Tony Martin: “Ik was niet de favoriet en voelde geen druk”

Tony Martin: “Ik was niet de favoriet en voelde geen druk”

foto: Sirotti

woensdag 12 oktober 2016 om 16:12

Tony Martin was vandaag superieur op het wereldkampioenschap tijdrijden in Doha. Na 40 kilometer door de woestijn was de Duitser veruit de beste. “Dit maakt alles goed wat het voorbije jaar gebeurd is en geeft me veel vertrouwen voor volgend jaar”, zegt de renner van Etixx-Quick-Step (volgend jaar Katusha-Alpecin) na afloop van zijn tijdrit.

“Het is ongelooflijk. Ik kan het nog steeds niet geloven”, aldus Martin. “Iedereen weet dat ik geen goed jaar heb gehad, tot afgelopen zondag. Om in mijn een-na-laatste wedstrijd van dit jaar wereldkampioen te worden, is geweldig.”

Der Panzerwagen kon zich op het traject in Qatar uitleven. “Het parcours was op mijn lijf geschreven. Het enige waar ik bang voor was, was de hitte. Ik heb me goed voorbereid thuis en heb hier een hele goede week met het team gehad. Mentaal was ik daardoor sterk. Ik was niet de favoriet en voelde geen druk. Ik had het naar mijn zin onderweg. Mijn race was perfect vanaf de start en ik kreeg alleen maar meer moraal richting de finish.”

Dit artikel delen:

32 Reacties

Djoop 13 oktober 2016 om 00:12

Zijn vorm verschillen vallen gewoon op. Geen druk – wint hier met marge. Maja, ik zal hem sowieso niet naar het leven gaan staan, of de wedstrijd minder mooi vinden. Het blijft de mooiste sport om te kijken. Terwijl die gasten zich in het zweet werken en aambeien kweken zit ik thuis heerlijk met een glaasje port te mijmeren over de wederopstanding van der Tony. En die is niet bijzonder verrassend, zo kan ik me de eerste week van de TDF 2015 nog herinneren…

https://www.youtube.com/watch?v=n_Fmotwu4ks

ShutUp 13 oktober 2016 om 11:40

Met een Dennis die niet thuis geeft en een Cancellara die er niet bij is, lag dit – bij wijze van spreken – voor het grijpen natuurlijk. Van Dumoulin was duidelijk dat het niet zou komen in deze tijdrit, Kiryenka, Castroviejo en co zijn enorme hardrijders, maar lang niet opgewassen tegen Tony in vorm. Ik heb er mijn centjes mee verdiend bij de bookies, dus dankjewel Tony!

Mark 13 oktober 2016 om 11:54

Goed van Tony Martin dat hij zich volledig kon richten op zijn prestatie. Maar als veelvoudig wereldkampioen blijf je gewoon in het rijtje met favorieten staan. Voor veel renners kwam de tijdrit ook na een zwaar seizoen. En Tony Martin en Ryan Mullan waren het meest fit en fris voor deze race.

schipperaar 13 oktober 2016 om 13:42

Zijn verhaal klopt van geen kant, voelde geen druk dus kon ik veel harder dan de rest en een echte tijdrijder heeft altijd moraal als er iets op het spel staat, wat erbij Dumoulin speelt blijft gissen.

vlek 13 oktober 2016 om 13:47

De druk niet voelen, het naar je zin hebben en daardoor tot een topprestatie komen valt toch perfect binnen jou filosofie? Wat klopt er niet aan zijn verhaal?

schipperaar 13 oktober 2016 om 14:39

@vlek
Zijn interview lijkt een beetje op een sprookje, alsof het al klaar lag maar ieders goed recht om hem te geloven natuurlijk zoals ik ook lange tijd in Bradley geloofde.
In een paar weken tijd na de spelen rij je niet in een 3 km harder al is de sfeer nog zo fantastisch in huize Lefevere.

vlek 13 oktober 2016 om 14:46

Je verdenkt hem dus van vals spel. Prima, maar dan maakt het natuurlijk niet uit wat hij in een interview vertelt en zul je het altijd onzin vinden.

Headlines

Materiaalzone

Populair