Tony Martin: “Tom Dumoulin kan mij ooit verslaan”

dinsdag 27 januari 2015 om 13:55
Tony Martin

foto: Sirotti

Tony Martin staat te boek als één van de beste tijdrijders van het moment. Op het WK werd hij tweede achter Bradley Wiggins, maar kon hij Tom Dumoulin nog afhouden van het zilver. Hij verwacht dat de Nederlander hem in de toekomst zal verslaan.

“Hij is jong, heeft veel talent en kan nog veel beter worden de komende jaren”, zegt de renner van Etixx-Quick-Step tegenover Biciciclismo. “Hij heeft het gat echter nog niet gedicht. Ik ben benieuwd hoe dat zal vorderen in de toekomst.”

Toch ziet de drievoudig wereldkampioen onze landgenoot als zijn grote concurrent. “Hij heeft het potentieel om mij te verslaan. Hij is een groot tijdrijder, maar we zullen zien. Misschien gaat hij zich wel richten op het rondewerk.”

2015
Dit jaar richt Martin zich opnieuw op de Tour de France en het WK Tijdrijden. “Dat zijn de twee hoogtepunten van het jaar. Er ligt de kans om het geel te pakken in de Ronde van Frankrijk, dat is iets wat me nog niet gelukt is.”

De Duitser begint zijn seizoen in de Dubai Tour. Daarna rijdt hij de Ronde van de Algarve, Parijs-Nice, de Ronde van het Baskenland, de Amstel Gold Race, de Ronde van Romandië, het Critérium du Dauphiné, het Duits kampioenschap en de Tour de France.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair