Topcompetitie maakt uitnodigingen voor 2019 bekend

Topcompetitie maakt uitnodigingen voor 2019 bekend
maandag 8 oktober 2018 om 10:04

De organisatie van de Topcompetitie heeft bekendgemaakt welke clubteams volgend jaar deel mogen nemen aan de Topcompetitie. De organisatie verwelkomt een drietal nieuwkomers; VolkerWessels-Merckx, De IJsselstreek en De Kannibaal. Dit gaat ten koste van Westland Wil Vooruit, Willebrord Wil Vooruit en SwABo.

Ieder jaar worden de tien clubteams die mogen deelnemen aan de Topcompetitie bepaald aan de hand van de zeven beste clubs uit de voorgaande Topcompetitie, aangevuld met de top-3 van de Clubcompetitie. Indien er een club uit de top-3 van de Clubcompetitie ook al bij de beste zeven van de Topcompetitie behoort, wordt de eerstvolgende club gekozen. Dit gaat door tot er drie clubs uit de Clubcompetitie verkozen zijn.

Dit jaar bestond de top-3 van de Clubcompetitie uit Sensa Kanjers voor Kanjers, NWVG en De Jonge Renner, maar alle drie deze clubteams behoorden ook al tot de beste zeven clubteams in de Topcompetitie, waardoor er naar de eerstvolgende ploegen werk gekeken. Zo mogen de nummer vier (VolkerWessels-Merckx), nummer zeven (De IJsselstreek) en de nummer negen (De Kannibaal) van de Clubcompetitie volgend jaar hun opwachting maken in de Topcompetitie.

Clubteams in de Topcompetitie 2019
flag-nl De IJsselstreek
flag-nl De Jonge Renner
flag-nl De Kannibaal
flag-nl De Volharding
flag-nl Jan van Arckel
flag-nl NWVG
flag-nl Sensa Kanjers voor Kanjers
flag-nl VolkerWessels-Merckx
flag-nl West Frisia
flag-nl WPGA

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone