Tour 2020: Domenico Pozzovivo staakt de strijd met elleboogblessure

maandag 7 september 2020 om 07:53
Tour 2020: Domenico Pozzovivo staakt de strijd met elleboogblessure

foto: Cor Vos

Domenico Pozzovivo heeft noodgedwongen de Tour de France vroegtijdig moeten verlaten. In de afgelopen dagen kampte de ervaren Italiaan met een elleboogblessure, die hij had opgelopen bij een valpartij in de openingsetappe.

Pozzovivo botste in de eerste rit rond Nice tegen de uitgestrekte arm van een toeschouwer, die een foto wilde nemen van de koers. Daardoor gingen meer dan twintig renners tegen de vlakte. De klimmer van NTT Pro Cycling zette door, maar de zwaarte van de wedstrijd eiste uiteindelijk zijn tol, laat zijn ploeg weten.

Eigenlijk hoopte de Italiaan dat zijn lichaam zich in de loop van de ronde zou herstellen. “Maar de pijn was elke dag enorm. Bovendien was het risico om opnieuw te vallen en zo nog meer schade aan te richten gewoon te groot. Ik hoop nu zo snel mogelijk te herstellen en kijk dan vooruit naar mijn volgende doel, de Giro d’Italia.”

Pozzovivo is de elfde uitvaller in de Tour de France. Zijn ploeg NTT Pro Cycling zag twee dagen geleden Europees kampioen Giacomo Nizzolo al opgeven.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Chasse_patate 7 september 2020 om 08:01

Ook zo’n geval van net te lang doorgaan. Kan in het rijtje met Valverde en Cavendish.

Scott Sunderland 7 september 2020 om 08:17

Ik vergelijk hem eerder met Froome. Voor dood van de weg gehaald. En ondanks de leeftijd toch proberen een comeback te maken. Hij was trouwens best goed bezig tot hij weer op zijn elleboog bezig. Maar op het oude niveau geraken deze jongens waarschijnlijk niet meer.

Lalsacien 7 september 2020 om 08:39

Te lang doorgegaan? In dit geval stomme pech die heel wat slachtoffers heeft veroorzaakt.

Robbert 7 september 2020 om 09:27

Wie zijn wij om te bepalen of iemand te lang doorgaat?
Doet het afbreuk aan de carrière van deze lieden die (te) lang doorgaan?

Daarnaast is dit gewoon domme pech wat op zijn weg kwam. Voor hetzelfde geldt had hij een mooie etappe kunnen pakken….

Arjen Robben is een liefhebber- en gaat ook nog door; dat zal niet meer de voor de Champions League zijn, maar hij kan er zelf toch nog enorm van genieten. Dat doelpunt van gisteren in zijn Euroborg pakken ze hem alvast niet meer af.

Ik ben blij dat deze sportmannen zich niet door de mening van de buitenwereld laten leiden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair