Tour 2017: Exit Mark Cavendish met gebroken schouder
foto: Sirotti
dinsdag 4 juli 2017 om 23:47

Tour 2017: Exit Mark Cavendish met gebroken schouder

Mark Cavendish is de vijfde uitvaller van de Tour de France. De Britse sprinter van Dimension Data heeft in de vierde etappe zijn schouder gebroken, blijkt uit uitvoerig onderzoek in het ziekenhuis. Hij kwam hard ten val in de sprint, waarin hij in aanraking kwam met de inmiddels gediskwalificeerde wereldkampioen Peter Sagan.

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
5 juli 2017 06:54
Sprinten op die snelheid is gewoon vragen om moeilijkheden. Het kan alleen maar veilig gaan als er geen contact mogelijk is. Mensen blijven falen, zowel de jury als de renners. Maar een ding is zeker; Cav heeft zijn loon ontvangen.
5 juli 2017 07:10
Nu nog Froome naar huis sturen vanwege zijn uitstekende knieën, zoals Breukink zei.
5 juli 2017 07:42
@MrAquila
Bekijk de beelden eens beeldje voor beeldje. Je zult zien dat Cavendish er niet naast zit, maar er achter. Ik heb het idee dat je dat niet wilt zien, enkel en alleen om je gelijk te halen. Dan wordt het een welles-nietes discussie zonder echte argumenten. Dat heeft voor mij weinig zin. Daar pas ik voor.
5 juli 2017 08:13
Mooi en fijn dat de meningen na beelden gezien te hebben, omslaan. Ik lees niet meer dat uitsluiting Sagan terecht is.
Waarom vind ik dat mooi en fijn?
Het is een eigenschap van mensen om een neiging te hebben te blijven bij eerste mening, ook al krijgen ze bewijs dat deze onjuist is.
5 juli 2017 08:53
Wel zuur voor Dimension Data. Die stonden al hopeloos in hun eentje onderaan in de WT-ranking, met het uitvallen van Cav is de kans klein dat ze een beetje weten op te schuiven zoals afgelopen jaar.
5 juli 2017 09:11
Heb vanochtend pas gehoord hoe de etappe is gegaan want sprintetappes van 200k hoef ik niet meer te zien. Veel te saai en irritant.... Geen reclame voor het wielrennen en wat mij betreft mogen die etappes voorgoed verdwijnen en ook niet meer uitgezonden te worden. En dan hoor je van die valpartijen als je je bedje uit komt. Nog wat anti reclame voor het wielrennen er boven op. Gedrochten van etappes....
5 juli 2017 09:51
De boel komt naar rechts...
Het gat gaat dicht...
Dus is het logisch dat als je niet wil vallen in de remmen knijpt, morgen weer een dag.
Sagan doet nog niet het minste fout..
Cav aan de andere kant weet dat hij dit nooit gaat halen..

Op persoonlijke noot, heb ik Cav ook het een en ander zien doen in het verleden en speelt nu wel erg de vermoorde onschuld!
5 juli 2017 10:24
Cavendish heeft gister weer bewezen een malloot op de fiets te zijn, helaas neemt hij zelf ook wederom niet de verantwoordelijkheid. Veel mensen klagen over bouhanni, maar ik vind Cavendish gevaarlijke gek nr. 1 wat betreft sprints. Deze gast gaat over lijken en schuwt niets, ook niet om zichzelf en een ander te laten crashen om maar te kunnen winnen.
5 juli 2017 10:39
Helaas. Cav was toch weer behoorlijk op niveau (!) Record nu erg ver weg.
5 juli 2017 10:46
Sprinten aan 70/uur doe je met heel je lichaam maar Cav sprint als een kip zonder kop, die lag al op Sagan zijn schouder.
5 juli 2017 11:24
@spruch cav zat er wel naast, hij duikt in het gat is in ieder geval met zijn voorwiel al halverwege sagan. Anders is niet te verklaren dat cav nog met zijn hoofd bij Sagan kan. Sagan schuift op naar rechts en zo zet hij cav vast tussen hem en boarding. Door dat elleboogje ziet het er natuurlijk nog slechter uit.
5 juli 2017 12:28
Eigen schuld. Een onmogelijk gat in duiken is vragen om problemen. Sagan deed niks fout. Het zal de franse nu wel goed uitkomen dat er dadelijk een fransman in het groen rijd....
5 juli 2017 12:29
Wat een jaloerse reacties op Cavendish. Maar dat heb je wel vaker bij toppers zeker? Hij volgt in zijn sprint Demare en doet daar niets verkeerd. Hij volgt namelijk degene waarbij hij in het wiel zit. Sagan ziet alleen Demare en zwiert hem er tussen. Fout van Sagan? Ja! Declassering? Terecht. Elleboog van Sagan? Alleen om zichzelf recht te houden. Uitsluiting uit de tour? Onterecht.

Neen, Cavendish is zelf geen watje. Had hij gedeclasseerd moeten worden ooit zo lang geleden toen hij Veelers liet vallen? Natuurlijk.

Maar dat hij dit verdient omdat hij vroeger ook wel eens roekeloos reed, wat een nare reactie is dit. Het is toch niet omdat jullie ooit met jullie fiets eens door het rood licht reden dat je nu mag aangereden worden?

Dat er mensen zijn die het amusant vinden dat iemand valt/iets breekt daar kan ik al helemaal niet bij. Zelf al heb je een renner niet graag, dan wens je hem dat toch nog steeds niet toe.
5 juli 2017 12:36
De armbeweging(en) van Sagan de(e)d(en) mij huiveren. Gelukkig is het de jury die besluit. Ik laat de beslissing graag aan hen over. Wij moeten het alleen met de beelden op internet doen en zullen nooit 100% geïnformeerd zijn.

Reacties zijn gesloten.