Topfavoriet Primoz Roglic slaat dubbelslag in Parijs-Nice

woensdag 10 maart 2021 om 16:10
Topfavoriet Primoz Roglic slaat dubbelslag in Parijs-Nice

foto: Cor Vos

Video

Primož Roglič heeft de vierde etappe in Parijs-Nice, met aankomst in Chiroubles, op zijn naam geschreven. De Sloveen was de beste op de ruim zeven kilometer lange slotklim en kwam solo over de streep, waardoor hij ook uitstekende zaken deed in het klassement.

Met Stefan Bissegger in de gele leiderstrui verliet het peloton rond de klok van 11.00 het centrum van Chalon-sur-Saône voor de vierde etappe van Parijs-Nice 2021. Het beloofde een pittige dag te worden voor de nog overgebleven wielrenners, met maar liefst zeven beklimmingen die meetelden voor het bergklassement. Op de zevende en laatste helling, een bijzonder onregelmatige beklimming in Chiroubles, lag bovendien de eindstreep.

Naesen, bergkoning Doubey en Riesebeek in de vroege vlucht 
Vlak voor de start kregen we de opgave van Søren Kragh Andersen door. De sterke Deen van Team DSM, de nummer vijf van de tijdrit in Gien, kampt met rugklachten en besloot uit voorzorg uit de ronde te stappen. Maar ook zonder Kragh Andersen ontstond er al snel een kopgroep van de dag. Bergkoning Fabien Doubey, Oliver Naesen, José Joaquin Rojas, Julien Bernard, Oscar Riesebeek en Anthony Perez reden lange tijd voor het peloton uit.

De vroege vluchters – foto: Cor Vos

Vooraan was het Doubey te doen om de vele bergpunten, aangezien de Fransman zijn zinnen heeft gezet op de bolletjestrui. Vandaag waren er maar liefst veertig bergpunten te verdienen en dus kon de renner van Total Direct Energie onderweg uitstekende zaken doen. Doubey moest op de Col des Chèvres (2,3 km aan 7,6%) en Col de la Pistole (3,1 km aan 6,6%) echter zijn meerdere erkennen in zijn landgenoten Perez en Bernard.

Perez en Doubey strijden om de bergtrui 
Het verschil met het peloton, aangevoerd door de mannen van EF Education-Nippo, was inmiddels opgelopen tot ruim vijf minuten. Op de Côte de Croix de Montmain (3,6 km aan 5,4%), de derde klim van de dag, was het opnieuw Perez die de meeste bergpunten wist te sprokkelen. De renner van Cofidis nam zo virtueel de bergtrui over van Doubey. Op de flanken van Coté de la Roche de Solutré (4,1 km aan 5,5%) was het nogmaals prijs voor Perez.

Perez wist aan zijn onderneming de bergtrui over te houden, maar voor de ritzege kwamen de vluchters nooit in aanmerking. Primož Roglič had namelijk stoute plannen en liet zijn ploeggenoten de koers controleren. Aan de voet van de eerste passage van de Mont Brouilly (3 km aan 7,7%) was het verschil nog goed drie minuten, en dat met nog zeventig kilometer te gaan. Niet veel later moest de onttroonde bergkoning Doubey lossen uit de kopgroep.

Primož Roglič tijdens de etappe – foto: Cor Vos

In gestrekte draf naar Mont Brouilly 
Doubey parkeerde op de Col de Durbize en in het peloton werden de mindere klimmers en sprinters overboord gekieperd. Ook leider Bissegger had het bijzonder lastig op deze beklimming, maar de jonge Zwitser wist op het tandvlees toch nog zijn wagonnetje aan te haken. De vijf overgebleven vluchters reden ondertussen in gestrekte draf naar de tweede passage van de Mont Brouilly, waar het alle hens aan dek was voor de klassementsrenners.

Laurens De Plus besloot als eerste renner de knuppel in het hoenderhok te gooien, maar de Belg van INEOS Grenadiers werd al snel overvleugeld door de mannen van Jumbo-Visma. Steven Kruijswijk en George Bennett besloten het tempo te verhogen en dus stond de deur wagenwijd open. Zo ging het te snel voor leider Bissegger en een schaduwfavoriet als Alexey Lutsenko. De groep der favorieten was inmiddels flink uitgedund.

Nervositeit in aanloop naar de slotklim
In de favorietengroep zat de vaart er inmiddels goed in, maar toch slaagde Bernard er als vroege vluchter nog in om als eerste de top van de Mont Brouilly te bereiken, op een minuutje gevolgd door de favorieten voor de eindzege. In de snelle afdaling van de Brouilly was er even wat commotie na een valpartij van Tao Geoghegan Hart en David Gaudu. Beide renners gingen onderuit in een bocht en waren met nog twintig kilometer te gaan op achtervolgen aangewezen.

Julien Bernard gaat er in de finale alleen vandoor – foto: Cor Vos

Nog voor de slotklim in Chiroubles voelde Rémi Cavagna zijn moment gekomen. De Franse hardrijder strandde gisteren op 83 honderdsten van een seconde van de ritzege en was dus gebrand om vandaag wél aan het langste eind te trekken. Cavagna ging samen met Luis León Sánchez op jacht naar vroege vluchter Bernard, die met nog tien kilometer te gaan nog altijd een minuut voor de favorietengroep uitreed.

Cavagna en Sánchez moesten nog een halve minuut dichtknallen op Bernard en ze begonnen vijftien seconden later aan de 7,2 kilometer lange slotklim. Sánchez stond er al snel alleen voor, na materiaalpech voor Cavagna, die een eventuele ritzege op zijn buik kon schrijven. Op de steilste stroken van de slotklim besloot Jumbo-Visma te verdapperen, met een sterke George Bennett als wegplaveier voor kopman Roglič.

Jumbo-Visma neemt het initiatief 
De voorsprong van koplopers Bernard en Sánchez smolt zo als sneeuw voor de zon. Quentin Pacher probeerde op vijf kilometer van de top de sprong te wagen vanuit de favorietengroep, maar werd al snel gecounterd door Ben O’Connor. Roglič kon in deze fase nog rekenen op Kruijswijk, die een strak tempo wist op te leggen voor zijn Sloveense kopman. Het verschil tussen de twee koplopers en de groep der favorieten: twintig seconden.

Primož Roglič op weg naar de ritzege en de leiderstrui – foto: Cor Vos

Met nog minder dan vier kilometer te klimmen kregen de renners weer percentages van 12% voorgeschoteld en dit bleek het ideale moment voor Sánchez om de dappere Bernard definitief overboord te gooien. In de groep der favorieten zagen we versnellingen van Pierre Latour en een sterke Michael Matthews, maar niemand wist een definitieve kloof te slaan. Op drie kilometer van de top besloot Roglič echter aan de boom te schudden.

Solerende Roglič doet uitstekende zaken 
De kopman van Jumbo-Visma wist met machtige pedaalslagen meter per meter uit te lopen, al probeerde Matthews met een ultieme krachtinspanning nog de scheve situatie recht te zetten. De Australiër blies zichzelf echter op en vanaf dat moment was Roglič ribbedebie. De Sloveen kwam uiteindelijk met voorsprong over de finish en neemt zo ook de leiderstrui over van Bissegger. Maximilian Schachmann kwam als tweede over de streep, voor Guillaume Martin en Tiesj Benoot.

In het klassement heeft Roglič nu behoorlijk wat ademruimte. Titelverdediger Schachmann staat nu tweede op 35 seconden van de Sloveen, de jonge Amerikaan Brandon McNulty (+ 37 seconden) is de nummer drie.

Samenvatting etappe 4:

Dit artikel delen:

81 Reacties

RLM 10 maart 2021 om 16:14

Het zit Cavagna niet mee. Gisteren moeten vertragen voor Sbaragli, vandaag schakelprobleem. Bijna iedereen (behalve Latour, Pacher en LL Sanchez) laten zich hier als lammetjes naar de slachtbank brengen. Mooie overwinning voor Roglic wel.

Overigens ook een mooie klim. Wie weet komt die vorig jaar wel in de Tour terecht.

lo squalo dello Stretto 10 maart 2021 om 16:18

Inderdaad, leuke onregelmatige klim!

TomLaser 10 maart 2021 om 16:27

Ja het zou fantastisch zijn als de tour van 2020 alsnog deze klim krijgt. Misschien wint primoz dan ook alsnog die tour.

LeoR 16 10 maart 2021 om 16:30

@TomLaser, haha, mooi!

RLM 10 maart 2021 om 16:38

@TomLaser, woeps, mijn fout. Bedoelde natuurlijk volgend jaar

Paul Andriessen 10 maart 2021 om 17:25

Geweldig zit ik echt op te wachten als wielerfan!
Allemaal voor Roglic. Ben zoo blij dat hij voor een Nederlandse ploeg rijdt.

Apemantus 10 maart 2021 om 16:16

Lekker dagje voor Jumbo-Visma. Van Aert in de Tirreno.

Barry Batsbak 10 maart 2021 om 16:16

Knap. Van Aert doet hetzelfde binnen een tijdsbestek van enkele minuten een eindje verderop in Tirreno. Goede dag voor TJV.

Uran 10 maart 2021 om 16:17

Op het goede moment gedemarreerd van Roglic. Voor de tussensprint nog bonificatieseconden meepakken. Maar de rest liet hem wel makkelijk weg rijden. Je weet dat hij gaat aanvallen en niemand reageert. En lang niet iedereen zat toen aan z’n limiet

LeoR 16 10 maart 2021 om 16:22

De rest leek letterlijk en figuurlijk voor de tweede plek te rijden.

Arry1337 10 maart 2021 om 17:03

Opvallend vond ik ook dat Matthews vol voor de 3e plek ging in die tussensprint, en dat vervolgens niet haalt. Hij heeft bij aanvang van dit rondje gezegd overal zijn grens op te zoeken. Je kunt naar mijn mening wel zeggen dat hij zijn woord na komt, blijft toch ook een fenomeen dat net niet tot de grootsten hoort.

platteprijs 10 maart 2021 om 16:17

Kruijswijk doet een Dumoulintje. Zijn kopwerk was vandaag volkomen onnodig. Nu is hij uit de top van het klassement en is het voor de Nederlandse kruideniersfamilie lastig om met twee pionnen te spelen. En Nederland verliest een mooie kans op een goed klassement.

janwillem92 10 maart 2021 om 16:19

Oneens. Kruijswijk kwam gewoon te kort. Als je ziet waar Luis Leon eindigd na zijn aanval.

Die ligt dat beter, maar Kruijswijk pakt alleen het lopende stuk op kop en was er anders ook afgereden.

hansiehansie 10 maart 2021 om 16:20

Kruijswijk staat op 45 sec. van de nr 2. Valt wel mee dus.

LeoR 16 10 maart 2021 om 16:20

gewoon niet sterk genoeg

bartp25 10 maart 2021 om 16:20

Ik vond Kruijswijk vooral tegenvallen, heeft zeker kopwerk gedaan maar als je ziet de LLS nog achter in het peloton eindigt had hij dat ook moeten kunnen. Dat Roglic topfavoriet voor deze ronde is dat was al lang duidelijk, met wat meer beleid (en na een prima tijdrit) had Kruijswijk een top 5 klassering kunnen halen deze ronde. Maar goed we gaan zien wat het de komende dagen nog gaat geven. Oomen viel ook tegen.

martini151 10 maart 2021 om 16:21

Of het is volledig volgens het plan die ze hebben bij Jumbo Visma. De andere knechten van Roglic leken ook minder sterk dan verwacht.

zietemgaan 10 maart 2021 om 16:22

Kruijswijk ging niet gekund hebben wat Roglic deed, eenvoudig.

Dario Koelkast 10 maart 2021 om 16:24

Volgens mij is Kruijswijk nog nooit echt top geweest tijdens de eerste beklimmingen van het seizoen. Zijn tijdrit was juist een positieve uitschieter.

platteprijs 10 maart 2021 om 16:25

Ik weet niet of jullie het gezien hebben, maar Kruijswijk reed al samen met Bennett op kop ver voor de klim. Hoe wil je dan nog een goede prestatie neerzetten.

Wheely 10 maart 2021 om 16:26

Dit was een klassieker parcours al la Luik, echt niks voor Kruijswijk zeker als hij nog niet top is.

S. Morgenstern 10 maart 2021 om 16:42

Kruijswijk reed inderdaad al op de voorlaatste klim duidelijk op kop in dienst van Roglic. Hij moest samen met Bennett voor het mooie wat te vroeg aan het werk.

BassoPietro 10 maart 2021 om 19:21

Helemaal met platteprijs eens. Het kop werk van TJV is totaal overbodig. Het begint mij enorm te storen zelfs. Waarom moet zowel Kruiswijk als Bennett daar op kop beuken? Tuurlijk maakt Roglic het uiteindelijk af maar dat heeft niks met de tactiek van TJV te maken. Dat komt door Roglic zelf.

Zoveel kwaliteit in een ronde en dan doe je dit. Je declasseert je eigen sterke pionnen. Laat Bennett eens aanvallen in plaats van zich een ongeluk op kop werken.

S. Morgenstern 10 maart 2021 om 19:43

Die ploeg rijdt op kop omdat dat de grootste kans geeft op de overwinning. Wanneer die kopgroep vandaag niet kort werd gehouden, dan wint Bernard hier makkelijk die rit. Roglic wint hier niet zonder ploeg.

Je kunt het niet leuk vinden dat renners als Bennett en Kruijswijk moeten knechten, maar vanuit sportief oogpunt is het natuurlijk voor die ploeg zelf gewoon de beste weg naar succes.

adelaarvanantwerpen 10 maart 2021 om 16:17

De beste renner van de werd. Roglic is met voorsprong de meest betrouwbare renner van de laatste jaren. Hij is altijd top.

Romāns Vainšteins 10 maart 2021 om 16:18

Wat bedoel je hier met ‘meest betrouwbaar’ ?

RLM 10 maart 2021 om 16:21

Behalve in een tijdrit in de laatste week van een grote ronde, bedoel je?

Jandepandaman 10 maart 2021 om 16:22

qua prestaties, presteert consistent en staat er altijd

adelaarvanantwerpen 10 maart 2021 om 16:27

@ RV
Met meest betrouwbaar bedoel ik dat hij er altijd staat. Jij kan er altijd op rekenen dat hij er zal staan. Zelfs na een grote teleurstelling in de tour won hij twee weken later nog eens Luik.

Joachim 10 maart 2021 om 16:36

Klopt, ik vind het heel straf hoe Roglic altijd zo goed is. De meeste renners presteren wat minder als ze niet in vorm zijn, maar Roglic staat er ook altijd wanneer hij niet specifiek naar een koers gepiekt heeft. Ongelofelijk hoge basisconditie lijkt hij te hebben.

Frank V 10 maart 2021 om 16:43

Ik vond die passage van Wuyts en De Cauwer bijna inspirerend.
Hun bewondering voor Roglic die na de Tour-deceptie de knop omzette en doorging om Luik en de Vuelta te pakken. Hij komt uit een andere sport, en wat voor een. Als je daar de trappen naar boven neemt op de schans. Dan besluit om te springen, soms als een baksteen uit de lucht valt en het toch opnieuw blijft doen, dat is eigenlijk heel bijzonder.

Deel Koeper 10 maart 2021 om 16:45

Alaphilippe, van der Poel, Van Aert, Pogacar…?

Pietspeed 10 maart 2021 om 17:27

Je bedoelt meest constante misschien. Kanttekening is dat Roglic z'n wedstrijden ahw mag uitkiezen om daar te pieken met hulp van team. Roglic kan maw continue opbouwen, terwijl andere renners ala Flip, Van der Poel, of Van Aert het hele seizoen, of jaar nb top zijn. Doet uiteraard niets af aan prachtige zege. Zet toch de rest van het pak te kijk.

adelaarvanantwerpen 10 maart 2021 om 18:23

Roglic was de voorbije jaren veel meer het hele jaar top dan de Vdp, Alaphilippe en WVA. Roglic reed vorig jaar de meeste kilometers van de vier en was in elke wedstrijd bij de beste renners in koers.

ProfrondeZevenbergen 10 maart 2021 om 20:00

Eens, Roglic is de beste renner ter wereld.

Frank V 10 maart 2021 om 16:18

Afgetekend. Eerste schot, meteen raak!
Alsof ie z'n trainingsmakkers achter liet.

Merlinappa 10 maart 2021 om 16:18

Prima dagje voor TJV zo.

boehoe 10 maart 2021 om 16:22

Een keer met een Nederlander scoren zou ik liever zien dan knechten voor de buitenlanders.

zietemgaan 10 maart 2021 om 16:23

Boehoe, je bent je naam waardig en tja, nationale teams bestaan al een tijdje niet meer he, enkele decennia. Mind you, het zou wel wat zijn!

Jandepandaman 10 maart 2021 om 16:24

Hou toch eens op met dat gezaag over met de NL’ers winnen. We hebben nou eenmaal maar 1 NL’er bij Jumbo die 100% kopman is en dat is Dylan. Je gaat niet Roglic oproken voor een Kruijswijk die, met alle respect want ben echt fan, toch niet gaat winnen.

platteprijs 10 maart 2021 om 16:26

@ Boehoe +1

AnderJ 10 maart 2021 om 16:47

@Boehoe: de enige Nederlandse veelwinnaar is Van der Poel. Die komt niet naar TJV wat ze hem ook in het vooruitzicht stellen. Het is dan ook niet echt reële kritiek.

Oblomov 10 maart 2021 om 16:49

Je moet Kruijswijk en Oomen gewoon niet met Roglic meesturen. Laat daar andere buitenlanders voor knechten en laat die twee in Italië voor eigen kansen rijden.

kelderbelg 10 maart 2021 om 16:57

@boehoe – 1

Wim Kruithof 10 maart 2021 om 21:42

Oblomov, ‘laat daar andere buitenlanders voor knechten’…

je zal het (naar ik hoop) niet zo denigrerend bedoelen, maar dit is echt respectloos weggezet.

Jumbo-Visma heeft met Roglic en van Aert twee kopstukken om de vingers bij af te likken. Who cares dat hun moeder geen Neerlandsch bloed heeft. Zij zijn sieraden voor de sport en verdienen het om voor te strijden.

Jean Dumas 10 maart 2021 om 16:26

Viel te verwachten dat het klassement al in de plooi zou liggen na vandaag.

RidderSchwobin 10 maart 2021 om 16:26

Actie van de dag vond ik wel van Matthews. Mooi om te zien hoe hij naar voren knalde.

bartp25 10 maart 2021 om 16:29

indrukwekkende versnelling, helaas alleen voor de bok zijn ….. want kwam als 4e aan bij het sprintje.

Limal 10 maart 2021 om 17:04

Voor de bok zijn ene poot? https://www.youtube.com/watch?v=l4gtP5XDOuY (excuses)

Gilberto 10 maart 2021 om 16:28

Wat is daar voor gezeik aan? Alsof je verdorrie niet meer speciaal voor je eigen land mag supporten? Er is nx mis mee als je liever een Nederlander ziet winnen dan een buitenlander. Net als dat er nx mis is dat je liever je voetbalelftal ziet met een herkenbaar elftal met zoveel mogelijk uit je eigen land ipv al die vreemdelingenlegioenen

Oblomov 10 maart 2021 om 16:44

Het supporter van renners zijn gaat voor 90% langs nationale lijnen. Totaal niets vreemds aan om vraagtekens te zetten bij het vreemdelingenlegioen dat Jumbo Visma geworden is.

Ze mogen zichzelf ook wel eens afvragen welke sponsorwaarde ze nog leveren op de Nederlandse markt, want daar zal de opvolger van Jumbo t.z.t. toch vandaan moeten komen.

Deel Koeper 10 maart 2021 om 16:47

Ik vind het logischer om te supporteren voor een Nederlander van Ineos of van EF dan voor een Noor van Jumbo.

tendam 10 maart 2021 om 16:51

Zolang deze mening de minderheid vertegenwoordigt, en de meesten Jumbo gewoon zien als Nederlandse ploeg, lijkt me dat er niet zo’n probleem is. Uiteraard willen ze liever Nederlandse kopmannen, en ze doen ook hun best om die op te leiden, maar zolang de Nederlanders falen doen ze het met de buitenlanders. Net als Ajax dus eigenlijk.

Oblomov 10 maart 2021 om 17:54

@ tendam

De vergelijking met Ajax is onzinnig. Het grote probleem van wielerteams is nou juist dat wielerfans zich niet met teams identificeren, maar met renners. Zeker het bredere publiek. Geen normale Nederlandse wielerfan die Van Aert liever ziet winnen dan Van der Poel.

platteprijs 10 maart 2021 om 18:16

@Gilberto +1
@ tendam ik ben het met @ Oblomov eens dat vergelijken met Ajax kant noch wal raakt

tendam 10 maart 2021 om 19:01

@oblomov
Je beweert allemaal dingen met veel stelligheid, maar heb je ook feiten om die te ondersteunen? Is het zo dat wielerfans zich niet met teams associëren? Ik denk namelijk dat veel Nederlanders juichen voor Van Aert, en dat komt voor een groot deel omdat hij voor de ‘Nederlandse’ ploeg rijdt. Daarvoor was dat namelijk helemaal niet zo.

tdola 10 maart 2021 om 19:20

@oblomov
Niet met je eens. Ben tjv supporter en ik zie dus liever van aert winnen dan vd poel. In een landenwedstrijd als t wk is dat misschien anders, maar gedurende seizoen niet.

Oh ja, ben Nederlander

ProfrondeZevenbergen 10 maart 2021 om 20:03

Wat zou de sponsor vinden, reclame door een overwinning van Roglic of reclame van een vijfde plek van Kruiswijk? Ik denk dat de sponsoren heel blij zijn met Roglic.

Romāns Vainšteins 10 maart 2021 om 20:34

‘De sponsor’ had natuurlijk het liefst Dumoulin in welke hoedanigheid dan ook op de fiets gezien, die kan met een roterende bladblazer in een commercial staan en dan nog denk je ‘mwoah, wel handig zo’n ding’

Kelder is de Man 10 maart 2021 om 21:02

Denk dat op een afgeladen Alpe de oranje haag niet minder luid zal zijn bij het passeren van bv van Aert of Roglic in Jumbo kledij dan bij pak 'm beet een Wout Poels in Bahreintenue.

Gilberto 10 maart 2021 om 16:36

Mijn Franse favorietjes ook wel in orde, McNulty haakt aan, VanHoucke netjes, mooi mooi

Kapog 10 maart 2021 om 16:38

Roglic weer uitstekend als vanouds.

Maar pfoe, in de breedte was het op zijn zachtst gezegd niet best hoor van Jumbo. Bennett, Kruijswijk en Oomen stellen alledrie flink teleur. Met name van Oomen moeten we inmiddels toch wel langzaamaan gaan vaststellen dat hij nooit meer op het niveau van voor al zijn blessures gaat komen. Zonde.

Gilberto 10 maart 2021 om 16:42

Ik wil Oomen nog niet afschrijven

tendam 10 maart 2021 om 16:53

Flink teleur… ze hebben verreweg het meeste werk verzet, zeker Bennett. Het was misschien niet fantastisch, maar Bennett en Kruijswijk zijn nog verre van in topvorm, normaal gesproken.

Pietspeed 10 maart 2021 om 17:36

Als Roglic, lees TJV, dit rondje wint met hulp van rest team, dan missie geslaagd toch?

madeinstars 10 maart 2021 om 18:43

De verwachtingen die sommigen bij Jumbo hebben zijn echt hilarisch. Als ze niet minstens één-twee-drie eindigen vinden velen het al zeer teleurstellend.

tdola 10 maart 2021 om 19:22

@kapog
Waarom stellen ze teleur?
Vooraf aangegeven roglic is hier 100 procent de kopman, de rest knecht. En of die dan 15e of 45e worden maakt niet uit. Als ze maar knechtwerk goed gedaan hebben, en dat deden ze vandaag.

ProfrondeZevenbergen 10 maart 2021 om 20:16

Kapog heeft alleen de uitslag gezien?

bartp25 10 maart 2021 om 16:40

Zeer opvallend Teuns op 1.33, had absoluut verwacht dat hij hoger was geëindigd

Alexander 10 maart 2021 om 16:59

Oomen inderdaad op 6min48. Dat is ronduit teleurstellend. Ik dacht toch echt een top 5 rijder in een grote ronde in hem te zien. Helaas komt hij laatste jaren niet meer in de buurt.

Romāns Vainšteins 10 maart 2021 om 17:03

Die moet inderdaad hoognodig weer eens winnen of zo mocht hij weer vrienden willen hebben.

Peetvader 10 maart 2021 om 17:26

Mooi voor Roglic.

Al mag je wel zeggen als je de top-10 ziet dat het niveau van tegenstand hier niet overdreven hoog is.

S. Morgenstern 10 maart 2021 om 17:33

Jammer dat Hart en Porte wegvallen, want nu blijft er inderdaad weinig over qua tegenstand.

Murcia 10 maart 2021 om 17:46

Ik ben wat later vandaag omdat ik mijn coronakapsel vaarwel kon zeggen maar deze man is altijd op de afspraak. Uitstekend gereden van Primoz en de ploeg. Door van 3 km aan te gaan bewezen dat hij niet perse hoeft te vertrouwen op de punch van de laatste 300 a 400 meter. Goed knechtenwerk van Hofstede, Bennett en Steven ieder op het deel waar ze Roglic ook het meest kunnen helpen.
Pechvogel Hart maar die had toch niet meegekund denk ik. Nu gaat het controleren beginnen en moet je als kopman ook alert zijn maar ik vertrouw hem en de ploeg dat hier wel toe.

harryjohan71 10 maart 2021 om 18:01

Wat is Roglic toch een attractieve aanvallende renner. Niet wachten, maar als favoriet 3 km voor de finish demarreren en het afmaken.

Drossard Kudus 10 maart 2021 om 18:07

Pacher maakte vandaag ook wel een goede indruk. Zou leuk zijn als die nog een stap heeft gezet deze winter

Gitan 10 maart 2021 om 18:12

Roglic gaat gewoon verder waar ‘ie gebleven was. Eigenlijk een zeldzaamheid, een ronderenner die het jaar door zoveel wint. Misschien dat net dat ervoor zorgt dat hij 1 procentje minder fris is aan het einde van een grote ronde?

Benoot trouwens ook weer sterk. Net als in het eendagswerk vrees ik evenwel dat hij ook in de rondes (zelfs van 1 week) niet over de juiste wapens beschikt om veel te winnen. Toch leuk om hem hier weer zo vooraan te zien, in zijn jaren ’40-stijl.

Limal 10 maart 2021 om 18:27

Als je Benoot ziet rijden verwacht je inderdaad dat er rond zijn kromme, wiegende bovenlijf lekker ouderwets een reserveband hangt :-)

25sep 10 maart 2021 om 18:30

Wat is die Roglic toch een saaie renner. Valt nooit aan

Limal 10 maart 2021 om 20:00

Hij heeft het geluk dat alle andere renners soms synchroon de remmen dichtknijpen, anders zou hij nooit winnen.

Sven.99 11 maart 2021 om 01:32

Roglic zo sterk, in rondjes van een week bijna onklopbaar.

Headlines

Materiaalzone

Populair