Tour 2019: Christophe Laporte en Jesús Herrada bij eerste namen Cofidis

vrijdag 21 juni 2019 om 16:29
Tour 2019: Christophe Laporte en Jesús Herrada bij eerste namen Cofidis

foto: Cor Vos

Cofidis heeft de eerste renners bekendgemaakt met wie de ploeg naar de Tour de France trekt. Snelle man Christophe Laporte en Jesús Herrada, onlangs nog winnaar van de Mont Ventoux Dénivelé Challenge, zijn de belangrijkste speerpunten bij de Franse ploeg.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Bij Cofidis moet Laporte voor ritzeges zorgen in de vlakkere etappes. “Onlangs nog liet hij zien dat hij een erg goede fysieke conditie heeft. Dat is een van de pijlers van onze training”, licht Cédric Vasseur, ploegbaas, toe. “Christophe heeft zich bovendien al eens getoond in de Tour de France, neem bijvoorbeeld zijn tweede plaats afgelopen jaar tijdens de sprint in Pau.”

Zodra de wegen omhoog lopen vertrouwt de ploeg op Jesús Herrada. De Spanjaard verkeert in geweldige vorm na zijn twee dagsuccessen en eindzege in de Ronde van Luxemburg en zijn klinkende overwinning in de hagelnieuwe Mont Ventoux Dénivelé Challenge. Met het oog op de Tour stapte Herrada vandaag niet meer op voor de tweede etappe in La Route d’Occitanie.

Nicolas Edet en Anthony Perez zijn de andere namen in het team. De tweede helft van de selectie wordt wereldkundig gemaakt op 1 juli na de nationale kampioenschappen. Vasseur: “Onze keuzes worden bepaald door het pad dat we willen bewandelen met de ploeg: ofwel ter versterking van de sprinttrein van Christophe, ofwel baroudeurs die hun kansen kunnen gaan in andere ritten.”

Selectie Cofidis voor de flag-fr Tour de France 2019
flag-fr Nicolas Edet
flag-es Jesús Herrada
flag-fr Christophe Laporte
flag-fr Anthony Perez
Laatste plekken worden op 1 juli ingevuld

Dit artikel delen:

5 Reacties

TijmenCamps 21 juni 2019 om 16:31

Einde Bouhanni denk ik bij Cofidis.

Brabander 21 juni 2019 om 16:40

Dat zeggen we al een paar jaar, maar ondertussen zit-ie er nog steeds. Duidelijk in de pikorde voorbijgestreefd door Laporte. Maar dat is ook al weer een tijd

Titaantje 21 juni 2019 om 16:39

Het zal wel weer op een klucht uitlopen waarbij Bouhanni niet geselecteerd wordt. Die kan inmiddels ook niet meer door 1 deur met Laporte.

Mechia 21 juni 2019 om 17:08

Ik verwacht veel van Herrada. Als hij het klassement loslaat kan hij zomaar een etappe kunnen winnen en de bolletjestrui.

rennerske 21 juni 2019 om 23:15

Verwacht al jaren iets van Herrada, maar heb het inmiddels opgegeven.

Headlines

Materiaalzone

Populair