Ronde van Limburg: Eerste Belgische zege in Topcompetitie

zondag 2 juni 2019 om 17:29
Ronde van Limburg: Eerste Belgische zege in Topcompetitie

foto: Cor Vos

Brecht Stas heeft verrassend de Topcompetitie-wedstrijd Ronde van Limburg gewonnen. De Belgische coureur van Home Solutions-Soenens was de beste van een kopgroep van vier in de nationale koers in Nederlands Limburg. Zijn landgenoot Jaron Wydooghe eindigde als tweede, voor Nederlander Sjors Dekker.

Een negenkoppige vluchtersgroep pakte meer dan een minuut voorsprong: Beau Duvigneau (Vlasman), Thijs de Lange (Metec-TKH), Folkert Oostra, Rick van Breda en Bas van der Kooij (Monkey Town-à Bloc), Wim Wittenberg (WV De Jonge Renner), Koen Paalman en Robin Blummel (VolkerWessels-Merckx) en Ruben Van der Haeghen (GM Recycling).

Beslissende kopgroep
Het uitgedunde peloton volgde op ruim twee minuten van de koplopers. De Lange, Oostra en Van der Kooij bleken de besten voorop, maar kregen aansluiting van Jaap Kooijman, David Dekker en Harry Sweering. Die groep haalde het niet, waarna een viertal in de finale de beslissende move maakte. 

Sjors Dekker (NWVG), Steven Willemsen (WV De Kannibaal) en de Belg Jaron Wydooghe (GM Recycling) reden eerst weg, waarna de Belg Brecht Stas (Home Solutions-Soenens) nog aan wist te sluiten. Zij gingen dan ook strijden om de winst. De sprint werd uiteindelijk gewonnen door Stas, voor Wydooghe en Dekker.

Eerste Belgische zege
Het is voor het eerst dat een Belgische coureur een manche in de Topcompetitie wint. Tot en met vorig seizoen mochten alleen Nederlandse ploegen meedoen aan wedstrijden. Vanaf dit jaar zijn ook Belgische teams van lager niveau welkom.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Baik-Baik 2 juni 2019 om 17:36

Opvallend dat de kloof tussen clubteams en continentale teams in deze koers klein lijkt te zijn. Normaliter zit daar toch een behoorlijk gat tussen.

0
vanSpringel 3 juni 2019 om 00:30

Belgische teams van lager niveau ?

Oeps !

0

Headlines

Populair

Materiaalzone