Tour 2019: Gehavende Nizzolo kan niet verder

donderdag 18 juli 2019 om 14:32
Tour 2019: Gehavende Nizzolo kan niet verder

foto: Cor Vos

Giacomo Nizzolo zal zijn eerste Tour de France niet uitrijden. De Italiaan van Dimension Data kwam gisteren zwaar ten val onderweg naar Toulouse. De 30-jarige sprinter ging vandaag nog wel van start, maar moest halverwege de etappe opgeven.

Nizzolo begon nog uitstekend aan zijn eerste Ronde van Frankrijk, door in Brussel naar de vierde plaats te sprinten. Verder eindigde hij nog als zevende in Nancy en Chalon-sur-Saône, maar in de elfde etappe naar Toulouse was hij een van de slachtoffers van een grote valpartij op ruim dertig kilometer van de streep.

Nizzolo wist de etappe nog wel uit te rijden, maar de linkerzijde van zijn lichaam bleek zwaar gehavend. De Italiaan begon nog wel aan de eerste Pyreneeënrit naar Bagnères-de-Bigorre, al was de Italiaan flink ingepakt. Nizzolo wist het ruim honderd kilometer vol te houden, maar de renner zag uiteindelijk het heilloze van zijn missie in.

Nizzolo was overigens niet de enige renner die vandaag moest opgeven. Zo besloot ook Rohan Dennis in de ploegleiderswagen te stappen. Dit betekent dat tien renners hebben opgegeven.


Tour 2019: De uitvallers

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair