Toptalent Joshua Tarling rijdt op imposante wijze naar Brits tijdritgoud
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 21 juni 2023 om 17:29

Toptalent Joshua Tarling rijdt op imposante wijze naar Brits tijdritgoud

Joshua Tarling heeft verrassend het goud gepakt op het Brits kampioenschap tijdrijden. Het nog maar 19-jarige toptalent van INEOS Grenadiers was een klasse apart op het Croft Circuit van 41,1 kilometer. Hij was maar liefst 1.03 minuut sneller dan nummer twee Fred Wright.

WorldTour-debutant Tarling is een tijdritspecialist, zo werd hij eind vorig jaar nog wereldkampioen tegen de klok bij de junioren. Nu trekt hij die lijn door bij de profs. Tarling legde de ruim 41 kilometer af met een gemiddelde van bijna 50,5 km/h. Wright werd op ruim een minuut tweede en Connor Swift eindigde als derde op 1.10 minuut.

Titelverdediger Ethan Hayter kon niet meedoen aan het Britse kampioenschap tijdrijden, omdat hij onlangs in het Critérium du Dauphiné zijn sleutelbeen brak.

Holden de snelste bij de vrouwen
Bij de vrouwen ging de Britse titel naar Lizzie Holden. De renster van UAE Team AQQ was na 27,4 kilometer uiteindelijk veertien seconden sneller dan Anna Morris, die normaliter als baanwielrenster in actie komt. Zij verwees Uno-X-renster Elinor Barker met een verschil van twee seconden naar de bronzen medaille.

Op de erelijst is Holden de opvolgster van Joscelin Lowden, die vorig jaar het Brits tijdritkampioenschap won.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
21 juni 2023 17:52
Ik kende deze jongen nog niet(slecht), maar zie dat ie op PCS dat ie ook gewoon ondanks zijn lengte/gewicht als 23ste finishte op de Jebel Hafeet. Kan hij in het rijtje Wiggins/Froome/Thomas komen?(Vraag voor de echte kenners)
  21 juni 2023 19:14
  Zou kunnen, maar volgens mij focussen ze zich nu nog op tijdrijden
21 juni 2023 18:03
Zo verrassend is het toch niet dat een jonge tijdrijder de allrounders Wright en Swift verslaat? Aparte woordkeuze in het artikel.
  21 juni 2023 18:09
  Wright is toch ook wel een prima tijdrijder. In Dauphiné nog vierde, vorig jaar in de Tour achtste. Wellicht niet de echte specialist, maar vooral het verschil met Tarling is best opmerkelijk.
  21 juni 2023 18:18
  1 minuut op 40km als verschil tussen een specialist en een degelijk tijdrijder is eerder normaal dan imposant.

  Desalniettemin prima gedaan van Tarling.
Wel, wel, wel.
21 juni 2023 19:28
Die Tarling lijkt me wel een leuk rennertje voor JV.

Reacties zijn gesloten.