Toon Aerts is de beste in lastige Superprestige Gieten

zondag 3 oktober 2021 om 18:49
Toon Aerts is de beste in lastige Superprestige Gieten

foto: Cor Vos

Toon Aerts heeft zondag de openingsmanche van de Superprestige in Gieten gewonnen. De kopman van Baloise Trek Lions reed lange tijd samen vooruit met Quinten Hermans, maar sloeg in de voorlaatste ronde een beslissend gat.

Toon Aerts en Quinten Hermans kenden de beste start in de modder van Gieten. Daarachter waren ploeggenoten Eli Iserbyt en Laurens Sweeck op achtervolgen aangewezen. Halverwege was het verschil ongeveer 25 seconden. De eerstvolgende groep daarachter had toen al meer dan een minuut achterstand.

In de vijfde ronde, van de acht, wist Aerts een gaatje te slaan ten opzichte van Hermans, maar die liet zich niet kennen en hield zijn medekoploper in het vizier. In de voorlaatste ronde wist Aerts dan toch het verschil te maken. Bij de wisselpost maakte hij het verschil, om die voorsprong daarna alleen maar uit te diepen.

Bij het ingaan van de laatste ronde had Aerts een geruststellende voorgift van 27 seconden opgebouwd op Hermans. Iserbyt had Sweeck overboord gegooid en volgde op ruim een minuut. Aerts kwam vervolgens niet meer in de problemen, waarna hij alle tijd had om de zege te vieren. Hermans en Iserbyt mochten mee het podium op.

foto: Cor Vos

Uitslag Superprestige Gieten 2021, mannen
1. flag-be Toon Aerts (Baloise Trek Lions) in 1u00m42s
2. flag-be Quinten Hermans (Tormans CX) op 23s
3. flag-be Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 1m03s
4. flag-be Laurens Sweeck (Paiwels Sauzen-Bingoal) op 1m29s
5. flag-nl Lars van der Haar (Baloise Trek Lions) op 1m38s
6. flag-nl Pim Ronhaar (Baloise Trek Lions) op 1m43s
7. flag-be Toon Vandebosch (Pauwels Sauzen-Bingoal) op 2m03s
8. flag-be Jens Adams (Hollebeekhoeve Cycling Team) op 2m12s
9. flag-be Tom Meeusen (Team Deschacht-Group-Hens-Maes Containers) op 2m40s
10. flag-nl Corné van Kessel (Tormans CX) op 2m59s

Volledige uitslag

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dolfy 3 oktober 2021 om 18:54

Heerlijke wedstrijd om te kijken. Hermans en Aerts gaven elkaar sterk partij, maar Aerts had duidelijk meer in de tank op het eind. Ronhaar knap 6e, net achter Van der Haar, wiens diesel ook weer aansloeg in de laatste rondes. Nieuwenhuis met een erg goede start maar ver buiten de top 10 uiteindelijk.

0
Murcia 3 oktober 2021 om 19:25

Toon is gebaat bij de zwaarst mogelijke omstandigheden dan komen zijn kwaliteiten echt tot hun recht. Hermans zet een knappe tweede plek neer na een goed wegseizoen.

0
De Cabybara van de Conradkade 3 oktober 2021 om 19:26

Ronhaar inderdaad erg goed!

Nieuwenhuis lijkt toch niet zijn belofte te kunnen inlossen. Als je hier start ipv P-R moet je toch ambitie hebben gehad.

0
ChefSpijker 3 oktober 2021 om 20:06

Z’n start was prima, ging de eerste ronde gewoon met de top-Belgen mee. Daarna misschien wat tegengekomen? Of nog wat inhoud tekort. Was toch pas z’n eerste cross van het seizoen.

0
Thijs E 3 oktober 2021 om 22:43

Als Nieuwenhuis had kunnen kiezen was het vast P-R geworden, kan me niet voorstellen dat een cross meer of minder hem wakker houdt. De snelheid in het begin was, al leken de matadoren niet meteen vol te beginnen, zoals dat wel is als MVDP en WvA meedoen.

Voor Nieuwenhuis is het zaak dat hij tegen eind november weer goed draait in de cross misschien eens een podium kan meepikken. Vorig veldritseizoen was niet het zijne.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone