.

Dolfy 6 september 2020 om 16:50

Quintana inderdaad het meest opvallend, die reed gister nog zo makkelijk, nu met moeite mee met G. Martin. Porte verrassend sterk, maar loste wel als de vier andere echt aanzette.

nickdt 6 september 2020 om 16:54

Yates moest er gisteren ook af, maar kwam terug omdat de favorieten stilstonden en helemaal niks deden.

F4L 6 september 2020 om 17:06

@Dolfy, ik vrees toch een beetje voor zijn knie. Porte vond ik wel opvallend, reed sterk maar werd voor de top ook nog gepasseerd door Bardet.

Dolfy 6 september 2020 om 17:28

Zou kunnen ja, vooral op de steilste stroken was het aanklampen, daarna liep het al wat beter bij Quintana. Bardet is een beetje een springveer wel, dus dat laatste gaatje dichtpoefen is wel aan hem besteed.. :)

Bassie 7 september 2020 om 13:01

@Dolfy
Niet zo laatdunkend over Martin! Die is verdomd ook sterk bezig hoor.

Dolfy 6 september 2020 om 16:48

Hirschi geweldig gereden, de sprint wel gewoon op het juiste moment aangegaan, Pogacar komt echt diep uit het zog met volle vaart, 50meter later aangaan en hetzelfde gebeurd denk ik wel. Mooie wedstrijd gezien.

Lennimator 6 september 2020 om 16:49

Echt zonde van Hirschi. Pogacar kijkt op precies het goede moment achterom…

Zie Tom en Bauke beide in de top 10 eindigen.

Selmar 6 september 2020 om 16:50

Met Bardet en Martin heb je wel twee mooie bliksemafleiders voor de Franse pers morgen

Lennimator 6 september 2020 om 16:51

Mollema voor de derde keer 6e. 666 metal.

dumoman 6 september 2020 om 20:53

Mollema = Beast

Joaquim Agostinho 6 september 2020 om 16:55

Dappere en indrukwekkende solo van Hirschi, helaas gestrand in het zicht van de haven.
Pogacar toch ook een smaakmaker, maar ik twijfel of hij het Roglic al te lastig kan maken.

Murcia 6 september 2020 om 17:03

Ik heb verschrikkelijk zitten balen dat Hirschi niet de etappe wint, maar als kijkspel was het weer smullen. TJV een uitstekend antwoord gegeven na gisteren. Met afstand de beste ploeg. Pogacar met de aanvallen waar nu wel op werd gereageerd door Roglic en Bernal. Landa vandaag goed en Martin en Quintana een stukje minder. Ook fraai om te zien hoe zwaar het eerste uur was met een spervuur aan aanvallen. Roglic heeft nu het geel dus ik verwacht veel reacties dat dit nu te vroeg is maar het lijkt mij vooral een boost voor hem en de ploeg. Wuyts was weer aan het bazelen met zijn wat als opmerkingen over Pogacar en het verlies in de waaieretappe. Dat hoort bij koers Michel, ik snap nooit waarom hij altijd zo lichtelijk minachtend over Roglic doet.

Wim Kruithof 7 september 2020 om 05:51

+1

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair