Topveldrijders knokten gisteren in ‘Slag om Balenberg’

dinsdag 16 juni 2020 om 11:15
Topveldrijders knokten gisteren in ‘Slag om Balenberg’

© Belga/Golazo

Elf veldrittoppers (vijf mannen, zes dames) tekenden gisteren present voor de eerste editie van de Slag om Balenberg. In het Sven Nys Cycling Center kwam ze tegen elkaar uit in drie proeven: een technisch parcours, een speciale zandbak en een ingekort rondje op het parcours van de GP Sven Nys. De uitslagen blijven geheim tot zondag.

Elf toppers uit het veld verschenen gisteren één voor één aan het Sven Nys Cycling Center. Sanne Cant, Annemarie Worst, Ellen Van Loy, Denise Betsema, Laura Verdonschot en Shirin van Anrooij bij de dames; Mathieu van der Poel, Laurens Sweeck, Toon Aerts, Eli Iserbyt en Thibau Nys bij de heren. Ze reden een reeks individuele tijdritjes: een ingekort rondje op het bekende crossparcours van de GP Sven Nys, een technisch trial parcours en een bijzondere zandbak.

Ook voorzien, Tim Merlier. Maar de Belgische kampioen op de weg kende onderweg autopech en moest verstek geven. Wout van Aert traint al in het buitenland en was er ook niet bij. Bij de dames moest Ceylin Carmen del Alvarado afzeggen met last aan de knie. Wie reed het verst in de zandbak of liep het snelst in de loopstrook? Wie haalde zijn en haar slag thuis op de Balenberg? Alle antwoorden krijgt u nu zondag om 17u05 in Sporza op Eén.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Limal 16 juni 2020 om 11:22

Wel leuk dit en een goed deelnemersveld. Ik ga zeker kijken om te zien of ze er een deftig kijkstuk van kunnen maken.

Turtlehead 16 juni 2020 om 11:54

Ik weet de uitslag al: 1. MvdP

Barry Batsbak 16 juni 2020 om 12:10

Verpest het nou niet! Nu is het niet spannend meer.

Arie den Blanken 16 juni 2020 om 14:26

Goed initiatief van Sven, het veldrijden onder de aandacht houden.

Franco Ballerini 16 juni 2020 om 15:29

Heel goed. Ik ga er voor zitten. Onbegrijpelijk dat er niet meer van dit soort initiatieven zijn. Waarom zou bijvoorbeeld een WK of EK tijdrijden niet nu gereden kunnen worden?

thorsen 16 juni 2020 om 15:47

@Franco Ballerini: Omdat er nog steeds veel problemen zijn met reizen/quarantaine/etc. En een aantal landen hebben hier meer last van dan anderen.

Franco Ballerini 16 juni 2020 om 16:24

@thorsen: daar heb je wel een punt, en een paar weken geleden zou ik ook niet op de gedachte zijn gekomen, maar veel reis restricties zijn inmiddels komen te vervallen. Een NK of EK tijdrijden moet nu zeker mogelijk zijn. En als je naar de uitslag van 2019 kijkt denk ik dat 90% van de deelnemers in de top-20 ook nu mee zou kunnen doen.

Headlines

Materiaalzone

Populair