Tour 2019: Ook Maximilian Schachmann geeft op na val

vrijdag 19 juli 2019 om 18:27
Tour 2019: Ook Maximilian Schachmann geeft op na val

foto: Cor Vos

Maximilian Schachmann heeft meerdere middenhandsbeentjes gebroken bij zijn val in de tijdrit in de dertiende Touretappe. De Duitser van BORA-hansgrohe wordt overgebracht naar Duitsland om aan zijn blessures behandeld te worden en moet de strijd staken.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Schachmann was net begonnen aan zijn tijdrit toen het verderop volledig mis ging voor Wout van Aert. Op een kilometer voor de finish belandde de Belg in de hekken en moest daardoor opgeven. Terwijl de medische diensten assistentie verleenden, was Schachmann juist snel onderweg. Maar nadat hij bij het derde tussenpunt de vijfde tijd had geklokt, ging het ook voor de Duitser fout.

In de verraderlijke slotfase kwam hij ten val. Hij kon weer opkrabbelen en verder fietsen, maar de Duitser had zichtbaar pijn. Uiteindelijk zou hij de tijdrit besluiten op de 147e plaats op 5:41 van winnaar Julian Alaphilippe. Na de etappe werd Schachmann onderzocht in de medische truck, omdat hij met name last had van zijn linkerpols.

Uit onderzoek kwam aan het licht dat hij drie middenhandsbeentjes had gebroken. Hij wordt nu overgebracht naar Duitsland, waar hij wordt geopereerd. Dat betekent tevens het vroegtijdige einde van zijn Tour de France. In dertien etappes was de zestiende plek in de rit naar Bagnères-de-Bigorre zijn beste klassering, nadat hij mee was in de lange vlucht.

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair