Topfavoriet Alaphilippe: “Mijn benen lieten mij in de steek”

zondag 30 september 2018 om 18:26
Topfavoriet Alaphilippe: “Mijn benen lieten mij in de steek”

foto: Sirotti (archief)

De bookmakers waren het er over eens en ook voor veel volgers was Julian Alaphilippe de topfavoriet voor het WK in Innsbruck. Op de loeisteile slotklim van Höll zakte de Franse kopman door het ijs. “Mijn benen lieten mij in de steek op de steilste stukken”, vertelt Alaphilippe tegen Sporza. Hij eindigde uiteindelijk als achtste.

“Het lange seizoen eiste wellicht zijn tol. Ik was omhoog aan het zigzaggen, beter kon ik niet. Dit is een bittere teleurstelling”, aldus de springveer van Quick-Step Floors. “Ik voelde wel dat er druk op mijn schouders lag. Iedereen verwachtte veel van mij. Ik had er zelf ook meer van verwacht, maar ik zoek geen excuses.”

De Franse ploeg maakte tempo aan de voet van Höll, maar daar bleek Romain Bardet over betere benen te beschikken. Hij pakte het zilver achter Alejandro Valverde. “Romain kon wel een schitterend nummertje opvoeren”, zegt Alaphilippe. “Als je in zo’n zware koers tweede wordt na Valverde, dan heb je het schitterend gedaan. Ik ben blij voor hem. Zo was al ons werk toch niet vruchteloos.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Jacco van Stierop 30 september 2018 om 18:39

De Fransen hebben sterk gereden, konden direct overschakelen op Bardet toen Alaphilippe het niet meer kon bolwerken. Ze konden alleen Valverde er niet afrijden, maar dat lijkt me geen schande. Onder die omstandigheid hebben ze het maximale eruit gehaald.

Lalsacien 30 september 2018 om 19:07

Zat in het juiste wiel maar de benen waren niet sterk genoeg vandaag. Het is niet altijd prijs. Gelukkig maar want het zou saai zijn als de favoriet altijd wint.

Handige Harry 30 september 2018 om 20:05

Was vooraf al lachwekkend dat hij topfavoriet was.

Slurpie Blauw 30 september 2018 om 20:21

En die bejaarde Spanjool niet?

john 1 oktober 2018 om 07:47

Slurpie Blauw die fransoos mag in zijn handen klappen als hij met zn 38 jaar nog fiets en dan zo,n palmares kan overleggen

Haanaf 1 oktober 2018 om 10:50

Zo gek vond ik dat niet. Hij was toch degene die de heerschappij van Valverde op de Muur wist te doorbreken.

Tel daar bij op zijn goede Tour, winst in San Sebastian, winst in de ronde van GB en winst in de ronde van Slovenië.

Het kan voor hem helaas dan ook niet altijd feest zijn.

Polleke 30 september 2018 om 21:54

Stilaan ga ik dat ‘springveer’ gedoe irritant vinden….

Viktrodriguez 1 oktober 2018 om 00:55

Die opeenstapeling van beklimmingen zal ook wel een rol hebben gespeeld. De duidelijke top 4 zijn ook gewoon vier klassementsrenners, incluis drie beduidend mindere puncheurs dan Alaphilippe.

Headlines

Populair

Materiaalzone