Tour 2020: Ilnur Zakarin stapt uit de wedstrijd

donderdag 10 september 2020 om 14:09
Tour 2020: Ilnur Zakarin stapt uit de wedstrijd

foto: Cor Vos

Ilnur Zakarin zal de Tour de France 2020 niet uitrijden. De Russische klimmer liep gisteren een ribbreuk op na een val in de neutralisatie, ging nog wel van start in de twaalfde rit maar bleek niet in staat om de etappe uit te rijden.

Zakarin was gisteren bij het buiten rijden van startplaats Châtelaillon-Plage betrokken bij een val op een rotonde. De klimmer was weliswaar in staat de etappe uit te rijden, maar had pijn aan de ribben en werd na afloop onderzocht. Röntgenfoto’s brachten vervolgens een niet-verplaatste breuk aan de zesde linkerrib aan het licht.

De renner van CCC wilde echter niet opgeven. “Op dit moment blijft Ilnur in koers”, zo liet ploegdokter Daniele Zaccaria weten via het team. “We voeren enkele conservatieve behandelingen uit, die niet in gevaar komen door te koersen. We zullen de toestand van Ilnur blijven volgen en zodoende verdere beslissingen nemen.”

Zakarin wist het vandaag nog bijna honderd kilometer vol te houden, maar besloot toen in de ploegleiderswagen te stappen. De renner stond na elf etappes 32e in het klassement en wist als vierde te finishen in de Pyreneeënrit naar Loudenvielle. Zakarin is alweer de zestiende uitvaller in deze Ronde van Frankrijk.


Dit artikel delen:

4 Reacties

Chris Van Uden 10 september 2020 om 16:23

Verstandige beslissing.

0
Murcia 10 september 2020 om 17:28

+1

0
Olly 10 september 2020 om 18:00

Bij Katusha was het al een paar jaar aflopende prestatie, maar dit jaar heeft hij bijna niets gepresteerd. Ik hoop dat hij een goede ploeg vindt, waar hij weer een stijgende lijn pakt. Zijn lijn in afdalen is zowel letterlijk als figuurlijk aan wat verbetering toe.
UAE lijkt mij wel wat voor hem, ipv Aru misschien.

0
Thijs E 10 september 2020 om 18:59

Qua vallen en dan iets breken lijkt Zakarin helaas nog beter dan Kelderman en Gesink.

Heel internet staat vol met filmpjes van Russen die keihard vallen en weer verdergaan of er niks aan de hand is, maar niet bij Ilnur. Misschien is een bidonnetje Wodka een goed plan.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone