Tour 2016: Lampre-Merida telt zeven nationaliteiten, Grmay eerste Ethiopiër

dinsdag 21 juni 2016 om 15:32
Tour 2016: Lampre-Merida telt zeven nationaliteiten, Grmay eerste Ethiopiër

Grmay wordt de eerste Ethiopiër ooit in de Tour- Foto: Sirotti

Lampre-Merida gaat met een gemêleerd gezelschap naar de Tour de France. De negenkoppige selectie telt zeven verschillende nationaliteiten. De meest ervaren kracht is de Portugees Rui Costa, die zeven keer eerder de Tour reed en in totaal drie etappes won. Net als Rui Costa zal ook de Zuid-Afrikaan Louis Meintjes een rol van betekenis moeten spelen in de bergetappes.

Historisch is de selectie van Tsgabu Grmay. Hij zal de eerste Ethiopiër ooit worden in de Tour de France, nadat hij vorig jaar al voor die primeur zorgde in de Giro d’Italia en de Vuelta a España. Met de Slovenen Luka Pibernik en Jan Polanc heeft de Italiaanse WorldTour-formatie nog twee debutanten aan boord. Davide Cimolai is de sprinter van dienst.

Lampre-Merida voor Tour de France
flag-jp Yukiya Arashiro
flag-it Matteo Bono
flag-it Davide Cimolai
flag-pt Rui Costa
flag-hr Kristijan Durasek
flag-et Tsgabu Grmay
flag-za Louis Meintjes
flag-si Luka Pibernik
flag-si Jan Polanc

Dit artikel delen:

27 Reacties

IlPirata 21 juni 2016 om 15:33

Misschien kan Meintjes een mooie top 10-15 realiseren. En Costa voor de etappezege.
Respect voor Lampre als sponsor, want deze ploeg gaat al even mee.

LyndaLid 21 juni 2016 om 15:35

Costa eindelijk weer in de geboren rol als jager op zoek naar etappes, ik kan niet wachten om hem weer een hele kopgroep in de luren te zien leggen. Behalve als Dumoulin ofzo erin zit dan natuurlijk ;)

Meintjes was echt wel goed in de Dauphiné, kan wel eens een verrassende top 10 worden!

Contador#N.1 21 juni 2016 om 15:35

Leuk dat Grmay mag deelnemen! Hij heeft dit jaar echt een grote stap bergop gemaakt. Ik denk dat hij wel iedereen kan verassen samen met Berhane dit jaar. Een etappe zal het waarschijnlijk nog niet worden maar de bollen zou ook al super leuk zijn.

Schone 21 juni 2016 om 15:36

Mogen we iets van chimolai verwachten? Zie zelf in dit team max 1 ettapewinst

Nieuwkomer 21 juni 2016 om 15:41

Ik ben toch wel erg benieuwd hoe goed Meintjes zal zijn in de derde week. Om de één of andere reden verwacht ik toch wel wat van hem.
Rui Costa gaat deze tour weer ouderwets voor de etappes. Zo kan hij zich ook goed voorbereiden voor Rio waar ik hem toch ook goede kansen toe dicht.

alarmstrong 21 juni 2016 om 15:42

Ik hoop dat Costa de Ulissi van de tour wordt.

Hunneman180 21 juni 2016 om 15:45

Dit team is zeker niet beter dan dat van Lotto Jumbo. Dat iemand als Matteo Bono wordt geselecteerd zegt al genoeg. Nu zullen mensen zeggen hij is echt een goede aanvaller en heeft al bij diverse grote koersen in de aanval gereden, maar dat kan wel in zo’n 3 mans kopgroep zitten. Meintjes kan natuurlijk een aardig houtje bergop fietsen, maar denk niet dat hij in dit veld veld wat klaar kan spelen. Die kleine Zuid Afrikaan is absoluut geen renner voor de Tour en zal na de eerste week al op de grond liggen. Verder zijn ook Polanc en Durasek wel aardige klimmers, maar niet goed genoeg om ritten te pakken.

Zwak teampie hoor.

Mannez 21 juni 2016 om 15:51

Ik had Meintjes vorig jaar al in mijn tourpoule. Ik moet zeggen dat de voortekenen en dauphine toen beter waren dan dat het nu is naar mijn gevoel. En op een 1 of andere manier verwacht ik ook niet dat Meintjes en Lampre een goed huwelijk is. Enfin. Leuke renner en hoop dat hij het tegendeel bewijst… Maar mijn tourpoule zal die niet halen :P

Quintana10 21 juni 2016 om 15:52

Meintjes en Costa voor een etappe zege, Cimolai zal wel een paar keer top 10 eindigen. Maar zeker geen geweldig team.

ThorHushovd 21 juni 2016 om 16:00

Hunneman, slecht humeureman? Wat is dat nou voor niets zeggende reactie van je. En hoe kom je nu op een vergelijking met Lotto Jumbo? Pak eerder Giant Alpacin, waarbij Barguil en Meintjes tegen elkaar weg te strepen zijn en (in de huidige vorm, helaas) Degenkolb en Cimolai ook. Nou dan hebben we Rui Costa nog over bij Lampre, tegenover T. Dumoulin als die meedoet? Qua statuur kan dat aardig.

nasibal 21 juni 2016 om 16:01

Grmay, mooi. Zou hij Gougeard al op FB hebben toegevoegd?

Ab Normaal 21 juni 2016 om 16:04

Ik hou Meintjes al een paar jaar met meer dan gemiddelde aandacht in de gaten.
Mooie renner. Presteert vaak goed in kleine(re) etappekoersen. Maar in de grote rondes tot nu toe tegengevallen.
Ik ben echt heel, heel erg benieuwd. Als hij ooit iets wil als toekomstig ronderenner zal hij nu echt een goede tour neer moeten zetten.

nasibal 21 juni 2016 om 16:07

Hunneman, ik stel voor dat je je even inleest.

Polanc zeer goede ronde van Zwitserland gereden en heeft onder andere al een Giro-etappe op zijn naam staan. Waarom zou hij vanuit de ontsnapping geen tour-etappe kunnen pakken? Kleinere namen zijn hem al voorgegaan.

Purito 21 juni 2016 om 16:18

Costa, Purito, Valverde, Nibali, Cummings en nog veel meer.

Flink wat kwaliteit in de komende vluchtgroepen in de Tour!

Romāns Vainšteins 21 juni 2016 om 16:20

Ik vind het een leuk team dat met Meintjes voor het (saaie) meehark-AK (en wit toch?) en Costa als bikkel-van-de-eindstreep de kopmannen en focus lekker verdeeld heeft. Tel er nog een exoot en pocketklimmer als extra ijzers bij en je kan gerust naar de tour.

Hunneman180 21 juni 2016 om 16:22

Staan nog steeds achter mijn mening en ik ben (nog) vrolijk hoor:). Misschien iets overdreven, maar anders krijg je op WielerFlits geen antwoord op je post. ThorHushovd, ik wil aangeven dat Meintjes het hele gestress van de Tour nog moet leren kennen. Het is vrij moeilijk om direct aan de Tour te integreren. Costa kan inderdaad wel wat uitrichten, maar die heeft lang geen vrij rol meer gehad zoals hij bij Movistar heeft gehad. Ik verwacht dat hij daar moeite mee zal hebben. Durasek en Polanc zijn prima klimmertjes, alleen die hebben geen wapen om te winnen. In de derde week van de Tour als ze een keer in de kopgroep zullen zitten is de kans groot dat er een of twee renners die beter bergop kunnen fietsen. Daarnaast hebben zij tijdens de overgangsetappes niet genoeg power om een solo te rijden.

Verweggistan 21 juni 2016 om 16:31

@hunneman: Bono wint niet veel maar heeft wel enkele mooie zeges. Oa EnecoTour en Romandie.

Kwiat 21 juni 2016 om 16:48

Meintjes maakt, gezien de andere kandidaten best een kans op wit. Hij reed al een constante Vuelta.

Bij Costa zie je de grinta er vanaf spatten als hij voor winst rijdt. Veel mooier om hem weer in die rol te zien! :)

Hein-Jan 21 juni 2016 om 16:55

Had stiekem wel verwacht dat Cimolai zijn goede seizoen van vorig jaar een positief vervolg zou geven. Maar vooralsnog lijkt het erop dat hij vorig seizoen gewoon heel goed was, tenzij hij deze Tour ineens gaat vlammen natuurlijk.

ah-ja 21 juni 2016 om 17:52

Waar lezen jullie dat Costa terug voor etappes ipv het GC zal gaan? Bono is een multi-inzetbare knecht. Certitude, zou de eerste naam op mijn lijstje geweest zijn mocht ik de selectieheer van dit team zijn.

Orakel 21 juni 2016 om 19:55

Inderdaad. Ik zie op teletekst dat Costa voor klassement gaat. Hier dat Costa op avontuur gaat. Op de site van Lampre zelf staat niets… Ben ook zeer benieuwd naar hun rol deze Tour.

xistnc 21 juni 2016 om 20:09

Ik ben benieuwd naar de vorm van Cimolai. Er zijn best wat etappes met een oplopende finish naar zijn maat.

Covadonga 21 juni 2016 om 21:21

Huh, geen Modolo??

123poetertjes 21 juni 2016 om 21:34

Ik kan her nergens op baseren, maar ik heb voor Polanc altijd wel een zwak gehad. Hopen op een mooie klassering in een semizware vluchtersrit.

Piti19 22 juni 2016 om 22:07

@hunneman: meintjes heeft vorig jaar al kunnen wennen aan de tour.

  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Materiaalzone