Tour 2018: Dimension Data mikt met Mark Cavendish op record Eddy Merckx

vrijdag 29 juni 2018 om 12:14
Tour 2018: Dimension Data mikt met Mark Cavendish op record Eddy Merckx

foto: LaPresse

Dimension Data heeft haar selectie bekendgemaakt voor de 105e editie van de Tour de France. Tom-Jelte Slagter maakt deel uit van de acht renners tellende ploeg, die vooral in het teken zal staan van Mark Cavendish. Het record van meeste ritzeges in de Tour, nu nog op naam van Eddy Merckx met 34 stuks, vormt een groot doel voor Cav. De vurige Brit staat nu nog op dertig dagzeges.

“Ik ben zo enthousiast dat ik de Tour de France opnieuw kan rijden”, zei Cavendish, die voor de twaalfde keer aan de start verschijnt. “Ik ben verheugd dat ik deel uitmaak van een sterke ploeg en ik ga proberen dichter bij het record te komen van Merckx.” Hij krijgt erbij de hulp van onder anderen Mark Renshaw en Julien Vermote.

Cav maakt tot op heden een moeilijk seizoen door, en viel tegen in zijn recent verreden koersen. Ondanks een mindere voorbereiding, gaf hij onlangs een teken van leven in de slotspurt van de Adriatica Ionica Race. Bij zijn laatste generale voor het Brits kampioenschap en de Tour de France eindigde hij op de tweede plaats achter Elia Viviani.

Derde start voor Slagter
Tom-Jelte Slagter zal voor de derde keer aan het vertrek staan van de Tour de France, nadat hij al met Cannondale (in 2016) en Garmin Sharp (in 2014) aan de start verscheen. De 28-jarige Nederlander heeft zijn selectie te danken aan zijn sterke optredens in de Ronde van Zwitserland, de Waalse Pijl en de Tour Down Under. Hij heeft de etappe naar Mûr-de-Bretagne aangestipt.

Edvald Boasson Hagen, Reinardt Janse van Rensburg en Serge Pauwels maken de selectie compleet.

flag-za Dimension Data voor de flag-fr Tour de France
flag-no Edvald Boasson Hagen
flag-gb Mark Cavendish
flag-za Reinardt Janse van Rensburg
flag-be Serge Pauwels
flag-au Mark Renshaw
flag-nl Tom-Jelte Slagter
flag-za Jay Thomson
flag-be Julien Vermote

Dit artikel delen:

25 Reacties

Mathieu Moller 29 juni 2018 om 12:20

Hoe lang zou het duren voordat Cav naar huis moet na een door hemzelf veroorzaakte valpartij?
Pauwels zal in de laatste week wel weer zij aan zij met de Gendt de kopgroep kleuren in de bergen.

SCIC 29 juni 2018 om 12:23

Pauwels zal wel voor eigen kans mogen rijden, de rest voor CAV.
In het rijtje mis ik Eisel.
En gaat Kudus voor de Vuelta?

volger 29 juni 2018 om 12:25

Edit redactie: Bedankt, dat klopt. Aangepast

bilthoven 29 juni 2018 om 12:27

Heel jammer dat Twaithes (begint weer in Oostenrijk binnenkort) en Eisel er ten gevolge van zware valpartijen niet bij kunnen zijn. Die zal Cav heel erg gaan missen. Wat is er trouwens met Cummings aan de hand? Heeft nog bijna niets gefietst dit jaar.

Domestique 29 juni 2018 om 12:34

Benieuwd wat Hagen hier gaat doen, was vorig jaar in de Tour echt in bloedvorm.

Stenalic 29 juni 2018 om 12:34

Cummings gaat idd niet zo lekker, logische keuze om hem thuis te laten dus. Zou leuk zijn als Pauwels eindelijk eens een rit wint.

Scott Sunderland 29 juni 2018 om 12:36

Geen Cummings nee. Inmiddels 37 jaar en ik vraag me af of die nog bij deze ploeg zal blijven en dan überhaupt nog doorgaat ergens anders. Ik vond het wel altijd een fantastische aanvaller die het kon afmaken ook.

Deoudjes 29 juni 2018 om 12:39

Er zijn genoeg ritten dat Hagen voor zich zelf kan en mag gaan.

Olly 29 juni 2018 om 12:40

Ik hoop dat hij geen enkele rit wint. Ondanks dat hij in het peloton (onbegrijpelijk voor mij) sympathie heeft van andere renners. Is dit voor mij de man die bewust andere mensen ten val brengt en er zonder excuses (twitter telt voor mij niet mee, doe het persoonlijk) te maken mee wegkomt (baan-OS en Tom Veelers)
Als er iemand uit het peloton geweerd dient te worden is mijn mening dat deze man er niet thuishoort.
Bah. Kan voor mij als mens niet in de schaduw staan van Greipel, Kittel of andere heren sprinters.

Wigo 29 juni 2018 om 12:43

Cavendish toch moeten door gaan fietsen tot de finish want in elke sprint bij de Adriatica Ionica Race hield hij zijn benen stil als hij zag dat hij niet kon winnen.
Als hij dat in de Tour gaat doen gaat hij niet een keer bij de eerste tien eindigen.

Maenhout 29 juni 2018 om 12:52

Wel jammer dat er maar twee Afrikanen in de selectie zitten.

nickdt 29 juni 2018 om 12:56

Ik heb het gevoel dat Cavendish wat van zijn snelheid kwijt is in tegenstelling tot een aantal concurrenten dus Cav moet erg veel geluk hebben als hij een etappe wil winnen.

aardappeljager 29 juni 2018 om 13:13

Pauwels een mooie etappezege zou super zijn

josemanuelfuente 29 juni 2018 om 13:14

Gaat niet lukken.

Chaba 29 juni 2018 om 13:17

Cavendish, ja lastig. Toch een eindbaas maar wil al enige tijd niet meer echt vlotten.

bilthoven 29 juni 2018 om 13:35

@Olly Iedereen mag er natuurlijk zijn eigen mening op nahouden, maar ik ben het totaal niet met je eens. Cav is in alle opzichten een groot sportman met het hart op de juiste plek. Als lezer van een Engels wielerblad lees ik iedere keer weer hoe mateloos populair hij in zijn thuisland is en dat hij ongelooflijk veel aan liefdadigheid doet. Als hij echt zo’n naar mannetje zou zijn als jij schetst, zou hij niet zoveel aanzien in het peloton genieten….

Jan Blokland 29 juni 2018 om 14:11

Twee jaar geleden dacht men ook dat het niets zou worden.
Maar ging er toch met aardig wat overwinningen vandoor.
@Olly. Wat betreft de roekeloosheid, Neem me niet kwalijk, maar Bouhanni en in mindere mate Sagan kunnen er ook wat van hoor.

finton 29 juni 2018 om 14:15

Africas team… right

Baukema Tomoulin 29 juni 2018 om 14:26

Ik hoop dat de Bo Hagen achter de hand houden voor als kamikaze cav weer eens een achterlijke stunt uithaalt. Al vermoed ik dat cav uberhaupt niet veel aan sprinten toekomt aangezien hij de afgelopen koersen er bij elk viaduct alweer af lag. Maarja ‘kopman’ hè.

Jean Dumas 29 juni 2018 om 15:13

Met de Cav weet je het nooit. Hij kan er zo maar weer staan en er zijn kansen genoeg in de eerste week. Zeker vier ultravlakke sprints

KnightBiker 29 juni 2018 om 15:15

Cavendish heeft dit jaar op de verkeerde momenten pech gehad, daardoor wil het dit jaar niet vlotten. om hem op basis van de prestaties dit jaar al af te schrijven is echt voorbarig maar dat wil niet zeggen dat het met deze tour zo maar goed gaat komen.
(maar de lange tijd tussen tour de suisse en de tour maakt dat je nog aardig wat kan bijtrainen voor de tour begint)

Olly 29 juni 2018 om 15:22

@Bilthoven en J.B.,
zoals ik al zei; “voor MIJ onbegrijpelijk”, ik heb het hier ook alleen over iemand die BEWUST! mensen ten val brengt.
Begrijp mij goed ook Bouhanni vindt ik een “ui” maar echt bewust mensen ten val brengen heb ik hem nog niet zien doen, roekeloos wel ja :-)
Voor Sagan heb ik alleen maar respect, zowel als renner als ook als mens.
Maar ik vindt het wel interessant en leuk om verschillende meningen te lezen, over (kleurrijke) renners. Dus ik waardeer jullie reactie en mening wel.
Maar wees eens eerlijk en graaf in jullie geheugen svp. Hebben jullie wel eens de hierboven genoemde renners een bewuste handeling met eenzelfde gevolg zien uitvoeren als Mark Cavendish op de OS en tegen Mark Leezer? Want dan heb ik deze op zeker gemist.

Slurpie Blauw 29 juni 2018 om 15:39

@Olly
Alsof Sagan zo’n heilige is, die rijdt ook gewoon dwars door je heen. Hoort ook gewoon bij het vak.

Poeksel 29 juni 2018 om 22:31

Leuk filmpje trouwens waarin de selectie bekend wordt gemaakt: https://twitter.com/TeamDiData/status/1012634209175908352

Bergje over 30 juni 2018 om 15:26

@Olly
Klopt Cavendish is zo iemand die alles wil winnen maar anderen ook misgunt en bewust een actie inzet. Dit doet Bouhanni volgens mij ook, zelfs buiten de koers. Sagan zeker niet.

Headlines

Materiaalzone

Populair