Toppers tekenen present voor NK Teamsprint en Ploegachtervolging

Toppers tekenen present voor NK Teamsprint en Ploegachtervolging

foto: KNWU/Arne Mill - frontalvision.com

woensdag 21 november 2018 om 12:39

Zondag vindt in Omnisport het NK Ploegachtervolging en het NK Teamsprint plaats. Met Dion Beukenoom, Roy van den Berg,Theo Bos, Matthijs Büchli, Nils van ’t Hoenderdaal, Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen bij de mannen en Elis Ligtlee, Amy Pieters en Lauriene van Riessen bij de vrouwen, is de kwaliteit gewaarborgd.

’s Morgens is het eerst de beurt aan de duurrenners. Bij de mannen staat Beukeboom op de deelnemerslijst voor de ploegachtervolging, maar ook wegrenners Michel en Raymond Kreder zijn van de partij. Bij de vrouwen strijden onder anderen Amy Pieters (Boels-Dolmans) en Riejanne Markus (Waowdeals) mee voor de Nederlandse titel.

Het sprinttoernooi staat ’s middags op het programma. Bij de vrouwen zijn Kyra Lamberink-Hetty van de Wouw, Elis Ligtlee-Laurine van Riessen en Shanne Braspennincx -Steffie van der Peet de voornaamste titelkandidaten. Vorig jaar won het trio Elis Ligtlee, Kyra Lamberink en Wietske Bloemhof. Tijdens het toernooi wisselden zij elkaar af.

Bij de mannen verdedigt het BEAT Cycling-trio Van den Berg, Bos en Büchli hun titel. Hun voornaamste uitdagers zijn Van ’t Hoenderdaal en Hoogland, die samen rijden met Stephan Habets. Vorig jaar was Lavreysen de compagnon van de eerste twee, maar hij rijdt nu samen met Sam Ligtlee en Joël Zuidema. Met zo veel toppers is spektakel welhaast gegarandeerd.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair