Tour 2018: Bernal start, geen breuk geconstateerd

Tour 2018: Bernal start, geen breuk geconstateerd

Egan Bernal - foto: ©Getty images

maandag 16 juli 2018 om 23:59

Egan Arley Bernal verschijnt ‘gewoon’ aan het vertrek van de tweede week in de Tour de France. Het Colombiaanse wonderkind van Sky kwam tijdens de kasseienrit naar Roubaix ten val en knalde in de finale bovenop de auto van BMC. Het gerucht ging dat hij meerdere vingers had gebroken, maar CiclismoInternational meldt dat daarvan geen sprake is.

De Colombiaanse wielerwebsite baseert zich op een bron in de familie van Bernal. Het 21-jarige toptalent is gezien zijn klimmerscapaciteiten een onmisbare pion voor Chris Froome en Geraint Thomas. De jongeling heeft op de rustdag gefietst en nadat er in het ziekenhuis geen breuken waren vastgesteld, heeft hij besloten om in ieder geval van start te gaan in het Alpen-drieluik.

Bernal was op voorhand ook een van de grote favorieten voor de witte trui, maar hij staat inmiddels op grote achterstand. Søren Kragh Andersen staat aan de leiding van het jongerenklassement, met meer dan zestien minuten voorsprong op de Colombiaan. Diens grootste uitdagers – Pierre Latour en Guillaume Martin – hebben respectievelijk zeven minuten en 37 seconden en negen minuten en 26 seconden goed te maken op de Deen van Sunweb.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Mechia 17 juli 2018 om 00:04

Als Movistar ploeg moet je dit dus gelijk testen en koers hard maken.

Retro Lex 17 juli 2018 om 01:27

Cicismo International als bron nemen. Die iemand van de familie heeft gesproken.
Heeft WF deze site gecheckt ? Ene Pablo runt die site in z’n eentje en heeft een achternicht gesproken ofzo ?

Secondant 17 juli 2018 om 06:40

Even offtopic, maar hoe ver kan Kragh Anderson komen in de strijd om het wit? Bergop een van de betere bij Sunweb en heeft toch al een respectabele voorsprong op o.a. Guadi, Martin, Bernal en Latour. Wellicht kan hij in het zog van Dumoulin wel gewoon elke etappe rond de 20e plaats eindigen bergop, wat wellicht zou uitmonden in een 15e plaats in het AK? Dat kan dit jaar zo maar eens genoeg zijn voor wit. Enige doodsteek zou zijn wanneer Laporte, Guadu of Martin straks in een vlucht 10 minuten voorsprong pakt, in een vlucht met o.a. Gesink bijvoorbeeld.

Wishful thinking?

thijssss 17 juli 2018 om 07:15

@Secondant

Kragh is toch geen echte klimmer, lijkt me dat de verschillen in de derde week wel zo veel gaan oplopen dat hij kansloos is voor wit. Misschien heeft hij nog een grote stap gezet, maar voor mij is Latour favoriet voor het wit. Denk dat Bernal zelfs nog wel zou kunnen winnen, maar die zal zich toch een aantal keer moeten opofferen voor Froome.

Secondant 17 juli 2018 om 07:50

@thijsss
Misschien heb je gelijk en overschat ik zijn klimmerscapaciteiten wel wat. Vorig jaar in de Vuelta klom hij inderdaad niet ijzersterk. De heuvels kan hij prima verteren, maar zodra het echt omhoog gaat verliest hij misschien met gemak 10 minuten op Latour, Guadu, Martin, Soler en Bernal.

Fast Freddy 17 juli 2018 om 08:06

Bernal onmisbaar? Laat me niet lachen.

Blurry 17 juli 2018 om 08:15

@Secondant,
Zijn rol zal op zeker veranderd zijn na het uitvallen van Matthews en het niet rijden van Kelderman. Hoe ver hij kan komen, geen idee en het zal ook zeker geen sunweb doel zijn die witte trui. Verbaas je niet als hij vandaag al mee vooruit gestuurd wordt.

SprintMaster 17 juli 2018 om 08:49

Meteen eraf proberen te rijden dus.

Panclaro 17 juli 2018 om 09:16

@Secondant Wie is die nieuwe renner Guadu ? Of is het Guadi ? Nooit van gehoord…

ChefSpijker 17 juli 2018 om 09:35

Retro Lex >>> Ciclismo International is in Zuid-Amerika misschien wel de beste wielersite. Heeft denk ik meer bezoekers dan Wielerflits.

Secondant 17 juli 2018 om 09:48

@Panclaro
David Gaudu, renner van Groupama FDJ. En doe nou niet alsof je dat niet wist. Ik had toch van een wielervolger verwacht dat hij die naam (ondanks spelfout, toegegeven) wel wist. Maar we zijn hier niet van de grammatica-stasi, toch?

Gaudu zat onder andere in de Rondes van Catalonie, Romandie en de Provence in de top-3 van het jongerenklassement.

zipp404 17 juli 2018 om 10:12

7 en 9 minuten is helemaal niks in de bergen. Ik zie Latour als de grootste favoriet voor wit. Waar is de tijd gebleven dat de witte trui mee deed voor eindwinst? (Schleck, Contador en Quintana)

sebas85 17 juli 2018 om 10:23

Bernal rijdt nog een aantal jaar voor de witte trui en gaat dan ook wel mee doen voor de overwinning

ChefSpijker 17 juli 2018 om 12:48

zipp404 >>> Paar jaar terug reed Adam Yates ook nog bijna podium in het wit. Probleem is alleen dit jaar dat er buiten G. Martin geen één jongere kopman is bij zijn ploeg. Kans is aanwezig dat dit qua klassering de minste witte trui in de historie wordt. Dat is p16 geloof ik.

Spinergy 17 juli 2018 om 13:24

Sky wordt wsl alleen maar sterker dus ik hoop dat de andere ploegen meteen oorlog maken!

Headlines

Populair

Materiaalzone