Tour 2020: Mikel Nieve stapt uit Tour de France

woensdag 16 september 2020 om 15:11
Tour 2020: Mikel Nieve stapt uit Tour de France

De Tour de France gaat verder zonder Mikel Nieve. In de loodzware zeventiende etappe naar de Col de la Loze stapte de ervaren Spanjaard, op zeventig kilometer van de streep, uit de koers.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Nieve kende een ongelukkige start van de Tour, want in de verregende openingsetappe rond Nice kwam hij al hard ten val. Hoewel hij gisteren nog in de aanval was, kneep hij vandaag de remmen in. “Hij kampt met pijn na valpartijen eerder in de wedstrijd. Hij hield zich dapper de afgelopen dagen, maar nu is het tijd om te herstellen”, meldde zijn ploeg Mitchelton-Scott op social media.

Voor de Australische ploeg is Nieve de tweede uitvaller. De ploeg van kopman Adam Yates zag in de tiende etappe Sam Bewley wegvallen na een valpartij.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Joachim 16 september 2020 om 15:42

Zijn eerste opgave in 19 grote rondes las ik net. Wat een ongelofelijk regelmatige renner is Nieve toch. In alle grote rondes die hij reed, eindigde hij in de top 25 van het eindklassement. Chapeau.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Mikel_Nieve

0
Titaantje 16 september 2020 om 17:38

Tsja, nu dus niet meer ;-)

0
Mystery Rider 17 september 2020 om 08:03

Yep, heel regelmatig. In de Tour van Nibali zelfs de beste in het eindklassement van de Sky ploeg op 18 (voor Thomas en Porte).

0

Headlines

Populair

Materiaalzone