Tony Martin na debuut bij Jumbo-Visma: “Blij met dit resultaat”
foto: Cor Vos
woensdag 6 februari 2019 om 18:41

Tony Martin na debuut bij Jumbo-Visma: “Blij met dit resultaat”

Tony Martin kan terugkijken op een prima debuut bij Jumbo-Visma. De Duitser, die deze winter overkwam van Katusha-Alpecin, reed in de openingstijdrit van de Ronde van Valencia naar de derde plaats. In Orihuela was het verschil met ritwinnaar Edvald Boasson Hagen zeven seconden.

“Ik ben erg blij met dit resultaat”, reageerde Martin. “Na een lange winter weet je nooit hoe je er conditioneel voorstaat aan het begin van een nieuw seizoen. Ik had de hele tijdrit een prima gevoel, kon mijn tempo goed houden en deze derde plaats is een goed begin.”

“Ik had het niet echt verwacht aangezien de klim iets te steil was voor mij. Maar op de power kon ik goed standhouden”, blikte hij terug. “Het is een resultaat waar ik en de ploeg op kunnen verder bouwen.”

‘Prima begin’
Jumbo-Visma kende sowieso een sterk begin van de Ronde van Valencia met ook Jos van Emden in de top-5. “Hier kunnen we zeker mee verder”, zei ploegleider Sierk-Jan de Haan. “Zowel Tony als Jos heeft het heel goed gedaan. Dit is een prima begin en hopelijk kunnen we dat de komende dagen doortrekken richting de sprints met Dylan.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
6 februari 2019 19:15
Zou mooi zijn als hij weer meedoet om de knikkers bij de tijdritten. Binnenkort nog een vlakke korte tijdrit in het midden oosten?
6 februari 2019 20:07
Gezien die klim aan het eind inderdaad een prima resultaat.
6 februari 2019 20:51
In de UAE-Tour wordt 't wel een TTT. Maar dit is een mooie opwarmer.
6 februari 2019 23:55
Der Pantzerwagen in Nederlandse dienst, hoe vet is dat? Hup Tony!
7 februari 2019 00:19
Dit is zo'n jongen die, als hij de motivatie vindt en hij zich gesteund en gewaardeerd voelt in de ploeg, ontzettend veel kan. Het zou leuk zijn als het er dit jaar weer eens echt uitkwam.
7 februari 2019 00:41
Altijd een speciale geweest. Laat hem focussen op de tijdrit, dat is zijn ding.

Vergeet nooit meer dat schuurpapier op het zadel puur om in positie te blijven. Dat zag er pijnlijk uit.
7 februari 2019 07:14
Het is wel weer snel hosanna en tevredenheid... Ik ben toch wel teleurgesteld dat ze niet het ploegenklassement wonnen of er in ieder geval dichterbij zaten.
    7 februari 2019 11:35
    whahaha, als het niet winnen van het ploegenklassement in de ronde van Valencia je al teleursteld moet je wel een ontzettend teleurstellend leven hebben zeg
7 februari 2019 08:47
@assen dat ploegenklassement is toch geen prijs? uiteindelijk gaat het om winnen en dat kan steeds maar 1 renner doen. Dat hij dan 3e is en Jos 5e is gewoon een prima prestatie voor de eerste europese koers van het jaar voor de ploeg en de eerste koers van het jaar voor deze mannen
    7 februari 2019 09:56
    Ploegenklassement is normaal een prijs hoor. Ik weet niet hoeveel het schuift in deze koers, maar in ieder geval minstens een bloemetje en applaus op het podium.

Reacties zijn gesloten.