Tour 2017: BORA-hansgrohe maakt als eerste selectie openbaar

Tour 2017: BORA-hansgrohe maakt als eerste selectie openbaar

foto: Sirotti

woensdag 21 juni 2017 om 10:48

BORA-hansgrohe is de eerste ploeg die haar negen renners voor de Tour de France gepresenteerd heeft aan de buitenwereld. Natuurlijk voert wereldkampioen Peter Sagan de selectie aan van de Duitse ploeg.

Voor BORA-hansgrote heeft de start in Düsseldorf een speciaal tintje. Met Emanuel Buchmann, Marcus Burghardt en Rüdiger Selig neemt de formatie drie Duitsers mee. Rafal Majka zal zich in de bergen willen laten zien. Daarnaast zijn Juraj Sagan, Maciej Bodnar, Jay McCarthy en Pavel Poljanski geselecteerd.

Selectie BORA-hansgrohe voor de Tour de France 2017 (1-23 juli)
flag-pl Maciej Bodnar
flag-de Emanuel Buchmann
flag-de Marcus Burghardt
flag-pl Rafal Majka
flag-au Jay McCarthy
flag-pl Pavel Poljanski
flag-sk Juraj Sagan
flag-sk Peter Sagan
flag-de Rüdiger Selig

Dit artikel delen:

33 Reacties

HoofdIsVrij 21 juni 2017 om 11:59

Geen König?

Etika 21 juni 2017 om 12:04

König is onvoldoende hersteld van zijn knieklachten

brianbentert 21 juni 2017 om 12:21

Waardige selectie. Niks mis mee. Alleen jammer dat Köning nog steeds niet volledig hersteld is. Was samen met Majka mooi duo geweest in de berg etappes.

ChefSpijker 21 juni 2017 om 12:24

@Sprietje-222 >>> ‘met name de sprinter’??? Bennett eindigde 4x top 3 in de Giro en was in het begin van de ronde nog ziek. Volgens mij heeft hij het prima gedaan daar en afgelopen week ook nog twee ritten gewonnen in een kleinere koers. Alleen tja, als je Gaviria (Ewan en Greipel) tegen je hebt in de Giro, wordt het lastig etappes winnen. Zijn overwinning in PN was ook indrukwekkend tegen een heel sterk sprintersgilde, terwijl hij juist die rit geen trein tot zijn beschikking had. Ik denk juist dat Bora wel kan bouwen op Bennett als afmaker de komende jaren, is ook nog altijd ‘maar’ 26.

Spinergy 21 juni 2017 om 12:25

Verrast door deze ploeg dit jaar, het is veel meer dan ‘een ploeg om Sagan heen’ :)

Sprietje-222 21 juni 2017 om 13:20

@ChefSpijker Bennett is nog geen topsprinter. Hij heeft het natuurlijk prima gedaan in de Giro, ook met dank aan die sterke trein. Als je er wel een topsprinter achter die trein zet, dan win je logischerwijs een stuk meer. Wat ik in ieder geval bedoelde is dat het niet aan de Bora trein te wijten valt dat Bora met Bennett de sprint niet heeft kunnen winnen. Inderdaad de tegenstand was een stuk sterker en daar viel bijna niet van te winnen. Ik verwacht ook nog wel dat Bennett zal groeien. Zeker nu hij misschien regelmatiger worldtour wedstrijden rijdt met een sterke bezetting in de sprint.

honderdprocent 21 juni 2017 om 14:11

@ Sprietje-222 Een topsprinter aantrekken zonder hem het absolute kopmanschap in de Tour te kunnen bieden door aanwezigheid van Sagan lijkt me behoorlijk lastig. Ik ben het helemaal met Chefspijkerslaan eens, Bennett zou zich de komende jaren zomaar tot zo’n ‘topsprinter’ kunnen ontwikkelen.

dark-knight 22 juni 2017 om 00:49

Dan heb ik me toch wel verkeken op Juraj als ik zo alles hoor. Dacht dat hij om dezelfde reden bij Bora mocht rijden als waarom Antonio Nibali bij Bahrain mag rijden.
Goed ik heb echt de hoop dat Majka zo snel mogelijk zijn klassementsambities op zij zet, wat een heerlijke aanvalsploeg zou dit zijn met Majka, McCarthy en Buchmann.

Headlines

Materiaalzone

Populair