Tour 2020: Uitgeputte Gregor Mühlberger staakt de strijd

woensdag 9 september 2020 om 17:01
Tour 2020: Uitgeputte Gregor Mühlberger staakt de strijd

foto: Cor Vos

Voor Gregor Mühlberger is vroegtijdig een einde gekomen aan de Tour de France. In de elfde rit naar Poitiers kneep de Oostenrijker van BORA-hansgrohe in de remmen.

Mühlberger reed al de hele dag gammel achter in het peloton en het leek slechts een kwestie van tijd voordat de Oostenrijkse klimmer de handdoek in de ring zou gooien. Op 37 kilometer van de streep stapte hij vervolgens daadwerkelijk uit de wedstrijd. Volgens de eerste berichten voelde hij zich volledig uitgeput. Zijn ploeg liet eerder al weten dat de benen van de Oostenrijker gisteren al helemaal niet lekker aanvoelden.

Door de opgave van Mühlberger zijn er nog 162 renners in koers.

Dit artikel delen:

5 Reacties

koos1 9 september 2020 om 18:14

Zoals Muhlberger al de hele dag reed, vraag ik me af waarom de ploegleiding hem niet eerder eruit heeft gehaald vandaag. Heel duidelijk dat hij ziek is, dan zou de ploegleiding hem tegen zichzelf moeten beschermen.

fietsvriend 9 september 2020 om 18:15

Je moet toch thuisblijven bij ziekteverschijnselen? Onverantwoord en dom, van renner en ploegleiding.

Murcia 9 september 2020 om 18:32

Bij 29 graden nog een jasje dragen lijkt mij duidelijk te wijzen op koorts, en dan is dit soort inspanning medisch onverantwoord. De ploegarts moet dan de renner overrulen en hem uit de koers halen ongeacht wat de renner zelf wil.

SnellePelle 9 september 2020 om 18:38

Deze situatie goed onthouden. Mocht hij in het verloop van zijn carrière van de fiets vallen met een hartstilstand lag hier vandaag de basis.

Kannibaal van Schepdaal 9 september 2020 om 21:30

Een renner met koorts laten rondrijden in deze tijden.

Als je wilt dat volgende week 50 procent van het peloton positief test op corona, moet je het zo aanpakken.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair