Tour 2019: Jasper Philipsen verlaat de wedstrijd: “De volgende dagen zijn heel zwaar”

woensdag 17 juli 2019 om 22:46
Tour 2019: Jasper Philipsen verlaat de wedstrijd: “De volgende dagen zijn heel zwaar”

foto: Cor Vos

De Tour de France zit erop voor Jasper Philipsen De 21-jarige Belg stapt uit voorzorg uit de wedstrijd om zichzelf niet op te branden. “We geven echt om zijn ontwikkeling en hebben beslist dat hij het rustig aan moet doen”, meldt de leiding van zijn ploeg UAE Emirates.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Voorafgaand aan de Tour liet de sprinter al weten naar alle waarschijnlijkheid bij aanvang van de bergritten naar huis te zullen keren. Dat dit geval is, werd vandaag bevestigd. “Deze Tour is zwaar voor iedereen, maar zeker voor iemand die voor het eerste meerijdt”, meldt Iñigo San Millan, head of the performance bij UAE Emirates.

“De volgende dagen zijn heel zwaar en warm. En de bergen zijn niet het terrein van Philipsen. Hij heeft het heel goed gedaan en is gegroeid als renner. Elke dag deed hij mee in de sprint voor zichzelf of voor Alexander Kristoff. In de toekomst wordt hij een van de beste renners van het peloton.”

“Hij zal terugkeren naar de Tour op volle sterkte en op het hoogste niveau. Maar omdat we echt geven om zijn ontwikkeling hebben we beslist om het nu rustig aan te doen en te herstellen.”

Philipsen is de achtste renner die de Tour zal verlaten. Bekijk hier het overzicht van alle uitvallers tot nu toe.

Dit artikel delen:

17 Reacties

Covadonga 17 juli 2019 om 22:54

Dit lijkt me een goede beslissing. Hij heeft al best veel gereden dit jaar.

dikkechaap 17 juli 2019 om 22:56

Hard=zwaar in dit geval.

Polleke 17 juli 2019 om 23:01

Head of performance…teiltje graag…

Pseudo Niem 17 juli 2019 om 23:08

Hoofd trainer is een term die bekt internationaal niet zo lekker.

Polleke trouwens ook niet.

Pointy misschien wel

lander luypaert 17 juli 2019 om 23:03

Hij heeft het zeer goed gedaan.

TijmenCamps 17 juli 2019 om 23:13

Pfoe, 21 jaar en al 51 dagen gekoerst. Wel een beetje erg veel toch? Hoop dat hij nu lekker op vakantie mag…

Retro Lex 17 juli 2019 om 23:21

En 3 eervolle top 10 plaatsen. Chapeau en fijne lange vakantie gewenst

Sammysosa 17 juli 2019 om 23:27

Uitstekend. Een ploeg die verantwoordelijk omgaat met zijn talent, dat had ik niet achter UAE gezocht.

Groningen 18 juli 2019 om 06:23

Mwah, dan hadden ze hem in het voorjaar wel een wat lichter programma mogen laten rijden. Ik weet ook niet of in de Tour starten zo verstandig was, maar hij heeft het goed gedaan en heeft vast en zeker veel geleerd

xistnc 17 juli 2019 om 23:39

UAE zal hem allicht opstellen in de Adriatica Ionica Race?

lander luypaert 18 juli 2019 om 00:44

Nee haha Molano en Polen Gaviria.

Titaantje 17 juli 2019 om 23:52

Lekker harde Tour, morgen wordt ook kneitehard.

Wellicht de Engelse bronnen naar wat soepeler Nederlands vertalen. Ik woon in SF en kan me excuseren voor zulk woordgebruik, omdat dat mijn Nederlands voor geen millimeter meer loopt, maar een journalist kan beter dan dat,

boenk 18 juli 2019 om 05:53

Kristoff kon Philipsen nooit volgen. Volgens mij geen goeie combo die twee. Kristoff is als een tank en is keer op keer Philipsen zijn wiel kwijt tussen al dat gewriemel. Zeker bij een aankomst die wat technischer is waar Philipsen overal tussen knalt en zich naar voren slalomt. Kristof zou beter gebracht worden door een bredere, minder wendbare renner, die gewoon hard kan trappen voor 1km, en hem 500 meter voor de meet afzet in het wiel van Sagan of andere Viviani’s. Nu moet Philipsen zijn kansen opofferen voor een andere spurter, die geen gebruik kan maken van de “sterktes” van Philipsen en wint geen van beiden.

Gladiool 18 juli 2019 om 06:55

Mwah. Kristoff werd een keer 2e, nadat ie prima was afgezet in andermans trein. De 2e keer gebeurde dat ook, maar sprintte Philipsen vanuit de rug van Kristoff en blokkeerde hij het sprintpad van hem… en gisteren lag Kristoffs ketting eraf in de laatste kilometer. Philipsen is trouwens juist zelf ook een flinke bonk.

boenk 18 juli 2019 om 14:05

Bekijk de aankomsten eens vanuit de helikopter beelden en dan wordt meteen duidelijk wat ik bedoel. Kristoff durft Philipsen vaak gewoon niet te volgen. Philipsen is misschien ook een stevig kereltje, hij is heel stuurvaardig en glipt overal tussendoor zoals Sagan.

Massimo Bataille 18 juli 2019 om 09:49

Ik vind het verstandig, maar best jammer dat hij vandaag niet meerijdt.
Eergisteren een rustdag, gisteren een ‘rustige’ sprintetappe. Had hem graag vandaag eens hardheid in de bergen zien opdoen, om dan te stoppen en te recuperen.
Nu heb ik beetje het gevoel dat hij het echte ‘afzien’ niet gevoeld heeft en dat de hardheid dat je opdoet in een grote ronde niet hetzelfde is

GreenDay 18 juli 2019 om 11:18

@Massimo Bataille: als sprinter doe je geen hardheid op in een bergetappe, je gaat er gewoonweg door kapot. Het heeft geen enkele zin om zo’n jonge kerel zich volledig binnenstebuiten te laten keren om de grupetto te volgen. Ik denk dat het al een heel zware tourweek geweest is, dus zonder meer een goede beslissing van de ploegleiding.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair