Tour 2020: Bauke Mollema en Richie Porte voeren Trek-Segafredo aan
foto: Cor Vos (archief)
maandag 24 augustus 2020 om 17:41

Tour 2020: Bauke Mollema en Richie Porte voeren Trek-Segafredo aan

De Tour de France-selectie van Trek-Segafredo bevat geen verrassingen. De Amerikaanse formatie kondigde al lang geleden aan dat Bauke Mollema en Richie Porte de kopmannen voor het algemeen klassement zijn. Ook wereldkampioen Mads Pedersen start in Nice.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Het doel van de ploeg is om voor een goed klassement te gaan met Bauke Mollema en Richie Porte”, vertelt ploegleider Kim Andersen. “Maar het andere grote doel is om een of meerdere etappes te winnen. We zullen proberen om minstens een van onze klassementsrenners hoog in het klassement te houden. Anders gaan we volle bak voor ritzeges.”

Andersen ziet ook kansen voor de twee Belgen in de selectie, Jasper Stuyven en Edward Theuns. “Ik denk dat er veel etappes zijn waarin de ontsnapping kan winnen. We zullen proberen om hen, net als Mads Pedersen, in die ontsnappingen te krijgen. Ook kunnen zij onze kopmannen goed ondersteunen. In de tweede week, krijgen de klassieke types meer vrijheid.”

Mollema: “We moeten elke kans aangrijpen”
Kopman Bauke Mollema geeft aan erg uit te kijken naar de Tourstart in Nice. “Hopelijk kan ik meestrijden in het klassement en jagen op ritzeges. De eerste week heeft al enkele bergetappes, dus als ik mij goed voel denk ik dat er kansen zijn om voor een ritzege te gaan. In dit gekke jaar moeten we elke kans aangrijpen.”

Klimmers Niklas Eg en Kenny Elissonde kunnen Mollema en Porte ondersteunen in de bergetappes. Toms Skujins is een rasaanvaller die voor zijn kansen mag gaan in de overgangsritten.

Selectie Trek-Segafredo voor de Tour de France 2020 (29 augustus-20 september)
flag-dk Niklas Eg
flag-fr Kenny Elissonde
flag-nl Bauke Mollema
flag-dk Mads Pedersen
flag-au Richie Porte
flag-lv Toms Skujins
flag-be Jasper Stuyven
flag-be Edward Theuns

 
18 Reacties
Sorteer op:
24 augustus 2020
Leuke selectie 1 ritje kan wel lukken. Een top 10 in het klassement zie ik ze niet halen. Porte zal wel ergens iets breken of ergens 20 minuten verliezen. Die Weening hadden ze die niet gehaald voor de Tour te rijden of ben ik nu mis?
  24 augustus 2020
  Rijdt de Giro, G.
  24 augustus 2020
  Weening rijd sinds hij bij Trek zit al het hele Italiaanse programma en gaat net als de Kort met Nibali naar de Giro
24 augustus 2020
Denk dat Mollema toch zal moeten kiezen: Of een klassement, of een ritzege. Lijkt me dat die er immers enkel kan komen vanuit een lange ontsnapping. Ik zie hem de favorieten immers niet zo 1, 2, 3 uit het wiel kletsen, al laat ik me graag verrassen.
  24 augustus 2020
  Dat moet dan zoals in Lombardije, een harde verrassingsaanval als het een beetje stilvalt. In de Tour zal het lastiger zijn, maar wellicht in etappe 2 of 6.
  24 augustus 2020
  Er zitten best vaak klassementrenners in een lange ontsnapping. Zolang je geen bedreiging bent voor de gele trui kan dat best.
  24 augustus 2020
  Het zal of later in de Tour moeten zijn wanneer hij genoeg achterstand heeft en ruimte krijgt of op een vlakke aankomst na een bergrit wanneer hij bij de favorieten zit en deze naar elkaar kijken.
24 augustus 2020
juist ja, lekker rijden voor plekken 8-15.
24 augustus 2020
Natuurlijk weer die reacties over Bauke, wat hij wint houden anderen benen stil. Laat Bauke maar rijden , je weet maar nooit bij hem. Hij geniet van het koersen en was redelijk op niveau , deed niet onder aan Dumoulin en Kruiswijk. Ik zeg Bauke voor de winst !!!!!
  24 augustus 2020
  Hij is in ieder geval zo’n beetje de enige klassementsrenners zonder blessure of zwalkend vormpeil.
  24 augustus 2020
  Bauke is gewoon best lekker bezig. Hij is er altijd, wordt altijd in beeld genomen en scoort al jaren gewoon heel veel UCI punten per jaar. Prima gast om rond te hebben rijden. Dat er altijd nog meer van hem verwacht wordt kan hij ook niks aan doen. Top 10 plaatsen in etappes en klassiekers rapen is een beetje zijn specialiteit. Hij rijdt vaker top 10 in een koers dan tussen de 10-20.
24 augustus 2020
Deze Tour gaat anders worden dan die van alle andere jaren. Topfavorieten die vanwege vormverlies niet eens aanwezig zijn, andere toppers die hun rug niet meer voelen of diepe schaafwonden hebben, het corona-gebeuren dat zijn stempel gaat drukken, etc, etc. Het zou zomaar kunnen dat we een uitermate verrassende winnaar krijgen. Als ik Mollema of Porte was zou ik deze editie eens gek doen en wel vol voor het eindklassement gaan. Ze zouden - uitsluitend door eerder geschetste situatie - weleens op het podium kunnen eindigen.
  24 augustus 2020
  Eens, normaal zie ik bauke liever mollemalend naar boven klimmend en strijden voor de bergtrui+ritje, maar dit jaar weet je het maar nooit. Niet alleen het niveau is min of meer onzeker, maar je kan ook in een waaieretappe tijd pakken, dit vasthouden tot 4 dagen voor het einde waarna de tour vroegtijdig wordt stopgezet en de huidige tijden worden genomen. Al lijkt het aannemelijk dat dan iedereen de tijd van mollema krijgt.
24 augustus 2020
Eerste Tour voor Kenny !
  24 augustus 2020
  Mooi man, is hem ook gegund ja het Vuelta debacle van vorig jaar bij Ineos.
24 augustus 2020
Trek is echt zo'n ploeg waar je altijd meer van verwacht dan er netto uitkomt. Dit jaar dan?? Gunfactor is er (bij mij) in elk geval.
  24 augustus 2020
  Ik verwacht niet zoveel van deze ploeg als collectief, veel "kopmannen" die ieder op hun eigen terrein lekker hun eigen ding mogen doen. Mollema karretje aanhaken, mollemalen en kijken waar de boel eindigt. Porte zal na de eerste bergetappe wel mogen werken voor hem, als ie al niet uit de Tour gevallen is.
24 augustus 2020
Skuijns pakt de eerste echte Letse rit in de tour? Het is er een coureur voor.

Reacties zijn gesloten.