Tour 2020: Primoz Roglic sprint naar de zege op Orcières-Merlette

dinsdag 1 september 2020 om 17:42
Tour 2020: Primoz Roglic sprint naar de zege op Orcières-Merlette

foto: Cor Vos

Primož Roglič heeft Jumbo-Visma zijn eerste ritzege in deze Tour de France bezorgd. De Sloveen bleek op de slotklim naar Orcières-Merlette over de meeste power te beschikken. Roglič bleef zijn landgenoot Tadej Pogačar voor. Tom Dumoulin wist op karakter stand te houden, Julian Alaphilippe is nog altijd in het bezit van de gele trui.

Na twee lastige etappe in de omgeving van Nice en een sprintersrit naar Sisteron, was het vandaag tijd voor de eerste aankomst bergop in deze 107e Tour de France. De beklimming naar wintersportplaats Orcières-Merlette werd voor het laatst gebruikt in 1989, toen als decor voor een klimtijdrit, gewonnen door Steven Rooks. En in 1971 wist Luis Ocaña de in die tijd ongenaakbare Eddy Merckx op bijna negen minuten achterstand te fietsen.

Kopgroep van zes krijgt niet veel ruimte 
Dergelijke verschillen werden er dit keer niet verwacht op de top van Orcières-Merlette, maar het was voor de Tourfavorieten wel zaak om bij de les te blijven en geen tijd te verliezen. De renners vertrokken om iets voor half twee vanuit Sisteron en niet veel later probeerden de eerste renners al om in de vlucht van de dag te zitten. En ook vandaag was de eerste klap een daalder waard: zes renners kregen al snel vier minuten cadeau.

foto: Cor Vos

Tiesj Benoot, Alexis Vuillermoz, Nils Politt, Krists Neilands, Matthieu Burgaudeau en Quentin Pacher reden gebroederlijk naar de tussensprint in Veynes. Vuillermoz mocht zich na twintig kilometer koers virtueel leider noemen, aangezien de Fransman op net geen vier minuten stond van zijn landgenoot Julian Alaphilippe. Die laatste liet zijn ploeggenoten van Deceuninck-Quick-Step de koers controleren. De geletruidrager reed rond met winstambities.

Punten sprokkelen bij de tussensprint, Poels in de problemen 
Het verschil tussen de koplopers en het peloton bleef schommelen rond de drie minuten. Bij de tussensprint in Veynes (na goed 50 kilometer koers) wist Politt de volle buit te pakken. De sterke Duitser mocht twintig punten bijschrijven, Burgaudeau en Benoot waren goed voor zeventien en vijftien punten. In het peloton veroverde groene trui Peter Sagan enkele punten, maar Sam Bennett deed de beste zaken en heeft nu evenveel punten als de Slowaak.

Twintig kilometer na de enige tussensprint waren er opnieuw punten te verdienen, maar dan wel voor een ander regelmatigheidsklassement. De Fransman Pacher kwam als eerste boven op de Col du Festre en kreeg als beloning twee bergpunten. Op deze niet al te lastige Festre kwam Wout Poels in de problemen. De klimmer van Bahrain McLaren rijdt sinds een crash op zaterdag rond met een gebroken rib en gekneusde long en was vooral bezig met overleven.

foto: Cor Vos

Onenigheid in de kopgroep 
Op de tweede klim van de dag, de Côte de Corps van vierde categorie, was het opnieuw Pacher die als eerste bovenkwam. In de afdaling van de Côte de Corps was het hommeles in de kopgroep. Eerder probeerde Nils Politt al om alleen weg te rijden en op 54 kilometer van de streep zagen we de Duitser nog maar eens versnellen. Politt kreeg ditmaal Pacher en Vuillermoz met zich mee, de andere vluchters volgden op een klein gaatje.

De vijf koplopers maakten elkaar het leven zuur, maar kwamen niet veel later tot het besef dat samenwerken toch de beste optie was. Benoot, Pacher, Burgaudeau, Neilands, Vuillermoz en Politt begonnen met meer dan twee minuten voorsprong aan de volgende klim van de dag: de Côte de l’Aullagnier. En ook nu zagen we dat de orde werd gerespecteerd: de bergpunten gingen naar Pacher en Politt. In het peloton werd ondertussen de gashendel opengedraaid.

Benoot valt letterlijk weg uit de kopgroep 
Veel sprinters moesten passen op de Côte de l’Aullagnier, terwijl de voorsprong van de koplopers zienderogen kleiner werd. In de afdaling van de Aullagnier beleefde Benoot de schrik van zijn leven. De renner van Team Sunweb schatte op hoge snelheid een bocht verkeerd in en vloog over de vangrail, maar buiten een kapotte fiets viel de schade gelukkig mee. Benoot stapte weer op zijn (nieuwe) fiets, maar was wel plots kansloos voor de ritzege.

Vooraan bleek Neilands te sterk voor Pacher, Politt, Vuillermoz en Burgaudeau. De Let van Israel Start-Up Nation wilde solo aan de klim naar Orcières-Merlette beginnen. Dat lukte niet, maar Neilands kreeg na afloop wel de prijs van de strijdlust overhandigd. Voor de ritzege was het uitkijken naar de klassementsrenners, die allemaal vooraan zaten bij het opdraaien van de slotklim. Het verwachte vuurwerk bleef echter uit.

Wachten op vuurwerk
Leider Alaphilippe gaf een seintje aan Bob Jungels om het tempo hoog te houden, wat de Luxemburger zonder blikken of blozen deed. De favorieten voor de eindzege hielden zich gedeisd en dus was het aan Pierre Rolland om de debatten te openen. De ervaren Fransman kreeg echter te weinig ruimte en werd al snel weer opgeslokt door Mikel Nieve, die op kop beukte voor Adam Yates.

Met nog minder dan vier kilometer te gaan werd Nieve afgelost door niemand minder dan Wout van Aert. De Belgische klassiekerspecialist besloot het tempo nog verder op te schroeven in dienst van kopmannen Tom Dumoulin en Primož Roglič. Meerdere renners moesten passen onder het geweld van Van Aert, maar we begonnen alsnog met een vrij grote groep (een man of veertig) aan de laatste twee kilometer.

foto: Cor Vos

Roglic pakt de zege na voorbereidend werk van Van Aert en Kuss
Een beresterke Van Aert wist zijn inspanning bijzonder lang vol te houden, maar op 1400 meter van de top zette Van Aert zich aan de kant en was het de beurt aan zijn ploegmaat Sepp Kuss. De Amerikaanse klimmer probeerde de rode loper uit te rollen voor Roglič, die aan het wiel van Kuss gekleefd zat. De Sloveen bleek in de eindsprint ook de sterkste, voor zijn jongere landgenoot Pogačar en Guillaume Martin.

De overige favorieten finishten redelijk in het spoor van ritwinnaar Roglič. Tom Dumoulin had het lastig op de slotklim, maar verloor uiteindelijk geen tijd. Alaphilippe slaagde er niet in om Roglič nog te remonteren in de laatste honderden meters, maar mag ook morgen koersen in de gele trui.

Samenvatting etappe 4:

Dit artikel delen:

166 Reacties

sven241 1 september 2020 om 17:45

Roglic heel sterk, net als Jumbo. Sterkste team bergop in eerste bergrit.

e.dxb 1 september 2020 om 17:46

team overwinning zoals dat heet, Dumoulin er ook nog bij..

vanSpringel 1 september 2020 om 17:46

Tsjonge jonge, dat was me de etappe wel vandaag. Niets spannends gezien, behalve de valpartij van Benoot. Gelukkig kon die daarna weer door. Zag alleen Bernal in de laatste meters scheef lelijk kijken, maar dat was dan ook alles.
Snel weer door naar de volgende.
(en die partner van Roglic had de concurentie mooi zand in de ogen gestrooid door te vertellen dat ie conditioneel de kluts kwijt was na de valpartij in de Dauphine).

Burdincurutcheta 1 september 2020 om 17:46

Van Aert = beest

bartp25 1 september 2020 om 17:47

+1
Absurd goed.

SteVwonder 1 september 2020 om 18:08

BuitenAerts !

Merlinappa 1 september 2020 om 17:47

Prachtige overwinning! Tom ook gewoon 11e terwijl hij zelf zegt dat ie een slechte dag had..

Romāns Vainšteins 1 september 2020 om 17:47

Roglic nu terug topfavoriet en Jumbo zal de tour moeten dragen, het woord is aan de rest. Flippie verklootte zijn spurt wat maar ook zonder Martin had Roglic nog meer over denk ik. Machtsvertoon, terug in Dauphine focus.

Eigenlijk een scenario zoals beoogd met nog niet teveel slachtoffers, Gouvenou zal blij zijn.

CechRepublic 1 september 2020 om 18:29

Alaphilippe had gewoon pech dat hij net verkeerd van Martin zat. Was niet echt verkloten vond ik.

Krul 1 september 2020 om 17:47

Hoe makkelijk dit ook leek. En in het interview zegt Roglic ook nog eens dat hij op z’n weg terug is, haha.

Dolfy 1 september 2020 om 17:49

Sterke slot van Roglic en Pocagar. Bilbao net voor Van Aert over de streep, voor wie zich nog een bergop-sprinters verwachtte.

JasperMollema 1 september 2020 om 17:49

Ijzersterke sprint. Goed dat hij nog niet het geel pakt. Kuss op afspraak. Nadat Kuss ging sleuren had Bernal geen knecht meer over.

bartp25 1 september 2020 om 17:58

inderdaad, sivakov uiteraard begrijpelijk, maar Carapaz toch niet op de afspraak. Castroviejo werd vakkundig gesloot door WvA en ook Kwiat had niks meer over.

HF2013 1 september 2020 om 17:50

Etappe zoals je mocht verwachten. Nog een behoorlijke groep op het einde, maar wel dermate uitgepierd dat het vooral eraan hangen was.

NCK17 1 september 2020 om 17:52

Jumbo weer zeer sterk. Kuss had zondag of 1 van zijn slechte dagen of liet lopen. Roglic gewoon meer dan in orde. Laat nogmaals zien dat hij de topfavoriet is. Dumoulin weer prima aangehaakt achterin.

jv88 1 september 2020 om 18:20

Ik denk dat ze om en om laten lopen hij en Bennet. Prima ook in zulke ritten en met zo’n ploeg. Slim zelfs!

Baik-Baik 1 september 2020 om 17:53

Man, dat was saai…

Doet mij denken aan de Tour van Thomas waar hij telkens op het einde stukje wegsprint.

Glorious 1 september 2020 om 18:29

ja maar nu is het mijn ploeg jumbo! Genieten!

Polleke 1 september 2020 om 18:44

Dit doet mij ongeveer aan alle Tours denken…meest overhypte wedstrijd op de kalender…

Tuubke 1 september 2020 om 19:49

Inderdaad: geen moer aan. Jarenlang is hier geklaagd dat de Skybots de sport kapot maakten met hun gesleur en dat het schande was dat ‘onze’ Wout (Poels) zich daarvoor leende. Dus ik zou niet weten waarom ik nu zou moeten genieten als een Belgische Wout (van Aert) en een Amerikaan zich te pletter moeten werken om een Sloveen op zo’n manier te laten winnen.
Hopelijk komen er nog leuke etappes waar het man tegen man is. Hup Bauke!

Sephiroth 1 september 2020 om 20:46

Deels mee eens, echter wel de kleine kanttekening dat deze klim zich ook niet echt leent voor aanvallen.

Paul Bus 1 september 2020 om 22:43

De Tour is bijna anti-reclame voor het wielrennen,een beetje voorjaarsklassieker heeft meer spanning en sensatie,het is te hopen dat er meerdere ploegen gewoon eens oorlog maken in heuvel en of bergetappes.

tendam 1 september 2020 om 17:53

Wout van Aert zeg, ongelooflijk. Kuss heeft altijd een of twee dagen nodig om in het ritme te komen, en dat is nu dus blijkbaar gebeurd. Wat een genot om die gast een berg op te zien knallen.

En Roglic komt er blijkbaar ook weer aan…

NCK17 1 september 2020 om 17:54

Chaves lijkt ook weer echt terug te komen. Fijn om hem weer van voren te zien.

Dikke Vrouw 1 september 2020 om 17:55

Van Aert monsterlijk sterk, en Rogla dan..! Gewoon even zelf Martin halen en ze dan allemaal op lengtes sprinten! Zonder ademen!

kelderfan 1 september 2020 om 18:01

Ja, ik hield ook mijn adem in.

madeinstars 1 september 2020 om 17:56

Ja, het was een saaie etappe, maar beter dan de gemiddelde 4e etappe in andere tours.

Joaquim Agostinho 1 september 2020 om 17:57

Roglic gaat gewoon verder waarmee hij onlangs begonnen is.
Dumoulin op hangen en wurgen, kon zijn ploegmaats nauwelijks bijhouden en moest een concurrent vragen om over te nemen om zodoende de schade te beperken!

Stacey Dijkstra 1 september 2020 om 17:57

Ik heb nog steeds geen idee wat te vinden van Bernal. Hij leek te breken toen Roglic voor het eerst aantrok, het is dat de mannen op de voorhoede daarna zich schrap zette voor de sprint alvorens weer aan te trekken. Indien Roglic zijn eerste demarrage had doorgezet was Bernal gezien.

Dat gezegd hebbend; Wout van Aert.. wat is die belangrijk en goed zeg! Kuss ook fantastisch. Hopelijk kan Bennet nog even goed bijkomen de aankomende week zodat die in week 2 en 3 belangrijk kan zijn.

Morgen een ongevaarlijke vluchter het geel laten pakken en dan kan de ploeg het initiatief elders laten.

tendam 1 september 2020 om 17:58

Bernal was net zo slecht als Dumoulin. D.w.z. niet superslecht, maar hij had niks over. En kon het wiel van Roglic niet houden (maar dat kan niemand).

Groningen 1 september 2020 om 18:52

Morgen houdt DQS alles wel onder controle

nickdt 1 september 2020 om 17:57

Als dit Dumoulins slechte dag was, dan gaan we nog wat beleven deze Tour.\

Ineos rangorde is ook duidelijk: Bernal de kopman
Uran de kopman voor EF.

joeri van der sman 1 september 2020 om 19:35

Buiten de winst is dat de grootste winst voor JV.

Ineos –> 1 kopman, mega belangrijk voor JV om te zien dat ze met Carapaz duidelijk een mindere 2e man hebben. Dit beperkt het aantal strategieen dien Ineos kan uitspelen.
EF –> 1 kopman
Movistar –> Niet zo’n groot gevaar. Lijkt allemaal net niet.

Zijn nog 3 koppeltjes in de top van het klassement over:
– Primoz/Tom
– Yates/Chaves
– Mollema/Porte (die beiden meer voor een top 10 lijken te gaan dan podium.

Ik denk dat Yates misschien nog wel de gevaarlijkste klant is.

LyndaLid 1 september 2020 om 17:58

Als Roglic niet voor Jumbo zou rijden, zouden we dit en masse echt om te kotsen vinden.

Zou wel eens een hele saai Tour kunnen worden zo, en jammer dat Roglic de kansen van Dumoulin natuurlijk minimeert – terecht overigens als ie zelf deze vorm heeft.

tendam 1 september 2020 om 17:59

Om te kotsen? Volgens mij had Purito Rodriguez hier veel fans, die won altijd zo. Het is niet dat Roglic hier de overwinning steelt of zo.

LyndaLid 1 september 2020 om 18:03

Purito Rodriguez won op steile klimmetjes, en niet nadat zijn hele ploeg de koers controleert zoals Sky in hun ergste jaren.

Sky vonden we allemaal verschrikkelijk, en die Tour die Thomas won was (buiten Dumoulin) ook rampzalig om te kijken. Dat was de mening van 95% van het forum hier – en dat is nu alleen anders omdat deze man een geel shirtje aan heeft.

Purito Rodriguez had overigens ook een persoonlijkheid… Iets waar ik Roglic nog nooit op heb kunnen betrappen.

VerstandOpNul 1 september 2020 om 18:03

Kuss en Van Aert zijn natuurlijk wel de redding voor Dumoulin vandaag.. Heeft werkelijk geen trap te veel gedaan..

tendam 1 september 2020 om 18:05

@lyndalid
Ja, Purito had niet zo’n ploeg, maar die won ook met een sprintje in de laatste km. Ik snap dat je het wat saai vindt, maar ‘om te kotsen’… dat is gewoon belachelijk. Wat moet Roglic dan doen, Martin laten winnen?

LyndaLid 1 september 2020 om 18:08

Speaking hyperbolically – maar volgens mij weet je precies wat ik bedoel. Als Roglic bij Ineos had gereden… Ik denk niet dat ik die zin moet afmaken ;)

En nogmaals: Er is echt geen sprankje persoonlijkheid aan af te zien bij "onze" Primoz.

Mario de Vries 1 september 2020 om 18:08

Ik ben daar meer consequent in dan de meeste idd. Ik vind hier gewoon geen flikker aan, en ik zou bijna voor Bernal worden, want die moet gaan aanvallen straks
Echt belachelijk dat de mindere Goden vandaag 0,0 ballen toonden, al weet ik dat het makkelijk praten is hier vanaf mijn bank..
Maar goed, hulde voor Martin!

kelderbelg 1 september 2020 om 18:17

Hoop niet te jinxen, maar misschien wordt dit wel de mooiste Tour 30 jaar kijken. Hup Jumbo Visma :)

JasperMollema 1 september 2020 om 18:19

@lyndalid, Roglic geen persoonlijkheid? Dan moet je zijn documentaire kijken.

jooprioolpijp 1 september 2020 om 18:26

Kennelijk is wielrennen alleen spannend als er gekoerst wordt als in een juniorenkoers. Ik kan prima genieten van een klassiekerrenner die zo hard op kop sleurt dat niemand het in z’n hoofd haalt te demarreren. En van hoe standbeeld Kuss het dan overneemt. Etc.

jv88 1 september 2020 om 18:29

En wat is persoonlijkheid? Vrij subjectief toch. Ik vind Roglic namelijk een fantastische persoonlijkheid!

LyndaLid 1 september 2020 om 18:37

Nee hoor, het hoeft natuurlijk geen junioren koers te zijn.

Ik wil alleen even op de hypocrisie wijzen: toen klassierrenner Kwiatkowski dit werk voor Froome en Thomas deed was dit forum te klein voor de hoeveelheid negativiteit over het rijden van die ploeg. En nu is het opeens schitterend gereden en allemaal fantastisch.

Wat betreft de persoonlijkheid: ik (en dat is natuurlijk subjectief) zie liever iemand die wel eens een antwoord geeft dat niet ook door een robot gegeven had kunnen worden. Ik denk dat als je Siri zou vragen wat zij er van vond je nog creatievere antwoorden zou krijgen dan van Roglic.
Ik zie graag iets met een beetje emotie. Of iets met een grapje. Wat dat betreft had een Geraint Thomas bijvoorbeeld meer te bieden, en Dumoulin natuurlijk ook.

Romāns Vainšteins 1 september 2020 om 18:39

Lynda heeft gewoon een punt, het was was een klassieke wachtwachtpoef finale zonder verdere diepgang of spanning. Was het Ineos geweest had dat 50% minimaal aan enthousiasme gescheeld. Dat met persoonlijkheid is persoonlijk.

S. Morgenstern 1 september 2020 om 18:43

Meningen op en hoop gooien en vervolgens hypocrisie vaststellen is nooit een goed plan.

007 1 september 2020 om 18:48

@RV +1

nobrakes 1 september 2020 om 18:49

Met het parcours van deze etappe was een finale als dit toch ook volkomen logisch. Als er een hc of 1e cat berg voor zit kan een eerder aanval lonen, hier niet. Buiten dat wil niemand nog onnodig energie verspillen a la yates een paar jaar eerder in de giro

Jacco van Stierop 1 september 2020 om 18:52

Wedstrijden bezien door een blikvernauwende, gekleurde bril viert hoogtij hier inderdaad, lastig om aan te wennen maar wel een gegeven. Ook toeterende kleuters krijgen hier een vrijkaartje.

Roglic is een fantastische wielrenner, en daar gaat het in eerste instantie om. Maar natuurlijk is hij buiten de koers een vreselijk saaie piet met nietszeggende interviews en zonder expressieve gelaatsuitdrukkingen of gebaren. En dan moet hij ook nog eens in een absurd lelijke kampioenstrui rijden. Je moet dat soort dingen scheiden, ik weet het, maar dat is af en toe best lastig.

Emergo 1 september 2020 om 19:04

Wat is dat voor gezanik over de , al damn niet aanwezige, persoonlijkheid van Roglic. Gewoon een aardige vent zonder kapsones, so what. We heten niet allemaal Thierry Bidet.

S.t.B 1 september 2020 om 19:08

Roglic heeft op werkelijk alle mogelijke manieren etappes gewonnen. Van lange vlucht, tot afdaling, tot sprint, tot tijdrit, tot uitputtingsslag boven de 2000 m.
De manier waarop hij nu etappes wint is zakjapanner wielrennen, maar dat zijn nu eenmaal de heilige stalorders.
Die jongen heeft een gulle, en bovenal zeer bijzondere persoonlijkheid met gortdroge humor, wat niet meteen door iedereen wordt begrepen maar ontzettend gewaardeerd door de mensen in zijn nabije omgeving. Hij voelt gewoon niet de behoefte een gladde media persoonlijkheid te zijn, en dat verdient enorm veel respect in een tijd dat vrijwel elke sporter zich als een regelrechte dorpsgek moet profileren om aandacht te genereren.

LyndaLid 1 september 2020 om 19:12

“Roglic heeft op werkelijk alle mogelijke manieren etappes gewonnen. Van lange vlucht, tot afdaling, tot sprint, tot tijdrit, tot uitputtingsslag boven de 2000 m.”

Ja – en nogmaals: dit kon je precies zo over Froome en Thomas zeggen. Thomas reed zelfs in kasseiklassiekers vooraan.

That’s all, doe er mee wat je wil. Niet met dat “gezeik” om kunnen gaan zal wel dat kleutergedrag zijn wat hier boven al genoemd werd.

Panache 1 september 2020 om 19:28

Één ritje sprinten bergop en de drama queen spuwt zijn/haar gal. Doet mij denken aan Giro 2019 (ook dat was al beslist en zogenaamd saai). De Tour duurt drie weken en we hebben 4 van de 20 etappes gehad. Geef het minimaal een kans.

Sephiroth 1 september 2020 om 20:49

Ik deel je mening LL, als de hele rit zo wordt gereden ga ik maar op veel regen hopen. De eerste etappe was nog boeiend, niet perse qua actieve koers maar wel alles er omheen.

Anderzijds, deze klim loont zich ook niet voor aanvallen. Te kort en niet stijl genoeg, oftewel je hebt nog teveel aan je knechten.

pantaniet 1 september 2020 om 18:01

Hij moet dit nog wel ff 3 weken volhouden en feit is dat hij al erg lang in topvorm is en nog van alles kan tegenkomen. Giro vorig jaar domineerde hij eerste 2 weken ook.

nickdt 1 september 2020 om 18:02

Daarna werd ie ziek.

vevie 1 september 2020 om 18:34

Dit blijf ik ook zo apart vinden. Ja, iedereen kan erdoorheen zakken in de derde week. Maar het is gewoon bekend dat Roglic ziek werd in de derde week en toch blijven velen er maar op hameren dat hij het nog wel 3 weken moet volhouden… Lijkt dan net alsof ze niet de desbetreffende Giro hebben gekeken en doelbewust dingen vergeten. En de Vuelta, dan? Waar hij overduidelijk over drie weken (met twee valpartijen) de beste was? Ook vergeten, zeker.

Romāns Vainšteins 1 september 2020 om 18:40

Ziek worden is bij wielrenners 9 vd 10 x door je weerstand zakken. Ook dat. Echt ziek ziek is naar huis.

Panache 1 september 2020 om 19:31

Moest Roglic lossen door ziekte, of werd hij ziek na het lossen? Of zat er een overlap? Maakt ook niet uit, niet winnen is niet winnen.

Tinus1984 1 september 2020 om 18:02

Finale was het enigste spannende aan vandaag. Nu dus uitkijken na etappe 6 en welke wordt daarna pas weer spannend?

Morgen lekker de teams van de punchers laten rijden en werken. Maar blijf wel scherp.

Murcia 1 september 2020 om 18:03

Goed dat Roglic won, want anders had Wuyts de Vlamingen opgeroepen om met de hooivorken op weg te gaan naar de teambus van TJV. Zonder gekheid, een demonstratie van macht van Primoz en de ploeg. Primoz heeft heel goed naar Thomas gekeken en doet eigenlijk hetzelfde. Een punch die met relatief minimale inspanning een maximaal resultaat opleverd. Van Aert groots al mocht de terugkeer aan het front van Kuss er ook zijn die terwijl er vol werd gereden nog tijd vond om te keuvelen met zijn kopman. Tom is dik in orde en kan zijn rol als schaduwkopman blijven vervullen.
Bernal is gewoon minder op dit moment en Carapaz verliest ook al wat tijd. Speciale vermelding voor Tony want die gaat voor een knecht op het vlakke verbazend lang mee.
Houd de ploeg dit vol? We zullen zien maar ik denk dat ze de dominante factor gaan blijven deze ronde.

nickdt 1 september 2020 om 18:07

Van Aert voor week 1 en 2 in de bergen en dan Kuss en Bennett voor week 2 en 3.

Tinus1984 1 september 2020 om 18:07

zolang ze in de vlakke etappes en bijv die van morgen wel zorgen dat de superkrachten zo mijn mogelijk hoeven te werken. Laat lekkker de ploegen van de sprinters dat doen. Etappe 6 en daarna pas etappe 13 veel werk doen. 8 en 9 worden verraderlijke dan wel op blijven letten

JasperMollema 1 september 2020 om 18:22

Etappe 10 ook. Liggen waaiers voor de deur.

SjorsPatate 1 september 2020 om 18:06

Alvast een samenvatting voor alle komende interviews na winst van Roglic de komende weken:

– It was very difficult today
– The team did a great job
– I’m very happy with this result

Deel Koeper 1 september 2020 om 20:35

Dat was een cadeau voor degenen die dachten dat het niet erger kon dan Froome op vlak van nietszeggende, lege antwoorden.

ProfrondeZevenbergen 1 september 2020 om 20:53

Misschien spreekt hij heel matig Engels.

Nemus 1 september 2020 om 22:44

Hij heeft niet zo heel veel op met interviews, al is hij soms toch een beetje anders in de Sloveense media. Ik spreek een woordje Sloveens, en hij is echt helemaal anders in sommige interviews in zijn moedertaal. Maar je moet hem weten te ‘pakken’, tot hem door te dringen. En dan merk je de humor.

Maar inderdaad, zelfs op de Sloveense media die in de TDF aanwezig is geeft hij korte interviews. Zijn focus ligt nu gewoon ergens anders.

Niets mis mee, toch?

Romāns Vainšteins 1 september 2020 om 23:15

Hij verspilt er in ieder geval heel weinig energie mee.

sprintgeit 1 september 2020 om 18:08

Op het oog lijkt het vrij lastig om op deze manier het Jumbo blok te breken. Vergeet echter niet dat vandaag QS de koers heeft gedragen en dat dat snel anders gaat zijn. In etappe 2 zaten Kuss en WvA er minder sterk bij en dat kan ook te maken hebben met langer in de wind gereden hebben.

Mannen als Bernal, MAL, Landa en Quintana zijn ook niet echt enorm geschikt voor zo’n klim en groeien uberhaupt vaak in een ronde. Ik zie de komende anderhalve week niet veel gebeuren, maar laten we de eerste bergritten in week 3 maar eens afwachten voor we conclusies trekken. Parijs is nog ver ;)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair