Tour 2020: Lotto Soudal raakt voor eerste rustdag ook Steff Cras kwijt

zondag 6 september 2020 om 17:12
Tour 2020: Lotto Soudal raakt voor eerste rustdag ook Steff Cras kwijt

foto: Cor Vos (archief)

Lotto Soudal gaat na de rustdag van de Tour de France met vijf renners verder. Tourdebutant Steff Cras heeft namelijk de negende etappe naar Laruns niet uitgereden. De 24-jarige coureur stapte af.

Al vanaf de eerste klimkilometers in de Pyreneeënrit reed Cras helemaal achteraan in de koers, nog achter zijn sprinter Caleb Ewan. De Belg reed de etappe uiteindelijk niet uit, waardoor een DNF achter zijn naam kwam te staan.

Na John Degenkolb en Philippe Gilbert, die in de openingsetappe zwaar ten val kwamen en op moesten geven, is Cras de derde uitvaller in de ploeg van Lotto Soudal.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Rawolf 6 september 2020 om 17:13

Onbegrijpelijk waarom hij überhaupt geselecteerd is naar mijn mening.

Murcia 6 september 2020 om 17:18

Komt inderdaad veel te kort en het leek mij dat de ploeg hem meenam uit pure armoede. Steff gaat zich bij die ploeg ook nooit ontwikkelen. Wanty was eigenlijk beter voor hem geweest.

Merzbow 6 september 2020 om 18:09

@Murcia

Werd in het jaar dat Bernal de Ronde vd Toekomst won daar nochtans 5de. Dus bij de beloften sowieso bij de betere klimmers. Maar dat is typisch België. Bij de beloften hebben we een heel pak klimtalent. Eenmaal prof kunnen ze het plots niet meer. En hij is zeker niet de enige. Ik snap dat gewoonweg niet.

Zal hier wel liggen aan het feit dat hier zoveel aandacht wordt besteed aan die verdomde klassiekers.

boenk 6 september 2020 om 22:04

Cras had zelf al lang begrepen bij de U23, dat hij in de schaduw stond van de jongere en veel betere Lambrecht. Is daarom van ploeg veranderd, en dat heeft hem absoluut geen goed gedaan. Inmiddels 24 en nog geen deuk in een pakje boter gereden. Had niks te zoeken in de Tour. Ze hadden die jongen dan beter naar de Vuelta gestuurd, of wat rittenkoersen van een week laten rijden.

Maar ja, Lotto Soudal he.

koos1 6 september 2020 om 17:26

Was al een vreemde naam in de ploeg, waar ze toch sterkere renners hebben om kilometers op kop te rijden. Nu blijft bij Lotto niet veel meer over in steun voor Ewan.

Turtlehead 6 september 2020 om 17:34

Ik had/heb nog nooit van hem gehoord. Nu wel dus. Vreemde selectie.
Maar ze hebben wel al een etappe, dus Tour al geslaagd. En wellicht komt er nog wat bij. Dat kunnen er niet veel zeggen.

Koersmaniak 6 september 2020 om 17:59

Het doel van Lotto was 4 ritoverwinningen, daar zitten ze nog wel een eindje van.
Cras zat de rit naar Lavaur nochtans in de eerste groep, maar had zich laten uitzakken om steun te bieden aan Ewan. Hij zal leeg gereden zijn. had eerder Wallays meegenomen en Cras de Giro of Vuelta laten rijden.

lo squalo dello Stretto 6 september 2020 om 19:02

Hebben ze ooit beweerd dat 4 ritten winnen het doel is? Lijkt me wel heel ambitieus; het is niet omdat het vorig jaar lukte, dat je dat zomaar even herhaalt.

xistnc 6 september 2020 om 20:08

Als ze steeds na twee afstappers een ritzege pakken, dan lukt dat net niet.

Murcia 6 september 2020 om 18:28

@Merzbow, Bedankt voor de info, dat is inderdaad een negatieve trend als je bij de beloften dat resultaat kunt boeken en daarna wegzakt. Heeft misschien bij Katoesja ook niet echt de begeleiding gehad die een jonge renner nodig heeft.

boenk 6 september 2020 om 22:13

In Cras zijn geval heeft hij een domme keuze gemaakt om naar die ploeg te stappen. Heeft daarmee enorme achterstand opgelopen tov zijn leeftijdsgenoten. Maar hij wou niet in de schaduw van Lambrecht blijven rijden. Ik steek mijn hand ervoor in’t vuur, dat Van Wilder, die 4 jaar jonger is, al verder staat in zijn ontwikkeling op zowat elk vlak.

Dat er teveel aandacht besteed werd aan klassieke renners/opleiding was vroeger zeker zo, maar Cras is al van de lichting Vanhoucke, Lambrecht, De Plus etc… toen er in België al actief gescout werd op klimtalent. Alleen is dat er bij Cras in de praktijk nog niet uitgekomen, en ik vrees dat het er ook niet meer zal uit komen.

Cochise 6 september 2020 om 21:19

In normale doen rijdt hij wel probleemloos deze Tour uit. Valpartij in eerste rit en steeds meer last van z’n rug sindsdien.

boenk 6 september 2020 om 22:05

Volgens mij rijdt Cras in normale doen helemaal niks Tour uit.

Voorgeborchte 6 september 2020 om 22:18

@boenk: natuurlijk wel. Er zijn veel minderen goden die dat ook doen. Bij de jeugd was Cras helemaal geen slechte renner, heeft wel iets van talent in zich.

RLM 8 september 2020 om 16:14

Reed toch de giro uit vorig jaar dacht ik

Merzbow 8 september 2020 om 22:10

@RLM Hij reed de Vuelta uit. Maar werd daar pas 76ste.

Headlines

Materiaalzone

Populair