Toptalent Marco Brenner (Team DSM): “Ik denk dat ik dichtbij mijn eerste profzege ben”

Toptalent Marco Brenner (Team DSM): “Ik denk dat ik dichtbij mijn eerste profzege ben”

foto: Team DSM

Door
donderdag 26 januari 2023 om 08:05
Interview

Marco Brenner is afgelopen week in Argentinië aan zijn wielerseizoen begonnen. Het 20-jarige Duitse toptalent van Team DSM was in 2019 en 2020 outstanding bij de junioren, maar had het in zijn eerste twee profjaren lastig. Barstens vol zelfvertrouwen begint hij nu aan het nieuwe seizoen, dat het jaar van zijn doorbraak moet vormen. “Ik wil het Remco Evenepoel lastig maken in San Juan”, vertelt hij lachend maar gemeend aan WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Al een paar jaar heerst er een discussie waarin een aantal mensen pleiten om de U23-categorie af te schaffen. Talenten maken veel jonger de overstap en sommigen slaan de beloften zelfs over. Brenner is een van die talenten. “Ik moet zeggen dat het eerste jaar (2021, red.) een uitdaging was”, zegt de Duitser. Dat kwam vooral door het aanpassen aan het aantal uren en de kilometers op de fiets. Zijn langste koers bij de junioren was het WK in Yorkshire van 148,1 kilometer. “Het was moeilijk om op een aanvaardbaar niveau te komen om mijn beste waardes te trappen of deze enigszins te benaderen aan het einde van de koers. Vaak was de tank bij mij dan al leeg.”

U23-categorie kent twee kanten
“Dat is de grootste ontwikkeling geweest die ik moest doormaken, maar wel eentje die nodig was om mijn potentieel volledig tot wasdom te laten komen”, denkt het rondetalent. “Ik wil niet zeggen dat ik beter een jaar in de U23-categorie had kunnen rijden. Enerzijds had ik dan misschien iets meer successen geboekt. Dat was beter voor mijn ego – of laat ik zeggen: mentale gezondheid – geweest. Maar als je accepteert dat het normaal is dat je niet meteen wedstrijden bij de profs wint, ben je op mentaal vlak al heel ver. Daar heb ik veel van geleerd. Als ik erop terugkijk, is het nog altijd een goede keuze geweest om direct over te stappen naar de profs. Zeker bij dit team.”

Brenner (rechts) pakte brons op het WK Tijdrijden voor junioren in 2019 – foto: Cor Vos

Volgens Brenner weet Team DSM namelijk precies hoe ze daarmee om moeten gaan. “Hier zijn ze gewend om jonge talenten langzaam te laten groeien. Waarschijnlijk hebben ze mij niet heel veel anders benaderd dan een renner van onze opleidingsploeg qua training en begeleiding. Alleen reed ik zwaardere koersen. Afgelopen jaar merkte ik dat ik een grote stap voorwaarts had gezet. Ik kon me gemakkelijker aanpassen aan de afstanden. Het was voor mij belangrijk om te kunnen presteren aan het eind van de koersen. Frisser zijn in de finales, beter bewegen door het peloton om energie te besparen en gebruikmaken van de kennis in het team en de bronnen rondom mij.”

Evenepoel aanvallen
De jonge Duitser sloot het vorige wielerseizoen af met de Ronde van Lombardije en is dus alweer vertrokken in de Vuelta a San Juan. “Ik ben eigenlijk best blij met het seizoen dat ik in 2022 heb gedraaid. In de Vuelta a España heb ik mijn eerste grote ronde gereden. Die heb ik ook op een goed niveau kunnen afsluiten. Mijn derde week was nog steeds solide. De Italiaanse klassiekers waren goed. In Lombardije heb ik goed mijn werk kunnen doen voor Romain Bardet. Daarna heb ik even vrijaf genomen om mijn gedachten te verzetten. In november ben ik vervolgens in Malága begonnen met trainen”, vertelt Brenner vol overgave. Ziektes of blessures heeft hij niet gehad.

De jongeling werkte naar eigen zeggen daarna een goed trainingskamp in december af, waarna de klassementskern van Team DSM nog een extra stage heeft belegd. Diezelfde tweetrapsraket deed hij in januari, voordat hij naar San Juan is vertrokken. “Ik voel me goed en heb echt naar deze koers uitgekeken. Ik beschik over een goede conditie en het team is supergemotiveerd. Hopelijk kan ik het Remco Evenepoel een beetje lastig maken”, lacht hij. “Dat is in ieder geval mijn doel. Vorig jaar heb ik een aantal goede dagen gehad waarop ikzelf gezien heb wat mijn potentieel is, zoals in de rondes van Polen en Noorwegen, maar ook in bepaalde ritten van de Vuelta.”

Thymen Arensman bedankt Brenner voor diens hulp in de Vuelta 2022 – foto: Cor Vos

Jagen op eerste profzege
Zijn doel voor dit jaar is om meer consistent te zijn. “Daarvoor moet mijn basisniveau omhoog”, vindt Brenner, waarna hij vol zelfvertrouwen verder gaat. “Ik denk dat ik beter ben dan de gemiddelde renner in het profpeloton. Ik voel mezelf een solide professional, hoewel ik nog geen koersen heb gewonnen. Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat ik daar nog heel ver van verwijderd ben. Wat daar nog voor nodig is? In de breedte moet ik blijven groeien en ik moet mijn duurvermogen vergroten, zodat ik nóg frisser aan finales kan beginnen. Ik heb er veel vertrouwen in dat ik daarin kan meedoen in sommige koersen. Die bevestiging zoek ik komend seizoen.”

Daarvoor krijgt hij een uitgekiend programma van Team DSM. “Mijn hoofddoel is om onze ervaren klassementskopmannen bij te staan, zoals Romain. Op dit moment is het plan om opnieuw naar de Vuelta te gaan. Ik zit in de GC-groep van ons team. Mocht ik nu een uitzonderlijk eerste half jaar draaien, dan zeg ik geen ‘nee’ tegen de Tour de France. Maar daar houd ik eerst geen rekening mee.”

De komende maand lees je een uitgebreider interview met Brenner over het goede doel waarvoor hij zich inzet.


Wedstrijdprogramma Marco BRENNER

Dit artikel delen:

45 Reacties

sprintgeit 25 januari 2023 om 14:50

Voorspelling: Brenner breekt dit jaar definitief door, imponeert met sterke aanvallen in rittenkoersen en ontpopt zich tot meesterknecht van Bardet, om vervolgens geheel volgens de DSM traditie gebrouilleerd te raken met Spekenbrink. Beide partijen ontbinden na gezamenlijk overleg het contract en Brenner mag zich opmaken voor een succesvolle carrière bij één van de grote World Tour Teams.

5
Grote Plateau 25 januari 2023 om 15:00

Acht dit scenario 20x waarschijnlijker dat dan van Youri

-1
Youri IJnsen 25 januari 2023 om 21:09

Welk scenario?

1
Grote Plateau 25 januari 2023 om 21:53

@ Y IJ
Dan dat je hem in het rijtje van EVP, MVDP en TP kan plaatsen.

-2
Youri IJnsen 26 januari 2023 om 09:14

@Grote Plateau
Begrijpend lezen is ook een vak. Dat doe ik nergens en dat staat ook nergens.

1
Panache 25 januari 2023 om 09:03

Dit is niet zomaar een talent gezien zijn prestaties bij de junioren in 2019.
https://www.procyclingstats.com/rider/marco-brenner/2019
Nu zaak voor DSM om hem goed te blijven begeleiden en je best doen dat deze renner tevreden voor je team rond rijdt. Brenner is momenteel helemaal op zijn plek: houden zo.

3
Maillot à Pois 25 januari 2023 om 09:41

Won toen zo goed als alles, en een aantal volgers verwachtten dat hij de volgende was die bij de profs in no time naar de top zou doorstromen. Nog maar eens een bewijs dat niet elke renner op dezelfde manier evolueert – ik verwacht nog steeds dat deze jongen een grote carrière wacht.
Ook op andere gebieden een bijzondere kerel trouwens. Startte als 19-jarige zijn eigen juniorenteam op, waarvan hij eigenaar en manager is.

1
11 na 11 25 januari 2023 om 11:48

Dat komt omdat mensen te vaak oppervlakkig naar zulke uitslagen kijken. Zowel hij als Simmons hadden “bijna” evenveel overwinningen bij de junioren als Evenepoel. Sja, dan verwacht men dus dat die ook na hun overstap bij de profs er meteen gaan staan. Waar mensen dan niet naar keken was de omstandigheden of de manier waarop. Waar Evenepoel solo aanviel op 100km van de meet, om een voorsprong uit te bouwen van 10 minuten, bleven Simmons en Brenner lekker wachten om pas in de finale hun slag te slaan en met luttele seconden voorsprong hun overwinning te claimen. Brenner en Simmons hadden dus net dat tikkeltje meer dan hun leeftijdsgenoten, terwijl Evenepoel met een gigantische marge dominant was. Welke van die 3 dus meteen in het profpeloton mee kon draaien, was geen verrassing voor wie even 2 seconden nadacht.

Zowel Brenner als Simmons waren trouwens een stuk meer succesvol dan Pogacar of Bernal. Waarmee ik wil zeggen dat deze gasten nog steeds de besten van de wereld kunnen worden, alleen dat het verwachtingspatroon dat vanuit de junioren door Evenepoel gecreëerd werd, voor hen niet realistisch was als neo-pro.

3
Antoin1980 25 januari 2023 om 12:40

@11 na 11 In je verhaal kunnen we natuurlijk gemakkelijk een nuance aanbrengen. Brenner was bij zijn dominantie als 1e jaars junior vrijwel het hele seizoen 16!! jaren jong en moest het opnemen tegen 18 jarige jongens. Evenepoel was het hele seizoen 18 jaar oud toen hij als 2e jaars junior zo dominant was.
Helaas hebben we door corona niet kunnen zien wat Brenner nog meer in zijn mars had als 2e jaars junior destijds.
Verder denk ik dat jij Brenner niet of nauwelijks hebt zien rijden bij de junioren? Zijn waardes als junior, die uit zeer betrouwbare bron afkomstig zijn, waren net als die van Evenepoel exceptioneel!
Voor nu is Brenner pas een paar maanden 20, tijd genoeg om zijn prestaties op te schroeven. Onderschat deze jongen maar niet….

1
Grote Plateau 25 januari 2023 om 15:10

Bij DSM op z'n plaats?

Stel: Je bent Macro Brenner met superbenen.

Zit jij dan voor een koers in de bus bij DSM met Spekenbrink en de rest van de scoutsjochies/universiteitsteam en denkt "Wij gaan dat peloton vandaag voor de 25ste keer oprollen en de koers winnen"?

-3
11 na 11 25 januari 2023 om 16:20

Brenner zijn waardes als 16 jarige waren vergelijkbaar met die van Evenepoel als 18 jarige? Ben je nu zo naïef of denk je dat ik zo dom ben? Natuurlijk kwamen Brenner zijn waardes niet in de buurt van die van Evenepoel, of hij had evenveel gewonnen, met evenveel overmacht en niet met 5 à 10 seconden. Dat zijn 5 en 10 minuten waarden even hoog lagen, kan best. Maar een wedstrijd duurt helaas langer dan 10 minuten.

Dat Brenner toen 16 was doet overigens niet ter zake. Mijn punt was dat de overstap naar de profs vanuit de junioren, niet zo vanzelfsprekend was gezien hij veel minder overschot had bij de junioren, dan Evenepoel. Dat is gewoon een feit, dat is geen verwijt. Dat hij een jaar jonger was is een excuus maar verandert niets aan het feit dat je kon verwachten dat het voor hem als neopro moeilijker zou zijn, gezien hij niet zoveel marge had op zijn leeftijdsgenoten.

-1
Antoin1980 25 januari 2023 om 20:22

11 na 11, lezen is natuurlijk ook een kunst;-) Nergens staat dat hij als 16 jarige dezelfde waardes trapte als een 18 jarige Evenepoel. Er staat dat hij net als Evenepoel exceptionele waardes trapte als junior….
Mijn info komt gewoon uit eerste hand, van de Duitse bond en Auto Edern…
Het maakt nogal een verschil op die leeftijd om als 19 jarige (evenepoel) tussen de profs te gaan rijden of als een nog veel jonger broekie het profpeloton binnen te komen.
Wanneer je het stuk verder goed had gelezen had je ook kunnen lezen dat hij hard aan zijn duurvermogen werkt om zo beter finales te rijden. Maak je maar geen zorgen over het enorme talent van deze jongen en wacht rustig af…..

-1
SvenNysN1Fan 25 januari 2023 om 12:50

Een zeer boeiend, maar bovenal interessant verhaal van de heer IJnsen. Stiekem vond ik zijn tweet over dit interview eigenlijk nóg beter. IJnsen sprak over een elan bij M. Brenner dat hij eerder ook direct zag bij kleppers als Van der Poel, Pidcock en Van Empel. Die namen liegen niet, daar moet je een kennersoog voor hebben.

Zelf zag ik dat bepaalde elan ook direct, net als bij andere renners. Van Aert, Sagan, Pogacar, Evenepoel, Valverde, Contador, Cancellara, Boonen, Cavendish, Indurain, Merckx, Kelly, Moser, Devlaeminck, Hinault, Coppi, Saronni en uiteraard de grote Sven Nys. Bij de eerste blik die ik met hen wisselde wist ik het zeker: dat worden wereldtoppers, dat worden renners van een statuur die we maar zelden hebben gezien. En hoe juist ik het bleek te hebben.

Dat elan zag ik dan weer niet bij Rutger Wouters, David Desmecht, Lars Van Coppenolle, Giacomo Garavaglia, Magnus Henneberg, Julilan Atehortua en Americo Novembrini. Logischerwijs werden dat geen wereldtoppers. Het zal wel toeval zijn.

3
Grote Plateau 25 januari 2023 om 14:55

lachwekkend verhaal! :'D

hij lonkt naar Evenepoel hahaha

hij mag zijn veters nog nie strikke.

-3
Posterix 25 januari 2023 om 15:07

Je kunt van Svennysfan beter youriijnsen fan maken, manmanman stuur dan gewoon een sollicitatie

0
Anton van Valouwe 25 januari 2023 om 16:44

nie strikke…?

0
Grote Plateau 25 januari 2023 om 17:17

Dank niet mij Anton dank juf Margien
https://www.youtube.com/watch?v=p8tLbSXdrBU

0
Japsie 25 januari 2023 om 15:22

Begenadigd talent, al bij de eerste 25 op z’n 18e in de WP en koersen als Romandie & Dauphine gewoon uitrijden. Waren bij DSM ook wel weer toe aan een groeibriljantje.
Ja, maar toen Remco 18 was, hmm hmm, jaja.

3
Posterix 25 januari 2023 om 06:48

Leuk zo’n kennismaking. Ik kende deze gast helemaal nog niet. Nu ga ik toch hem een beetje in het oog houden.
Een ding is zeker, elke dag is die eerste overwinning een dag dichterbij.

2
ivo001 25 januari 2023 om 12:33

indien die er ooit komt.

-1
Jos_Jas 26 januari 2023 om 17:41

Dan let je niet goed op. Ziet er heel jong uit, heeft paardenlongen en heeft de gunfactor. Als hem vol dedain ‘gast’ noemt heb je het niet helemaal begrepen. Graag wat meer respect, niet alleen evenepoel blinkt.

0
Posterix 26 januari 2023 om 19:03

@jos_jas ik weet niet wat jij denkt dat ik bedoel, maar ook na teruglezen kan ik er niks negatiefs uithalen. Dat jij “gast” dedain vindt, zegt echt niks over de inhoud van mijn bericht. En wat Evenepoel hiermee te maken heeft… vragen we even aan Joost.

0
Secondant 25 januari 2023 om 08:41

Werd in 2022 in de Vuelta 5e in een loodzware bergrit. De vroege vlucht overleefde, met naast Brenner o.a. ook Carapaz, Kelderman en Soler. Hij kwam toen echt behoorlijk sterk over.

2
Marcus Aurelius 25 januari 2023 om 23:01

Hij beseft wel waar het over gaat. De basis moet er zijn. Grote motor. Ik was een snelle spurter bij de jeugd, flitsend. Spijtig genoeg m.b.t. snelheden tussen de 50 en de 60. Snelheden waarbij men bij de profs …. begint te spurten. Als je het fysiek niet in je hebt om die stap te zetten, doe je bij de profs niet mee op niveau.

2
Lalsacien 25 januari 2023 om 15:35

Leuk verhaal! Hopelijk groeit hij dit jaar door en kan hij in een aantal wedstrijden zich goed van voren laten zien.

1
Wheely 25 januari 2023 om 22:14

Op Eurosport ging het net ook even over dit interview, altijd leuk.

1
Grote Plateau 25 januari 2023 om 14:48

enigszins rare en overmoedige quote

doe het gewoon weet je wel

0
Kopinkas 25 januari 2023 om 21:01

Eigenlijk komt die Brenner pas kijken…
Als je dit leest, gaat het al van:
Met de vlam in de pijp scheur ik door de Brennerpas…

-1
Grote Plateau 25 januari 2023 om 15:03

@IJnsen

Je doet Brenner geen goed door 'm bij EVP(!), laat staan MVDP en TP te plaatsen.

Dan gaat hij veel mogen winnen dit jaar.

"Ja maar hij neemt iets meer tijd."

Dan moet ie volgend jaar nóg meer winnen!

Vroeg begonnen is half gewonnen zeg ik altijj

-3
Panache 25 januari 2023 om 15:26

Brenner is net 20. Mathieu van der Poel reed pas op zijn 24e zijn eerste World Tour wedstrijd.

1
Grote Plateau 25 januari 2023 om 17:14

Idd VdP is veel te lang show gaan geven in wedstrijden van lager niveau.

En toch zal Brenner niet zo veel winnen als MVDP (of Pidcock) en bijlange na op niet zo'n hoog niveau (en vaak) als Evenepoel.

0
Youri IJnsen 25 januari 2023 om 21:12

@Grote Plateau
Nergens heb ik hem vergeleken met Evenepoel, dat maak je er zelf van. Ik heb hem ook niet met die andere twee vergeleken, maar hetzelfde elan spat wel van hem af. Dat wil niet zeggen dat hij kwalitatief hetzelfde kan, al denk ik dat we de komende jaren nog veel over hem gaan praten.

0
Grote Plateau 25 januari 2023 om 21:54

@Y IJ

SvenNysN1Fan 25 JANUARI 2023 OM 12:50
Een zeer boeiend, maar bovenal interessant verhaal van de heer IJnsen. Stiekem vond ik zijn tweet over dit interview eigenlijk nóg beter. IJnsen sprak over een elan bij M. Brenner dat hij eerder ook direct zag bij kleppers als Van der Poel, Pidcock en Van Empel. Die namen liegen niet, daar moet je een kennersoog voor hebben.

"Elan"? 'Kwaliteiten'? 'Prestaties'? Wat is het verschil, precies?
Dat noem ik terugkrabbelen.

Je kan ze gewoon niet in één adem noemen. Dan geef je impliciet aan dat je denkt dat hem een zelfde toekomst beschoren is. Dat was voorbarig.

0
Romāns Vainšteins 25 januari 2023 om 22:01

Elan als in dat ie een hoofd heeft waarvan je denkt ‘nou die gaat een grote worden’?

-3
Grote Plateau 25 januari 2023 om 22:09

Dat Elan zie je alleen met een geilig oog voor piepjonge talenten.

Ik heb waarschijnlijk -10 op dat vlak en oordeel meer op

"goh die rijdt wel keihard weg van een groep hun grill knarsende routiniers"

denk aan Evenepoel in San Sebastian en de zich verslikkende Amador & co

-2
Maillot à Pois 25 januari 2023 om 23:19

@Grote Plateau
Ik denk dat jij ‘elan’ helemaal verkeerd begrijpt. Het gaat niet om kwaliteiten of prestaties op de fiets. Het gaat om ‘charisma, zelfverzekerde uitstraling, geestdrift, topsportmentaliteit.’
Ik heb van Brenner alleen nog maar geschreven interviews gelezen, dus ik kan er zelf geen zinnig oordeel over vellen. Maar met wat ik wel van die gast weet (o.a. dus dat hij als 19-jarige het initiatief nam een eigen juniorenteam op te starten), kan ik er zo in komen dat hij een dergelijke indruk op Youri heeft gemaakt.

3
Grote Plateau 25 januari 2023 om 23:58

Wat is dit voor wazig gelul

Quote:
Ik denk dat jij ‘elan’ helemaal verkeerd begrijpt. Het gaat niet om kwaliteiten of prestaties op de fiets. Het gaat om ‘charisma, zelfverzekerde uitstraling, geestdrift, topsportmentaliteit.’

Waarom 'm dan bij Pidcock en MVDP plaatsen? Hebben die dan zoveel charisma of een interessante babbel? Nee, die kunnen geweldig sturen en hebben een flits (en grote motor natuurlijk).

Lijkt me 10x bepalender in het voorspellen van een wielercarrière dan of ie
"I have a dream" met de borst vooruit durft roepen.

-3
Grote Plateau 26 januari 2023 om 00:18

Dat "elan" bij de jeugd, zegt allemaal niet zoveel hoor. Kijk naar zo'n Mikkel Bjerg.
Kan me best voorstellen dat Marco bij de jeugd altijd voorop liep
maar dan kom je bij de profs en krijg je een dreun van een veteraan

dan val je meteen 3 plaatsen terug. Dat is zo in elk vak.

't is dan dat je die sterke mentaal, maar vooral fysiek moet opbrengen om weer vooraan te komen.

5de in een lastige rit diep in de Vuelta is knap. Maar opnieuw, niet in de regionen van die andere 3 of vergelijkbare grote kampioenen / "TOP"talenten.

Laten we 't voorlopig gewoon bij talent houden na 2 jaar bij de profs en exact 0 x top 3.

-2
Youri IJnsen 26 januari 2023 om 09:28

@Grote Plateau (eerste post)
Je haalt SvenNysN1Fan aan. Dat ben ik niet, hè. Wat hij zegt van die tweet, klopt zeker. Je bent duidelijk niet bekend met het woord ‘elan’, want dat heeft niets met kwaliteiten of prestaties te maken. Net als dat ik nergens de naam van Remco Evenepoel deponeer. Die sprak ik namelijk nog nooit 1-op-1, daar kan ik geen oordeel over vellen.

Maar terugkrabbelen? Nee, dat niet hoor ;-) Ik dicht Brenner wel degelijk een grote toekomst toe en volgens mij is iedereen daar vrij in.

@Grote Plateau (tweede post)
Ieders z’n specialiteit. Ik oordeel al jaren op mijn eigen instrumenten, niet op elan. Dat heeft namelijk – nogmaals – niets met kwaliteiten of prestaties te maken, maar met uitstraling en persoonlijkheid. Precies wat @Maillot à Pois zegt. Ik zal een stukje in de komende podcast laten horen, dan kunnen jullie daar zelf naar luisteren. En @MaP: niet alles verklappen, ik moet nog een verhaal schrijven ;-)

@Grote Plateau (derde post)
De enige die hier wazig lult, ben jezelf ;-) De reden waarom ik deze jongen bij die twee plaats, is omdat hij dezelfde vastberadenheid heeft. Je ziet en hoort wanneer dit echt is en geen misplaatste arrogantie of zelfoverschatting. Dat heeft met elan te maken. Qua prestaties en manier van rijden plaats in Brenner zeker (nog) niet bij die andere twee.

Het voorspellen van een wielercarrière komt voor alle situaties die jij nu noemt: dan zijn ze er al en valt er weinig meer te voorspellen. En nee, het klopt wat je zegt: elan zegt niet zo veel. Al had Mikkel Bjerg dat ook niet. Maar geef Marco nog een beetje tijd. Niet iedereen is op zijn twintigste net zo geweldig als jouw grote held Remco Evenepoel. Gelukkig maar, anders werd het wat saai.

0
Romāns Vainšteins 26 januari 2023 om 09:37

'Het gaat om ‘charisma, zelfverzekerde uitstraling, geestdrift, topsportmentaliteit.’

Nee het gaat om benen, spieren. nepsuikers/bergtopzitten en maniakale toewijding. Een guitsnuit gaat het het doen op zichzelf.

Vraag anders Valgren maar eens, die had ook supersteruitstraling en is tegenwoordig blij dat ie fietst.

Categorie 'Keldermann besteht nicht' waarschijnlijk vond het een leuk gassie en nu moeten wij allemaal het cape'je zien dat al op het hoornvlies van Nysfan gegrift staat hahaha.

Met uiterst kritisch oog zal ik de verdere loopbaan van dhr Brenner nauwlettend in de gaten houden.

-1
Marik 26 januari 2023 om 09:55

Met stijgende verbazing heb ik de reacties gelezen bij dit artikel. Wat ik helemaal vreemd vind is het verbeten gehak op Youri. Het lijkt wel of de hakkers zich persoonlijk aangevallen voelen, met Grote Plateau als uitschieter. Elan betekent niets anders dan geestdrift, bezieling of een bepaalde drive. Youri schrijft nergens dat hij Brenner dezelfde toekomst toedicht als de genoemde namen, alleen dat hij bepaald gedrag (en wellicht karakter) herkent zoals hij dat ook herkende bij de Pidcocks en Van der Poels van deze wereld. Dat is een interpretatie van de schrijver en het is werkelijk van de zotte om zo verbeten te reageren op zo'n (in mijn ogen) persoonlijke interpretatie in een tweet.

2
Mooie Sjors 26 januari 2023 om 10:05

Een guitsnuit haha!

Ach deze Brenner is er nog maar 20, we gaan het meemaken. Misschien heeft Youri het elan wel goed ingeschat, we gaan het de komende jaren wel zien of der schelmische Marco er op doorgaat of het toch eerder op een wegdeemsteren zet.

1
Romāns Vainšteins 26 januari 2023 om 10:11

‘alleen dat hij bepaald gedrag (en wellicht karakter) herkent zoals hij dat ook herkende bij de Pidcocks en Van der Poels van deze wereld’

Omschrijf dat ‘gedrag’ dan eens, dat ze stralen of zo? Hebben ze ‘de X factor’ misschien? Of zeggen ze op een heel speciale manier goedendag en tot ziens? Hebben ze een bepaalde schwung in hun loopje? En wat zijn ‘van der Poels en Pidcocks van deze wereld’ is dat weer anders dan ‘Flips en Vingegaards van deze wereld’?

-1
Marik 26 januari 2023 om 10:19

@Romans, hoe kan ik nou beschrijven wat Youri interpreteert en herkent? Ik vind het heel vreemd dat je er zo clownesk over doet. Geen idee wat je bedoeling is, anders dan je normale “kijk mij eens origineel doen” gedrag.

1
Maillot à Pois 26 januari 2023 om 11:55

@RV
Wanneer ik schrijf ‘Het gaat om…’ bedoel ik ‘Youri heeft het hier over…’.
Uiteraard zijn de spieren, benen, fysieke capaciteiten voorwaarde nr 1. Een noodzakelijke voorwaarde. Maar geen voldoende voorwaarde. Wat Youri hier bij Brenner meent te herkennen is óók een noodzakelijke voorwaarde. O.a. om maniakaal te gaan bergtopzitten – daar moet je de gedrevenheid en de goesting voor hebben. En nee, natuurlijk is dat geen straling of ‘guitsnuit’ waar je dat aan ziet, ook niet een bepaalde quote of uitspraak, want iederéén kan idd zeggen ‘I have a dream en ik ga er alles aan doen.’ Maar in een langer gesprek over de dingen waar iemand mee bezig is kan je wel degelijk zoiets ontwaren, daar ben ik van overtuigd.

2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone