Tony Gallopin: “Ik wist vanmorgen dat ik superbenen had”

zaterdag 27 juli 2013 om 22:31
Tony Gallopin

foto: Sirotti

Tony Gallopin werd vanmiddag de verrassende winnaar van de Clásica San Sebastián. Op de slotklim ontsnapte de renner van RadioShack-Leopard uit de kopgroep en in het vervolg van de koers slaagden de achtervolgers er niet in de 25-jarige Fransman bij te halen, waardoor hij de grootste zege uit zijn carrière kon boeken.

Gallopin stond vanochtend aan de start met drie weken Tour in zijn benen. “Ik was erg moe na de Ronde van Frankrijk en teleurgesteld dat ik er geen rit had gewonnen,” vertelde hij op de site van zijn ploeg. “Maar vanmorgen wist ik onmiddellijk dat ik superbenen had. Ik houd van eendagskoersen, maar het was de eerste keer dat ik hier aan de start stond. Alles was nieuw voor me. Maar ik ben erg blij. Dat ik hier op het podium kan staan met Valverde en Kreuziger betekent veel voor me.”

Dat de Fransman een goede dag had, bleek onderweg. “Ik voelde me al goed op de Jaizkibel en op de Arkale was dat nog steeds zo. Ik wist dat Bob Jungels terug kwam dus ik durfde eigenlijk niet aan te vallen. Maar Alain (ploegleider Gallopin, red.) gaf mij groen licht.” Wat volgde was een indrukwekkende solo richting aankomstplaats San Sebastián. “Ik gaf alles wat ik had met als doel wel te zien hoe ver ik zou zijn op de top van de Arkale. Ik was alleen, dus ik besloot te proberen alleen te blijven tot het einde. Dit is heel mooi voor mij na een seizoen met ziekte en mechanische problemen op slechte momenten.”

Gallopin heeft een aflopend contract en staat in de belangstelling van onder meer Lotto-Belisol. Hij geeft aan dat deze zege hem niet zal veranderen. ” Het is een mooie start voor iets nieuws. Maar ik zal vanaf nu niet het kopmanschap opeisen. Ik zal niet veranderen, het team kan op mij blijven rekenen”, kondigt hij aan.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair