Tour 2020: De la Cruz kan door ondanks breukje in heiligbeen

zaterdag 29 augustus 2020 om 23:12
Tour 2020: De la Cruz kan door ondanks breukje in heiligbeen

foto: Cor Vos (archief)

David De la Cruz heeft in de openingsetappe van de Tour de France een kleine breuk in zijn heiligbeen opgelopen. De Spaanse klimmer van UAE Emirates kan zondag wel ‘gewoon’ starten in de tweede etappe, meldt zijn ploeg.

Naast de vreugde vanwege de ritzege van zijn ploeggenoot Alexander Kristoff was er dus ook pijn voor De la Cruz, die uiteindelijk als 79ste over de streep kwam in Nice. Zijn ploeggenoot Marco Marcato kwam ook ten val, maar meer dan wat schaafwonden heeft de ervaren Italiaan niet.

De eerste Touretappe kende zoveel incidenten, dat de organisatie besloot om geen overzicht op te stellen van het medisch bulletin. De eerste opgave is wel al bekend: John Degenkolb kwam na een valpartij buiten de tijdslimiet over de finish.

Dit artikel delen:

6 Reacties

lander luypaert 29 augustus 2020 om 23:23

Heb je van een breukje in het heiligbeen veel last en hinder of gaat die gewoon mee kunnen draaien?

0
reusjen 29 augustus 2020 om 23:41

Gezien de positie van het heiligbeen, als onderste deel van de wervelkolom kan ik me niet voorstellen dat dit comfortabel is op de fiets.

Wat ik er zo snel over lees kan het ook aardige ernstige gevolgen hebben door bijvoorbeeld botsplinters die de blaas en darmen als ook zenuwen kunnen beschadigen. Het zal dus wel om een relatief klein breukje gaan.
De gewrichten van het heiligbeen zijn gekoppeld aan de buig- en strekbeweging van het heupgewricht. Volgens mij belast je dit met fietsen constant.

0
leor 16 30 augustus 2020 om 09:50

Zeer jammer, reed een erg sterke Dauphiné. Zag hem ook hier in de tour via de ontsnapping wel behoorlijk wat bergpunten sprokkelen. Lijkt me nu vooral zaak te zijn de eerste dagen goed door te komen, om binnen een paar dagen niet alsnog uit te stappen.

0
lander luypaert 30 augustus 2020 om 10:32

Klopt, en voor Pogacar een aderlating.

0
Wheely 30 augustus 2020 om 10:42

Als ze al niet kreupel uit de Dauphiné kwamen dan werden ze dat gisteren wel. Breukje in het heiligbeen lijkt me inderdaad niet lekker fietsen.

0
Turtlehead 30 augustus 2020 om 12:39

Niet lekker inderdaad, zal wel flink beurs aanvoelen de komende dagen.

en, in een tussenzin: teveel blessures en valpartijen om een medisch bulletin te maken…..

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone