Tour 2019: Bergetappe naar Tignes gestopt door extreem weer
foto: Cor Vos
vrijdag 26 juli 2019 om 16:46

Tour 2019: Bergetappe naar Tignes gestopt door extreem weer

De negentiende etappe naar Tignes is vroegtijdig stilgelegd, doordat de route onbegaanbaar was geworden door hagel en hevige sneeuwval. De tijden zijn stopgezet op de top van de Col de l’Iseran. “Vertel de renners dat ze moeten stoppen”, meldde de koersradio.

Op het moment van stilleggen reden Egan Bernal en Simon Yates aan de leiding in de afzink van de Col de l’Iseran. Zij hadden op dat moment nog dertig kilometer af te leggen naar de finish in Tignes. Op ruim een minuut achterstand reed een groep met daarbij Geraint Thomas, Steven Kruijswijk en Emanuel Buchmann. Julian Alaphilippe reed op ruim twee minuten achterstand.

“De renners zijn uitgenodigd zich in een tunnel in (skioord) Val d’Isère te verzamelen om dekking te vinden voor de slechte weersomstandigheden, voordat ze naar Tignes gaan waar ze vannacht verblijven”, meldde de organisatie. “De wedstrijd is over, vanwege hagel en modderstromen op de route.”

Doorkomst top Col de l’Iseran
1. Egan Bernal
2. Simon Yates
3. Warren Barguil
4. Laurens De Plus
5. Steven Kruijswijk
6. Geraint Thomas
7. Emanuel Buchmann
8. Vincenzo Nibali
Julian Alaphilippe op 2:07

RIDE Magazine
161 Reacties
Sorteer op:
26 juli 2019 18:25
Morgen wordt niet veel beter weer verwacht helaas... rond de 5°C met grote kans op regen en zelfs onweer... op de slotklim
26 juli 2019 18:56
Ik ben best fan van Bas Tietema en zijn dagelijkse challenges. Maar vandaag had hij de opdracht om de koers stil te leggen. Beetje jammer dat hem dat ook al gelukt is .....
En tja, naar Tignes gefietst en uren wachten op de koers.. die vervolgens niet komt. Ook balen. Maar toen zag ik die modderstroom over de weg, niet normaal om te zien (en te horen). Met donderend geraas kwam het naar beneden waarbij ik me afvroeg of de weg het nog ging begeven. Laat ik het zo zeggen: de Tour verveelt nooit en je beleeft altijd wat. Morgen een nieuwe poging om te kijken, maar dan niet op de klim naar Val Thorens gezien de weersverwachtingen.

Reacties zijn gesloten.