Tour 2013: Vacansoleil-DCM met Boy en Danny van Poppel

donderdag 20 juni 2013 om 10:57

Vacansoleil-DCM heeft zijn selectie voor de komende Ronde van Frankrijk bekend gemaakt. De Nederlandse formatie reist met onder meer Lieuwe Westra, Wout Poels en Thomas De Gendt af naar Frankrijk. Daarnaast selecteerde het de broers Boy (25) en Danny (19) van Poppel. Beide renners maken in Frankrijk hun Tourdebuut.

De ploeg selecteerde vijf Nederlanders, bestaat voornamelijk uit rittenkapers en heeft geen uitgesproken ambitie voor het klassement. “Ik denk dat wij een selectie hebben samengesteld die in principe elke rit mee zou kunnen doen voor de overwinning,” vertelde manager Daan Luijkx. “We hebben goede sprinters, een paar goede klassementsrenners, tijdrijders. We kunnen in elk segment van de wielersport meedoen. We hebben misschien geen topfavorieten, maar zitten daar dicht bij,” denkt hij. “We moeten vechten voor een ritoverwinning. We zijn er een paar keer heel dichtbij geweest. Daarnaast hoop ik op iemand in de top-15 van het klassement.”

Luijkx hoopt dat eventueel succes hem helpt in de zoektocht naar een nieuwe sponsor. “We hebben het moeilijkste seizoen in ons bestaan. Dat is enerzijds te wijten aan enkele blessures. Nu is iedereen genezen. We moeten resultaten rijden, dat zou zeker helpen. Het is aan de renners om aan te tonen wat ze kunnen. We willen zichtbaar zijn en verrassen. Een ritoverwinning zou de kers op de taart zijn.”

Selectie Vacansoleil-DCM voor Tour de France 2013
Lieuwe Westra
Wout Poels
Johnny Hoogerland
Thomas De Gendt
Kris Boeckmans
Juan Antonio Flecha
Sergey Lagutin
Danny van Poppel
Boy van Poppel

Selecties Tour de France 2013
Argos-Shimano, Blanco Pro Cycling, Cannondale, Lotto-Belisol,OmegaPharma-Quick Step, Orica-GreenEdge, RadioShack-Leopard-Trek, Saxo-Tinkoff Bank

WielerFlits sprak op de ploegenpresentatie met Lieuwe Westra en Wout Poels. Daarnaast komen wij met een reportage over de gebroeders van Poppel

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair